Şimdi Ara

Endonezya'da en az 2000 takipçiye sahip Twitter kullanıcıları reklam geliri elde edebiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Endonezya'da en az 2000 takipçiye sahip Twitter kullanıcıları reklam geliri elde edebiliyor





    Reklamcılığın sanal ortama iyice alıştığı son dönemlerde, farklı gelir modelleri sık sık gündeme geliyor. Sanal reklamcılığın en büyük gelir kapısı şüphesiz arama motorları ve sosyal ağlar. Milyarlarca kullanıcı sayısına sahip olan sosyal ağ sektörü, en fazla reklam gösteriminin yapıldığı yer olarak dikkat çekiyor.




    Endonezya'da şirketler, 2000'den fazla takipçiye sahip herkesin, yoğun iş saatlerinde attığı gönderilere karşılık 21$ civarında bir ödeme yapıyor. Bunun en büyük nedeni ise yüzde 64 benimsenme oranı ile başkent Jakarta'nın, Twitter'ın başkenti olması.




    Bunun yanında Twitter erişimi olan ucuz telefonların herkesin elinde olması, sosyal ağın popülaritesini de iyice artırıyor. Endonezyalı bir komedyenin 10 gönderilik paket başına firmalardan 670$ ödeme aldığı belirtiliyor. Yani sosyal ağ reklamcılığı Endonezya'da yeni bir iş kolu haline gelmiş durumda.




    Ülkede vergi konusundaki boşluklar böyle bir mesleğin ortaya çıkmasına neden olmuş. Zira örneğin ABD'de blog yazarları dahil internette sesini duyuran herkesin, yapılan ödemeleri ticaret komisyonu FTC'ye bildirme şartı mevcut.  

     

     



    Kaynak:http://qz.com/167756/in-indonesia-anyone-with-more-than-2000-twitter-followers-can-get-paid-21-a-tweet-to-advertise/







  • Bir endonezya veya hindistan kadar olamıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haqy -- 18 Ocak 2014; 0:34:44 >
  • Biz daha tuvaletteyim....S evde sıkılıyor....:S yemek yiyiyor.... dışarıda geziyor gibi twitler atarsak bizimkisi anca dedikodu olur.

  • bizim fenolarda yeterince kazanıyor ,

  • Tebrik etmek lazım,bizde olmayacak bir şey maalesef.
  • 2050li yıllarda türkiyede de böyle şeyler olcak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.