Şimdi Ara

Grundig DSR 8200 hakkında... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
11
Favori
28.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim. Bu cihaz hakkındaki şahsi fikrim sadece Media Player olarak bile tercih edilebileceği yönünde. Ayrıca D-smart modül ile kullanacaklar için Kanal D, Star, Samanyolu, NTV Spor ve birçok tematik kanalın HD olarak sunulduğunu düşünürsek bu kişiler için SD yayın zaafiyeti çok fazla önem arzetmeyecektir.
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    ben sti işlemcileri beğenmiyorum demedim acayip yanlış anlamışsın hd si soft geliyor dedim o yonunu pek beğenmiyorum dedim ama çöznürlük olarak yine hd tatminkar herhalde biraz pastel renkler verdiği için yadırgıyorum hd de, valla bilmiyorum 13 yakın cihaz denedim hiç biri sti deki sd kalitesi yoktu hatta broadcom cihazda bile...800hd de bile sd okadar hoşuma gitmedi zevk meselesi....cihazın 250 100 e düşmesi tek nedeni yazılım desteği yok grunding tüketmek istiyor artık satamamaktan eski modeli eritmek nedeni bu ...zamanında 140 tl aldığım netadan tunerinin biraz zayıf olması dışında, oldukça memnunum 600-800 tl satılan cihazlardan bile bazı konularda daha iyi perfonmans gördüm sd de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Şubat 2015; 16:08:13 >




  • uydu bölümünde üst düzey ve açıklayıcı incelemeleri özlemiştik teşekkür ederim..
  • evet gerçekten çok detaylı ve doyurucu bilgiler verilmiş ellerinize sağlık, benim takıldığım toplu kanal silme ve taşıma olayında söylendiği gibi bir kez yaptıktan sonra çokta önemli değil. ben de siparişi geçtim bekliyorum cihazı bakalım hayırlısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foto ekleyemedim. Kelimelerle anlatayım;
    TVniz destek veriyorsa Cihaz ve tv birlikte aç-kapa yapıyor
    Cihazın ses çıkış gücü iyi ve uygun ayarda
    Tuner gücü iyi, D-Smart aboneleri için Türkiye de satılanlar içinde bence bir numara f/p ürünü
    EPG ekranı çok kullanışlı ve yayın akışı,saat-süre ve film bilgileri ekranı kalite hissi veren bir dizaynda pratik olarak verilmiş.
    Özellikle belirteyim ki bu fiyattaki ürünleri geçtim 500-600 lük çoğu cihazdan daha iyi kumanda ve kumanda tuşu plastiğine sahip. Kumandanın alt satıh dizaynı hoş.
    Birazmsyredince HD yayın kalite farkı hissedilmiyor ama dreamboxın kalitesini bir yana koyuyorum yine de linux cihazları aç kapa kanal dolaş daha komplekstir ve yaşlı popülasyona ters gelebilir.
    Cihazı tamamen kapatacak bir tuş yok sanırım, favori liste kolay olduğundan kanal silme taşıma eksikliği önemini yitiriyor.
    Benim gibi nadir sd kanal tercihi olan ( öz ücretli aboneler) için Sd yayın kalitesi anlamını yitiriyor. Bununla birlikte karaları bağlayacak kadar sd zaafiyeti yok diyebilirim.
    Arçelik bayilerinde 250 ye satıldığını görebilirsiniz şu an için bu duyuruları başlatan arkadaşlar sayesinde cihazın nette 96-97 civarı ücretsiz kargo ile satıldığını biliyoruz. Fabrikanın elden çıkardığını düşünmek için Yaygın bir kampanyası olması gerekir diye düşünüyorum.
    ? Tuşuna basılınca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CanS C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler arkadaşlar. Cihazın kanal listesi yedekleme ve yükleme menüsüne gizli şifre ile girildiğini ve bu bölümün İngilizce olduğunu düşünürsek yabancı sitelerde bir yerlerde bu cihazın kanal editörünü bulabiliriz diye düşünüyorum. Bir de tabi ilk kurulumu ve ayarları bir sefer tam yaptıktan sonra kanal listesi ve kullanıcı ayarlarını usb belleğe yedeklersek sonrasında bu zahmeti çekmek zorunda kalmayız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 6 Şubat 2015; 22:25:28 >
  • trakianboy kullanıcısına yanıt
    Benim televizyonda hiçbir ayar yapmamama rağmen tvnin kumandası cihazı direkt çalıştırmaya başladı. Sanırım senkronizasyon açık kalmış. Yanılmıyorsam bu destek için HDMI Cec dedikleri özellik olması lazım.
    Bazı cihazların arkasında bulunan elektrik kesme anahtar düğmesi bu kutuda bulunmuyor. Cihazın fişi adaptörlü yapıda ve arka kısımdan çıkabiliyor. Bazen dinlendirmek için burayı çekebilirsiniz.
    Kutunun açılış süresi 10-15 sn kadar sürüyor. Kapattıktan sonra elektriğini de keserseniz ön paneldeki mavi led 10-15 sn kadar açık kalıyor ve sonra kapanıyor.
  • Cihazın tv kumandasıylada çalışması çok kıyakmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur... CEC yani tüketici elektronik kontrolü dedikleri protokolü kullanmışlar.... Dıgı link filan diyorlar buna.... bazı cihazlarda bu özelliği kapatamıyoruz ama bunun menüsüne kapatma seçeneği koymuşlar....

    Bu arada bu özelliğin çalışması için Tv de CEC özelliği bulıunması lazım.... İlk defa duyan arkadaşlar için hatırlatayım....

