Şimdi Ara

[ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.337
Cevap
13
Favori
53.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir iki arkadaşa daha sordum 1 kişide daha varmış.Sanırım o bölümden elektirik ile ilgili bir bir şey geçiyor.Ben taktım kurdum direk gözüme batmamıştı işte ölü piksel testi yaparken full beyaz ekranda baya belli olunca dedim bir sorayım.Birde bu kararma sinyal gibi kararıp açılıyor İnsanı paranoyak yapar karardımı kararmadı mı diye.Ekran kartımı servise gönderdim yenisi çarşamba gelecekmiş kargodan yukarıda ki arkadaşların söylediği bu yanıp sönme olayına yakından bakacağım sanki dota 2 oynarken siyah renk griye dönüp tekrar kararıyor gibiydi bulutlanma hatasıymış yabancı forumlarda gördüm.O sıkıntı yoksa kullanırım bu şekilde sizde var başka kullananda var demek ki üretimden kaynaklı bir olay o.Daha iyisi yok olsa onu alırım diyeceğim ama seçenek yok zaten 3 yıl garantisi var kafama takılırsa gönderirim ileride belki revizyon filan gelir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkımm

    Bir iki arkadaşa daha sordum 1 kişide daha varmış.Sanırım o bölümden elektirik ile ilgili bir bir şey geçiyor.Ben taktım kurdum direk gözüme batmamıştı işte ölü piksel testi yaparken full beyaz ekranda baya belli olunca dedim bir sorayım.Birde bu kararma sinyal gibi kararıp açılıyor İnsanı paranoyak yapar karardımı kararmadı mı diye.Ekran kartımı servise gönderdim yenisi çarşamba gelecekmiş kargodan yukarıda ki arkadaşların söylediği bu yanıp sönme olayına yakından bakacağım sanki dota 2 oynarken siyah renk griye dönüp tekrar kararıyor gibiydi bulutlanma hatasıymış yabancı forumlarda gördüm.O sıkıntı yoksa kullanırım bu şekilde sizde var başka kullananda var demek ki üretimden kaynaklı bir olay o.Daha iyisi yok olsa onu alırım diyeceğim ama seçenek yok zaten 3 yıl garantisi var kafama takılırsa gönderirim ileride belki revizyon filan gelir.

    tn panellerde genelde olan birşey bulutlanma valla bende daha önce vg248qe vardı onda daha çok tu bulutlanma bunda çok az yanıp sönme olayı bende yok dediğiniz gibi 3yıl garanti var olmadı gönderirim bende şuan böyle kullanacağım gönderdik diyelim yeni gelenin nasıl olacağıda meçhul :D sağolun cevap için




  • Dediğiniz sorunlar bende de yok yeni ekran kartı değiştikten bir deneyin hala devam ediyor ve çok rahatsız edici bir durumdaysa garantiye verin gerçi asus servisinin namı pek iyi değildir ama yapacak bir şey yok..
  • Farrabi kullanıcısına yanıt
    Evet tekrar bakmak lazım display port olduğu için ob ile deneyemiyorum mecbur 2 gün daha bekliyeceğiz artık.Eksen den rica etsem deneyip yollarlar mı acaba ?.Sizde bulutlanma yok mu ? yada buhttp://i.hizliresim.com/nG4gNl.jpg karartı .Şimdi sıkıntısız sa sizin ürün şansımızı denemek lazım tek korkum gelen üründe hem sorunların tekrar etmesi hemde ölü piksel çıkması keşke imkan olsa da deneyerek alsak.
  • monitör test yaptım yok
  • Takip ettiğim kadar, kafamda bir kaç soru oluştu, birincisi 2k çözünürlük henüz teknolojik açıdan 144hz hazır olup olmadığı, asusunda bunu biraz sınırları zorlayarak gerçekleştiği anlaşılıyor. İkinci de 2k çözünürlüğü 144hz de görüntüleyecek ekran kartı varmı varsa oyunlarda kaç fsp alınıyor 30-40 fsp alırsan 144hz bir anlamı kalmıyor. Acaba full hd 144hz almak daha mantıklı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İOT -- 10 Kasım 2014; 23:27:00 >
  • İOT kullanıcısına yanıt
    Tek gtx 980 bir nebze ama gtx 970 sli bu iş için en iyi seçenek.
  • İyice kafam karıştı hemde biraz moralim bozuldu 3k para verdik sorun yaşıyoruz ne etsem bilemedim valla
  • Ben eksenin istanbuldaki mağazasından siparis geçip internet üzerinden aldım.Monitoru satan görev linin dahili numarasi var yarın arayıp bir derdimi anlatayim olmadi mail atarım resmi. 20 Tane var abi elimizde dediydi açsın baksın madem birini bu sıkıntı var mı. Gerçi bulutlanmayi nasil anlatırım ben anlatirimda o orada anlar mi o nokto biraz açık. Kartım çarşamba gelecek madem gondereyim yarın konuşmaya göre iade alıp değiştirsin .



