Şimdi Ara

İngilizce Kelime Ezberleme Teknikleri Hepsi Bu Konu Başlığı Altında Güncel!!!!! 14.01.2014

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
93
Favori
157.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar ,

    Bir çok kişinin benim gibi ingilizce kelime ezberlemekte sorunlar yaşadığını biliyorum. Gramer ' i bir şekilde öğreniyoruz fakat kelimeye gelince çuvallıyoruz.
    İngilizce kelime ezberleme hakkında forumda pek bişey yok. Varsa bile az ve dağınık bir şekilde. Birçok sitede araştırma yaptım.Bütün sitelerde parça parça bilgiler verilmiş. Benim bu konuyu açmaktaki amacım; İngilizce kelime ezberleme tekniklerinin tamamını tek konu başlığı altında toplamak.Bu konu hakkında yaptığım
    tüm araştırmalarımı ve deneyimlerimi bu konu başlığı altında paylaşacağım.Konu başlığını sürekli güncel tutacağım.Siz değerli arkadaşlarımdan isteğim sizinde bu
    konu başlığına katkıda bulunarak kendi deneyimlerinizi ve kelime öğrenme tekniklerinizi bu konu başlıgı altında paylaşıp, ingilizce kelime ezberleme hakkında
    araştırma yapan arkadaşlarımıza yardımcı olmanız. Unutmayalım bilgi paylaştıkça artar.






    @Ömer @cezayirli @Explorer79 @captain89 @CardaQue @Markus Schulz @krstarica @IslakFasulye @onlinlers @Sinanhakan @Zipperhoff @unpop @McCarty @KoMiKaZe @mghector22 @faruk @Savate @kunglao @Hardcore_Gamer @Grimmjow JeagerJaques @kenex @~natre @Powermove @Xenom @löpçük @ClassRouGe @volkanakar @sybercomp @AnotheRDie @sybercomp @theJuDGe_41 @yogurt @jo_be @gokaykac @Dampierre @awesom-o @AlaturkaMavzer @procaptain @Fenomenon @grejuva6 @hasan1986 @Lorenzo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _PlayHard_ -- 14 Ocak 2014; 23:40:48 >







  • Konu elbet faydalı ama benim İngilizcesini geliştireceklere tek tavsiyem Okumak Okumak Okumak. Bu kadar net. Bir şeyi ekstradan ezberlemeye gerek yok. Okuyup gördükçe 1'de unutulur, 2'de 3'te belki 5'te bile unutabilirsin - Hafızana kalmış bir olay - ama 7-8 kereden sonra kim olsa unutmaz. Hayatımda 1 defa olsun kelime ezber çalışması yapmadım. Ielts puanım 8,5 Toefl 108. Bunlar ilk giriş notlarım - Başka da girmedim gerçi - Bana kalırsa kelime ezberleme metodları falan aramak gereksiz. Ancak tekrar söylüyorum konuyu baltalama gibi bir amacım yok, faydalı bir konu ama sadece görüşümü belirtmek istedim. Kelime dağarcığımızı geliştirmek için;
    1. Kitap okumak gerek
    2. Gazete, dergi vs okumak gerek
    3. İyi yazılmış Essayler okunmalı - hem writingi de geliştirir -
    4. Film, dizi vs izlenebilir - Listeninge de fayda sağlar -
    Zaten bunlar yapıldıktan sonra kelime dağarcığının gelişmeme gibi bir imkanı yok. Ayrıca araştırmayı seven ya da Türkçe kitap okumayı seven, İngilizcesini okurken asla sıkılmayacak. Çünkü yeni şeyler öğrenecek ve bunları öğrenirken İngilizcesi de gelişecek ve bu ikisi oldukça daha bir şevkle okuyacak.
    İngilizcesini geliştirmek isteyenlere başarılar şimdiden.
    Kuvvetli bir hafıza için 10 öneri :


    Kim güçlü bir hafıza istemez ki! Aslında hafızamızı güçlendirmek biraz da bizim elimizde. Uzmanlar bunun için uygulaması basit önerileri sıralıyor

