Şimdi Ara

Class Karakteristikleri Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni başlayan ve belirli classları seçmek isteyen arkadaşlar için class kartlarının genel özelliklerini belirten bir konu açayım dedim. Böylece her classın mekaniklerini az çok kavrayıp karar verebilirler.

DRUID

- (Expert) kartları genel olarak Choose One ile başlar ve size iki seçenek sunar. Birçok kartı duruma göre farklı amaçlarla kullanabilirsiniz.
    - Gerek minyonlara can ve Taunt vermek olsun, gerek kendi Tauntlu kartları olsun, Taunt özelliğini seven bir classtır.
    - Geçici veya kalıcı Mana Kristali veren kartlara sahip tek classtır.
    - Choose One özelliği bu classa özeldir.

Hero Power: Heroya o tur için 1 Attack ve kalıcı olarak 1 Armor (Zırh) verir.

Örnek Kartlar:
     Class Karakteristikleri Rehberi Class Karakteristikleri Rehberi Class Karakteristikleri Rehberi Class Karakteristikleri Rehberi Class Karakteristikleri Rehberi

HUNTER

- Kartları genel olarak Beast türü minyonlarla birlikte kullanılıp kombo oluşturmak içindir.
    - Secret özellikli kart sahibi 3 classtan biridir.
    - Weapon türü kart sahibi 5 classtan biridir.

Hero Power: Rakip heroya 2 hasar verir.

Örnek Kartlar:
     Class Karakteristikleri Rehberi Class Karakteristikleri Rehberi Class Karakteristikleri Rehberi Class Karakteristikleri Rehberi Class Karakteristikleri Rehberi

MAGE

- Spell türü kartların ağır bastığı classtır.
    - Bazı kartları Freeze özelliğini kullanır. Shaman'daki bir kart haricinde Freeze kartlarına sahip tek classtır.
    - Secret özellikli kart sahibi 3 classtan biridir, fakat gerek buna uygun diğer kartları olması, gerekse Secret'ların da birer Spell sayılması sebebiyle diğer classlardan daha çok Secret kullanılır.

Hero Power: Herhangi bir hedefe 1 hasar verir.

Örnek Kartlar:

PALADIN

- Kartlarının karakteristiği genel olarak minyonları güçlendirme üzerinedir.
    - Minyonların Attack ve Health değerlerini değiştiren kartlara sahiptir.
    - Bazı kartları Restore Health (iyileştirme) özelliğine sahiptir.
    - Secret özellikli kart sahibi 3 classtan biridir.

Hero Power: Sahaya 1/1'lik (1 Attack 1 Health) bir minyon çağırır.

Örnek Kartlar:

PRIEST

- Kartlar genel olarak can değerlerini artırma özelliklerine sahiptir. Bazı kartları minyonların can kapasitelerini artırırken bazıları iyileştirme (Restore Health) yapar.
    - Az da olsa rakibin kartlarını kendi lehine kullanma özelliğine sahip kartları vardır.

Hero Power: Herhangi bir hedefi 2 iyileştirir.

Örnek Kartlar:

ROGUE

- Kartlar genelde aynı turda birden fazla kart oynamaya yöneliktir. Kartları üzerindeki Combo özellikleri, o turda o karttan önce bir kart oynanmışsa aktif olur.
    - Bazı kartları minyon ya da Spell Damage kullanmadan avantaj sağlayan orjinal mekaniklere sahiptir.
    - Combo özelliği bu classa özeldir.

Hero Power: Heroya 1/2'lik (2 kullanımlık 1 Attacklı) silah verir.

Örnek Kartlar:

SHAMAN

- Totem türü minyonlar kullanır. Totemler genel olarak direkt rakibe etki etmezler, fakat diğer dost minyonları güçlendirirler.
    - (Expert) kartları genel olarak Overload özelliği taşırlar. Bu özelliğe sahip kartlar oynanınca, bir sonraki tur Overload miktarınca Mana Kristali kullanılmış olur.
    - Bazı kartları Windfury özelliği barındırır. Windfury kullanan kartlara sahip tek classtır.
    - Overload özelliği bu classa özeldir.
    - Totem türü minyonlar bu classa özeldir.

