Şimdi Ara

Citronic Aktif Hoparlorler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
4
Favori
6.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pek çok kişi nispeten düşük bütçeler ile sistem kurmaya çalışıyor. Hoparlörü al, amfiyi al, kaynağı al, kabloları al, bütün bunlar birbiri ile uyumlu olsun düzgün ses üretsin vs. vs. Bu gerçekten çok zor, bilmeyen kişi içinde oldukça yıpratıcı bir süreç.

    Bir süredir, yüksek bütçede tavsiye isteyen arkadaşlarıma aktif hoparlörleri daha çok önerdiğimin farkına vardım. Aktif bir hoparlör amfi istemiyor, bir interconnect kablo ile kaynağa bağlamanız çoğu zaman yeterli. Aktif hoparlör kullanmanın pek çok avantajı var. Hoparlöre uygun amfi aramıyorsunuz, amfi almıyorsunuz. Sadece hoparlörü alıyorsunuz. Amfi koyacak bazen kocaman mobilyalara ihtiyacınız kalmıyor. Kablo masrafınız az. Aktif bir hoparlör ile en azından amfi/hoparlör güç verimi açısından denkleşecek bir pasif hoparlör+amfi çok pahalı fiyatlara geliyor. Vs. vs. İnternette akfit hoparlörlerin pasif hoparlörlere karşı avantajları ile ilgili bir sürü yazı bulmanız mümkün. Üst segmentte aktif hoparlörde beğendiğim iki marka var, ATC ve PMC. Her ikiside profesyonel ekipman üretimide yapıyorlar. Her iki markanın ürünleride bence çok başarılı. Üst gurupta aktif/pasif karşılatırma imkanım oldu ve aktif lerin tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Herneyse aktif, pasif e göre daha avantajlı. Üstelik işin ilginç tarafı düşük bütçede sistem almak isteyen için bu avantajlar çok çok daha önemli.

    Piyasada giriş seviyesi aktif hoparlörler genelde pc bağlantısı için kullanılan ve hifi standartlarının çokta yakınında olmayan ürünler. Bir noktaya kadar zaten hifi standartı aranmadığı içinde bu çok önemli bir sorun değil.

    Ancak 1000-3000 tl gibi bütçelerde sistem kurmak isteyenler için aktif ve hifi standartlarına yakın bir hoparlör bulmak mümkün mü ? Benim rastladığım çok fazla ürün maalesef yok. Çokça önerilen Audioengine a5 ve benzeri modelleri dışında hifi standartlarına yaklaşan en azından ben ürün bilmiyorum yada bilmiyordum. A5 i çok fazla dinleme ve deneme şansım olmadı. Dinlediğim kadarıyla düzgün bir aktif hoparlör olduğunu söyleyebilirim, bende hifi-pc kullanımı arasında bir yerdeymiş gibi bir intiba bırakmıştı ki hedeflediği kitlede bu olsa gerek. Ürünün ses kalitesi görece bir özellik, bunu kullanıcı kendi irdelemeli. Ancak benim ürünle ilgili gördüğüm en büyük eksik, tek bir hoparlörde bulunan amfi ile ikisinin birden sürülmesi. Kablolar arkada dolaşıyor, bu tip bir hoparlörde bence önemli bir eksiklik ve kullanımı zorlaştıran bir nokta.