    İngiltere’de Guy’s Hastanesi ve Kings College Üniversitesi doktorları, beynin egzersiz, vitamin ve mineral içeren besin maddelerin ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, hafızayı kuvvetlendirmenin 10 yolunu şöyle sıraladı:
    1. Soya: Soyadaki doğal östrojen hafızayı hem kuvvetlendiriyor hem kıvraklaştırıyor.
    2. Hafıza mineralleri: Vücutta demir ve çinko azlığı, belleği zayıflatıyor, çünkü azalan hemoglobin nedeniyle beyne yeterince oksijen taşınmıyor.
    3. Kahve: Kafein zihin performansını, hafıza ve konsantrasyonu artırıyor.
    4. Zihin egzersizi: Zihnini aktif tutanlarda bellek daha kuvvetli.
    5. Vücut egzersizi: Haftada üç kez yarım saatlik egzersiz, hafızayı zayıflatan stresi azaltıyor.
    6. Sakız çiğnemek: Sakız çiğnerken beynin ‘hippocampus’ bölümü daha iyi çalışıyor.
    7. Biloba: Aynı adlı ağaçtan elde edilen madde, damarları açıp beyne daha fazla oksijen taşıyor.
    8. Yağlı balık eti: Haftada üç kez yağlı balık veya üç gün 330 mg. balık yağı hapı, hafızayı güçlendirecek ‘Omega 3’ yağ asitlerini almanız için yeterli.
    9. Adaçayı: Zihin yorgunluğu için en iyi çare. Adaçayı familyasından limonun yağından elde edilen esansın da konsantrasyonu arttırdığı keşfedilmiş.
    10. B vitamini: Beyni serbest radikallerden koruyup beyne daha fazla oksijen gelmesini sağladığı için Niacin, B3, B13 vitaminleri bellek için çok önemli.
  • 1- Yazarak öğrenme;
    Bir kelime defalarca bir kağıda ezberlenene kadar yazılır. Ancak hem yorucu
    hem de sıkıntılı bir öğrenme metodudur. Ayrıca bu metodla öğrenilen kelimeler
    düzenli bir şekilde sık sık tekrar edilmezse çok hızlı bir şekilde unutulur.

    2- Papağan metodu;
    Bu metodla öğrenilmek istenen kelimeler, ezbere geçinceye kadar sesli bir şekilde
    tekrar edilir. Ancak bu metodla öğrenilen kelimeler sık sık tekrar edilmezse
    çok hızlı bir şekilde unutulur.

    3- Dinleyerek öğrenme metodu;
    Bu metodla öğrenilmek istenilen kelimeler, bir mp3 çalar cihazına atılarak
    hafızaya geçinceye kadar defalarca dinlenilir. Bu metodlada kelimeleri öğrenmek,
    hem yorucu hem de zaman alan bir işlemdir. Diğer iki metodda olduğu gibi bu metoddada
    sık sık tekrar edilmezse hızlı bir şekilde unutulur.

    4- KENDİ CÜMLELERİNİZ:
    Ezberlemeye çalıştığınız kelimeleri kullanarak kendi cümlelerinizi oluşturun. Bu sayede o kelimeler sizin ürettiğiniz bir bağlama girecektir ve bu da ezberlemenizi kolaylaştıracaktır.

    5- KÜÇÜK KAĞITLAR:
    Öğrenmeyi hedeflediğiniz kelimeleri küçük kağıtlara yazın. Diğer tarafa ise anlamlarını veya resimlerini. Bu kelime kağıtlarını düzenli aralıklarla tekrar edin. Yanınızda taşıyabileceğiniz bu kağıtları yolculuk ederken, sıra beklerken veya canınız sıkıldığında tekrar tekrar gözden geçirebilirsiniz. Veya bu kağıtlar bir torbaya koyup rasgele çekerek anlamları tahmin edebilirsiniz. Aynı kelimeyi birkaç kere gördükten sonra artık anlamı öğrenirsiniz. Ya da yine küçük kağıtlara İngilizce kelimeler yazılır (örneğin 10 tane), ayrı kağıtlara da Türkçe karşılıkları yazılır. Bütün kağıtlar ters çevrilerek yerleri karıştırılır daha sonra hafıza kartları oynundaki gibi eşleşen kağıtlar bulunmaya çalışılır. Hatta bu bir yarışma şeklinde bir kaç arkadaşla birlikte yapılırsa çok daha eğlenceli olabilir.