Hero Power: Sahaya belirli Totemlerden rastgele birisini çağırır.

Örnek Kartlar:

WARLOCK

- Kendine zarar bir classtır. Bazı kartları fiyatlarına göre avantajlı olup bedel olarak ya heroya hasar verir, ya eldeki kartlardan rastgele birkaçını çıkarır veya başka türlü bir zarar verir.
    - Mage kadar olmasa da destelerde Spell Damage veren kartların ağırlığı vardır.
    - Demon türü minyonlarla uyumlu özelliklerde kartları vardır.
    - Demon kartlarına sahip tek classtır.

Hero Power: Heroya 2 hasar vererek bir kart çeker.

Örnek Kartlar:

WARRIOR

- Damage kavramına takıntılı bir classtır. Damaged (hasar almış) minyonlara hitap eden özellikleri olan birçok kartı vardır.
    - Bazı kartları dost karakterlerin Attack değerlerini artırır.
    - Az da olsa Armor özelliğini de kullanan kartlar vardır. Bazıları heroya Armor verirken bazıları da bunu kullanır.

Hero Power: Heroya kalıcı 2 Armor verir.

Örnek Kartlar:

Her classa yorum olarak genelde hangi tür desteler ve kombolar yapıldığını da eklemeyi düşünüyorum müsait bir zamanda. Mutlaka eksikleri olan bir rehberdir, o yüzden eklemek veya değiştirmek istediği şeyler olan arkadaşlar bunları belirtirlerse güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokg -- 26 Ocak 2014; 22:49:55 >

• Priest i daha bi aç ve yapılabilecek komboları koymanı tavsiye ederim mesela paladin de 2 el reinforce kullanılıp sonra Frostwolf Warlord sürülebilir gibi hem daha yararlı olur
  • paladin oyunda kendine en çok heal atan karakter neyin kafası bu
  • yastik1 kullanıcısına yanıt
    Priest'i ben de farkettim ama ekleyecek bişey bulamadım özellik olarak. Kendine özel kavramları olmadığı için öyle az durdu heralde.

Spesifik komboları belirtmek konuyu biraz uzun ve karışık gösterebilir ama yorum olarak classlarda tercih edilen komboları genel hatlarıyla bahsetmek iyi olur. Sağol.
  • Miktarlarda kartların adedini baz aldım. Paladinde toplamda 4 tane iyileştirme kartı var. Çok da fazla sayılmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokg

Miktarlarda kartların adedini baz aldım. Paladinde toplamda 4 tane iyileştirme kartı var. Çok da fazla sayılmaz

Druid e se ekle heal özelliğini 8 heal az değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Miktarlarda kartların adedini baz aldım. Paladinde toplamda 4 tane iyileştirme kartı var. Çok da fazla sayılmaz

2x lay on hands = 16 heal. kart çekmeyi saymıyorum bile.
    2x holy light = 12 heal.
    2x guardian of Kings = 12 heal.
    2x truesilver champion = 8 heal.

bunun yanına alacağın heal veren neutral kartları da ekle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam işte toplamda 4 tane kartı var. Neutrallar da o classa dahil değil. Tekrar söylüyorum yaptığı miktarı değil kartların sayısını baz alıyorum. Çok fazla adette iyileştirme kartı yok. Sonuçta burda Paladin destelerine ne kadar iyileştirme koyulduğunu değil, kaç Paladin kartının iyileştirme üzerine olduğunu konuşuyoruz.
  • Güzel olmuş benim gibi hiç bilmeyenler için biraz chaos ortamı azalmış
  • quote:

Priest'i ben de farkettim ama ekleyecek bişey bulamadım özellik olarak. Kendine özel kavramları olmadığı için öyle az durdu heralde.

Spesifik komboları belirtmek konuyu biraz uzun ve karışık gösterebilir ama yorum olarak classlarda tercih edilen komboları genel hatlarıyla bahsetmek iyi olur. Sağol.