    Geçenlerde tamamen konu ile ilgisiz birkaç ürünü(plak) teslim almak için gittiğim Audioavm’de ürünleri teslim almak için beklerken çalan sistemin ürettiği ses oldukça hoşuma gitti. Hemen sistemin karşısına oturup parçalar denemeye başladım. Sistem pc+dac ve Citronic ST-8 mk II aktif hoparlörlerden oluşuyordu. Firma sahibi Ozan Bey’in verdiği bilgiye göre hoparlörler daha burn-in olmamıştı. Ancak çıkan ses bu boyutta bir hoparlör için oldukça etkileyici idi. Oldukça özensizce sadece burn-in olsun diye yerleştirilmiş bu hoparlörler, tane tane, tıkır tıkır, öne arkaya uzayan bir sahne, 3d imajlama ne ararsanız yapıyordu. Hemen Audioengine’de eksik bulduğum şey bu hoparlörde de var mı diye baktım. Yoktu…Her hoparlör içinde ayrı amfi var ve sadece rca kablo ile ses kontrolü olan hatta olmayan(her iki hoparlörde de ses ayarı ve bass vs. gibi ayarlar yapmaya imkan tanıyan ayarlar mevcut) bir dac, cd player, phono pre ye bağlamak mümkün. Citronic firmasını ben hiç duymamıştım, hemen Ozan Bey’den bilgi aldım. Citronic 40 yıllık, profesyonel(stüdyo) tarafında ekipmanlar üreten bir firma. Profesyonel tarafta çok iyi biliniyorlar, ki firmanın profesyonel tarafta üretim yapıyor olması, ATC ve PMC örneklerinden sonra benim açımdan ürüne bir olumlu puan daha kazandırdı. Hi-fi tarafında firmanın çok çeşitte ürünü yok, ancak profesyonel tarafta oldukça çok çeşit var, kataloğu görseniz inanamazsınız. Hi-fi tarafta benim dinlediğim en ufak monitör yada standmount. Açıkçası ofisime böyle bir sistem kurma konusu beni oldukça cezbetti. Hatta makul bir odaya sinema sistemi yapacak olsam, hiç avr falan uğraşmadan bir oppo ve aktif hoparlörler ile çok makul fiyata oldukça kuvvetli bir sistem yapmak mümkün olabilir.

    Uzun lafın kısası ben ürünü kendi standartlarında(yer aldığı ürün gurubunda) ve kendi standartlarımda beğendim. Makul bütçelerde sistem kuracaklar için oldukça cazip olduğunu düşünüyorum, düzgün bir dac ve pc ile çok başarılı olabilir. Ama yanlış anlaşılmasın kimseye tavsiye etmiyorum. Kişi ürünü kendi kendine tavsiye etmeli ve öyle beğenip almalı. Ben sadece böyle bir ürünün varlığına dikkat çekmek istedim, zira çok yeni ve bilinmiyor. Sistem kuracaklar içinde bence önemli bir alternatif.

    Not: Sevgili Max-well dün seninle olan konuşmamız olmasa hayatta bu yazıyı yazmazdım, ama ne diyim motive mi ettin, ön ayak mı oldun, ne desem bilemedim....







  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Ancak 1000-3000 tl gibi bütçelerde sistem kurmak isteyenler için aktif ve hifi standartlarına yakın bir hoparlör bulmak mümkün mü ? Benim rastladığım çok fazla ürün maalesef yok. Çokça önerilen Audioengine a5 ve benzeri modelleri dışında hifi standartlarına yaklaşan en azından ben ürün bilmiyorum yada bilmiyordum.

    Audioengine dışında bir üst segmentte KEF LS50'yi de unutmamak lazım bence. Hakkında o kadar çok olumlu ve sıradışı yorum duydumki, şimdiden bir hi-fi klasiği oldu denilse yanlış olmaz sanırım.

    http://forum.donanimhaber.com/m_73881676/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: y-emre

    quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Ancak 1000-3000 tl gibi bütçelerde sistem kurmak isteyenler için aktif ve hifi standartlarına yakın bir hoparlör bulmak mümkün mü ? Benim rastladığım çok fazla ürün maalesef yok. Çokça önerilen Audioengine a5 ve benzeri modelleri dışında hifi standartlarına yaklaşan en azından ben ürün bilmiyorum yada bilmiyordum.

    Audioengine dışında bir üst segmentte KEF LS50'yi de unutmamak lazım bence. Hakkında o kadar çok olumlu ve sıradışı yorum duydumki, şimdiden bir hi-fi klasiği oldu denilse yanlış olmaz sanırım.

    http://forum.donanimhaber.com/m_73881676/tm.htm

    Kef ls50 cok bsarili bir hoparlor ama pasif aktif degil. Ls50 paradi kadar bir butceyi amfiye ayirmaniz gerekir. Hatta bana sorarsaniz daha fazlasini cunku ne kadar beslerseniz o kadar iyi calar.

