Şimdi Ara

CES 2014: Dahili sensörleriyle sürekli takipte kalan yeni giyilebilir cihaz: Kiwi Move

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • CES 2014: Dahili sensörleriyle sürekli takipte kalan yeni giyilebilir cihaz: Kiwi Move





    CES 2014: Dahili sensörleriyle sürekli takipte kalan yeni giyilebilir cihaz: Kiwi Move



     

    Genel olarak giyilebilir ürünler açısından büyük bir patlamaya sahne olan CES 2014 fuarı içerisinde tanıtılan Kiwi Move, dahili sensörleriyle sürekli takipte kalabiliyor.

     

    Amerika merkezli Kiwi firması tarafından hazırlanan Kiwi Move, 1.6 x 1.2 x 0.35-inç boyutlara 28 gram ağırlığa sahip bir giyilebilir aktivite takip cihazı. Bünyesinde taşıdığı ivmeölçer, jiroskop, manyetometre, barometre, termometre ve mikrofon ile kişilerin hayatlarını devamlı olarak izleyen cihaz, Wi-Fi ve Bluetooth üzerinden internete ya da mobil cihazlara bağlanabiliyor ve 2GB dahili depolama birimiyle geliyor. Örneğin yapılan egzersizleri ya da alınan gıdaları kayıt altına alabilen Kiwi Move, el hareketleri ile bir alışveriş merkezi içerisinde çalan müziğin bulunmasını sağlayabiliyor ya da ev içi uygulamaların kontrol edilmesine imkan tanıyor. Beraberinde iOS ve Android sürümü bulunan özel bir uygulama gelen ufak cihaz, bu sayede spor salonuna gidildiği zaman çalışma programını yükleyebiliyor ya da herhangi bir alışveriş sonrası kişisel finansal bütçeyi güncelleyebiliyor.

     

    Temel olarak kişilere yardımcı görevi üstlenen Kiwi Move, yapılacak 99$ ön sipariş ile Haziran ayında elde edilebiliyor. Ürün hakkında hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. 

     


     




    Kaynak:http://www.kiwiwearables.com/index.html







  • Kerem Bursin la bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.E.S.A.R.S -- 9 Ocak 2014; 17:50:40 >
  • Bakın, kimseyi veya hiçbir platformu kötülemek için söylemiyorum ama.

    "Beraberinde iOS ve Android sürümü bulunan özel bir uygulama gelen"

    Gördüğünüz gibi Windows Phone u kimse tınlamıyor.
    Haaa tamam, işletim sistemi güzel, hızlı çalışıyor vs.

    Ama Microsoft var ya işin içinde. Üreticiler Microsoft a güvenip bir cihaz çıkartmıyorlar. Zira Microsoft bir işi yapmaya başladığı zaman o işi tamamlayıp tamamlamayacağı, yarım bırakıp bırakmayacağı veya bu da olmadı tükkanı kapatıyoruz diye daha önceki gibi bırakıp gidip gitmeyeceği belli olmayan bir firma.

    Adamlar oyun stüdyosu kuruyorlar, 50 kişilik kadro oluşturuyorlar. Oyunu yapmaya başlıyorlar. Aradan da epey zaman geçiyor, oyunun bir çok yeri tamamlanıyor. Sonra Microsoft, kâr etmiyor, harcamaları nerden kısayım diyor ve bir bakmışsın oyun stüdyosundaki herkesi işten çıkartmışlar ve grubu dağıtmışlar. O kadar emek: Çöpe! Ne anladım ben o işten. Bitmemiş, satışa başlamamış oyun tabi ki kâr etmeyecek. Ne akılla kapatırsın anlamıyorum arkadaş. Bu sadece bir örnekti. Bunun gibi tonla Microsoft cayması var.

    Ha ama bu sefer öncekiler gibi değil. Microsoft'un eski Windows Mobile işletim sistemlerine benzemiyor. Onu kabul edelim. Microsoft Windows Phone ile iyi iş çıkarttı. Ama üreticiler, Mesut Çevik'in dediği gibi "Gelişmekte olan" platformlara değil, "Gelişmiş" platformlara yatırım yapıyorlar. Bunu da sadece bunda değil, başka cihazlarda da görebiliyorum. Bir sürü cihaz çıkıyor, hepsi iOS ve Android desteği veriyor. Windows Phone un adı geçmiyor.

    Sanırım Microsoft da bunun farkına varmış olacak ki, Nokia'yı Android cihaz ürettirmeyip batırmasına rağmen şu sıralar Android'li Nokia Modelleri üzerine haberler gırla havada uçuşuyor...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.