Şimdi Ara

355. Dönem (MAYIS 2014) K.D ve Yedek Subay Aday Adayları (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.327
Cevap
73
Favori
326.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Orijinalden alıntı: maniac1987

    Meslekçi olarak gitmek bizim için çok rahat olur. Meslekçi olarak gidince 1 aydan sonra maaş almaya başlıyorsun o güzel , diğerinde 2,5 ay beklemek gerekiyor.
    Yalnız benim mühendislik konusunda çok pek tecrübem yok , bizi askerde meslekçi olduğumuz zaman zor bir yere koyarsalar sıkıntı olmasın . Sen makine mühendisisin yapmak - bilmek zorundasın gibi bir tavra girmesinler.


    Tertip bende bu meseleye tutuldum diyebilirim, Meslekçilik rahattır bi ihtimal ama o tarz bi tavır sergilerlerse 1 sene nasıl gecer bilmiyorum, okudugum bölüme bende cok hakim değilim. Ama iş tecrübeni falan soruyorlar ben hepsine yok yok yok dedim, bilemiyorum bakalım, hayırlısı. Tek istedigim hayırlı insanların arasına düşelim hepimiz. Adı askerlik sonucta kolayı yoktur, olsada ben darlandım gezmeye çıkıyorum yarın gelirim diyemediğin bi yer...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzseliym

    Ben de 30 yasımda gecen sene bu zamanlar birliğime teslim olmuştum . Yeni bir bebegimiz olmustu.birakip Bir hırkayla gittim , geldim. Ne olduğunu anlamadım . Hala özlüyorum o günleri , özelliklede acemi birligindeki arkadaslarımı . Gerisi hikaye gibi. Tören icin zaten 3 hafta yirtiniyorsun . Serinyol bol bol ot yol. İstikamet sagınız , solunuz , geriniz . İstikameti öğrenirsiniz ne olduğunu .

    Hücum yeleklerini aldığımda icinden not çıkmıştı . 'eğer bu notu okuyorsan hazirlan y.... Yedin diye ' . Komikti , güldük , ağladık , kızdık , sovduk , yorulduk , yedik ,ictik, sonra usta birligi başka bir dünya . Aslında acemisin hala ama usta takliti yapıyorsun . Tam askerligi öğreniyorsun ki sonra bı bakmissin terhis olmussun. Arkandan seni ugurluyanlar , sarılanlar , ağlayanlar , vay bee diyorsun .

    Su bı gercek ki askerlik turk erkeğinin önündeki en buyuk engel. Önemli ve zorlu bir süreç . Allah herkese kazanız belasız yapıp gelmeyi nasip etsin. Jandarma er m.bulut Ankara emredin komutanım . Acemi birligi Hatay serinyol , usta birligi malatya il jandarma alayı .

    çok güzel anlatmışsın hocam ya
    />




  • Tertiplerim sizleri bir hususta bilgilendirmek isterim kisa donem er olarak gidipte orda uzman cvs ve astsubay rutbelerindeki komutanlara kendini askeri mahkeme onunde yedek subay olarak göründüğünü zannedipte didisirse yanlis yapar boyle orneklere rastlanmis kisa donem er olupta kendini yedek subay oldugunu zannedenler varmis ast subaylara ben mahkeme onunde sizden ustunum yedek subay olarak gorunuyorum diyip laf soyleyenler varmis sakin boyle bisey yapipta yanlisa dusmeyin her komutan hoş karsilamaz bu konu hakkinda aciklama getirmez üstüne itaatsizlikten yazar dilekcenizi ceza
    kisa donem er olmanin ayricaligi 6 ay askerlik yapmak vede okumus insan oldugunuz için soyleneni bir kerede anlamis olacaginiz ve komutanlari ugrastirmayacak olmanizdir. Okumus adamin illaki askeriyedee gorevlendirirler yazici olupta memur gibi askerlik yapan arkadaslarim var istimaya bile cikmamis dedigim gibi ustlerinize karsi saygisizlik etmeyin aranizi iyi tutun verilen gorevi eksiksiz yapmaya calisin olgun insan oldugunuzu ayricaliginizi gosterin sizi ezmez ezdirmezler.
    Astek olacak arkadaslarda emirleri kendinden rutbece ustun subaylardan alacaklar genelde her ise astekler kosar egitim yaptirir istima aldirir bir is yerinde stajyer oldugunuzu var sayin onun gibi kafaniz agrir ama maasi aldiginizda bas agriniz geçer
    Akli selim ve olgun davranislarda bulunursak emir komuta zincirine uyarsak ittatsizlik etmezsek
    sıkıntı yasamayiz kendi arastirdiklarim ve asker olan akrabalardan bildiklerimi paylasiyorum yarli olur insallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosnich -- 15 Nisan 2014; 1:14:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • makhsn senin bahsettiğin yedek subay meslekçi olarak mı gitmiş yoksa normalmi ?

    ysntm ben zorluktan çekinmiyorum ama makina mühendisliği çok geniş bir dal . Ve çok tecrübem yok , normal görevler zorlanılsa bile yapılır ancak bilmediğimiz bir konuda bizden beklentiye girilirse sıkıntı olur.

