Şimdi Ara

Gerçeğinden ilham alınan yumuşak ayak destek sistemiyle rehabilitasyon süreci kolaylaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Gerçeğinden ilham alınan yumuşak ayak destek sistemiyle rehabilitasyon süreci kolaylaşıyor



     

    Son dönemde birçok farklı iskelet destek sistemi görüyoruz ancak bu modellerin çoğu genelde sert ve sabit bir yapıya sahipler. Gerçek insan ayağından ilham alınarak yumuşak yapıda geliştirilen yeni destek sistemi ise, rehabilitasyon sürecini ciddi oradan kolaylaştırmayı hedefliyor.

     

    Carnegie Mellon Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Southern California Üniversitesi, MIT ve giyilebilir sensörler geliştirici BioSensics firması tarafından ortaklaşa geliştirilen ayak destek sistemi, gerçek insan bacağından ilham alınarak hazırlanan kas, tendon ve bağ sistemlerine sahip. Hava destekli bu yapı ile tedavi amaçlı yapılan rehabilitasyon sürecinde hastalara çok daha fazla hareket kabiliyeti sağlayabildiği belirtilen sistem, hareket için gereken geribildirimi elastik yapılı sensörlerinden alıyor ve özel yazılım desteğinde süreci işletiyor.

     

    Şimdilik ayak ve ayak bileği bozukluğu bulunan kişiler için tasarlanan ve ilerleyen zamanlarda diğer bölgelere de uygulanabileceği açıklanan yumuşak iskelet destek sistemi hakkında hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. 

     


     




    Kaynak:http://www.cmu.edu/news/stories/archives/2014/january/jan20_anklefootrehab.html







  • İşte böyle faydalı teknolojiler görmek istiyoruz. İnsan öldüren teknoloji değil...

  • Hakikaten süper olmuş bu
  • Çok yararlı

  • Lockheed in dediği gibi keşke insan öldüren teknolojiler olmasaydı fakat şu an kullandığımız bütün cihazların gelişimi internet dahil savaş teknolojilerinin altyapısı üstüne kurulu. Yani savaşlar olmasaydı teknoloji şu an bu kadar gelişmiş olamayacaktı diyebiliriz teknik olarak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.