Şimdi Ara

Servisin 'Sorusuz' Diye Geri Verdiği Bozuk Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. "Ram Yüzünden Mavi Ekran Hatası" konusunu açtığımda sorunun RAM'de olduğunu bilmiyordum.Şuan sorunun RAM'de olduğunu düşünüyorum.2 Ram'imden birini taktığımda hiçbir sorun olmuyor.Diğerini eklediğimde veya tek başına taktığımda mavi ekran hatası alıyorum.Yeniden başladıktan sonra ise geriye sorun kalmıyor.Bilgisayarı kapatıp aradan belli bir süre geçtiğinde, her açtığımda bu sorunu alıyorum.Mavi ekran hatalarıda farklı farklı geliyor aşağıda resmini paylaşıcam.Ayrıca bazen girişteki ASUS yazısında donuyor, overlocking failed dediği bile oldu.Bios'dan oynadım, resetledim yok olmuyor.Vatan PC'de servise gönderdiğimde ram'in sorunsuz olduğunu söylediler.Bozuk diye tabir ettiğim ram'i takmayınca sorun kalmıyor.Kendi başıma çözebileceğim bir yöntemi var mıdır bunun? Nasıl bir bozukluk olabilir? HDD bozuk mu diye programla baktım onda da sorun yok bu arada.Verilecek her bilgi için şimdiden teşekkür ederim.

• Benim de başıma bir ara benzer bir sorun gelmişti. Birebir aynı dual gskill ares ramlar'den ikisi takılıyken bilgisayar yükleme ekranında reset atıyordu. Tek ram'i takınca düzgün açılıyordu. ramler'in ikisi tek tek sorunsuz şekilde çalışıyordu ama birlikte çalışmıyorlardı. Sonra anakartla uyumsuz olduğunu düşünüp önce eksen bilgisayarı aradım. Değiştirmek istediğimi söyledim, 1 hafta dolduğundan kabul etmediler. Sonra bir umut vektron elektroniği aradım. Sağolsun ordaki arkadaş çok ilgiliydi. Ares ramleri sniper ile değiştirdi. Yeni gelen ramleri 1.5 yıldır sorunsuz kullanıyorum.
    Sizdeki sorunda aynı ise ramleri değiştirmeniz gerekecek.
    Ram'i değiştirmek son çare oldu.Başvurusu bilmem neyi sürebilir.Bide uzak biraz evimden.Benimki öyle değil tek ram'lede aynı, dual ram olduğunda da aynı.Yani sorun devam ediyor eğer o BOZUK RAM'i takarsam.Gerçi tam bozuk diyemiyorum çünkü restartdan sonra sorunsuz çalıştırıyor bilgisayarı tek başına.İlk açılışlarda sorun yapıyor o ram hep.
  • Aynı sorun nedeniyle Gigabyte 990XA-UD3 ve Gskill Ares Blue F3-1600C8D-8GAB ikilisini Vatan bilgisayara bıraktım bugün. Sistem ilk açlışta bir çok kez, oyun oyrken veya boş halde yeniden başlatıyordu.

Orijinalden alıntı: fsdister

Merhaba arkadaşlar. "Ram Yüzünden Mavi Ekran Hatası" konusunu açtığımda sorunun RAM'de olduğunu bilmiyordum.Şuan sorunun RAM'de olduğunu düşünüyorum.2 Ram'imden birini taktığımda hiçbir sorun olmuyor.Diğerini eklediğimde veya tek başına taktığımda mavi ekran hatası alıyorum.Yeniden başladıktan sonra ise geriye sorun kalmıyor.Bilgisayarı kapatıp aradan belli bir süre geçtiğinde, her açtığımda bu sorunu alıyorum.Mavi ekran hatalarıda farklı farklı geliyor aşağıda resmini paylaşıcam.Ayrıca bazen girişteki ASUS yazısında donuyor, overlocking failed dediği bile oldu.Bios'dan oynadım, resetledim yok olmuyor.Vatan PC'de servise gönderdiğimde ram'in sorunsuz olduğunu söylediler.Bozuk diye tabir ettiğim ram'i takmayınca sorun kalmıyor.Kendi başıma çözebileceğim bir yöntemi var mıdır bunun? Nasıl bir bozukluk olabilir? HDD bozuk mu diye programla baktım onda da sorun yok bu arada.Verilecek her bilgi için şimdiden teşekkür ederim.

anakartınızın resmi sitesinde ram uyum listesinden kullanmakta olduğunuz ramlerin listede olup olmadığını kontrol edin.

• Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Memtest ile 10-11 saat test ettim 6 pass verdi error yoktu.

@Fire.Sword, Bios'umu güncelledim 1 ay önce sorun değişmemişti.

@BURAK, umarım senin sorunun benimki kadar kötü olmaz.

@AYIN KARANLIK YÜZÜ, sitesinde tam göremedim ama bir forumda benimle aynı parçaları belirten arkadaşa uyumlu bunlar demişler.Anakartım Asus m5a97 evo r2.0, ram g-skill 8gb (2x4gb) ripjaws x ddr3 1866mhz cl9 1.5v dual kit ram.
  • Teşekkürler, şuan eski anakartım olan Sapphire PC-AM2RS790G ve Samsung, Micron ve Kingston marka 4 ram kullanıyorum sistemde her hangi bir aksaklık veya uyarı yok. Ssd'ye rağmen yavaşlama olmasa ve 3tb disk kullanmasam sistemi böyle kullanabilirim aslında biraz donanım hastalığı olduğundan sürekli bir şeyleri değiştiriyorum sistemde.

Size de kolay gelsin, servise dert anlatmak ayrı bir dert zaten bizde.

Gigabyte 990XA-UD3 ve Gskill Ares Blue F3-1600C8D-8GAB kullanırken oluşan hatalar;

• Servis eski ramleri Gskill F3-12800CL9D-8GBXL değiştirmiş, şuna için bir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BUR@K- -- 2 Şubat 2014; 21:52:28 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen R9 5900x || MSI B550A Pro || Powercolor Red Devil 6800xt || ARCTIC Liquid Freezer 240 Cpu Cooler || Crucial Ballistix Tactical 3000 MHz 32 GB DDR4 || EVGA SuperNOVA G2 750w || Deep Cool Kendomen Red || AOC 24" 24G2U IPS 144 Hz || Xbox 360 Wireless Controller || Logitech G502 RGB &amp; G633 &amp; G710 &amp; F710 Wireless Controller

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.