    Hani olmazya , oldu da diyelim dağ başında eğitimde tank - top -tüfek bozuldu . Bak bakalım ne sıkıntısı var , çöz derseler yandık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maniac1987


    quote:

    Orijinalden alıntı: makhsn




    Tertip bende makineciyim bizden cok aliyorlarda gecen celpte giden arkadasa sordum en cok makine insaat var ddi o polatlidaydi 40 kisi falan varmis onlarin grupta sans isi bu ortalamasi 2 civari olanda varmis ozel universiteli de var dedi bir tane




    Meslekçi olarak gitmek bizim için çok rahat olur. Meslekçi olarak gidince 1 aydan sonra maaş almaya başlıyorsun o güzel , diğerinde 2,5 ay beklemek gerekiyor.
    Yalnız benim mühendislik konusunda çok pek tecrübem yok , bizi askerde meslekçi olduğumuz zaman zor bir yere koyarsalar sıkıntı olmasın . Sen makine mühendisisin yapmak - bilmek zorundasın gibi bir tavra girmesinler.



    quote:

    Orijinalden alıntı: bosnich
    Valla kardesim benim yasta 28 evliyim 2 yasindada oglum var en son univ.tede mutfaga girmistim 4 sene oldu mutfagin yerini unuttum valla haziri yiyoruz eger olurda patetes soy tuvalet temizle zor olacak yapsan bi dert yapmasan bi dert yalniz okumus adami o kadar hor kullanmazlar gidecegin yerdeki komutanlarinin kisa donem askere bakis acisina gore degisir


    Benim yaşımda 27 oldu , evlilik askerden sonra inşallah . Senin işin daha zormuş abi , arkanda bir yuva bırakmak çoluk çocuk bırakmak en zoru.
    Okumaktan ziyade yaş arttıkça bazı şeyleri yapmak zorlaşıyor. Bana bazı şeyleri 20 yaşımda emretseler sıkıntı olmazdıda 27 yaşında bazı şeyleri yaparken zorlanır insan.


    Zor olacak ama kardesim vatan borcu elinde sonunda yapacagiz yas gecti okuldu isti evlilikti borctu cocuktu geldik nerdeyse 30 una takdiri ilahi ne yapalim allah utandirmasin hepimizi insallah.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vay be 345,kısa dönem askerdim tam tamına 2 yıl geçti nerdeyse,ordayken bitmesi için can atardım ama harbi özledim be o dertleştiğim anları depoda arkadaşlarla çay içtiğimiz anları,bende askerliğimi yazın yapmıştım bence yazın yapmak çok güzel Acemi birliğim Ankara Mamak,usta birliğim ise Kars Çakmak Doğu kışla idi,özellikle acemlilik anlarımı hayatım boyunca unutamam bi gün isyan ettiğimi yada kızdıgımı hatırlamıyorum nerdeyse üniverste ortamıydı yaf bi kız yoktu Yemin ederim ciddiyim harikaydı.

    Bikeresinde sabah tabi 6 gibi kalkardık ulen yatağı düzeltiyorum bi türlü olmuyor istediğim gibi arkadaşlara rica ettim saolsun yatağımı düzelttiler,sonra dedim abi bi dolabımıda toplasanız,Botumunda bağcıklarını yaparsanız sevinirim dedim,arkadaşlardan biri istersen altınıda değiştirelim dedi ne kadar gülmüştük yaf o an acaiyp komik geliyordu şimdi gelmiyebiir Sonra kahve makineleri vardı latte içiyorduk yahu süperdi,bozuk para askerde herşeydir arkadaşlar unutmayın

    Bi keresinde bi arkadaşlar çok sıkışmışız lavaboya gitmemiz lazım ama sular kesik,aşağıda biraz uzak bi yerde çeşme vardı askeriyenin içinde tabi,sebilleri aldık habire su doldurduk ama nerdeyse altımıza edecez o kadar kötüki durumumuz en sonunda tualete girdik arkadaşla bağıra bağıra 3 e kadar saydık ve bomba geliyor diyeee haykırmıştık Ne günlerdi ya her kızla beraber oldum kimse beni reddetmedi diyen arkadaşlarda vardı ziya koymuştuk onların adını

