Şimdi Ara

Analiz : MediaTek, Qualcomm'u tahtından etme yolunda ilerliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Analiz : MediaTek, Qualcomm'u tahtından etme yolunda ilerliyor





    Mobil işlemci pazarında çoğu Asya kaynaklı olmak üzere pek çok tasarımcı bulunuyor. Ancak pazarda en büyük pay iki üreticiye ait : Qualcomm ve MediaTek.




    Bu iki firma haricinde diğer tasarımcılar ya kısıtlı bir bölgede satış yapıyor ya da sadece kendisi için tasarımlar geliştiriyor. Dünya çapında yaygın bir kullanım ağı elde eden Qualcomm ve Mediatek pazarın açık ara önde giden ilk iki firması.




    Ancak pazar analizleri, MediaTek'in aradaki farkı kapatmaya başladığını gösteriyor. Hali hazırda alt ve orta seviye mobil cihaz segmentlerinde MediaTek yüzde 50 civarında bir pazar payı elde etti ve Qualcomm'u geride bıraktı. 




    Üst seviye pazarda Snapdragon 600 ve Snapdragon 800 gibi yongasetleri ile daha hakim bir durumda olan Qualcomm'a karşı MediaTek de gerçek 8 çekirdekli MT6592 yognaseti ile güçlü bir hamle yaptı. Şimdiden sayısız Çinli firma MT6592 yognasetini benimsedi ve bu firmalar Çin'de büyük satış rakamlarına imza atıyor.




    MediaTek ayrıca LTE modem yongası olan MT 6590 ve MT6590 ile MT6592 karışımı MT6595 yongasetlerini de bu ay içerisinde piyasaya sürecek. Böylece Qualcomm'un en üstün olduğu LTE alanına da girmiş olacak. 




    Analizler sevkiyat rakamları bazında MediaTek'in yıl içerisinde Qualcomm'u geride bırakacağını gösteriyor. Ancak MediaTek uygun fiyatlı yongasetleri ile tanındığı için gelir anlamında Qualcomm'un bir hayli gerisinde. 

     

     



    Kaynak:http://www.gizmochina.com/2014/01/13/mediatek-will-beat-qualcomm-and-becoming-the-largest-chip-maker/







  • Valla super olur kayıt problemidr yok bunlarda galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon fiyatlarında düşüş olsunda fark etmez tüketici için.

  • Yaşasın rekabet, Mediatek hissesi almanın zamanıdır.
  • tablet pazarının %90 oranında giriş seviyesi tabletler satılıyor ve bütün üreticiler mediateki tercih ediyor.. doğal olarak adet bazında satışı çok olabilir .. ama nedense bu markaya hiç ısınamadım. asus bile bu işlemcileri kullanıyor tabletlerinde..

  • yani anlıyoruz ki qualcomm tüketiciyi kertiyor.

  • Mediatek agresif şekilde çok hızlı gelişti,hem uygun fiyat ürünlere hemde amiral modeller için mikro işlemci tasarlıyor.Mediatek arge anlamında biraz daha yatırım yapıp üst seviye pazarınada göz dikecek ve Qualcomm için zorlu dönemler başlayacaktır.Diğer yandan Samsung Exynos balon olmadan işleri rayına sokmalı,yoksa kendi üretim bandı varken diğer mikrocip üreticilerini zengin edicektir.Apple zati kendi yolunda ilerliyor,onlar için bir sorun yok gibi gözüküyor şu anlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kımyasal -- 15 Ocak 2014; 0:09:21 >
  • rekabet iyidir sonuçta ucuz olduğu için tercih ediliyor

  • bu nedir ya amma Taiwan merkezli firma var...

  • İlerlesinler hakediyorlar.Nerden nereye geldiler.Telefonlarda global pazara açılsın.
  • Güzel haber
  • Üst seviyede MEdiatekin hareket alanı yok. 8 çekirdek olayları hep göz boyama / tüketici algısını yamultma / PR üstüne kurulu. Kendine özel bi mimari kurmadan, aynı üretim prosesi üstünde daha verimli / yüksek frekansda çalışabilen çip geliştirmeden en üst segmente yerleşemezsin. İş orda dönüp dolaşıp mhz'e, IPC'ye, single-thread performansına faln bakıyor.

    Qualcomm'a lazım olan şeylerden biri de daha uygun fiyatlı cihazlar için mutlak öne çıkacak özellikler sunuması. 2 çekirdek + çok iyi single-thread performansı faln gibi şeyler.

  • her yıl milyonlarca belki milyarlarca çip üretiliyor telefon tablet televizyon pc laptop araba telsiz oyuncak vs vs vs... Bu hammaddeninde bir sınırı var arkadaş... Tam eyvallah suyumuz petrolümüz de tükeniyor ama bence bunların tükenişi daha hızlı olacak gibi...

  • amd intel olayına dönmesin buda ? :D:D

  • Qualcommun üreticiler tarafından tercih edilmesinin nedeni lte, kendine ait patentleri,üreticilere sagladıgı kolaylıklar.

    Krait mimarisi göz boyama,büyük bi teknoloji degil.

    Ben mediatek işlemcilerinin performansından memnunum,Qualcomm gibi ısınmıyor

  • Geçen sene 9087897 çekirdek akımı çıkana kadar bunların yüzüne bakan yoktu, tüketiciler cahil olmaya devam ettikçe bunun gibi çöp firmalar da yükselir tabi
    Sıkıyorsa adam gibi 4 çekirdekli işlemci üretsinler de Snapdragon 800 ile Apple A7 ile skor kapıştırsınlar, bilgi birikimleri teknolojileri yetmez varsa yoksa çekirdek çitletsinler millete


    GELSİN EKSİLER 8 ÇEKİRDEKLİ YONCALARDAN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avorlair -- 15 Ocak 2014; 2:16:38 >
  • Yav he he sen önce kaynak kodlarını ver bakalım sonra qualcoom a kafa tutar mısın tutmaz mısın biz tüketiciler karar verelim


    Mtk nın gıcıklığı yüzünden tüm telefonlar 4.2de esir kaldı resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuza satıyor olabilir ama işlemcileri, Krait ve Cyclone karşısında çok zayıf.

    @TurboCore
    Hangi yonga üreticileri kaynak kodları veriyor. Bilgi alabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uskurungen -- 15 Ocak 2014; 1:40:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    Yav he he sen önce kaynak kodlarını ver bakalım sonra qualcoom a kafa tutar mısın tutmaz mısın biz tüketiciler karar verelim


    Mtk nın gıcıklığı yüzünden tüm telefonlar 4.2de esir kaldı resmen

    Bu konuda katiliyorum.hoş hizli stabil ısınmayan işlemci üretiyorlar fakat kaynak kodu yok.bana göre kernel qualcomma ait teknolojilerin lisanslarını içeriyor bu yüzden yayınlamıyorlar.sonuçta derledikten sonra kerneli açmak imkansız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 15 Ocak 2014; 1:49:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstelik sadece tablet değil, dvd playerlar, hdd playerlar ve birçok alanda mediatek chipler piyasayı parsellemiş durumda.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.