Şimdi Ara

CES 2014 : Matias'dan 128-bit şifrelemeli mekanik klavye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • CES 2014 : Matias'dan 128-bit şifrelemeli mekanik klavye





    Son dönemde gündemin en çok konuşulan konularından birisi olan NSA'nın dünyadaki iletişimi izinsiz izleyebiliyor oluşu, üreticileri de farklı çözümlere yöneltiyor. Klavyeleri ile tanıdığımız Matias, CES 2014 fuarında yüksek güvenlikli bir klavye çözümü ile ziyaretçilerin karşısına çıktı. 




    Matias SecurePro mekanik klavye, 128-bit AES şifrelemeye sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Matias SecurePro sektörün en yüksek güvenlik şifrelemesi sunan ilk klavyesi olacak. Firma klavyedeki şifrelemenin kırılması için uzun süre uğraşılması gerektiğini belirtiyor. Böylece keylogger gibi klavye verisi toplayan zararlı yazılımları engellenebilecek. 




    Mekanik olmasına rağmen ALPS tuşlar sayesinde sesler rahatsız edici seviyede olmuyor. Oldukça kompakt bir yapıya sahip olan SecurePro Bluetooth üzerinden cihazlara bağlanıyor. Güvenliği ön planda tutan kullanıcıların kesenin ağzını açması gereken SecurePro, Mart ayında 170$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak. 

     



    Kaynak:http://www.ubergizmo.com/2014/01/the-matias-securepro-keyboard-comes-with-128-bit-aes-encryption/?utm_source=mobilerepublic







  • Mekanik klawye oyuncular için değilmiydi ya Keylogger ondan veri toplasa ne olcak "w,a,s,d" yi mi kayıt edecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrtLVcL

    Mekanik klawye oyuncular için değilmiydi ya Keylogger ondan veri toplasa ne olcak "w,a,s,d" yi mi kayıt edecek.

    Öyle bir kaide yok aslında mantık oyunculukla aynı; tuşa basma konforunun yüksek olması. Tek handikap çok gürültü yapmaları.
  • oyuncuların yanı sıra klavye de bolca yazı yazanlar için de ideal :)

  • Yine küçük enter

  • Bankacılık işlemlerini devamlı internetten yapanlar için çok yararlı bir ürün.

  • Edit:Şifreleme desteği sunması güzel bişey.
    Online oyun oynayanlar bilir.Benim zamanında metin2 hesabım keylogger yüzünden soyuldu.Aklıma geldikçe hala üzülürüm.Aklıma geldikçe deliriyorum.Keşke bu kadar salak olmasaymışım diye.Online cs oynarken çalındı.Oyun yüklenirken içindeki dosyada ne olduğunu bilemiyoruz ki.Allah o çalana daha beter acılar göstersin.Canından çıksın ne diyeyim ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverBallers -- 12 Ocak 2014; 0:19:37 >
  • acaba özel bir programla felanmı şifreliyor yoksa sadece pc ye giden wireless haberleşmeyimi şifreliyor. eğer öyleyse neye yarar. ama gerçekden şifreliyorsada bulunmaz alternatifi olmayan ürün

  • aes 128 bit şifreleme hiç kimseyi nsa dan korumaz, bu ürün insanları keyloggerdan korumaz. kablosuz klavyenin sinyallerini yakalayıp bunu analiz edip şifreleri kırmaktansa keylogger, trojan gibi oldukça güzel araçlar var. insanları cehaletten korumak lazım kimden geldiği belli olmayan ekli dosyaları açmayı, hile diye trojanı keyloggeri bilgisayara sokmamayı, gerekmediği halde kişisel bilgileri isteyen yazılımları kurmamayı öğretmek lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.