Şimdi Ara

[ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.338
Cevap
13
Favori
53.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pg278q almayı düşünüyorum fakat herkes bir sorun yaşamış beni korkutuyor biraz. Nedir son durum bu monitörde ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badsay -- 10 Nisan 2016; 13:14:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: badsay

    Pg278q almayı düşünüyorum fakat herkes bir sorun yaşamış beni korkutuyor biraz. Nedir son durum bu monitörde ?

    Yenilerinde sorunları düzelttiler diye duydum bir kaç yerden ama yine de sorunlar varmış. Ben mahkemeye gittim bekliyorum hala :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vbalikci

    quote:

    Orijinalden alıntı: badsay

    Pg278q almayı düşünüyorum fakat herkes bir sorun yaşamış beni korkutuyor biraz. Nedir son durum bu monitörde ?

    Yenilerinde sorunları düzelttiler diye duydum bir kaç yerden ama yine de sorunlar varmış. Ben mahkemeye gittim bekliyorum hala :)

    Ne mahkemesi ne oldu sizde problem ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: badsay


    quote:

    Orijinalden alıntı: vbalikci

    quote:

    Orijinalden alıntı: badsay

    Pg278q almayı düşünüyorum fakat herkes bir sorun yaşamış beni korkutuyor biraz. Nedir son durum bu monitörde ?

    Yenilerinde sorunları düzelttiler diye duydum bir kaç yerden ama yine de sorunlar varmış. Ben mahkemeye gittim bekliyorum hala :)

    Ne mahkemesi ne oldu sizde problem ?

    pc'yi açıyorsun monitör açılmıyordu.

    Servise gitti. Anakart değişti, geri geldi sorun devam ediyordu.
    Geri geldiğinde "ekranı" çizmişlerdi..
    Durumu kendilerine bildirdim, "hala" bozuk ve ekranım çizik dedim.
    Adamlar "yine" anakartı değiştirdi ve benden ekran parası istediler.

    Siz çizdiniz dedim, Tüketici mahkemesine gittim, yüzde 99 kazanacağım, parayı geri istedim. Benim sorunu yaşayan bir sürü insan var, ilk çıkan seri sorunluı sanırım yetmezmiş gibi "asus'un" teknik hizmeti artık Çizgi'de değil, kendini bilmez, terbiyesiz ve seni sürekli suçlayan birileri tarafından el değiştirdi. Öyle terbiyesizler ki "beni" ekranı çizip göndermekle suçladılar. Allah'tan "yasal" olarak, ürünler gittiğinde "kameraya" alınıyor. Mahkeme o kayıtları isteyecek, o zaman göreceğiz bakalım :) Biraz uzun oldu ama cihazın "ana" sorunu "anakarttı" bende..




  • Geçmiş olsun bunlar hep mide bulandırıcı detaylar umarım sorununuz çözülür ben vatan bilgisayardan almayı düşünüyorum bu 2 hafta içinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • badsay kullanıcısına yanıt
    Hocam Ben alali 2 ay oldu simdiye kadar bi sorunla karsilasmadim 144 hz oyunlar gayet akici oluyor
    Tabi bu ekranin hakkini vermesi icin iyi bir nvidia ekran karti sart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • badsay kullanıcısına yanıt
    Yeni alanlardanım hiçbir sorun yaşamadım renk ayarlarınıda kendime göre kalibre ettim. Gönderilen PG278Q BK 1MS EU-EU2 DP monitör olanıydı..
    https://pcmonitors.info/reviews/asus-pg278q/
    http://www.digitalversus.com/lcd-monitor/rog-swift-pg278q-p18554/test.html
    http://www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_rog_swift_pg278q.htm
    http://www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_rog_swift_pg279q.htm

