Şimdi Ara

DSLR fotoğraf makinelerinin dahili flaşlarını çok daha etkili hale getirebilen Kickstarter projesi: Flekt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj







  • DSLR fotoğraf makinelerinin dahili flaşlarını çok daha etkili hale getirebilen Kickstarter projesi: Flekt



     

    Piyasada yer alan birçok DSLR fotoğraf makinelerinin üzerinde "pop-up" olarak isimlendirilen dahili flaş üniteleri yer alıyor. Çoğu zaman ciddi anlamda iş gören bu flaşlar, fotoğraf kalitesini bir üst seviyeye çıkartma noktasında ise geride kalıyorlar. Bu sorunu gören Los Angeles merkezli profesyonel fotoğrafçı Preston Vance, hazırladığı Flekt adlı flaş aksesuarıyla Kickstarter üzerinde destek arıyor.

     

    Nikon ve Canon marka DSLR fotoğraf makineleriyle uyumlu (Resmi açıklama olmasa da yapısı gereği diğer DSLR ve SLR-benzeri kompakt modellere uyum sağlayabilir) olarak geliştirilen Flekt, cFlekt isimli mıknatıs tabanlı gövde yapısıyla hızlı bir şekilde bağlanabiliyor ve flaştan aldığı ışığı 180 derece geriye yansıtarak iyi bir oranda yumuşatabiliyor. Bu sayede gölgelerin ve genel olarak ışığın çok daha yumuşak olduğu sonuçlar ortaya koyabilen Flekt, porte, ürün ve moda çekimleri için ideal bir kullanım sahası vaat ediyor. İç tarafındaki reflektör bölümü farklı amaçlar doğrultusunda değiştirilebilen aparatın kafa bölümü de hareket ediyor ve böylece ışığa yön verilebiliyor.

     

    Başarılı kullanım yapısı ve sonuçlarıyla dikkat çeken modüler flaş aparatı Flekt, Kickstarter üzerinde koyduğu 70,000$ hedefin bitimine daha 57 gün kala 162 bağış ile 14,327$'lık kısmını toplamış durumda. Yapılacak 65$ bağış (ABD dışı 15$ kargo) ile Eylül ayında elde edilebilen ürün hakkında hazırlanan tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.

     


     DSLR fotoğraf makinelerinin dahili flaşlarını çok daha etkili hale getirebilen Kickstarter projesi: Flekt
    DSLR fotoğraf makinelerinin dahili flaşlarını çok daha etkili hale getirebilen Kickstarter projesi: Flekt



     









  • fiyat 50-60 dolar olacaksa gider harici flaş alırım

  • resimlere bakınca yarardan çok zararı var gibi bide paramı vercez diyesim geliyor :)
    tabi gücünü göstermek için yapılmış, işi bilenler daha kaliteli fotoraflar çekebilecektir


    "alttaki kısım düzeltmedir"
    (yazdığım yanlış anlaşılmaya hatta anlaşılmamaya açık olmuş sag olsun editörümüzde uraşıp yazıyor fakat kusura bakmasın okuyamadım :) fakat bu yansıtma aletinin, tek başına basit bir pop-up flashla karşılaştırılması ve arkada oluşan gölgeyi yumuşatma dışında asıl resme bi yararını görmedim aşırı pozlama dışında :) madem satmaya niyetlendin destek arıyorsun dikkat et bunlara basit oyuncakmış gibi tanıtma :)

    bu arada aynen kopyalıyorum "Harici flashların foto üzerindeki etkilerini" bilen söyleyebilirmi pozlama sürelerinde fark olmasa gölge tonlarında ne gibi fark olurdu olurdu ¿

    adamlar uraşmışlar bi elet yapmışlar iyi yada kötü demiyorum özellikle uygun bi fiyatta olunca çeşitli faydalarıda var zararlarıda yerine göre amatör kullanmalık bişi sonuçta
    tdk da çalışan ve birkaç kişinin yorumunu harmanlayıp tek kişininmiş gibi cevap yazan kime taş attığı belli olmayan arkadaşa sesleniyorum kurma kolunu çevirip güneşi arkamıza alarak mı çekince daha iyi çıkıyorsun fotoraflarda heybelide mehtabı izlerkenmi yazılanlar ile dalga geçmekle uraşacağın kadar keşke ne demiş acaba neden demiş olabilir deseydin ayrıca resim ile yanlış oldu resimmiydi fotorafmıydı ? neyse editörün alakası olmadığı halde nasıl oldysa editöre baglayan işi mazlum edebiyatına çeviren arkadaşıda seviyorum sende bizdensin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H34RTL3SS -- 27 Ocak 2014; 3:55:31 >




  • 2. Resimde photoshopun babası var.

    Afedersiniz ama kickstarter sahtekar doldu.parayı gören geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 26 Ocak 2014; 22:13:55 >
  • 2. Resimde photoshopun babası var.