    6- GERÇEKÇİ HEDEFLER:
    Kelime ezberleme hedefi koyarken gerçekçi olmaya özen gösterin. Örneğin haftada 1000 kelime gibi bir hedef pek gerçekçi değildir. Önce kendinize küçük hedefler koyun. Sonra yavaş yavaş sayıyı arttırın. Günde sadece üç veya dört kelime ezberleyin ve bu kelimeler üzerinde kendinizi test edin. Daha sonra bir çift kelime daha ekleyin ve o zamana dek öğrendiğiniz o kelimelerin hepsini birden tekrar etmeye başlayın. Bitirdiğinizde, ilk öğrendiğiniz kelimeler çok kolay görünecek, bu duruma siz de şaşıracaksınız.


    7- KELİME ÇEŞİTLERİ:
    Kelimeleri çalışırken onların hangi kelime grubunda olduğunu da (sıfat-isim-zarf-fiil-bağlaç-zamir-edat-ünlem) not edin. Kelimenin çeşidini bilmek işinizi kolaylaştıracaktır.

    8- GÜNLÜK HAYAT:
    Gün içinde kendi kendinize herhangi bir konuyu İngilizce anlatmaya çalışın ve bunu yaparken yeni öğrendiğiniz kelimeleri kullanmaya çalışın. İsterseniz bu çalışmada kendi hazırladığınız kelime listesinden faydalanabilirsiniz. Veya İngilizce günlük tutabilirsiniz. Böylece günlük dilde ihtiyacınız olacak bütün kelimeleri kullanmanız gerekecek ve öğreneceksiniz.

    9- YABANCI ARKADAŞLAR:
    İnternet yabancı arkadaşlar bulmak açısından çok zengin bir alan. Sosyal medyayı kullanarak yabancılarla İngilizce iletişim kurmaya çalışın, kendinizi ifade ederken ya da onun yazdıklarından/söylediklerinden anlayamadığınız sözcükleri not edin ve karşılıklarını öğrenerek cümleler kurun.

    10- KELİMELERİ KULLANARAK ŞARKI UYDURUN:
    Eğer müzikle aranız iyiyse, bu yöntem bir hayat kurtarıcı olabilir. Kelimeleri ve tanımlarını içeren akılda kalıcı bir beste yapın ve şarkıyı tekrar tekrar söyleyin. Eğer işe yararsa, kendi sesinizi kaydedin ve dinleye dinleye de şarkıyı tekrar edebilirsiniz.

    11- EN SIK KULLANILAN KELİMELERİ KULLAN:
    Bir dili kestirme öğrenmenin yollarından biri o dilde en sık kullanılan 1000 kelimeyle işe başlamaktır. Günlük konuşulan Türkçede 500 kelime kullanıldığı söylenmektedir. Öğrendiğiniz yabancı dilde en sık kullanılan 1000 kelimeyi öğrenerek işe başlayabilirsiniz

    12- Flaş Kart:
    Flaş kart kullanmanın amacı bir kelimeyi ezberlemek veya hafızaya kalıcı olarak almaktır. Kullanımı çok basittir. Bir kart tarafına soru diğer tarafına cevabı yazılır. Kağıdın bir tarafına sözcük diğer tarafına anlam ve kullanımı yazılır. Flaş kart sadece dil için değil her amaçla kullanılabilir (sözcük, tarih, formül vs). Öğrenilen kartlar diğerlerinden ayrıştırılır. Rasgele, otobüste giderken, gezerken vs kullanılabilir.

    Bu strateji ile seçici öğrenme gerçekleşir. Zor kartlar bir grupta, sık kullanılan kelimeler bir grupta, mesleki kartlar bir grupta vs.