    Aktif hoparlorun guzelligi burada, sadece bir cd player veya dac alarak sistemi bitirebilirsiniz.

    Birde Citronic hoparlorler, kef ls50 nin yari fiyatindalar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanpsx -- 10 Ocak 2014; 16:44:19 >




  • altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Altan Bey merhaba

    Ürünü dinlemeden birşey denilemez ama dediğiniz yerden linkine baktığımda tekinin fiyatının 700 TL olduğunu gördüm. Yani çifti 1400 TL oluyor. Gerçi bu tarz ürünlerin internet fiyatı yanıltıcı da olabiliyor.
    http://www.audioavm.com/Citronic-ST-8-mk-II-8-Inch-tek-hoparlor,PR-1564.html

    Stereo amfiler hakkında çok bir bilgim yok. Bu sebeple öğrenmek adına soruyorum. Bu fiyat seviyesinde Marantz PM 5004 ve Heco Victa 201 gibi bir takım ile daha iyi bir set oluşturulamaz mı? Pazarlıkla fiyatların 1500'e kadar ineceğini varsayarak bu ürünleri soruyorum. Ya da amfi olarak daha ucuz olan Pioneer A 10 gibi bir modelle nasıl olur?

    http://gsaelektronik.com/urun/heco-victa-201-raf-tipi-hoparlor_622.aspx?CatId=249
    http://gsaelektronik.com/urun/marantz-pm5004-stereo-amfi_538.aspx?CatId=105
    http://gsaelektronik.com/urun/pioneer-a-10-stereo-amfi_132.aspx?CatId=133

    Amfi + hoparlör ikilisi ile bir çok ürünü de aynı sistemden dinleme avantajı elde ediyoruz. Tabii bu hali ile kablo sayısı artıyor ama tek kaynaktan kullanımda kablo sayısı azalmıyor, 2 elektrik, 2 de ses kablosu; toplamda yine 4 kablo oluyor

    Yukarıda sorduğum gibi 1000-1500 TL aralığında nasıl bir stereo sistem kurulmalıdır? Bu konuda bildiğiniz, kalite/performans olarak kabul edilmiş hoparlör ve hoparlörler varsa bilgilendirebilirseniz sevinirim.




  • Sn.turuncu55,

    Heco+marantz aldiginizda, kablo olarak;hoparlor kablosu+interconnect+kaynak aliyorsunuz.
    Aktif hoparlor aldiginizda;interconnect+kaynak aliyorsunuz.

    Her iki sistemede istediginiz kaynagi baglayabilirsiniz bir sikinti yok. Aktif hoparlorun size getirdigi bir kisit yok.

    Aktif bir hoparlorun avantajlarinin bir kismi sunlar. Surucuyu tasarlayan kisi surucunun ihtiyaclarini birebir karsilayan en iyi verimi alacaginiz amfi ile surucuyu besler. Pasif bir hoparlorde, siz surucuyu en dogru ve yeterli sekilde besleyecek amfiyi bulmaya calirsiniz, ki pasif hoparlorlerde pasif crossoverlar bulunur ve pasif crossover verimliligi oldukca dusuren, amfinin urettigi gucu dagitirken direncle karsilastiran bir unsurdur. Her aktif hoparlor, aktif crossover a sahip anlamina gelmez. Aktif hoparlorlerde pre kullanmaksizin ses kontrolu olan kaynak kullanabilirsiniz, ki bahsi gecen hoparlorun ses kontrolu var.

    Heco+marantz, Citronic ten iyimidir sorusunun cevabini sizin icin ancak siz verebilirsiniz. Ancak teorik olarak kagit uzerinde, pasif hoparlor+amfi nin, ayni seviyedeki bir aktif hoparlorden daha iyi calma olasiligi yukarida saydigim sebepler yuzunden pek mumkun degil. Bu ornekte marantz muhendisi heco nun hoparloru icin amfi uretmez, heco da marantz ile eslesecek diye amfi uretmez.