    Yemin törenimizin yapıldıgı yer muhteşemdi Ankarada oldugu için cidden güzel hazırlanmıştı,stad bi kalabalıktı var ya futbol maçı bu kadar kalabalık değildi nasıl desem kahraman gib hissediyorduk kendimizi çok şükür çok başarılı bi şekilde yemin törenimizi bitirdik,ailelerimizle görüştük sonra odamıza girdik ben arkadaşlarla biraz emri vaki konuşurdum onu yapın bunu yapın diye ama beni çok severlerdi kırmazlardı son gün dedim yatağımı düzeltin dolabımı toplayın falan baktım kimseden ses soluk çıkmıyor ulen birden hepsi üstüme atlamasanmı 30 kişi ezildim yaf ölüyordum ama ne gülmüştük ya ayrılırken ağladık yemin ederim ağladık.

    Komutanlarla aram inanılmazdı beraber tv izlerdik,asteğmenlerle beraber şarkı söylerdik kısa dönem olmanın tüm mükafatını görmüştüm ama olumsuz yanlarıda vardı sular çok kesilirdi ne bileiym hep stres altındasın iştimada hep diken üstündesin bazı komutanlar gerçekten çok sertti ama hepsinden çok şey öğrendim

    Usta birliği daha ciddi bi yer böyle şatavatlı geçmiyor,cezaların ağır oldugu seni kıskananların çok oldugu hem efendi hemde kalleş adamların oldugu yerdir ama mesafeyi verdikten sonra gerisi kolay.usta birliğindede bi gurubum vardı çarşılarda hep beraber gezerdik playstation turnuvaları yapardık bi bardak çay ve simitin değeri bile o kadar fazladıyki hayatın önemini sivilin kıymetini askerlik kadar güzel anlatan bi yer yok.

    Askerden kaçanlar çok şey kaybediyorlar




  • Yuregine saglik kardesim yasadiklarini bizimle paylastigin icin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bosnich

    Yuregine saglik kardesim yasadiklarini bizimle paylastigin icin.

    Önemli değil hocam güzel bi yazı ile yazamadım ama idare edin umarım güzel bi askerlik geçirirsiniz ne zaman teslim oluyorsunuz tam ben geçen hafta sonu askerleri görüyordum çantaları ile ktm'ye teslim olacaklardı sanırım başladımı yaf tarihler değiştiği için bi fikrim yok bizim zamanımızda nisan 12 de teslim olmuştuk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bosnich


    quote:

    Orijinalden alıntı: MARV_ONUR

    bosnich kardeşim sen benimle aynı konumdasın hemen hemen onun için önce sana sorayım dedim. velhasılı kelam, şimdi diyelim ki asteğmen olduk askeriyede kalıp subay olabilmek için ne yapmamız gerekiyor.
    ben biraz araştırdım sözleşmeli subay sınavına giriliyormuş. asteğmen olmanın hiç bi artısı olmuyormuş. o sınavında yaş sınırı var 27. senin bi bilgin var mı konuda.

    Bende baktim kardesim yas siniri 27 subay olarak kalmak icin ancak lisans ustu okuyorsan 32 yas sınırıni gecmemek lazimmis. Ancak sporla alakali mulakatlarda 25-28 yas arasi 8 sn de sukadar ş ı nav mekik 28-35 yas arasi 8 küsur snde yapmasi gereklidir diye tablo yapmislar sozlesmeli ydk sby olarak arastir jandarma komutanligi pdf seklin aciklamalarinda yaziyodu anlamadim bende ancak 32 yasinda askere astek olarak giden gida muhendisi tanidigim var biliyorum askerdeyken yasin tutupta kalmak istiyorsan ust rutbeliler senin hakkinda form doldiruyorlar buda bi etken olur sinavlara girerken kisa donem erlerde söz lesmeli subay olarak askerde sinava girip kalabilirler yine bu kisa donem erler hakkinda komutanlar form dolduruyorlar nasil bi kisilige sahip olduguna dair bunlarda etken sinavlarda kazanmana

    hakkımızda hayırlısı bakalım. sağolasın ilgin için.




  • Yedek subay olma ihtimali olan arkadaşlara bir tavsiye de benden. Benim dayım astsubay , birkaç hafta ona sormuştum asteğmen olursam ne yapayım nasıl davranayım diye , o da aynen şunları tavsiye etti bana.

