Şimdi Ara

CES 2014: Nikon, xxArray isimli çoklu kamera sistemiyle kişileri oyun dünyasına aktarabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • CES 2014: Nikon, xxArray isimli çoklu kamera sistemiyle kişileri oyun dünyasına aktarabiliyor



     

    CES 2014 fuarı kapsamında yeni geliştirdiği fotoğraf makinesi ve lens modellerini tanıtan Nikon, aynı zamanda Alexx Henry ile ortaklaşa hazırladığı xxArray isimli çoklu kamera sistemiyle de oldukça ilginç bir şov gerçekleştirdi.

     

    xxArray sistemi için fuar kapsamında özel bir bölüm hazırlayan Nikon, bu bölüme alınan kişileri 64 farklı DSLR fotoğraf makinesi (D5200 ve D5300) kullanarak 360 derece görüntülüyor ve 15.4 gigapiksel çözünürlüğünde bir görsel elde ediyor. Fuar alanına getirilen oldukça güçlü bilgisayarlar ile bu görüntüleri üç boyutlu hale getiren ve sonuç olarak kişileri dijital içeriklerin dünyasına aktaran Nikon, bu sayede herkesin hayelinde olan bir düşünceyi gerçeğe dönüştürüyor. Şimdilik yüz hareketlerine destek vermeyen ancak ileri de bu özelliğe de kavuşacağı belirtilen xxArray sistemi, oyunlar yanında farklı birçok alan için de ciddi bir potansiyel vaat ediyor.

     

    Alexx Henry'nin xxArray teknolojisinden yararlanarak hazırladığı "Art and Skin - 3D Tattoo Magazine" adlı dijital dergiye buradan ulaşabilir, konu hakkında hazırlanan tanıtım videolarını ise direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.

     









  • Gamer filmi gerçek oluyor yani.
  • Karakter tasarımcıları işsizmi kalıcak arkadaş,şaka bir yana tarayıcılar geliştikçe hayatımızda etkili rol oynayacak.Geçen seneye nazaran şirketler daha etkili ve yenilikçi ürünler sundu,oyun sektörünede katkısı olucaktır.
  • son metal gear oyunundakı bayan karakterı oyuna bu yontemle aktardılar

    video burada
    http://www.youtube.com/watch?v=DbPxvBbZAhs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi einhander -- 14 Ocak 2014; 4:16:05 >
  • Bence yakın gelecekte kendimizi tarattırıp 3d modeli oyun içinde karakterimiz olarak kullanabileceğiz. Mmo tarzı oyunlarda düşünemiyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.