    Ust seviyede atc ler ile bunlari denedik ve atc nin aktif olanina gore pasif atc ve amfi ileses almayi biz elimizdeki imkanlaf ile basaramadik. Ha elimizdeki imkanlar kisitli ne bileyim 150.000 lik mono amfiler ile denemedim ama bahsettigim atc hoparlor zaten 13000poundlar civarinda. 150.000 amfi baglamaninda nir anlami yok.

    Bu fiyat kategorisinde onerecegim baska urun var mi sorusunun net cevabi yok. Ama bu cevap, bu kategoride baska iyi urunler yok anlamina gelmiyor. Ben bu kategorideki urunlere cok hakim degilim. Zaman zaman karsima cikan seyleri dinliyorum. Bugun bu seviyede bir sistem kuracak olsam, Citronic ler ile duzgunbir daci gozum kapali alir sistemimi kurardim, heleki bu islerden cok anlamiyorsam, amfiyei, hoparlordu, uyumdu, lambaliydi, solid state ti, yok hoparlor 4 ohm duda amfi kac ohm olmaliydi, hoparlor kablosu ne alicam, marantz mi yoksa pioneer mi alayim gibi, beni kuzik dinlemekten uzak tutacak onlarca sorunu aktif bir hoparlor alarak geride birakirdim. Ama ilk mesajda da dedigim gibi bu benim fikrim, tavsiyem degil. Herkes en iyi fikri ve tavsiyeyi kendinden alacak.

    Bu arada siz soyledikten sonra citronic lerin fiyatina bende baktim aynen dediginiz fiyatlardalara ancak onemli birde indirim uygulanmis, firmaya sormak lazim bu indirim kalici mi yoksa urun pazarda yeni dikkat cekmek icin mi bu fiyatta, bilemiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Sayın Altan Bey

    Dediğiniz gibi monitör hoparlörler amfi+kabin birlikte tasarlandığı için ses kalitesi ve dengesi anlamında avantajlı. Bunda hem fikirim. Merak ettiğim konu, doğru bir amfi+hoparlör ikilisi yakalandığında benzer bir kaliteyi yakalayabilir miyiz di ki, cevabımı almış oldum. . Yani o iş biraz zor diyorsunuz.

    Dediğiniz gibi sadece pc hoparlörü olarak kullanılacaksa monitör hoparlörler çok daha mantıklı. Kaliteli bir ses kartı yada dac ile de kaliteyi daha da arttırabiliriz. Ama cd çalar, pikap, radyo ve tv gibi birkaç farklı kaynağı aynı anda bağlayayım hepsinin sesini sistemden alayım dediğiniz zaman monitör hoparlör tek kaynak girişi olduğu için sıkıntı yaratabilir. Bunu demeye çalışmıştım.

    Kablo meselesini hiç hesaba katmıyorum. Yaşasın 2,5'luk bakır kablolar . Salondaki AVR'li sistemde henüz bütçe ayıramadığım için hala düz 2,5'luk bakır kabloları kullanıyorum. Bu arada kablo meselesini açmışken geçen de media markt da 50 TL'ye şu şekilde bir takım gördüm ama nedir tam olarak anlayamadım. Sizce böyle bir takım 50 TL'ye uygun mu? Amacım sadece ön kuleleri (Heco Victa 601) daha kaliteli bir kablo ile bağlamak. AVR ise Sony STR-DN 840.
    http://store.sony.com/7.2-channel-4k-wi-fi-network-a-v-receiver-zid27-STRDN840/cat-27-catid-All-Speakers-and-Stereo-Components
    http://www.heco-audio.de/en/loudspeakers/by-application/floorstanding-speakers/victa-prime-602?sOrigin=1059
     Citronic Aktif Hoparlorler Citronic Aktif Hoparlorler
     Citronic Aktif Hoparlorler Citronic Aktif Hoparlorler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 10 Ocak 2014; 18:50:43 >




  • Sn. Turuncu55,

    Yanlış anlaşılma olmasın, aktif hoparörleri tek kaynakla kullanmak zorunda değilsiniz. İki seçeneğiniz var maliyetsiz olan rca kabloları takıp çıkartmak, maliyetli olan uygun bir pre amfi alıp birden fazla kaynak bağlamak.

