Şimdi Ara

DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.246
Cevap
11
Favori
22.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qer_1st_k

    64 dakika ne la

    İyidir iyidir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qer_1st_k

    64 dakika ne la

    edit: şimdi dinlemeye başladım da sorun sürede değil vokalde.

    Sonuna kadar değer bence o 64 dakikaya.
  • Vaktim yok , oyum world circus a . Ilk tura da sonlarda girmeme ragmen ilk buldugum firsatta dinlediklerime dair bir yazı yazacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heathen 2
    Toxik 3

    World Circus önde, var mı arttıran ?
  • Gelin,oy verin.Heathen güme gitti şaka maka
  • Heathen'ı dinleyince direk kulağa sağlam enstrüman sesleri geliyor. Gitar kayıtları çok güzel yapılmış, baterist de çok iyi çalıyor gerçekten, Lars'ın ...And Justice for All'daki çalışına benzettim. Onun dışında rifflerin yanında sololar da çok güzel. Ancak bunların üstüne hayvan gibi bir vokal koymuşlar. Joey Belladona tarzı bir vokal var ancak sesi çok fena yani Bazı şarkılarda resmen enstrümanları susturuyor. Toxik'te de aynı tip vokal var ancak o adamın sesi biraz daha yedirilmiş gibi albüme. Neyse ki ikisinden biri elenecek

    Beni Heathen'dan asıl soğutan şey vokalden den de öte şarkıların mid-tempo'ya düşmesi ve şarkının içerisinde çok nazlı bir biçimde hızlanması oldu. Yani tamam çok gaz riff var ama sen tempo değişimleri yaptıkça ben başta ne çaldığını bile unutuyorum. Toxik'te gitarlar daha az teknik ama hemen sadete geliyor ve bitince ağızda bir tat bırakıyor o neydi diye. Heathen'da baştan sona gaz şarkı duymadım. Bunun üzerine bir de sevmediğim bir ses eklenince iyice çekilmez oluyor. Toxik en azından daha tutarlı şarkılar yapmış ve ortalama 3 dakika yapmış şarkıları.

    Bilmiyorum ikisi de rakiplerine oy verdiğim albümler. İkisi de oylama da olmasalar fark etmeyeceğim albümler. Kime oy verirsem vereyim içime sinmeyecek. Keşke Kreator falan gelseymiş rakip olarak da şak diye verseymişim oyu dedim. 3-2 olan oylamayı değiştirmek istemiyordum ancak hafif farkla Toxik diyeceğim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >








  • İlk turda nasılsa şöyle ya da böyle enstrüman çalışlarını, seslerini ve ehilliklerini değerlendirdik diye artık o konulara fazla girmek istemiyorum, tabii ki geldiği zaman da olacaktır.

    Artillery'nin albüm kapağı albümün içeriği ile zamansal akış olasa da ansal akış olarak bana kalırsa çok uyumlu olmuş. Çünkü albüm sizi Aladdin'in sihirli lambasından çıkan cin gibi karşılıyor ve size "Seyahat ya Resulullah" dedirtmişçesine bir o diyardan bir o diyara götürüyor, en azından beni. Çok güzel bir kültür karışımlarını oluşturmuş, yanlış bilmiyorsam o çalan enstrüman sitar ve metale çok yakıştığını düşünüyorum. O güzel otantik esintilerle sizi karşıladıktan sonra sertleşmeden metale girerek albümü başlatıyor. Albümle alakalı sanırım en doğru yorum şu olabilir, sürekli bir kulağınızı döven rifflerini beklemeyin thrash'in. O köklerinden gelen çiğ hırçınlık yerine daha çok müziksel birleşimlere eğilmiş grup. Ancak bu demek değildir ki albüm sizi tatmin etmez, aksine enstrümanların o müziksel birleşimleri zevkinize göre daha harekete geçiren yapıda olabilir. Vokal ise pek de alışık olmadığımız bir ses oynamaları (gırtlak, nağme, ne denir tam çözemedim) ile sözlerde vermek istediği manaları daha bir işletmeye çalışmış, çoğunlukla başarılı bulduğumu belirteyim. Ayrıca bu vokal oyunlarına gitarların renkleri de eşlik etmiş ve dediğim bu müziksel birlerşimleri çok güzel sentezlemişler. Böyle çok afilli afilli konuştum sanki çok bilirmiş gibi ama diyeceklerimi nasıl ifade edeceğimi bilemedim, yoksa ben de kendi yazdığımı anlarken zorlandım yani.
    Bu albümde ise en çok sevdiğim bir yeniden düzenleme olan Razamanaz oldu. O belki çok ayrı gelecek kulaklara ama resmen Thrash müzikali olmuş, koy Grease'e oynasın arkada Ayrıca ardından gelen vokal değişimi de beni biraz hayal kırıklığına uğrattı demeyim de, böyle bir hüzünlü bir ballad beklerken geri eski haline dönüp şarkı olunca beklentimi karşılamadı. Halbuki şöyle sade ve hüzünlü başlayıp bir fakir masal kahramanı hikayesini anlatan ve o eskiye dönüşünü karakterin artık isyan eden halinde anlatmasını daha çok beklerdim. Yine de albümü genel olarak çok beğendiğimi belirtmeliyim.

