Şimdi Ara

'Microsoft çalışanları Windows 8'i yeni Vista olarak tanımlıyor'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
2.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • 'Microsoft çalışanları Windows 8'i yeni Vista olarak tanımlıyor'





    Microsoft tarihinde ve Steve Ballmer'ın kariyerinde Windows Vista ayrı bir öneme sahip. Windows XP'nin tahtını elinden almaya gelen Vista, kullanım zorlukları nedeniyle beklenmedik bir ilgisizlik ile karşılaştı ve bırakın elinden almayı XP'nin kullanımını daha da genişletti.




    Microsoft elini çabuk tutarak Windows 7 işletim sistemini piyasaya sürdü ve Vista'nın olumsuz etkisini azaltmaya çalıştı. Ancak uzun yıllar çaba gösteren Microsoft geçen yıl itibariyle XP'nin kullanım alanını yüzde 40'ın altına düşürdü.




    2012 sonlarında Windows 8 ile yeni bir sayfa açan Microsoft, bununla birlikte gerek mobil cihazların önlenemez yükselişi, gerekse daralmaya başlayan PC pazarı nedeniyle yine beklediği rakamların altında kaldı. Pek çok otorite Windows 8'i Vista faciasına benzetirken, firma içinde de bazı rahatsızlıkların olduğu gündemde.




    Firmaya yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre bazı Microsoft çalışanları Windows 8'i Vista olarak nitelendirmeye başladı. Piyasaya çıktığından bu yana bir yılı deviren ve ikinci yılına da 8.1 güncellemesi ile giren Windows 8, halen beklenen ilgiyi yakalamış değil. Masaüstü ve tablet olarak iki cephede mücadele eden Windows 8, toplamda yüzde 10 kullanım oranını henüz aşabildi. 




    Windows 8'in en büyük dezavantajının satış ve pazar tarafından benimsenmesi olduğu dile getiriliyor. Bununla birlikte yaşanan sıkıntılardan Microsoft'un ders alacağı ve yeni sürümde aynı hataları tekrarlamayacağı tahmin ediliyor.  

     

     



    Kaynak:http://bgr.com/2014/01/17/microsoft-windows-8-vista-comparison/







  • Dokunmatik ekranı olmayan bilgisayara dokunmatik arayüzlü işletim sistemi veren bir şirkete az bile şu microsoft tekelinden kurtulamadık gitti sırf çoğu oyun windowsa özel çıkıyor diye.

  • Hahahah kesinlikle çok doğru bir tespit.

  • Bence bu tanımlamayı yapanlar microsoft çalışanları değil. Esas çalışanlar bu sitede, öve öve bitiremiyorlar.

  • windows milenium aslinda Alpha/beta o yüzden xp geldi.
    windows Vista aslinda Alpha/beta o yüzden Windows 7 geldi
    windows 8 aslinda Alpah / beta yüzden windows 9´ü bekliyoruz :/

    bence sirketin gercekden bir isletim sistemi cikarmadan önce insanlarin tepkisini almalilar düzenlemeliler bu durum bana bir hikaye´yi hatirlati.
    "Mimar Sinan - Eğri Minare"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 17 Ocak 2014; 23:39:24 >
  • Windows XP + Windows 7 gerisi yalan
  • Sıralama değişmeyecek demek ki.
    'Microsoft çalışanları Windows 8'i yeni Vista olarak tanımlıyor'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stalker(1979) -- 18 Ocak 2014; 17:27:57 >
  • ah windows ah bıktım valla en dandik pcye bile rahatlıkla virüs giriyor virüs koruma programı yüklüyorsun bu sefer boş yere pc kasıyor. İlk virüsü bulanın taaaa...

  • bi tek ben mi beğeniyorum windows8 i :D pcde win8 yüklü.arkadaşın win7 li pc yi kullanıyorum bazen cok hantal geliyor bana.

  • O fiyata bir de İşletim Sistemini insanlara yaymaya çalışıyorlar.7'ye yeni alıştık bari insan gibi 100-150 lira olsan da alsak?Sonra neden satılmıyor, yahu her firma da bir saf var harbi.

  • neredeyse tüm bilişim uzmanları, istatistikler ve şimdi de microsoft'un kendi çalışanları Win8'in başarısızlık olduğu konusunda hem fikirken, bizde çok başarılı olduğunu iddia eden fanboylar mevcut.

  • başarısız olacak ne var, başlat çubuğunu çıkarmasaydın ve metro arayüzünü zorla dayatmasaydın bunları en azından denetim masasına açma kapama seceneği ekleyerek kullanıcının kararına bıraksaydın son olarakta geri uyumluluğu iyi yapabilseydin en azından win 7nin çalıştırdığı programları aynen çalıştırma sorun çıkarmama noktasında, on numara işletim sistemi olacaktı.