    Görselini koyduğunuz kablolar hakkında bir bilgim ve tecrübem yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Pek çok kişi nispeten düşük bütçeler ile sistem kurmaya çalışıyor. Hoparlörü al, amfiyi al, kaynağı al, kabloları al, bütün bunlar birbiri ile uyumlu olsun düzgün ses üretsin vs. vs. Bu gerçekten çok zor, bilmeyen kişi içinde oldukça yıpratıcı bir süreç.

    Bir süredir, yüksek bütçede tavsiye isteyen arkadaşlarıma aktif hoparlörleri daha çok önerdiğimin farkına vardım. Aktif bir hoparlör amfi istemiyor, bir interconnect kablo ile kaynağa bağlamanız çoğu zaman yeterli. Aktif hoparlör kullanmanın pek çok avantajı var. Hoparlöre uygun amfi aramıyorsunuz, amfi almıyorsunuz. Sadece hoparlörü alıyorsunuz. Amfi koyacak bazen kocaman mobilyalara ihtiyacınız kalmıyor. Kablo masrafınız az. Aktif bir hoparlör ile en azından amfi/hoparlör güç verimi açısından denkleşecek bir pasif hoparlör+amfi çok pahalı fiyatlara geliyor. Vs. vs. İnternette akfit hoparlörlerin pasif hoparlörlere karşı avantajları ile ilgili bir sürü yazı bulmanız mümkün. Üst segmentte aktif hoparlörde beğendiğim iki marka var, ATC ve PMC. Her ikiside profesyonel ekipman üretimide yapıyorlar. Her iki markanın ürünleride bence çok başarılı. Üst gurupta aktif/pasif karşılatırma imkanım oldu ve aktif lerin tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Herneyse aktif, pasif e göre daha avantajlı. Üstelik işin ilginç tarafı düşük bütçede sistem almak isteyen için bu avantajlar çok çok daha önemli.

    Piyasada giriş seviyesi aktif hoparlörler genelde pc bağlantısı için kullanılan ve hifi standartlarının çokta yakınında olmayan ürünler. Bir noktaya kadar zaten hifi standartı aranmadığı içinde bu çok önemli bir sorun değil.

    Ancak 1000-3000 tl gibi bütçelerde sistem kurmak isteyenler için aktif ve hifi standartlarına yakın bir hoparlör bulmak mümkün mü ? Benim rastladığım çok fazla ürün maalesef yok. Çokça önerilen Audioengine a5 ve benzeri modelleri dışında hifi standartlarına yaklaşan en azından ben ürün bilmiyorum yada bilmiyordum. A5 i çok fazla dinleme ve deneme şansım olmadı. Dinlediğim kadarıyla düzgün bir aktif hoparlör olduğunu söyleyebilirim, bende hifi-pc kullanımı arasında bir yerdeymiş gibi bir intiba bırakmıştı ki hedeflediği kitlede bu olsa gerek. Ürünün ses kalitesi görece bir özellik, bunu kullanıcı kendi irdelemeli. Ancak benim ürünle ilgili gördüğüm en büyük eksik, tek bir hoparlörde bulunan amfi ile ikisinin birden sürülmesi. Kablolar arkada dolaşıyor, bu tip bir hoparlörde bence önemli bir eksiklik ve kullanımı zorlaştıran bir nokta.