    Bunun gibi sitelerden PG278Q, PG279Q ve XB270HU (XB271HU yok malesef) modellerininin incelemelerine bakındım özellikle tepkime ve input lag değerlerini araştırdım bu testlerin sonucunda bu üçü içinde 1. sınıf bir ürün deniyor üçü içinde maximum bir karelik geçikmeden söz edilmiş PG279Q ve XB270HU'nun input lag değerleri bir parça daha iyi gibi çıkmış olsa da PG278Q tam olarak oyun için üretilmiş ve ayrıca IPS 'ler 4ms olduğundan 2ms üstü olan tüm monitörlerde ghosting denen bulanıklaşma sorununun olabileceği riskine girmek istemedim ve 3500tl gibi fiyatları var. Bugün hepsiburada.com dan alırsanız %10 indirimle 2500tl cıvarına geliyor.

    http://www.hepsiburada.com/asus-rog-swift-pg278q-27-1ms-g-sync-displayport-wqhd-led-oyuncu-monitor-p-BD802104?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.pla&gclid=CNXhqfjyhMwCFUKeGwodJ_0GDg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 10 Nisan 2016; 23:24:20 >




  • şimdi bana bir fikir verin pg278q sorunsuzuna denk gelmem için nereden nasıl araştırıp almalı ?
  • Wikingtoro kullanıcısına yanıt
    Amazon sitesinden Acer Xb271hu siparişi vermek üzereydim fakat sorunlu ürün çıkarsa yurtdışı ile uğraşmak ve beklemek istemedim.Türkiye de mesafeli satışlarda 14 gün içinde cayma hakkı var sorunlu ürün çıkarsa bu da yeterli diye düşündüm, iade ederim. Üye iseniz n11.com'da ilgilendiğiniz ürün ile ilgili merak ettiğiniz soruları ister özel ister herkesin görebileceği şekilde sorabiliyorsunuz. Ben de firmalara özel olarak sordum yeni seri üretim midir diye? Bu soruya en hızlı cevap veren firmadan da aldım. Piyasa da araştırdığım PG278Q BK/1ms/EU/DP olanıydı yani bu 210088431 olanı.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 15 Nisan 2016; 13:48:04 >




  • Sorun yaşayanlar "ne" ara sorun yaşadı bilmem ama ben 1 yıl sonra yaşadım mesela. yani açar açmaz hemen sorun çıkmıyor bazen, kullanım geçtikçe olabiliyor. Bu arada hala davadan tık yok :)
  • Asus PG278Q ile ilgili bir kaç görsel paylaşayım....







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 16 Nisan 2016; 22:48:31 >




  • güle güle kullan çok güzel duruyo masada
    bende paylaşayım bir tane bakalım bozuklardan
    Bu mesaja eklenen görseller:



    bu linkte dell ile rog siwift görselleri var renk kalibrasyonu herşey neredeyse aynı olmasına karşın bir kaç özellik 3d vs eksik ama dell monitörü ben 2250 tl fiyata almıştım trye çok iyi bir kurdan girdi ayrıca dell bu ürününde hdmi portuda bulunuyor.
    http://www.overclock.net/t/1577511/anyone-else-excited-for-the-dell-s2716dg-monitor/530



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 17 Nisan 2016; 11:26:55 >




  • İnşaAllah daha güzeli ve iyisi sizlerede nasip olsun. Bu seviyedeki ürünleri alırken kafamızın rahat olması gerekirken sorunsuz çıkınca seviniyoruz, komedi gibi. Bu yüzden almaya niyeti olupta almayanları da anlıyorum, hatta en iyisini yapıyorlar. 4ms ips monitör için istenen fiyata bakın hem 3D'side yok, 1ms üretilmiş olsa hakedebilirdi. Türkiye'ye Asus diğer markalardan daha fazla önem veriyor olmalı. Acer'ın bir önceki XB270HU modelini bile hiçbir yerde göremedim Türkiye' ye sanırım hiç gelmedi. 4ms olan XB271HU modelini anca amazon.com'dan alma şansı var ve diken üstünde bekleyip, sorunsuz çıkarsa eğer sevineceğim . Dell S2716DG ise Türkiye'den rüzgar gibi geçmiş olmalı iyi takip etmişsiniz.
    Asus PG279Q ortalama 3500tl den vitrinlere konmuş. Acer'ın 4ms olan ips XB271HU modelide tahminen bu fiyatlardan aşağı gelmez. PG278Q ile aralarında nerdeyse 800-1000tl oynuyor kendi adıma 4ms olan IPS paneller 2500tl cıvarı bile olsa almak için yine de düşünürdüm . Oyun amaçlı yaklaştığım için IPS'ler 1ms olmadıkça bu fiyatlara alınmaz diye kararımı verince zaten Türkiye'de 2K'da tek seçenek Asus PG278Q duruyor.