    Bu yöntem Alman piskolog Sebastian Leitner tarafından 1970 yılında önerilmiştir.

    Artık kullanılan Elektronik flaş kartlar ile sadece metin değil, resim ve seslerle hatırlama oranı artmakta öğrenme zamanı kısalmaktadır.

    13- Zihinde kurulan diyaloglar:
    Arabada, trende veya vapurda giderken, caddede yürürken, kuyrukta beklerken kafanızda karşılıklı diyaloglar ve konuşmalar kurun.
    Örneğin, otobüs bekliyorsunuz. Yanınıza o anda bir turist geldiğini ve bir istikamet sorduğunu, sizin de ona tarif edeceğinizi düşünün. Bu amaçla cep sözcüğü faydalı olabilir. Elbette bu konuşmayı herkesin içinde yüksek sesle yapmadan


    14- Yatmadan önce tekrar:
    gece yatmadan önce 5 adet kelime seçilir. uyuyana kadar bu kelimeler anlamları ile tekrar edilir. sabah kalktığınızda hatırladığınızı fark edeceksiniz.

    15- Not etmek:
    Telefonunuza 10 dakikada bir hatırlatma ekleyerek bir kelimeyi ve anlamını yazınız. 1 hafta boyunca aynı kelimeleri değiştirmeden hergün hatırlatmada göreceksiniz bu teknik %40 oranında öğrenmenize yardımcı olacaktır




    edit: Konu güncellemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _PlayHard_ -- 16 Ocak 2014; 15:00:52 >




  • İlk iki öğrenme metodunu denedim ancak kelimeleri kullanmayınca ya da yenilerini öğreneyim derken diğerlerini unutuyorum
    Kelime ezberlemek işkence benim için o yüzden ingilizceye çalışma isteğim kalmadı diyebilirim.Paylaşımlarını takip edicem umarım işime yarayacak bir şeyler çıkar..up up up



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayça34 -- 14 Ocak 2014; 20:51:09 >
  • İngilizce kelime ezberlemek isteyen android kullanan arkadaşlara Kolay İngilizce uygulamasını öneririm.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kolayingilizce.kelimeezberleme.lite



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 16 Nisan 2015; 15:51:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu elbet faydalı ama benim İngilizcesini geliştireceklere tek tavsiyem Okumak Okumak Okumak. Bu kadar net. Bir şeyi ekstradan ezberlemeye gerek yok. Okuyup gördükçe 1'de unutulur, 2'de 3'te belki 5'te bile unutabilirsin - Hafızana kalmış bir olay - ama 7-8 kereden sonra kim olsa unutmaz. Hayatımda 1 defa olsun kelime ezber çalışması yapmadım. Ielts puanım 8,5 Toefl 108. Bunlar ilk giriş notlarım - Başka da girmedim gerçi - Bana kalırsa kelime ezberleme metodları falan aramak gereksiz. Ancak tekrar söylüyorum konuyu baltalama gibi bir amacım yok, faydalı bir konu ama sadece görüşümü belirtmek istedim. Kelime dağarcığımızı geliştirmek için;
    1. Kitap okumak gerek
    2. Gazete, dergi vs okumak gerek
    3. İyi yazılmış Essayler okunmalı - hem writingi de geliştirir -
    4. Film, dizi vs izlenebilir - Listeninge de fayda sağlar -
    Zaten bunlar yapıldıktan sonra kelime dağarcığının gelişmeme gibi bir imkanı yok. Ayrıca araştırmayı seven ya da Türkçe kitap okumayı seven, İngilizcesini okurken asla sıkılmayacak. Çünkü yeni şeyler öğrenecek ve bunları öğrenirken İngilizcesi de gelişecek ve bu ikisi oldukça daha bir şevkle okuyacak.
    İngilizcesini geliştirmek isteyenlere başarılar şimdiden.