  • Keske herkesin imkanı olsada mac kullansa inanın samimiyim çok küfredersiniz windows a o derece hayranlık uyandıracak bir işletim sistemine sahip

  • Bence windows 8, windows 7 den daha iyi bir işletim sistemi. Tablette kullanılan, gerektiğinde bildirim veren uygulamaların masaüstü işletim sistemine gelmesi gerekiyordu ama bu şekilde olmamalıydı. Bir tarafta modern arayüz bir tarafta metro ara yüzlerine ait bir bölünmüşlük söz konusu. Modern arayüz sade temalı iken masaüstü arayüzde hala vistadan kalma ikonlar ve pencereler var.

    Ayrıca bazı uygulamalar büyük ekranda berbat görünüyüyor. Mesela viberin windows 8 uygulamasına bakın. 4" lik bir telefon ekranı ile 27" lik ekran arasında kullanışlılık yönünden fark yok. O ekranın büyük olması hiçbirşey ifade etmiyor. Bomboş bir ekran ve kocaman boşluklar var.
    http://i.imgur.com/Mllybwr.jpg





  • eee daha çıkmadan demiştik
    bak noldu şimdi?

  • @kimi_raikonen

    Yalnız değilsin merak etme. Windows 8 i gerçek manada birkaç gün kullanıp da hala kötü diyen insan sayısı çok az, orada burada kötü diye yazanlar klasik bir ürüne aşırı bağlanma hastalığına sahipler o kadar, sonuçta insanların alışkanlıklarını değiştirmek kolay değil. Yanlış anlaşılmasın dediklerim, kimse alışkanlığını değiştirmek zorunda değil, Windows 7 gayet güzel bir işletim sistemi, birçok kullanıcı için durduk yere Windows 8 e geçmeleri için yeterli bir sebep yok (XP kullanıcıları için aynı şeyi söyleyemem, artık çıkın mağaralarınızdan). Ama aynı zamanda Windows 8 kullanıp da Windows 7 çok daha iyi demek de saçma, nesi çok daha iyi Allah aşkına? Driver uyumsuzluk problemi yaşayan insanlar olabilir tabi, onlara bir lafım yok.

    Vista zamanında tutmadı çünkü XP insanların beklentilerini hala karşılayabiliyordu ve Vista yüksek sistem gereksinimleri nedeniyle insanların bilgisayarlarında doğru düzgün çalışmadı. Windows 7 tuttu çünkü hem XP eskidi, bilgisayarlar güçlendi, hem de Vista'dan alınan dersle daha başarılı bir işletim sistemi yapıldı. Windows 8 tutmadı, tutmuyor söylemleri ise bana göre doğru değil. 8 tutmadı diyen analistler sırf yeni bir işletim sistemi çıktı diye PC satışlarının artmasını bekleyen, piyasadan bihaber birtakım finans çevreleri... 8'in 7 den kısa bir süre sonra çıkıp, daha 7 eskimeden 10% piyasa alabilmesi aslında büyük bir başarıdır. Windows 9 çıkınca, ki bunun 2016'da olacağını tahmin ediyorum ben, Windows 7 eskimiş olacak ve insanlar 9'a geçiş yapacak. Bu döngünün de piyasa çok değişmediği takdirde böyle devam edeceğini tahmin ediyorum.





  • kimse dokunmatik ekranı olmayan bilgisayara dokunmatik arayüzlü işletim sistemi vermiyor...sadece dokunmatik kontrole alternatif geliştirilen bir arayüz eklendi... dokunmatik bir ekranla masaüstünü de kullanabildiğiniz gibi metroyu da mause ve klavye ile kullanabiliyorsunuz...sonuç itibariyle isteyen istediğini windows 8.1 ile kullanabiliyor...

    fiyat eleştirilir anlarım yeni arayüzü beğenmeyenler olur anlarım ama windows 8in windows 7den daha iyi bir işletim sistemi olduğunu yadsıyanları anlayamıyorum...?

    windows 7 kötümü? tabiki değil.zaten bu yüzden windows 8 windows 7 kadar atak yapamadı... kimi bu durumu kullanıp suistimal ediyor kimi de kendi egosunu tatmin etmekten başka bişey yapamıyor...

    zaten baktığımızda windows 8i kötüleyenler geçmişte olduğu gibi zamanın xpcileriydi...

    ama gerçek sonuç windows 8 gelmiş geçmiş en iyi işletim sistemidir.NOKTA.

  • kac yüz tl ye satarsan kimse almaz tabi .
  • Herkesin bir fikri vardir anlarim da mac diyen arkadaslar allah için bi gidin ya..

    İnsanların Apple'a körü körüne baglanmalarini anlıyorum aslında. O kadar parayı ekran kartsiz pc lere ben versem bana da mac süzme saf zeytinyağı gibi gelirdi :D

  • güncelleme sonrasında bluetooth' a el koyan bir işletim sistemine iyi diyen arkadaşlar; sizi nereye havale edeceğimi bilemedim.
    bir güncellemeyle bir donanım gidiyor, başka bir program çalışmayı bırakıyorsa o sistem iyi falan değildir. 1 senedir kullanıyorum. başlatı bir şekilde getirdim masaüstü modunda kullanıyorum derken bir güncelleme sonrasında bluetooth gitti. düzeltemiyorum eski sürücüye de döndürtmüyor. ne halt işletim sistemiyse, kendi kafasına göre iş yapıyor.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.