    http://www.cebitech.com.tr/asus-pg279q-pb279q-ips-1902-pmu42647?gclid=CNHeuNTClcwCFUE_GwodxK8Kyg
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/asus-rog-pg279q-27-4ms-hdmi-display-qhd-ips-oyuncu-monitor-fiyati,207976.html?gclid=CMjf2OXClcwCFesW0wodU0cHQg
    http://www.hepsiburada.com/asus-rog-pg279q-27-4ms-hdmi-display-qhd-ips-oyuncu-monitor-p-BD804462?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.pla&gclid=CMaRjO7ClcwCFTUW0wodmZcGMw




  • pg279q içinde revizyona gidilir diye tahmin ediyorum mesela asus pg278q 2014 te piyasaya sürmüştü tr de en uzun stok süresine sahip üründe asusun bu ürünü sessiz sedasızda olsa revizyon yapıldığını düşünüyorum penta barkodundan dolayı ama işin içyüzünde neler var bilemiyorum dediğiniz gibi dell ürününü belkide trde en çok ben takip etmişimdir tahminimce 10 adet satıldı alanlar çok memnun dell teknik serviside çok iyi ayrıca kullanılan panel auo optronics firmasının pg278q ile aynı olmasına karşın dell bu ürünü pg278q göre daha yeni piyasaya sürdüğü için hem dp hdmi 1.4 de eklemiş kalite kontrolü asuasa göre daha iyi olduğu kanaatindeyim zaten monitörde çıkacak problemler panel ile alakalı oldugundan geriye pek birşey kalmıyor işi sansa bırakmaktan başka acer ürünleride 3-5 satıldı eski seri tamamen bitti tr gelmez artık yeni seriside 1-2 ay sonra hepsiburadaya girer diye tahmin ediyorum nvida gysnc modülünü sadece belli markadalr haricinde satamadı freesync li monitörler bu yüzden hermarkada daha yaygın ve fiyat uygun freesync çalışma mantığına bakılırsa aynı gibi gözüksede her markanın ürününde aynı fps oranında devreye girmiyor ayrıca ekran kartına göre seçim yapma zorununluluğu olduğu için elindeki karta göre bir seçim yapmakta mecbur müşteri bu 2 teknolojidende yararlanmak için tn panelin renkleri soluk ama beni çok rahatsız etmedi ips 4ms tn 1ms olarak aralarında gerçekten çok hissedilir bir fark varmı bilemiyorum biliyorsunuz hz ve ms farklı kavramlar bu konuda çok teday bilgiye sahip değilim ama 60hz ile 144hz arasında bariz bir fark olduğunu elime gelen monitörle anlamış oldum bu yüzden 60hz sayfasını artık kapadım. 2kere pg278q satın almanın ucundan döndüm olumsuz yorumlardan dolayı ama çare yok ürün yok çünkü beklersekte ne kadar bekleyeceğim hem gelicek ürünlerde sıfır kusur olamamasınıda kimse garantilemiyor zaten bu yüzden deneye deneye sorunsuz ürüne rast gelinceye kadar sitres yaşayacağız ben bu monitörü alacağım ama gözüm kapalıda kullanamayagım her açışta acaba elimde ne zaman kalacak endişesi ile servisle uğraşmanın verdiğin onca paranın karşılığını alamamanın yüzünden belkide ama kul yapısı herşey bozuluyor benim istediğim sorunsuz 5 6 sene beni götürsün ondan sonra bozulursa bozulsun ben aldığımı almış oluyorum zaten 2-3 ay içinde servislik olursa en nefret ettiğim servis süreci başlamış olacak denemedende böyle bocalayıp durur insan oyüzden tek çare denemek alıp alıp geri göndermek yapıcak birşey gözükmüyor. sorunsuz kullanmanız dileğiyle güle güle kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 17 Nisan 2016; 15:17:51 >