  • Videoyu izlemedim ama yapilan yorumlar cok sacma bence, sert golgeler hic bir zaman istenmez ve gercekten resimdeki gibi etki yapiyorsa bence guzel bir sey

  • Düşündüm ve ozeba'nın dediklerinde çok haklı olduğuna kanaat getirdiğim için mesaj içeriğini siliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myhotyro -- 26 Ocak 2014; 23:30:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    Hemen hamen sadece fotoğraf ile ilgili haberleri yapan editör "Piyasada yer alan bütün DSLR fotoğraf makinelerinin üzerinde "pop-up" olarak isimlendirilen dahili flaş üniteleri yer alıyor." diyebiliyor.

    Canon 1Dx ve Nikon D4'ü saymayalım. Canon 6D, 5D Mark III 5D Mark II, 5D Mark, Nikon Df ... Bunlar zaten piyasada yer almıyor, Marsta satılıyor bunlar.

    Bu yazdiginiz cumle dunyada kimseye birsey katmaz. Iletisim konusunda karsidakini yargilayici, hukum verici davranirsaniz kendinizi iletisime kapatmis, saglikli iletisim kuramayan bir birey olursunuz. Ve cevrenizden aldiginiz tepkiler hep olumsuz olur. Bu sekilde bir cumle kurmak yerine ozel mesajdan editore hatasini bildirseniz ne kaybedersiniz?
    Cevap: hicbir sey
    Ne kazanirsiniz?
    Saglikli iletisim kurmayi sectiginiz icin toplumda kabul edilirliginiz artar. Aranan insan olma yolunda buyuk bir adim atmis olursunuz. Sosyal olarak daha aktif olmaniza fayda saglar.
    Bu yazdiklarimi sadece bir forum haberi icin degil genel olarak soyluyorum.
    Unutmayin insaniz ve hepimiz hata yapabiliriz. Dalginligimiza gelmis olabilir. Insanlarin hatalarini ortaya cikartan degil o hatalari gidermesi icin onlara yardim eden olmaliyiz bence.
    Saygilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gerçekten konu hakkında bilgi veya tecrübesi olmayıp yorum yapanları anlayamıyorum.Fotoğraf ile resim arasındaki farkı anlayamayan,Harici flashların foto üzerindeki etkilerini bilmeden,yapılan ufak bir hatayı editörün ayıbıymış gibi bahsedenlerin aklından ne geçiyor bilemiyorum.


    Ürün eğer bahsedildiği gibi ise inanılmaz şekilde kullanışlı olur.Flashın sert ışığını yumuşatıp,ışığa yön verebiliyor olması gerçekten iyi düşünülmüş.

  • Ucuz altertanif tepe üstü soft box görevi görecekse gayet güzel fikir ama eğer prof flaşlara alternatif olarak düşünülürse fazlasıyla zayıf kalır. Prof flaşların gerek yön kabiliyeti, gerek gücü, yüksek hızda senkronize olmasıyla vs. baş edemez. Sadece amatör kullanıcılara yönelik bir buluş.

  • Eğer bu işleri yaptığım halde bu işten az bişi anlıyorsam cihazla çekilmiş fotoğraflarda cihazla çekilmemiş olanlara göre bariz sonradan oynama var üzerinde...

  • İşe yarayacağını düşündüğüm bir ürün.



    Şu anda bile foto çekerken flaşım yanımda olmadığında eşimin makyaj aynasını kullanarak 90 derece açı ile flaşı tavana vurduruyorum. Gerçekten şaşırtıcı sonuçlar verebiliyor.

  • DSLR fotoğraf makinelerinin dahili flaşlarını çok daha etkili hale getirebilen Kickstarter projesi: Flekt




  • Bu ürünün birde tefonlar için olanını yaparsalar o da tutar.

  • @myhotyro sen ne kadar özür dileyip mesaj içeriğini de değiştirsen aynısın forumda her yazıda görüyorum neredeyse herkese karşı iğneleyici konuşmalar geçen de Ekrem abiye aynı şekil davrandın cahil falan millet nasıl o uslubu beğenmiş onu da anlamadım. Az oturaklı eleştirin.
  • Aynısını Pringles kutusu eleminyum folyo ve bant ile yapmıştım.

    Sonuç?

    Başarılı sonuçlar alabiliyorsunuz.

    Ama para vermeye değer mi? Valla orasını keyfiniz bilir. Ben bedavaya mal ettim. :D

  • Marquis-de-Sade. kullanıcısına yanıt
    Tarzımla ilgili eleştride haklısınız. Nahoş oluyor bazen yazdıklarım. Fakat kimse yazdığımı hak etmiyorlar diyemez. Sırf en çok haberi ben yapacağım diye bu kadar ciddiyetten uzak, gerçeklikten uzak şeyler yazılınca benim şalter atıyor. İşlerini adam gibi yapsınlar bende birşey demeyeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.