  • isabetli bir başlık olmuş.
  • konuyu sürekli düzenliyorum beyler sürekli yeni bilgilerle takip eden herkese yardımcı olacağım lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz
  • ne kadar çok konuşursanız okadar çabuk ezber yapabilirsiniz. ben teknik anlamda öğrenmenin ezberden öteye gidemeyeceğini düşünüyorum.
  • hocam konu sürekli günceldir. Sizinde tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.
  • 16-Yapışkan Kağıtlar:
    Öğrenmek istediğiniz kelimeleri küçük yapışkan kağıtlara yazarak çalışma masanızın karşısına,buzdolabına yani sıklıkla okuyacağınız yerlere yapıştırın.
  • Paylaşımlarınızı okudum çok faydalı buldum ve size yorum yapabilmek için foruma hemen kayıt oldum. Paylaşımlarınız çok güzel ve faydalı sürekli takip edecegim...
  • easywords diye program var. Kaç dakikada kelime sormasını istersen soruyor. Sürekli bilgisayar başındaki arkadaşlara faydalı olabilir.
  • Biyomühendis kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam tavsiyelerinizin devamını bekliyorum .
  • Kuvvetli bir hafıza için 10 öneri :


    Kim güçlü bir hafıza istemez ki! Aslında hafızamızı güçlendirmek biraz da bizim elimizde. Uzmanlar bunun için uygulaması basit önerileri sıralıyor

    İngiltere’de Guy’s Hastanesi ve Kings College Üniversitesi doktorları, beynin egzersiz, vitamin ve mineral içeren besin maddelerin ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, hafızayı kuvvetlendirmenin 10 yolunu şöyle sıraladı:
    1. Soya: Soyadaki doğal östrojen hafızayı hem kuvvetlendiriyor hem kıvraklaştırıyor.
    2. Hafıza mineralleri: Vücutta demir ve çinko azlığı, belleği zayıflatıyor, çünkü azalan hemoglobin nedeniyle beyne yeterince oksijen taşınmıyor.
    3. Kahve: Kafein zihin performansını, hafıza ve konsantrasyonu artırıyor.
    4. Zihin egzersizi: Zihnini aktif tutanlarda bellek daha kuvvetli.
    5. Vücut egzersizi: Haftada üç kez yarım saatlik egzersiz, hafızayı zayıflatan stresi azaltıyor.
    6. Sakız çiğnemek: Sakız çiğnerken beynin ‘hippocampus’ bölümü daha iyi çalışıyor.
    7. Biloba: Aynı adlı ağaçtan elde edilen madde, damarları açıp beyne daha fazla oksijen taşıyor.
    8. Yağlı balık eti: Haftada üç kez yağlı balık veya üç gün 330 mg. balık yağı hapı, hafızayı güçlendirecek ‘Omega 3’ yağ asitlerini almanız için yeterli.
    9. Adaçayı: Zihin yorgunluğu için en iyi çare. Adaçayı familyasından limonun yağından elde edilen esansın da konsantrasyonu arttırdığı keşfedilmiş.
    10. B vitamini: Beyni serbest radikallerden koruyup beyne daha fazla oksijen gelmesini sağladığı için Niacin, B3, B13 vitaminleri bellek için çok önemli.




  • Kelime Öğrenmek için Hafıza Geliştirme Teknikleri:
    Birçok tekniği denedim fakat hiç biri öyle bekledigim gibi faydalı teknikler degildi. Biraz daha araştıma yapınca Hafıza Tekniklerini öğrendim.
    Bu metot çok basit. Yabancı dilde öğrenmek istediğiniz kelimeyi seçiyorsunuz örneğin İngilizcedeki 'crow' kelimesini alalım. Okunuşu 'kırov' kelimenin anlamı karga . Hayalinizde dişi kargalara laf atıp asılan kro bir karga hayal edin hatta bu olayı ayrıntılarıyla birlikte görmeye çalışın. Karga güneş gözlüğü takmış ve boynunada bir zincir takmış oldugunu hayal ederseniz göreceksinizki teknik işe yarıyor . 'crow' kelimesinin okunuşunun Türkçeye en yakın kelimeler grubu olarak 'kro' kelimelerini seçtim. Çok etkili hayal ve kelimeler grubunu yakalarsanız çok etkin şekilde kelime öğreniliyor.
     İngilizce Kelime Ezberleme Teknikleri Hepsi Bu Konu Başlığı Altında Güncel!!!!!  14.01.2014