  • Sağolun darısı sizin de başınıza. Dell S2716DG kullanmış biri olarak renk kalibrasyonu da yaptıysanız eğer gördüğünüz renkleri tatmin edici bulmadınız mı? IPS'ler hadi bunun da bi tık yukarısında olsun diyelim. IPS'i ya da TN'yi övmüyorum işime yarayana bakıyorum ve ana derdim oyunlar. Aslında daha önce bahsettiğim sebeblere daha genel değinmeye çalışarak anlatayım; 1ms mi 4ms mi?
    Anlık hataların sonuca etki ettiği oyunlarda her milisaniyenin büyük önemi vardır. Bu derece hızlı oynarken TN mi IPS mi diye düşünmezsiniz hatta 1ms olan TN paneller renkleri daha hızlı işlediğinden hareketleri daha doğru algılamanızı sağlayabilir ve hatta hızlı anlarda renk doğruluğunda IPS'i bile yakalayabilir. Alabildiğimiz en iyi ekran kartını almaya çalışıyorsak bu oyunlar içindir. Film için zaten onboard ekran kartları yeterli durumdadır ya da yeterli gelmediği durumlarda daha uygun fiyatlı mütavazi model ekran kartları hayli hayli yeterlidir değil mi?Daha önce de dediğim gibi bize bu monitörleri aldıran amaç nedir. Derdimiz IPS almak olsa 1000-1500tl'ye 27" 5ms olan IPS monitörler alınabilir demek ki sebeb sadece IPS olması değil.
    Asus PG279Q ya da Acer XB271HU gibi IPS modelleri alanlar 6ms olsaydı yine de alırlar mıydı?
    Eğer, 4ms olduğu için alıyorlarsa aldıran ana sebeblerden biri demek ki aradaki 2ms'lik fark olmuş. Fakat;
    Oyun dünyasında da bu böyle milisaniyeler içinde yenilebiliyorsunuz.) Öyleyse 1ms'lik daha hızlı monitör dururken 4ms'lik monitöre niye daha fazla para vereyim, IPS diye mi? Üstelik 3d'si bile yok. Halbuki 6ms'lik IPS monitörlerlede oyun oynanır, neden TN panel bile alırken 5ms mi diye kontrol ediyorduk? 1ms 'lik 144hz, G-sync IPS olsa en ideali tabii ama henüz yok fakat öyleymiş gibi fiyatları var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 17 Nisan 2016; 17:58:07 >




  • kalibre etmeden sadece parlaklık kısıp oynadım ben beğendim gayet güzeldi yandanda bakmıştım bozulma olmuyordu aşırıya kaçmadıkça fiyatıda uygundu sadece 4ms olunca çok farkedilir birşey oluyormu onu bilmiyorum ips panelde birde ben fast mode alıp kullanamdım normal kullandım bir arkadaşımda 60 hz 4k panele extreme alınca farkediyor demişti online oyunlarda delin menüsünde bir normal birde fast modu vardı ama ben hiç fark görememiştim yani normalde iken kaç ms çalışıyor fast modunda kaç ms bilmiyorum 1ms normal modunda çalışmıyorda olabilir çok detay bu yüzden kullanım amacına bakarsak en hızlı panel en iyisi bende katılıyorum buna ama ips kullanıp deneme şansım olmamıştı bu yüzden yorum yapamıcam satış fiyatları çok yüksek bence 2000 tl aralıgında olmalıydı bu ürünler düşünki ben alırken 2 aylık maaşımı vereceğim buna



