Şimdi Ara

Analiz : Ücretsiz çevirmiçi MMO oyunlar gelir şampiyonu oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Ücretsiz çevirmiçi MMO oyunlar gelir şampiyonu oldu





    Mobil dünyada en çok gelir getiren model olan free-to-play, video oyun sektöründe de ne kadar başarılı bir strateji olduğunu yapılan son analizlerde tam olarak kanıtlıyor. 




    SuperData tarafından ABD'de oyun içi satın alımlar baz alınarak yapılan MMO oyunlar analize göre, geçen yıl Güney Koreli SmileGate tarafından geliştirilen CrossFire 957 milyon dolar gelir elde etti. 




    Ülkemizde de farklı turnuvalara imza atan League of Legends 624 milyon dolarla ikinci sırada geliyor. Bu iki oyuna Çinli sosyal ağ devi Tencent önemli yatırımlar yapmıştı.

     

    Listede üçüncü sırayı 426 milyon dolar ile Dungeon Fighter Online alırken, dördüncü sırada 372 milyon dolar ile World of Tanks yer alıyor. Abonelik tabanlı olan World of Warcraft 213 milyon dolar ile yedinci, Star Wars : The Old Republic 139 milyon dolar ile sekizinci sırada. 




    Gelirini ağırlıklı olarak aboneliklerden elde ettiği için World of Warcraft ve Star Wars : The Old Republic listede sonlarda yer alıyor. Analizde her iki modelle gelir elde eden bu iki oyunun böylece büyük gelir düşüşlerini azaltabildiği belirtiliyor. 




    ABD'de free-to-play oyunlar gelir anlamında yükseliş yaşıyor. Önceki yıla oranla ücretsiz MMO oyunlar yüzde 45 artış gösterdi ve 2.9 milyar dolar gelir elde etti. Abonelik sistemli oyunlar ise yüzde 19 düşüşle 1.1 milyar dolara geriledi. Tahminler free-to-play oyunların gelirlerini bu yıl da yükseltmeye devam edeceğini gösteriyor. Ancak abonelik sistemli oyunların bu yıl da gerilemeye devam edeceği öngörülüyor. 

     

     



    Kaynak:http://www.superdataresearch.com/blog/us-digital-games-market/







  • Keşke biz yazpsakta adamlar oynasa..

  • Crossfire neymiş lan öyle

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rosedaled3

    Crossfire neymiş lan öyle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • free-to-play oyun dünyasının laneti

  • quote:

    Orijinalden alıntı: iboocum


    quote:

    Orijinalden alıntı: rosedaled3

    Crossfire neymiş lan öyle



    Abi şaka falan o para ne demek ya f2p lan :D
  • Vay be bizim eski efsanevi oyun knight online listede bile yok :) nerde bu devlet nerde bu halk :)

  • adam beleş diye başlıyor

    evet beleş ama ilerleyince şunun için 2 gün bekle biraz ilerle başka bir seviye için 2 hafta bekle canına tak ediyor verdiği paraya acımadan alışveriş yapıyor

    demem o ki free online oyunlar hem bağımlılık yapar hemde cebinize zarar verir ( sosyal mesaj )
  • Lole para veren ağır enayidir. Düşünsene adam para biriktiriyor 200 milyar. Araba alıyor. Sonra arabayı modifiye etmek için 400 milyar veriyor Zaten skine para vermezsen oyunda diğer herşeyi ip ile alabiliyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chromosty -- 21 Ocak 2014; 1:48:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pastadanadam

    free-to-play oyun dünyasının laneti

    ÇÇoğu oyunda dediğin doğru ancak Dota 2 için aynı şeyi düşünmüyorum. Paran olsun olmasın, item al veya alma oyunun matematiği bozulmuyor. Icefrog'un emekleri ve Valve'nin desteği böyle birşey.
  • Bir zamanların efsaneleri olan Silkroad Knıght gibi oyunlar tarihe gömülmüşken bu oyunların sürekliliği merak konusu zamanında iyi para kazanmaya baksınlar bence çünkü oyun belli bir çıtaya ulaştıktan sonra düşüşe geçip yok olmaya gidiyo lolde şuan aynı durumda olucak tabi bana göre

  • Diğer oyunları hep duydum da, crossfire diye bir oyun olduğunu bile ilk kez duyuyorum. Bu tarz çevrede tanıtımı falan olmayan bir oyunun 1. sırada olması ilginç.
  • CrossFire'in videosunu izledim de kendi sitesinden CS'nin yanında oyuncak kalır bu be. Ya da benim çözemediğim göremediğim ayrı bi dünya dönüyor orda.

  • Silkroad online free 2 play olarak geçiyor ama oyuna para yatırmadan karekterde yapamıyorsun bir zamanlar oynar başından kalkmazdım ama oyunun sistemi tamemen para tuzağı haline geldi mesela 1 yıl önce silah için 90 TL para vermiştim o helde bile en iyi silah değildi hatırladıkça üzülüyorum(bu sadece harcadıgım paranın %1) Şimdilerde favorim Neverwinter gerçekten oyun free 2 play tanımına uyuyor marketinde oyunun denğesini bozan hiç bir unsur yok

  • LOL oynuyorum hergün 2-3 defa. 1 kuruş vermedim ve vermeyi de düşünmüyorum. Oyunda parayla dengeyi bozabilecek bişey yok. Olsa anında bırakırım oyunu. Bizim gibi ücretsiz oynayanlar olmasa zaten bu kadar dolu ve popüler olamaz oyun ve yine para kazanamazlar. Ama arkadaşın başlamsına neden oldum ve o sanırım az bişey harcamış kostüm almak için. Benim için şekil pek önemli değil. İlerde oyun adam gibi olursa belki destek olsun diye bir 10 kağat çalışır, başka da zırnık koklatmam :-)

  • Yıl 2014 hala 2 boyutlu ağaçlarıyla Knight oynayan varsa bu sektör ölmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dota 2 oynasınlar kuruş para vermiyorsun.

  • "star wars:the old republic" ilk çıktığında bayılmıştım.zaten star wars hastasyıım ama MMO olunca durdum.gerçekten insanı hayattan koparan oyunlar bunlar
  • insanları bağımlı yapıp çeplerini süpürmekten başka bişey değil

  • old republic abone tabanlı değilki? free oyananabiliyor

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.