  • Mesajım Bulunsun
  • Benim anlamadığım bi nokta var ingilizcede bi kelimenin fiilin vs 10-15 tane farklı anlamı okuyor bunlardan hangisini ezberliyorsunuz hepsini akılda tutmak çok zor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

    Benim anlamadığım bi nokta var ingilizcede bi kelimenin fiilin vs 10-15 tane farklı anlamı okuyor bunlardan hangisini ezberliyorsunuz hepsini akılda tutmak çok zor

    Ingilizcede durum tam olarak öyle değil işte. Sözlüğe bakarsan bir kelimenin 20 tane anlamı çıkar ve oradaki bir anlamı sağlayacak 10 tane değişik ingilizce kelime bulabilirsin ama cümleye koyduğunda tamamen doğru olacak 1 veya 2 tane ingilizce kelime vardır.

    Yani mesela sen cümleye "incelemek" anlamı vereceksin ve sozlukten bakinca 20 tane anlam çıkabilir. Onlardan herhangi birini alıp kullanamazsın. Cumlede nasıl bir inceleme anlamı olduğuna bagli olarak degisir. Bu da ingilizceyi iyi bilmekle aşılabilecek bir durum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,
    yds hazırlık döneminde kelime öğrenimi oldukça önemlidir ama iş için maalesef sihirli bir yöntem yoktur en mantıklısı kelimeleri anlamlandırmaktır. Benim aşağıda vereceğim siteye kaynak ve çalşıma konularında bir bakabilirsiniz.
    gramer konularıyla alakalı konu testleri koydum testler direk bir dökümandan alınma değildir yani bir çok dökümandan toplamadır. Bu birleşim ve dizgi özgündür yani. Bu testler konu testleri olduğu için daha çok YDS gramer konularını öğretmeye yöneliktir. sitede ileride okuma ve kelime testleri de paylaşacagım kolay gelsin. link aşağıdadır.

    Sorusuna YDS Kaynak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zipperhoff

    Konu elbet faydalı ama benim İngilizcesini geliştireceklere tek tavsiyem Okumak Okumak Okumak. Bu kadar net. Bir şeyi ekstradan ezberlemeye gerek yok. Okuyup gördükçe 1'de unutulur, 2'de 3'te belki 5'te bile unutabilirsin - Hafızana kalmış bir olay - ama 7-8 kereden sonra kim olsa unutmaz. Hayatımda 1 defa olsun kelime ezber çalışması yapmadım. Ielts puanım 8,5 Toefl 108. Bunlar ilk giriş notlarım - Başka da girmedim gerçi - Bana kalırsa kelime ezberleme metodları falan aramak gereksiz. Ancak tekrar söylüyorum konuyu baltalama gibi bir amacım yok, faydalı bir konu ama sadece görüşümü belirtmek istedim. Kelime dağarcığımızı geliştirmek için;
    1. Kitap okumak gerek
    2. Gazete, dergi vs okumak gerek
    3. İyi yazılmış Essayler okunmalı - hem writingi de geliştirir -
    4. Film, dizi vs izlenebilir - Listeninge de fayda sağlar -
    Zaten bunlar yapıldıktan sonra kelime dağarcığının gelişmeme gibi bir imkanı yok. Ayrıca araştırmayı seven ya da Türkçe kitap okumayı seven, İngilizcesini okurken asla sıkılmayacak. Çünkü yeni şeyler öğrenecek ve bunları öğrenirken İngilizcesi de gelişecek ve bu ikisi oldukça daha bir şevkle okuyacak.
    İngilizcesini geliştirmek isteyenlere başarılar şimdiden.


    Yakın zamanda bende IELTS'e gireceğim, acaba yapmam gereken ya da yapmamam gereken şeyler hakkında önerileriniz var mı?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.