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 17 Nisan 2016; 18:43:49 >
  • Bakın şöyle düşünün;
    1 saniye = 1000milisaniyedir öyleyse 1ms ya da 4ms veya 5ms ya da 8ms ne fark eder yani insan bu kadar kısa süreyi nasıl algılar ya da algılayabilir mi?
    Örneğin 8ms'lik bir süreyi yani saniyenin binde 8'ini hissedebilir misiniz?
    1ms ile 4ms arasında 3ms var 5ms ile 8 ms arasında da öyle.Burda süreyi konuşuyorsak panelin TN ya da IPS olması farketmez. Bir kenarda 144hz 1ms monitör diğer yandaysa 144hz 4ms monitör düşünün veya yine bir kenarda 60hz 5ms monitör diğer yanda 8ms monitör düşünün dikkat ederseniz her iki örnekte de paneller arasında 3ms var. 5ms ve üstü ghosting yapar bu yüzden 5ms üstü oyunlarda tercih edilmez aslında gölgelenmeden yana titiz davranılmayacaksa 6ms ile de 8ms ile de oyun oynanır fakat hareket eden obje arkasında onu takip eden ve oyuncuyu rahatsız eden bir iz bırakır (ghosting).
    Bu durum filmlerin hareketli geçen sahneleri içinde böyledir. Bakın aşağıda tftcentral inceleme sitesinden alınmış biri 1ms diğeri 4ms olan iki monitörün ghosting sonuçları var dikkatlice incelerseniz eğer demek istediğimi daha iyi anlarsınız.





    Bu mesaja eklenen görseller:


    4ms' yede oluşan gölge kuyruğu sanki daha mı belirgin ve uzun ?

    Bazı monitörlerin tepkime süreleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 18 Nisan 2016; 4:25:12 >




  • Monitorde aldıgımdan beri bir adet sıkışmış pixel var.(sadece bulmak isterseniz görünüyor. siyah ekranda üzerinde soluk yeşil görünüyor. yani varla yok arası bişey.)
    Korkudan monitorü değişime veremiyorum. Çünkü daha ciddi problemleri olan başka bir monitore denk gelmiyelim diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 29 Nisan 2016; 19:22:48 >
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Sıkışmış pikselden kurtulmak için ekranı titretmek fayda edebiliyor bunu yapmak için monitör sıcakken masaya sağlam bir darbe vurmak yada ölü pikselin üstüne yumuşak bir bez koyup kalemin arkasıyla sıkışmış pikselin üstüne ufak vuruşlarla titretmek yetebiliyor tabii bu yöntemler riskli ve garantisi yok ama en sağlıklı düşük riskli yöntem monitör sıcakken örneğin bir oyun sonrasında monitörü olabildiğince titretmek için masanın üstüne sağlam bir darbe vurursunuz ve monitörde oluşan titreşimden dolayı şıkışan piksel normale dönebilir (kullandığım eski bir monitörde sıkışmış bir pikselden bu şekilde kurtulmuştum.)
    1 adet sıkışmış piksel için değişim kabul ediyorlarsa Asus'un PG278Q'nun 2016 üretimlerinde riske girmenizi tavsiye ederim.




  • Teşekkür ederim deniyeceğim. Kendim internetden bulduğum bazı renk değişim videolarını oynatım fayda etmedi. Bide bu anllatıklarınızı deniyelim.
    Türkiye cumhuriyeti yasalarına göre garanti boyunca her çeşit pixel sorunu değişim gerektiriyor. Bu konuda yasalar tüketicinin yanında . Ama tabi uygulamada bu iş kavga gürültüyle dönüyor.https://youtu.be/7LHfVbwX7x8?t=1615
    (firmalar sizi aldatıcı şeyler söylerler ama bu ülkede satış yapan her kuruluş devletin koyduğu yasaya tabi olmak zorunda) işin sonu muhtemelen tüketici mahkemesinde biter para iadesi alırsınız. o parada 3 aydan önce hesabınıza yatmaz. Kısaca tadım kaçmasın diye girişmiyorum. Çünkü herkese malum oldugu gibi, sorun çıkma ihtimali yüksek olan bir monitor bui. Sıkışmış pixelden kurtulacam derken başka sorunlara denk gelmek istemiyorum. Monitorde başka bir sorun cıkarsa o zaman gider servise kesin değişim isterim. 2K görüntüde 3D oynatım yapan piyasada alınabilecek başka monitor yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 30 Nisan 2016; 7:36:24 >




  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.