Rouge'a yazdığın az da olsa rakibi gıcık eden kartları vardır kısmını, priest için "Her kartı rakibi gıcık etmeye yöneliktir, size karşı oynandığında ana avrat saydırır" şeklinde düzeltip ekleyebilirsin bence.
  • quote:

Tamam işte toplamda 4 tane kartı var. Neutrallar da o classa dahil değil. Tekrar söylüyorum yaptığı miktarı değil kartların sayısını baz alıyorum. Çok fazla adette iyileştirme kartı yok. Sonuçta burda Paladin destelerine ne kadar iyileştirme koyulduğunu değil, kaç Paladin kartının iyileştirme üzerine olduğunu konuşuyoruz.

Kendi matematiğimden şüphe edicem şu an. 8 kart yazmadım mı ben oraya nasıl 4 oldu anlamadım :)

• Şu elindeki kartları alıp kendi için oynamasını diyorsun galiba İkinci madde onun için

Rogue'daki o ifadeden kastım da shadowstep betrayal sap gibi minyon ya da büyü hasarı kullanmadan adama avantaj sağlayan orjinal mekaniklerdi. Gece kafasıyla öyle yazmışım da şu anda da uygun bi cümle bulamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokg -- 26 Ocak 2014; 16:34:10 >
  • Tür olarak abi. 4 farklı kartı var. İstersen tüm kartları 2 adet sayarız, diğer kartlara oranla yine çok da fazla sayılmazlar
  • quote:

Tür olarak abi. 4 farklı kartı var. İstersen tüm kartları 2 adet sayarız, diğer kartlara oranla yine çok da fazla sayılmazlar

Ha anladım. Ama sonuç olarak en çok heal veren kart sayısı paladinde :D yanlış anlama konuyu baltalamak istemem guzel bir konu açmışsın da doğru olan bu yani. Druidde 2 tur kart var priestte yine 2 ama paladinde 4 tane dediğin gibi.

• quote:

Şu elindeki kartları alıp kendi için oynamasını diyorsun galiba İkinci madde onun için

Rogue'daki o ifadeden kastım da shadowstep betrayal sap gibi minyon ya da büyü hasarı kullanmadan adama avantaj sağlayan orjinal mekaniklerdi. Gece kafasıyla öyle yazmışım da şu anda da uygun bi cümle bulamıyorum

Priestin beni gıcık eden kartları: Lightwell, lightspawn, shadow word: pain, shadow word: death, holy nova, her türlü mind control kartı ve daha aklıma gelmeyenler de vardır eminim. Ayrıca hero powerına da gıcığım. Anduin direkt gıcık bir karakter işte.

• Yanlış saymadıysam Priestte de 4 kart var ama haklısın Paladinden çok olan yok. Zaten yazmıştım yanlış veya eksik şeyler olabileceğini, yardımın için sağol. Ama demek istediğim healing Paladindeki ana mekanik değil, ikinci. Healing hiçbir classta ana mekanik değil desem sanırım anlaşmış olacaz

Priestte çok iyileştirme yapan kart var gibi yazmışım, yanlış olmuş o. Orda aslında demek istediğim iyileştirme priest için önemli ve oyun içinde bolca kullanılır idi. Düzelteyim.
  • çokmuş bu. Valla mind kontrol dışında öyle çok sinir olduğum bi kartı yok anduinin. O da genelde hep alex veya ironbark a denk geldiği için öyle
  • şöyle bir thoughtsteal örneği versem size karşı tarafın oynadığı tirion'ıda shadow word death ile alınca herif çıldırmıştı. sonra ysera çekti onu manip ile kopyaladım oyundan çıktı. bu arada blood mage'de karşıdan geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tirion Fordring -- 26 Ocak 2014; 17:56:53 >

• çok güzel olmuş eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: injection

şöyle bir thoughtsteal örneği versem size karşı tarafın oynadığı tirion'ıda shadow word death ile alınca herif çıldırmıştı. sonra ysera çekti onu manip ile kopyaladım oyundan çıktı. bu arada blood mage'de karşıdan geldi

Sonra bana diyorlar ki Anduin'den niye nefret ediyorsun? İşte çok güzel bir örnek vermişsin nefret etmem için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.