    Ekleme

    Birde aklımı kurcaliyor geldiginden beri bu monitoru açtığınızda şeffaf şerit filan var mıydı ? Yani cerceve direk bos sadece sol üst köşede ozelliklerinin yazdığı etiket mi sıkıştırılmışti hatirliyor musunuz ? Birde adaptörleri asus şeffaf seritler ile kaplar yani 3 kere asus monitör aldım hepsinde bu böyleyken rog ne ekranda cerceve ne adaptörde jelatin ile geldi.Kabarcikimsi paketinden cikardim arkadaki etiketlerde sadece jelatin vardi on taraf boştu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 11 Kasım 2014; 0:17:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkımm

    Ben eksenin istanbuldaki mağazasından siparis geçip internet üzerinden aldım.Monitoru satan görev linin dahili numarasi var yarın arayıp bir derdimi anlatayim olmadi mail atarım resmi. 20 Tane var abi elimizde dediydi açsın baksın madem birini bu sıkıntı var mı. Gerçi bulutlanmayi nasil anlatırım ben anlatirimda o orada anlar mi o nokto biraz açık. Kartım çarşamba gelecek madem gondereyim yarın konuşmaya göre iade alıp değiştirsin .

    Bende sanalmarketimden aldım aslında çok etki etmiyor ama işte okadar para verdim neden kusursuz olmasın duygusu içimi kemiriyor birde monitörü gönderirsem 6senelik samsung led monitöre kalacam 1680x1050 konudan bizide haberder ederseniz sevinirim ona göre bende artık bir yol izlerim.




  • Mesaja bir ekleme yaptım bakıp doner misin ? Tabiki kusursuz olması lazım 3 binliraya yakın para veriyoruz bende monitorde kalmadı onu ne yapicaz:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkımm

    Mesaja bir ekleme yaptım bakıp doner misin ? Tabiki kusursuz olması lazım 3 binliraya yakın para veriyoruz bende monitorde kalmadı onu ne yapicaz:)

    bendede öyleydi sadece antistatik tarzda poşet içindeydi galiba ekran onun dışında ön tarafta dediğiniz gibi jelatinler falan yoktu sadece bir reklamvardı solda galiba onuda çıkardım
  • Sabah eksen bilgisayar ile şimdide asus servisi ile görüştüm.İnternetten kayıt açacakmışım fatura bilgilerini serisini cartunu zurtunu girip formu onlara gönderecekmişim.Ardından 48 saat içinde bana uygun görülürse kargo kodu ile birlikte garanti belgesinin kaşeli mühürlü (üstüne basa basa fatura kaşeli imzalı olacak yoksa olmaz diye diretiyor ne geldiyse o diyorum atılmamıştır imzalatın önce diyor) olarak kargoyu onlara gönderiyorum 20 iş günü içinde (dalga geçer gibi yasal süre diyor) değişim yada tamir olup bana geri gönderilecekmiş.