    "Asteğmen olunca en iyi geçinmek zorunda olduğu adamlar astsubaylar ve uzmanlar . Büyük ihtimalle yüzde 90 ı senden yaşlı olacak ve unutma hepsi senden daha bilgili ve tecrübeli askerlik konusunda. Eğer asteğmen olarak rahat , sıkıntısız bir askerlik geçirmek istiyorsan kurallar dahilinde astsubaylara ve uzmanlara saygıda kusur etme , düzgün davran . Ama sen 40 yaşındaki astsubaya uzmana komutanlık taslamaya kalkarsan ,şafağı gün gün değil dakika dakika sayarsın " dedi .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maniac1987

    makhsn senin bahsettiğin yedek subay meslekçi olarak mı gitmiş yoksa normalmi ?

    ysntm ben zorluktan çekinmiyorum ama makina mühendisliği çok geniş bir dal . Ve çok tecrübem yok , normal görevler zorlanılsa bile yapılır ancak bilmediğimiz bir konuda bizden beklentiye girilirse sıkıntı olur.

    Hani olmazya , oldu da diyelim dağ başında eğitimde tank - top -tüfek bozuldu . Bak bakalım ne sıkıntısı var , çöz derseler yandık

    Yok ya ne yaptin sen bizi hayatta askeri uretimde calistirmazlar. Ikiside meslekci oyle alakasiz islerler ugrasiyorlar. Bende yeni mezunum hic bi yerdede calismadim uc aydir yatiyorum rahata da alistik acemilikte bizim icin ustaya nereye atanacagimiz onemli spor ve sinavda yuzde ona girersen istedigin yere gidebilirsin giremezsen kura sansina ne cikarsa benim arkadasin biri kurayla istedigi yerde yapiyor digeride balli adam istanbullu kura cekiyor istanbul cikiyor servisle gidip geliyor eve

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _Mch_ _ kullanıcısına yanıt
    Sağolasın tertip yazmayı unuttuklarım arasında. Birde elbise askısı ve şeffaf kılıf alıcam birkaç tane.
  • ya bilader bende randevu aldım senden görünce, 16:45'e ancak alabildim randevuyu "Askerliğe Sevk İşlemleri" buradan aldım doğrudur herhalde ?
  • Arkadaslar basvuru süresi bittimi acaba? simdi tecili bozarsam ne zamana alırlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gursoy3387

    Bende 10 yıl spor yaptım askere gıdecez 3 yıldır spor felan yok. Hımbıl olduk

    Bende universitede voleybol oynuyordum ama son 3 senedir bir spor faaliyetinde bulunmadim :) kos dediklerinde nasil kosacagiz cok merak ediyorun tertip :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bosnich kullanıcısına yanıt
    Ben duyduklarımda aşağı yukarı buna benzer şeyler, şunu da eklemek istiyorum, oradaki üstler ,komutanlar bir şeyleri biliyor, bizim gibi kaç insanla karşılaşmışlardır siz düşünün. Kimi iyi niyet kimi kötü niyet bunları çabuk anlıyorlarmış. Hayıflanan , askerlikten memnun olmayan kaytaracak ve benzeri tiplerde hoş davranmıyorlarmış. Ama severek yaptığınızı gören, benimseyen, o duyguyu veren insanlara daha ılımlı yaklaşıyorlarmış. Bu üni. mezun askerliğini yapmış arkadaşlardan en çok duyduğum şeylerin başında geliyor. Bu hayatın her yerinde böyle iş yerine güveni verirseniz izin alırken patronunuz bir şey demez , ama siz kötü bir izlenim bıraktıysanız patronunuz mırın kırın eder gibi.
  • Arkadaşlar sormak istediğim birşey var

    kısa dönemde 30tl gibi aylık veriyorlarmış sanırım bunu 6 ay boyunca veriyorlar mı yoksa acemilik bittikten sonra mı veriyorlar. bir de uzun dönem çıkarsa onun acemiliğinde de maaş veriyorlar mı ?

    şimdi bazı arkadaşlar yazmış 100-150tl nakit götür yanında diye, ben sigara içmem yemek seçmem (yani şimdiye kadar öyleydi an azından) orada para ne işe yarıyor başka ?

    bi de biraz entel olacak ama ben yanımda kitap falan götürsem okumak için fırsatım olur mu acaba ?
  • Az kaldı tertipler çok az :D
  • Yavuzseliym@ cok guzel anlatmıssın duygulandım. Bende evlıyım bır koyan karım bırde anamın uzulmelerı...
    İdealist kardes. Soyle 5-10 gun kala kosuya baslaycam bıraz ısındırır zaten fıtık var. Ne yapacaz bılmıyom
  • Arkadaşlar konu açtım ama cevap gelmedi. Burada sorayım. Ben Ağustos için başvuru yaptım, kısa dönem istedim. Ağustosta kısa dönem çıkma ihtimali nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.