Şimdi Ara

NETWORK MARKETING

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ağ pazarlama veya çok katlı pazarlama, (İngilizce: Network marketing) şirketlerin kendi imkânları yerine bireylere imkân sağlayarak ürünlerini pazarlama yöntemidir.
    Ürün, direkt olarak alıcıya ulaşır. Ülke, bölge distribütörleri, dağıtıcılar, toptancılar araya girmediğinden sadece ürün satışına vesile olan kişi kâr sahibi olur. Ağ pazarlama, klasik geniş çaplı ticaretin aksine insanların kazanmak adına organize olmasını sağlamaktadır. Ekonomistlere göre[kaynak belirtilmeli] ağ pazarlama sayesinde gelecek 50 yılda dünya üzerinde çok daha fazla gelir ve refah sahibi insan olacaktır. Klasik ticaretin aksine, ağ pazarlama ile kazanç her bireye emeği karşılığında eşit olarak dağıtılmaktadır. Ağ pazarlamanın birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları 5 seviye, bazıları 3 seviye bazıları da 10 seviye alt katmana kadar komisyon dağıtımı şeklinde değişir. Bazı ağ pazarlama sistemlerinde "binary", yani sağ ve sol dengeli katlamalı kazanç sistemi ele alınmıştır.

    Çoğu kişi ilk kez ağ pazarlama ile tanıştığında saadet zinciri ile karıştırmaktadır. Aslında bu şekilde düşünüldüğünde gerçek saadet zinciri mevcut ticaret sistemindedir, çünkü kazanan sadece ürün sahibi ve en büyük distrübütördür. Ağ pazarlama ile isterseniz yeni başlayın, isterseniz bir yıl önce başlayın, mutlaka seviye veya kazanç sınırı bulunmaktadır. Bu da firma kazanç planından herkesin eşit şekilde fayda sağlamasına olanak sağlamakla birlikte tüm gelirin ortak bir şekilde kullanıcılara ve tüketicilere dağıtılmasını sağlamaktadır.

    KAYNAK: WİKİPEDİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyup.argac -- 14 Ocak 2014; 23:01:51 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.