    İşte sorunlarınızı yazın belgeleyin diyor diyorum 2 gün sizin bana göndermeniz 2 gün kargo toplam 4 gün oldu bile servis ne zaman sonuçlanır diyorum 20 gün içinde sonuçlanır dedi gene diyorum en iyi ihtimal 10-15 gün sürecek değil mi dedim; ses vermedi başka yardımcı olabileceğim bir şey var mı diyince kapattım zaten.

    Şu dalgalanma olayını kart gelsin iyice bir irdeliyelim de duruma göre bakarız artık.Sıkıntı varsa iade ediyorum derim eksene ne uğraşıcam servisle cartla curtla.Bu dalgalanma sorununu yaşayan arkadaşlar nasıl test ediyor ? hangi uygulamada hangi oyunda sıkıntı oluyor ?.Bir örnek varsa direk oraya bakayım.Yoksa benim 144 hz sorunum yok bir tek alta ki hafif gölge var oda artık 3 yıl içinde yeni bir ürün aldığımda gönderir çözerim.Bir ay oldu o bozuldu bu bozuk çıktı üstüne birde monitör serüveni ile uğraşacak havamda değilim.




  • Dostum aynen yaşadıklarımı yazıyorum.Biraz uzun olacak ama herkes bilgilensin diye yazıyorum:
    Benimkinde aldığım gün 5 ölü piksel çıktı aradım ekseni aynı senin dediğin gibi :
    asusu ara dediler .Sonrası saatlerce konuşma ve aynen şu şekil oldu:
    asus: internetten kayıt açın dedi neyse ertesi gün kargo gelip aldı aradan bi hafta geçti hiç ses yok daha sonra aradım
    asus: dediler monitör tamire gitcek
    ben: kafayımı yediniz ?neyini tamir etceksiniz
    asus: dedi garanti belgesi kaşelenmemiş böyle olduğu için ancak tamir ederiz yada monitörü geri yollayalım garanti belgesini doldurup geri yollayın.
    bende dedim hiç garanti belgesine benzer bişey çıkmadı kutudan .
    asus:vardır dedi
    ben: açın kutuya bakın içinde mi?
    asus:bakma yetkim yok
    ben:ee dedim ya garanti belgesi çıkmadıysa?
    asus:o zaman yapcak bişey yok dediler.
    Aradım ekseni
    ben:neden garanti belgesini doldurmadınız?Garanti belgesine benzer birşey de görmedim
    eksen: asus bilerek salak yapıyor garanti belgesi neymiş kağıt parçası ,fatura garanti yerine geçer isterlerse mail atalım onlara dedi
    ben:peki dedim tekrar asusu aradım.
    ben:eksen size garanti belgesini email atcakmış.
    asus:emailla olmaz ıslak imza lazım
    ben:ee napıcaz?
    asus:monitörü yollayalım doldurup tekrar bize gönderin.
    ben:madem öyle ben izmirdeyim sadece garanti belgesini yollayın
    asus:olmaz hepsi bir gelir.
    ben:....

    Daha sonra bilgisayarcı bi abimi aradım oda sanşlıymışsın 5 ölü pikselden az olsaydı asus tamir bile etmez direk geri yollardı dedi asusun bunu bilerek yaptığını müşterileri kafasına göre elediğini söyledi
    sonra tekrar ekseni aradım dediler bugün geçti yarın konuşalım.
    neyse daha fazla uzatmayayım uzun uğraşlar ve uykusuz geçen geceler sonucu eksendeki kişiler asusla anlaştı monitör bana gelmeden garanti belgesi mail olarak atıldı bi hafta sonra değişim raporu geldi daha sonra paramı iade alabildim.Tabii ilk başta 15 gün iade hakkım olduğu beni yanlış yönlendirmeyip direk geri alsalardı hiç bir şekilde uğraşmayacaktım.Demek istediğim piyasada bu işi adam gibi yapan kalmamış