    Sabbat'ın History of a Time to Come albümünü başta dinleyip dinlemediğimi hatırlamadığımı bile belirtmem gerek, o derece iz bırakmamış bende Artillery aksine ki o zaman da hatırlamam diye düşünmüşüm dinlediklerimi, istikrar budur. Yine de yabana atmayıp da o zaman da beğendiğim Sabbat'ı şöyle bir etraflıca değerlendirmeye karar verdim.

    Bir kere şunu kesinlikle söyleyebilirim ki bu albüm kesinlikle daha sert ve daha hırçın. Daha ilk şarkısından size doğru kararlı adımlarla gelen bir gece yaratığı hissiyatında bırakıyor (taktım ben hikaye kahramanlarına) Yalnız bence hemen başta belirteceğim bir eksisi -ve büyük ihtimalle geçen sefer de eleştirdiğim oydu- gitarlar sürerli değil, tam türün adını bilmiyorum ama sürekli es vererek metal yapan tür var ya, sanki onun yol ayrımı gibi hissettim. Onun dışında diğer albümden daha çok thrash metalin sert ve agresif tanımına da uyduğu kesin. Belki bunun getirdiği, herşeyden gayrı eklemem gereken bir şey var, genelde farklı aksanlarla İngilizce anlamakta sıkıntı çekmezken bu vokali sözlerle takip etmek zorunda kaldım Bilmiyorum ne kadar dinleme zevkinize etki eder, ben oyuma etki etmesine izin vermedim ama dinleyeceklerin de bilmesinde fayda var Yine de bu hiçbir şekilde aldığınız diğer duyumları dizginlemez, çünkü her enstrümanın da ayrı ayrı takdir edilesi işler yaptığını belirtmekte fayda var. Ve diğer albümün başta Doğu sonda İskandinav havalarından sonra bu albüm de direk sizi Şekspir'de bırakıyor. Çok iki "tam tema" albümün kapışması olmuş. Ve bu arap atı gibi açılan albüm de direk sizi anavatanından döndürmeden bırakan cinsten. Kesinlikle dikkatinizi dağıtmayacak bir ortamda dinlemenizi öneririm (özellikle de vokalden dolayı)

    İlerleyen turların zor geçeceğini biliyordum ama daha baştan bu kadar zorlamasını beklemiyordum. Bir tarafta daha zevkime hitap eden Artillery, öte yanda turnuvada thrash albümleri değerlendirmemizden dolayı oy vermemi daha çok gerektirdiğini düşündüğüm ve aynı zamanda beğendiğim için de bu fikrimi silemediğim Sabbat. Ama ilk turda yaptığım zevkime bırakma olayını şu an yapmıyorum, her ne kadar bunu yaparak Artillery'e ihanet ediyorum gibi hissetsem de oyumu Sabbat'a veriyorum:

    Sabbat: 1
    Artillery: 0






    yalnız haberiniz olsun çok ezilirse Artillery gelir alırım oyumu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 26 Mayıs 2015; 18:31:41 >




