Şimdi Ara

Apple yanlışlıkla yapılan uygulama içi ödemeleri iade edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Apple yanlışlıkla yapılan uygulama içi ödemeleri iade edecek





    Son dönemlerde özellikle çocuk kullanıcıların farkında olmadan App Store'da oyun içi binlerce dolarlık harcama yaptığına dair haberler sık sık gündeme geliyor. 




    Şikayetlerin oldukç artması üzerinde ABD ticaret komisyonu FTC ve Apple bir anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre Apple çocukların farkında olmadan yaptıkları uygulama içi satın almaları geri ödeyecek. 




    Şimdilik ABD'de geçerli olan anlaşma gereği Apple toplam 32.5 milyon dolara kadar tüm yanlış harcamaları geri ödeyecek. Eğer toplam miktar 32.5 milyon doların altında kalırsa, aradaki fark da komisyona verilecek. 




    Apple'ın anlaşma kapsamında geri ödemelerin nasıl yapılacağını kısa süre içerisinde belirlemesi gerekiyor. Ayrıca 31 Mart tarihine kadar da uygulama içi ödeme ile ilgili yanlışlıkların önüne geçilmesi için Apple gerekli adımları atmak zorunda. Uygulamaların diğer ülkelere yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı bilinmiyor. 

     

     



    Kaynak:http://www.tuaw.com/2014/01/15/your-child-make-an-in-app-purchase-by-mistake-apple-will-refund?ncid=txtlnkusaolp00000597







  • Helal

  • Ödeme yaparken şifre sorulmuyor mu? Android gibi şifre olmadan alışveriş yapılması da ayrı bir olay bence. Şifre olmalı, yoksa çocuklara çözüm bulmak zor. Geri ödeme yerine böyle bir çözüm genel anlamda daha etkili olur diye düşünüyorum. Geri ödeme yapılması güzel ama etkili olur mu emin olamadım.

  • uygulama içi satın alımı kapatmak şu an için en iyi çözüm

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Ödeme yaparken şifre sorulmuyor mu? Android gibi şifre olmadan alışveriş yapılması da ayrı bir olay bence. Şifre olmalı, yoksa çocuklara çözüm bulmak zor. Geri ödeme yerine böyle bir çözüm genel anlamda daha etkili olur diye düşünüyorum. Geri ödeme yapılması güzel ama etkili olur mu emin olamadım.

    Aynen zaten .... ürününü satın almak istiyor musunuz? Evet > App Store şifrenizi girin diyor. Zaten bunu yapan adam duyarlı bir şekilde yapmış olacak. Ne gerek var böyle şeylere.
  • uygulama içi satın alımı kapatmak şu an için en iyi çözüm

  • Kardeşim 400 tllik subway surfers alışverişi yapmıştı. Sonraki hafta mail ile itiraz ettik. UK Apple'dan Natalie bacım çok yardımcı oldu sağolsun ödediler hemen geri. Büyük şirket olmanın nasıl birşey olduğunun en iyi göstergesi müşteri desteğidir bence. Burdan görüyorsa Natalie´ye selam ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: römercan

    Kardeşim 400 tllik subway surfers alışverişi yapmıştı. Sonraki hafta mail ile itiraz ettik. UK Apple'dan Natalie bacım çok yardımcı oldu sağolsun ödediler hemen geri. Büyük şirket olmanın nasıl birşey olduğunun en iyi göstergesi müşteri desteğidir bence. Burdan görüyorsa Natalie´ye selam ederim.

    Natalie

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bundan bir kac oy once radiohead albumu aldim 3 tane. yaklasik 19 lira filan tutuyordu. neyse indirdim bilgisayara dinledim filan. sonra bir de baktim ki bu satin aldigim 3 album arti olarak da 2 album 13 liraya paket halinde satiliyor. hemen onu satin aldim sonra da bu onceden aldiklarimi iade etmek istedigimi belirten bir mail attim. 2 gun sonra iade ettiler. muzikler de duruyordu bilgisayarda.

    ozetle apple bosuna kullanici memnuniyeti konusunda dunyanin 1 numarasi degil.

    ayrica servise verdigim cihazin 1 is gununde ekranla birlikte ust kasasinin degistirmesi ornegi de var. gerci o biraz da servisin basarisi ama apple markasi olunca is degisiyor.
  • Helal mi? Cok basit bi kaba hesap yapicam



    Samsung 100 milyon telefon satıyor Apple 30 milyon ama Apple karı Samsung'dan fazla. Nasıl bu kadar büyük geçirdikleri için mi helal diyosunuz? Haram zıkkım olsun ulan yillardır söğüşlediklerine saysın :)

  • uygulama içi satın alma kadar gösterip elletmeyen bir sistem yok. çok sinir oluyorum. oyunu başta ücretli yap niye o kadar uğraşıp oynadığımız oyunun full özellikli kullanabilmek için birşeyler almaya zorluyorsunuz. sinirlendim bak
  • Hortum gibi parayi insanlardan topladiktan sonra simdi yeni mi aklina geldi? Yoksa reklam amacli bir hareket mi? Cevabi size birakiyorum

  • Dur Clash Of Clans'ta bişeyler alayımda sonra itiraz edeyim bedavaya gelsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fiyaka1903

    Helal mi? Cok basit bi kaba hesap yapicam



    Samsung 100 milyon telefon satıyor Apple 30 milyon ama Apple karı Samsung'dan fazla. Nasıl bu kadar büyük geçirdikleri için mi helal diyosunuz? Haram zıkkım olsun ulan yillardır söğüşlediklerine saysın :)

    Samsung'un sattığı 100 milyon telefon değil boy boy leğen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır ödüyolar zaten hatta bazen alınan içeriğide hediye ediyorlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.