  • dostum bulutlanma testi nasıl yapılır diye sormuştun burada bir arkadaşımız gayet güzel açıklamış:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=54087024
    @ Alkımm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dc106 -- 12 Kasım 2014; 10:14:23 >
  • bu monitörde sorunlar o kadar artmaya başladı ki... artık canım gerçekten sıkılmaya başladı.. almıyorum len
  • Ben şu sağ taraftaki hafif gölgeyi kontrat ve parlaklık ayarları ile oynayarak çözdüm.Çözdüm derken %50 si yok oldu diyelim en azından artık gözüme batmıyor 3 yıl içinde kesin yerimde duramam başka bir şey alırım aldığımda gönderirim yada yazın hiç vaktim olmuyor o arada gönderirim.Bu arada bir arkadaş üretim dönemini sormuştu benim ki Eylül ayı üretimi yani en son üretimlerden isterseniz biraz daha bekleyin ocaktan sonra farklı marka modeller gelecek diye söylenti vardı.


    @Nedwish

    Gölge sorununu çözmek için eve gidince renk ve parlaklık ayarlarını yazayım.Msi 980 aldım cd den çıkan oc programını kurunca monitörün rengi değişti game modu,anti kırmızı mod filan kurcalarken bir baktım karartı yok oldu.Bende monitörden parlaklığı ve kontrattı kısıp nvidia ayarlarından açtım %50 ye yakın bi kaybolma oldu artık gerisi çoğu zaman karşılaştığımız ışık sızması gibi kaldı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkımm

    Ben şu sağ taraftaki hafif gölgeyi kontrat ve parlaklık ayarları ile oynayarak çözdüm.Çözdüm derken %50 si yok oldu diyelim en azından artık gözüme batmıyor 3 yıl içinde kesin yerimde duramam başka bir şey alırım aldığımda gönderirim yada yazın hiç vaktim olmuyor o arada gönderirim.Bu arada bir arkadaş üretim dönemini sormuştu benim ki Eylül ayı üretimi yani en son üretimlerden isterseniz biraz daha bekleyin ocaktan sonra farklı marka modeller gelecek diye söylenti vardı.


    @Nedwish

    Gölge sorununu çözmek için eve gidince renk ve parlaklık ayarlarını yazayım.Msi 980 aldım cd den çıkan oc programını kurunca monitörün rengi değişti game modu,anti kırmızı mod filan kurcalarken bir baktım karartı yok oldu.Bende monitörden parlaklığı ve kontrattı kısıp nvidia ayarlarından açtım %50 ye yakın bi kaybolma oldu artık gerisi çoğu zaman karşılaştığımız ışık sızması gibi kaldı.

    Adına sevindim bende tfcentral sitesinin verdiği ayarlarda kullanıyorum 20 50 50 kullanıcı modu hepsi 100dü galiba akşam birde sizin verdiğniz değerlerle deniyeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizde ne durum ayarlardan sonra azaldı mı ? Oyunlarda karlı alan gelmediği sürece fark etmiyorum şuan.Aslında monitör 360 derece dönse takla attırıcam sol köşede kalsın diye ama 180 dönüyor.
  • Monitorün gsync veya gync'siz 144 hz değerleriyle oyun oynamaktansa 120 fps ulmb ile oynamak daha akıcı hissettiriyor.Ulmb açınca görüntü bayağı karanlık oluyor fakat parlaklık ve kontrast açınca bu sorun düzeliyor.Yaptığınız parlaklık ve kontrast ayarı ulmb açıkken aktif olurken,kapalıyken kapalı durumda yapmış olduğunuz ayarlar geçerli oluyor.Kısacası 144 hz veya gsync ile oynamaktansa 120 fps'yi yakaladığım oyunlarda ulmb ile oynamayı tercih ederim.Yani illa bir eksik olacak 3'ü bir arada olsa olmazmıydı diye sormadan edemiyorum.Şimdiye kadar hep 120 hz monitörlere özendim ama işin gerçeğini aldıktan sonra anladım.Bana göre bir gerçek varki oda elimdeki 60 hz 60'' plazma tv'nin 60 hz'ini (yeterki oyun 60 fps sabit görsün) rog swift 120 hz(oyunun sabit 120 fps görmesi lazım) ulmb ile ancak verebiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.