  • Tüm hicaz etkilerine rağmen oyum Artillery'ye gitmeyecek gibi.Adam akıllı dinleyip atacağım oyumu.Artillery,Sabbat'dan daha ingiliz gibi
  • albümleri iki gündür dinliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son oy tarihi ne zaman ? Ben de hangisine vereceğimi bilmiyorum , özellikle kulağıma daha gelen birisi yok aralarında.
  • Oy geri almak konusu geri gelmiş gene, oyu geri almak yasak arkadaşlar, farkedersem sayılmaz haberiniz olsun

    Bu gece yeni maçı koyacağım kendi yorumumla birlikte, sizin de oy ve/veya yorumlarınızı görmek isterim.

    Ha bu arada bence zor bir eşleşme değil...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 28 Mayıs 2015; 20:06:26 >
  • By Inheritance'ı ilk dinlediğimde hakkını yediğimi söylemiştim, gerçekten çok iyi bir açılışı var. Ayetullah Humeyni'ye seslendiği Khomaniac şarkısı çok hoş bir parça. Sabbat'ın albümü de introdan sonra giren A Cautinoary Tale şarkısı da muhteşem. İki şarkı da iki albümün en iyi şarkıları kanımca. Ancak sonlara doğru Sabbat standartı korurken, By Inheritance biraz sıkıcılığa ve tekrara giriyor. Sadece bu ufak farktan dolayı Sabbat diyorum.

    Sabbat: 2
    Artillery:0

    Ayrıca şunu söyleyeyim Sabbat'ı geçebilecek pek bir grup görmüyorum bu turnuvada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terrible Certainty -- 28 Mayıs 2015; 23:11:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğruyu söylemek gerekirse iki albüm arasında öyle ahım şahım bir fark göremedim. Kararsız kaldım hangisine vericem diye o yüzden bir kez daha dinledim. Niye bilmiyorum ama sabbat bu sefer daha ağır bastı. Artillery biraz sıktı diyebilirim ancak sabbat ona göre daha zevkliydi bence. Bu yüzden oyum sabbat'a.

    Sabbat:3
    Artiller:0
  • Sabbat, açık ara fark ile İngiltere'den çıkmış en iyi thrash grubu olsa gerek. Eskiden beri Martin Walkyier amcanın vokaline alışamadıydım, ama bu turnuva sayesinde değerini ancak bu kadar yıl sonra anlayabildim. Müziğine hiç lafım yok eskiden beri, üstüne tam sevdiğim gibi çiğ thrash ve yeri geldimi gaddarlaşıp tam gaz gitmeyi beceren bir grup; epik thrash diye birşey varsa ki o da Sabbat'ın ilk 2 albümüne layık bir tanımlama olurdu sanırım.

    İlk turda Beyond the Gates'i elemişti By Inheritance, ama bu eşleşmede aradaki fark çok daha bariz bence, kaldı ki By Inheritance'ın önceki albümü Terror Squad'daki sert tavizkarlığı yerini melodiye bırakmış, bu da benim hazzetmediğim birşey olunca;

    Sabbat 4
    Artillery 0

    Not: Dreamweaver albümü esasında alabilirmiş bile Rigor Mortis'i, gerçekten çok iyi 2 albüm icra etmiş grup zamanında. Riffler akıyor resmen, liriklerden bir kitap fantezi edebiyatı rahat çıkarmış, inceleyin derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 29 Mayıs 2015; 0:15:42 >







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 29 Mayıs 2015; 0:23:49 >




  • Ama artillery ezildi:/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Favori albümlerim bir bir elenmiş ya 5 gün yoktum. Thrash'te melodiye kesinlikle sıcak bakmayan bir jürimiz var arkadaşlar. Yeni maçta muhtemelen oy kullanamayacağım, evime hala yerleşemedim. Ayrıca final dönemindeyim. Kısa bir süre daha affınıza sığınıyorum.
  • ben de iyi bir dinleme içim pazar günü oy vermeyi isteyeceğim sizden, bugün ve yarın işim var
  • Ekle;Admiral General Aladeen
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.