    Geçenlerde tamamen konu ile ilgisiz birkaç ürünü(plak) teslim almak için gittiğim Audioavm’de ürünleri teslim almak için beklerken çalan sistemin ürettiği ses oldukça hoşuma gitti. Hemen sistemin karşısına oturup parçalar denemeye başladım. Sistem pc+dac ve Citronic ST-8 mk II aktif hoparlörlerden oluşuyordu. Firma sahibi Ozan Bey’in verdiği bilgiye göre hoparlörler daha burn-in olmamıştı. Ancak çıkan ses bu boyutta bir hoparlör için oldukça etkileyici idi. Oldukça özensizce sadece burn-in olsun diye yerleştirilmiş bu hoparlörler, tane tane, tıkır tıkır, öne arkaya uzayan bir sahne, 3d imajlama ne ararsanız yapıyordu. Hemen Audioengine’de eksik bulduğum şey bu hoparlörde de var mı diye baktım. Yoktu…Her hoparlör içinde ayrı amfi var ve sadece rca kablo ile ses kontrolü olan hatta olmayan(her iki hoparlörde de ses ayarı ve bass vs. gibi ayarlar yapmaya imkan tanıyan ayarlar mevcut) bir dac, cd player, phono pre ye bağlamak mümkün. Citronic firmasını ben hiç duymamıştım, hemen Ozan Bey’den bilgi aldım. Citronic 40 yıllık, profesyonel(stüdyo) tarafında ekipmanlar üreten bir firma. Profesyonel tarafta çok iyi biliniyorlar, ki firmanın profesyonel tarafta üretim yapıyor olması, ATC ve PMC örneklerinden sonra benim açımdan ürüne bir olumlu puan daha kazandırdı. Hi-fi tarafında firmanın çok çeşitte ürünü yok, ancak profesyonel tarafta oldukça çok çeşit var, kataloğu görseniz inanamazsınız. Hi-fi tarafta benim dinlediğim en ufak monitör yada standmount. Açıkçası ofisime böyle bir sistem kurma konusu beni oldukça cezbetti. Hatta makul bir odaya sinema sistemi yapacak olsam, hiç avr falan uğraşmadan bir oppo ve aktif hoparlörler ile çok makul fiyata oldukça kuvvetli bir sistem yapmak mümkün olabilir.

    Uzun lafın kısası ben ürünü kendi standartlarında(yer aldığı ürün gurubunda) ve kendi standartlarımda beğendim. Makul bütçelerde sistem kuracaklar için oldukça cazip olduğunu düşünüyorum, düzgün bir dac ve pc ile çok başarılı olabilir. Ama yanlış anlaşılmasın kimseye tavsiye etmiyorum. Kişi ürünü kendi kendine tavsiye etmeli ve öyle beğenip almalı. Ben sadece böyle bir ürünün varlığına dikkat çekmek istedim, zira çok yeni ve bilinmiyor. Sistem kuracaklar içinde bence önemli bir alternatif.

    Not: Sevgili Max-well dün seninle olan konuşmamız olmasa hayatta bu yazıyı yazmazdım, ama ne diyim motive mi ettin, ön ayak mı oldun, ne desem bilemedim....

