Şimdi Ara

OPEL ASTRA 1.3 CDTI almayı düşünüyorum.Artıları eksileri nelerdir? Tavsiyelerinizi bekliyorum (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
3
Favori
434.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kendim gördüm resmen yoktu sedan cosmo da yoktu ama kendim görmesem inanmazdım zaten.hb de de yok dediler ama orda hb cosmo yoktu o yüzden bişey diyemem hb için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LTBA_36R -- 16 Şubat 2008; 23:47:14 >
  • Sen hızı ve suratı sevmiosan alıncak en ideal bi araba ama surat dersen gidio ama gittigi kadarda yakıo bastın mı 3e katlıo
  • eger cok km yapmayacaksan dizel yerine benzinli alman daha mantıklı. minumum 3500-4000 ytl fark vericeksinki buda zaten 1000 litreden fazla benzin eder. ayrıca dizel yerine benzinli arabaya bineceksin. bide bu 90 ps oluşu benim kafamı karıştıryor ama forumlardaki arkadaşlar performans sorunu olmadığını söylüyorlar. gerci mantıken 115 ps 1.6 yla 1.3 90 arasında mutlaka fark olmalı diye düşünüyorum.
  • Gunde 100 kmden Fazla yol yapıosan Dizel yapmıosan bnzinlı ya benzinliyle dizel arasında cok fark var yakıt konusunda. bnde Dizel astra var yolda 1.6 astra 1.6 golfleri patlatıom hiç sorun yok cok sıkıstırdın mı biraz yakıo yoksa cok ideal bi araba 220 yaptım bursa otobanda
  • günde 50 km yaptın mı dizel benzinliden karlı olur. yüz kmye gerek yok. ayrıca 1.3 astrayı ne kadar sıkarsan sık 220 görmez abartmayalım. dizeli alırken pahalı ama satarken de pahalı ben o yuden 50 km 100 km olaylarına fazla takılmıyorum. hele ki corsada aynı güçte motorlar 1.4 benzinli ile 1.3 lük 90hplik. bu şartlarda niye benzinli alayım. 16 ykr yakan bir corsa varken 25-26 ykr yakmaya niyetim yok. ayrıca şu anda günde 100kmden fazla yol yapacağım bir iş teklifini kabul etmemi sağladı benzinli olsa hayatta niyetlenmezdim
  • ya bn yaptım bnm arabanın moturunı actm 24 binde suan 220 yaptım kuzenimde var aynısı onunda 210da bitio ama corsa almanıda tavsiye ederim
  • corsayı aldım zaten merak etme:) 7500 kmye getirdim bile. motoru iyi açmışsın derdim 70 model tofaş olsaydı modern motorlarda motor açma yok ama sadece alışma süresi var devirlenme ve tüketimle ilgili ama son hızı asla etkilemez.
  • Ben yokuş aşağı 210 yapabildim, İzmir-Çeşme otobanında
  • yaw bnm arabam 220 basıo varmı otesi Gel istiosan bi ara beraber kaldıralım bn guvenıom arabama
  • quote:

    Orjinalden alıntı: by_caddy

    yaw bnm arabam 220 basıo varmı otesi Gel istiosan bi ara beraber kaldıralım bn guvenıom arabama

    Hız göstergen bozuktur büyük ihtimal
  • ya arkadasım neden ısrar arabamın yapamıcagını soyluyorsun kuzeniminyle beraber kalkıoz 6 vitesten snra bn onu geciom
  • yapmaz fln diosunuzda ona gore
  • Arkadaşlar 2 hafta önce Astra 1.3 CDTI Enjoy+SP aldım. Fakat almadan önce hiç aklımda olmayan bir araçtı. Deneme sürüşü yaptıktan sonra anladım ki düşündüğüm gibi motorun az gelmesi gibi bir sorun yok. Son dakikaya kadar Focus 1.6 TDCI alacaktım. Ama iyi ki bunu almışım. Arabaya alıştığınız zaman çok çok iyi gidiyor. Alışmaktan kastım, 1. viteste çok ataklık beklemeden 2ooo deviri yakalamak. 2. vites ve 3. viteste 2000 deviri geçtikten sonra inanılmaz bir ivmelenme başlıyor.

    Yakıt tüketimi ise oldukça iyi. Beklediğim kadar iyi olmasa da alışma sürecinde oldukça zorlamamdan kaynaklanıyor sanırım. Buna rağmen yol bilgisayarı şehir içinde 6.1 lt/100 km gösterirken şehirlerarası yolda 4.3 lt/100 km gösteriyor. Hemen aracı alır almaz 150 YTL'ye Cruise control (hız sabitleme) taktırdım. Yakıt tüketimine pozitif katkısı büyük. Sonuç olarak aracı herkese tavsiye ediyorum. Malzeme kalitesi ve yol tutuşu inanılmaz.

    Eski kasa ford focuslardan kullanmış birisi olarak yol tutuşu en az onunla aynı seviyede diyebilirim. Yeni focusları bilemem tabi. Ama şu bir gerçek ki malzeme kalitesi ford focus tan daha iyi. Zaten aynı segmentteki C4 ile karşılaştırma gereği dahi duymuyorum. Keşke o PSA grubunun C4, focus ve volvo'da kullandığı 1.6 dizel motor bunda da olsaymış diyorum hep. O zaman tadından yenmezmiş. Ama fiyatı da ona göre olurmuş tabi.

    Sonuç olarak kağıt üstünde bakıldığında aracın gücü yetersiz gelebilir. Fakat Böyle düşünen ve önyargılı olan arkadaşlara deneme sürüşü tavsiye ediyorum. Aslında deneme sürüşü de yetmiyor aracın tepkilerini tanıyıp alışınca oldukça atak kullanabiliyorsunuz.

    İyi günler...




  • 1,3 CDTI ivlenme süper diyorsan... Focus 1,6 tdci 109 bg... ivmelenme olağanüstü olması lazım.....
  • Focus'un tek eksiği alçak olması, tarla sürerken zorlanıyoruz. :)
  • Astrada kullanılan süspansiyon sistemini bilen varmı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: thorri

    Focus'un tek eksiği alçak olması, tarla sürerken zorlanıyoruz. :)


    :)))))) bizde focus I vardı..türkiyeye gelen ilk araçlardan... lastik yanakları 50 idi... illet olduk hep çarpıyordu..55 yaptık... sonra bir baktık..
    yeniler 55 olarak geliyo
    :)))))
  • quote:

    Orjinalden alıntı: strong84

    Astrada kullanılan süspansiyon sistemini bilen varmı



    ASTRA
    ÖN : MacPherson,
    helezonik yaylar,
    viraj denge çubuğu

    ARKA: Torsiyon çubuğu,
    Helezonik yaylar,
    Viraj denge çubuğu.

    Focus
    ÖN : MacPherson,
    helezonik yaylar,
    viraj denge çubuğu

    Arka: Çok kollu,
    Helezonik yaylar,
    Viraj denge çubuğu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 7 Nisan 2008; 14:14:25 >
  • dedemde de focus 1 var ghia yalnız lastikler ya 60yada 65 geliyor focus 1lerde 195/65/15 tam emin değilim ama bir arkadaşımın kiyle 99 ghia dedemin 2001 ghiasının lastik ebatları aynıydı.aynı model astralarda 195/60/15 lastik oluyodu.
  • ya biz reklamlar çıkmadan önce almıştık arabayı...düşün işte... ilk araçlar..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.