    Bu arada neden cihazı komple kapatma gereği duyuyorsunuz anlamadım ??? Açık kalması daha iyi değilmi, epg yi sürekli güncel tutar.... Ben bile o kadar ısınmasına rağmen Opticumu hiç kapatmam.... Standby konumunda zaten 5 dakikada ortam ısısına düşüyor....
  • HI-FI fo*umda araştırın mutlaka bulan vardır.....Grundiğin download servisinde kanal editörleri var fakat denemek lazım....http://grundig.software.informer.com/




     Grundig DSR 8200 hakkında...




  • janjarre kullanıcısına yanıt
    Bazen elektriğini kestiğim oluyor ama teknik bir düşünceden değil. Alışkanlık işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim cihazda bugün geldi, izlenimlerimi aktarayım.

    - öncelikle cihaz ve kumandası beklediğimden daha küçük çıktı, netteki fotolar çok yanıltmış beni. malzeme kalitesi gayet iyi ve cihaz oldukça hafif, adaptörlü olduğu için ısınma problemi de yok. adaptör bile ısınmıyor diyebilirim.

    - odamdaki 22" dvi girişli monitörüme (hdmi-dvi kablo ile) bağlı olan crea hd uydu alıcısında usb kayıt ve medya oynatma özelliği olmadığı için grundig 8200 ü onun yerine düşünmüştüm ki hakkaten de harika oldu. cihaz denediğim birçok videoyu altyazılarıyla birlikte açtı, oynatma seçenekleri ve görüntü kalitesi de oldukça başarılı. yalnız ön usb girişinde sanırım düşük akımdan dolayı standart 2,5" harici hdd ler çalışmıyor. arka girişi kullandım.

    - filbox modül ile sorunsuz çalışıyor.

    - daha önce hiçbir cihazda bu kadar kolay biss şifresi girmemiştim.

    - cihaz gelmeden önce aklımdaki en önemli soru tabiki uydu yayınlarındaki görüntü kalitesiydi ancak cihaz sd yayınlarda elimdeki alıcıları malesef geçemedi. hd yayınlarda ise bir fark göremedim. üst seviye cihazlar olmasa da hiremco x3 turbo hd ve crea hd uydu alıcıları sd yayınlarda hakkaten de çok iyiler. crea hd yi bilenler bilir zaten sd yayınlarda efsanedir. hiremco x3 turbo hd ise sıradan ali işlemcili cihazlardan biri olmasına rağmen piyasaya çıktığı tarihlerdeki yazılımları ile sd de harika bir görüntü vermektedir (crea hd ayarında) fakat son yazılımlarında bu özelliğini kaybetmiştir.

    sonuç olarak grundig 8200 100tl civarındaki fiyatınının karşılığını fazlasıyla veriyor bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    v31-v34 yani cccam-mkv destekli versiyonlar ile gerçekten tam senin söylediğin gibi berbat, karanlık bir görüntü veriyor tüm yazdıklarına katılıyorum ancak yıllardır kullandığım v23 ile sd yayınlarda aldığım görüntü kalitesi hakkaten farklı. eğer bu yazılımı test etmediysen x3 turbo zaten çöptür. ben medya oynatma ve cccam yerine görüntü kalitesini tercih ettim. paylaşımı da newcamd ile hallediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadar fark nasıl oluyor ben de anlamıyorum ama hakkaten cihazda v23 ten v31 e geçince sd kalitesi izlenemeyecek kadar düşüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CanS

    v31-v34 yani cccam-mkv destekli versiyonlar ile gerçekten tam senin söylediğin gibi berbat, karanlık bir görüntü veriyor tüm yazdıklarına katılıyorum ancak yıllardır kullandığım v23 ile sd yayınlarda aldığım görüntü kalitesi hakkaten farklı. eğer bu yazılımı test etmediysen x3 turbo zaten çöptür. ben medya oynatma ve cccam yerine görüntü kalitesini tercih ettim. paylaşımı da newcamd ile hallediyorum.

    denemediğim sürüm kalmadı onu zaten diyolardı bi süre v.23 de kullandım eh fark vardıda en fazla %10-15 etki eden bişeydi (siyahlık bir nebze daha az) ama neta 6400 e geçince devrim gibi geldi bana sd de hd dekide karanlık turuncu surat efeği görüntüdende kurtuldum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Şubat 2015; 2:19:50 >
  • Modül girişinin kapağı olmadığından içine toz girmesini engellemek için oraya bir parça şeffaf bant yapıştırdım, üzerindeki havalandırma deliklerinin olduğu kısmada ince bir tül örtü koydum işi sağlama aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihazın hbb tv özelliğini test eden oldu mu acaba? trt hd kanallarında hbb tv yayınlarının başladığını biliyorum ayrıca astrada alman kanallarında da vardır sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CanS C kullanıcısına yanıt
    @noluftu nıcklı arkadaş test etmişti....
  • Ben uydu sistemlerinden pek anlamıyorum. Ürünün F/P oranı nasıldır acaba. n11'de 117 TL bu fiyata başka muhadil cihazlar var mı? Bide cihazda TKGS özelliği bulunmakta mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enginozr

    Ben uydu sistemlerinden pek anlamıyorum. Ürünün F/P oranı nasıldır acaba. n11'de 117 TL bu fiyata başka muhadil cihazlar var mı? Bide cihazda TKGS özelliği bulunmakta mıdır?

    mrb. n11 de şu an en ucuz 108 tl olup ilk üyelik için 100 tl üstü alışverişte 11 tl kuponu da alınca ürün size 97 tlye geliyor. Böylece bu fiyata bu kalite ve özellikte, modüllü başka bir uydu alıcı kalmıyor.
    Ürün şu an için f/p birincisidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakianboy -- 9 Şubat 2015; 22:38:23 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.