    Altan dostum, dünkü tel görüşmesi sonrası sohbetin sonuç verdiğini topiği görünce anladım. Topik hayırlı - uğurlu olsun. Maşallah ....
    Özellikle bilgilerini verdiğin ürün bu işlere yeni başlayanlar için ekonomik ve ulaşılabilir ürün olması açısından değerlendirilirse isabetli de olmuş. Makul fiyatlarla alternatif ürün arayan ve forumu dışarıdan takip eden bir çok arkadaş olduğunu biliyorum. Bu arayışların için de anfi - hoparlör - kaynak - projeksiyon - kablo - perde vs vs ... bir çok ürün var. Pm yolu ile aldığım mesajlar da inan ki bu işlere meraklı ve bütçesi sınırda olan arkadaşlar sürekli forumu takip etmekteler. Belki 3 yıl sonra bu topiği bu işlere başlama arefesinde olan birisi google amca da bulup rastlar ve önerini okuduğunda kulakların çınlar. Emin olabilirsin ....
    Biz insan oğlunun beş duyusundan iki tanesi olan göz ve kulak, en hassas organlar olması ve zamanla eğitilerek gelişme gösterdiğini unutmamak gerekli. Şimdiler de müziği giriş seviyesi sistemi ile dinleyen kişi belki de bir süre sonra kendisini canlı konser ortamında bulabilir. Zamanla kazanılan birikim ve müzik alt yapısı geliştikçe kendine has beğeni ve zevkleri oluşacaktır.
    Hatta müzik arşivinin sisteminden daha kıymetli olabileceğini de kavrayabilir.
    İşin detay kısmı ise yaşanan tecrübelerimizi mesajlarımızı okuduğumuz bu platformlar da paylaşmak. 10 kişi bile bu topiği okusa belki iki yıl sonra on birinci kişi okuduğunda karar vermesine yardımcı olabilirsin .... Tek tek isim vermek istemiyorum fakat forumda çok iyi seviyelerde arkadaşlar var. Bu nedenle tecrübeli tüm dostlar forumdan elini - ayağını çekmesinler ... Forumda nice topikler var ve ansiklopedi kıvamında. Unutmayın yazılar kalıcıdır ....
    Yaklaşık 10 yıldır müzik ve hifi sistemlerden uzağım. 70 li yıllar da lumofon lambalı anfi alarak başladığım hifi serüvenine 2004 yılında vedalaşmak zorunda kaldım. Belki bu saatten sonra vuslat bile zor görünüyor demek istemiyorum. Biliyorum ki bir gün dinleti odam da keyfimce müzik dinleyebileceğim bi sistem kuracağım. Hem de sizlerin tecrübelerinden yararlanarak .... Saygılarımla ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Kef ls50 cok bsarili bir hoparlor ama pasif aktif degil. Ls50 paradi kadar bir butceyi amfiye ayirmaniz gerekir. Hatta bana sorarsaniz daha fazlasini cunku ne kadar beslerseniz o kadar iyi calar.

    Aktif hoparlorun guzelligi burada, sadece bir cd player veya dac alarak sistemi bitirebilirsiniz.

    Birde Citronic hoparlorler, kef ls50 nin yari fiyatindalar...

    Evet doğru söylüyorsunuz KEF X300A ile karıştırdım. Cuma gününün yorgunluğundan oldu sanırım. KEF X300A aktif hoparlör düşünlenler için bir alternatif olabilir. Aynı zamanda 24bit/96kHz DAC'da hoparlöre entegre edilmiş.
  • Kef x300a ingilterede 600 pound civarinda Turkiye fiyati en az 700 pound vardir, buda 3,5 kurdan 2450 tl yapar. Fiyat kategorisi olarak urunleri kiyaslamak cok mumkun degil, Citronic ler bu fiyatin yarisi bile degil. Bu butce ile hem hoparloru, hemde bayagi iyi bir daci alirsiniz. Butunlesik dac hem avantaj, hemde dez avantaj. Butunlesik olmasi dac a bir baska kaynak baglamayi imkansiz hale getiriyor ve farkli dac seceneklerini degerlendiremiyorsunuz.

    Gun icinde biri sormustu, tek kaynak baglanabiliyor diye, daciniza birden fazla kaynak baglayabilirsiniz. Misal pc dac a bagli, tv optik kablo ile dac a bagli. Pc den stream edebilirsiniz, pc de cd slotu varsa cd dinleyebilirsiniz, tv seyredebilirsiniz. Dvd yide dac a baglayip ayni dekilde film seyredip, cd den muzikdinleyebilirsiniz. Aktif hoparlor ve dacla hayat cok rahat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanpsx -- 10 Ocak 2014; 23:31:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Kef x300a ingilterede 600 pound civarinda Turkiye fiyati en az 700 pound vardir, buda 3,5 kurdan 2450 tl yapar. Fiyat kategorisi olarak urunleri kiyaslamak cok mumkun degil, Citronic ler bu fiyatin yarisi bile degil. Bu butce ile hem hoparloru, hemde bayagi iyi bir daci alirsiniz. Butunlesik dac hem avantaj, hemde dez avantaj. Butunlesik olmasi dac a bir baska kaynak baglamayi imkansiz hale getiriyor ve farkli dac seceneklerini degerlendiremiyorsunuz.

    Gun icinde biri sormustu, tek kaynak baglanabiliyor diye, daciniza birden fazla kaynak baglayabilirsiniz. Misal pc dac a bagli, tv optik kablo ile dac a bagli. Pc den stream edebilirsiniz, pc de cd slotu varsa cd dinleyebilirsiniz, tv seyredebilirsiniz. Dvd yide dac a baglayip ayni dekilde film seyredip, cd den muzikdinleyebilirsiniz. Aktif hoparlor ve dacla hayat cok rahat

    Altan bey merhaba. Ya var ya bu kadar olur.

    Ben de tam Citronic QR5 modeli ve firma hakkında hakkında nette bilgi arayışı içindeydim ki başlığınızı görünce hemen konunuza atladım.

    http://www.audioavm.com/Citronic-QR5-BW-5-Inch,PR-1566.html



    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

    Bende iyi denebilecek PC ye bağlı USB harici DAC var. PC için 2.1 sub woofer lı sistem mi alayım yoksa kaliteli bir 2.0 (Citronic QR 5 i bütçem dahilinde ciddi olarak düşünüyorum) mı alayım diye ikilemdeydim.

    2+0 sistemlerde birçok kullanıcı bass sesler olarak 2.0 sistemlerin 2.1 kadar doyurucu olmadığını savunuyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

    Corsair SP2500 2+1 ile

    http://www.amazon.com/gp/product/B004H0MQYW/ref=s9_simh_gw_p147_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=14PMGWYDJTY11WK9ZFYW&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1688200382&pf_rd_i=507846


    ile


    Citronic QR5

    http://www.audioavm.com/Citronic-QR5-BW-5-Inch,PR-1566.html

    arasında kaldım. Ne yapsam dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasTek -- 11 Ocak 2014; 11:41:08 >




  • Ben dinledigim citronic te hicbir bas zaafi duymadim. Size verebilecegim en guzel tavsiye dinleyip almanizdir. Subwoofer icin benim dusuncem, stereo da yeri cok zor. Sinema subsiz olmaz, stereo su la kolay kolay olmaz.
  • Sn. Mastek sızdekı dac ıcın ne desek azdır, ıyı denebılecek falan degıl acayıp bır dac kullanıyorsunuz, kı bu ben soyluyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Sn. Mastek sızdekı dac ıcın ne desek azdır, ıyı denebılecek falan degıl acayıp bır dac kullanıyorsunuz, kı bu ben soyluyorum.

    Kesinlikle haklısınız.

    Kullandığım DAC ı nasıl bildiniz? Seteromecmasina da üye misiniz?
  • Benimde takibinde oldugum bi dac
    Young a kiyamadigim için beklemede yim

    http://www.lotusconcept.com/msb-analog-dac/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandiginiz dac a oldukca asinayim sayisiz kez dinledim.sevgili eraycelik msb analog dac yaninda young dac in lafi olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Kullandiginiz dac a oldukca asinayim sayisiz kez dinledim.sevgili eraycelik msb analog dac yaninda young dac in lafi olmaz.

    O belli zaten de sıfıra 1200 Euro verince biraz kullanıp değişmek istiyorum hali ile yoksa simdi 2000 tl ye ikinci elde gidiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Kullandiginiz dac a oldukca asinayim sayisiz kez dinledim.sevgili eraycelik msb analog dac yaninda young dac in lafi olmaz.

    Abi bide bu anfi ısını hale halledemedim
    Varmi çevrende guzel bir cihaz abartı fiyat olmayan utopya ya uygun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili eraycelik hamama giren terler, madem utopik bir hareket yaptin, devamida utopik olucak yada al bi aktif Citronic kurtul amfi derinden
  • Citronic i de alırsam hanım evden atar ev her yer hoparlör küçük yavrudan fırsatta olmuyor yakında ayağa kalkınca asıl kıyamet kopacak eve bu kuzu çitinden yaptıracağım valla

    Dur şu anfi işi bitsin ikinci el olmaz ise sıfır bi msb de alırız dac işide aynı seviyeye gelmeli

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.