Şimdi Ara

C-Walker ile yaşlıların iç ve dış mekanda hareket etmesi kolaylaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • C-Walker ile yaşlıların iç ve dış mekanda hareket etmesi kolaylaşıyor



     

    Belirli bir yaştan sonra fiziksel ve zihinsel olarak yavaşlayan insan vücudu, basit görevleri yapmakta bile zorlanabiliyor. Bu doğrultuda güvenli gezi için hazırlanan C-Walker, gelişmiş teknolojisi ile ciddi bir potansiyel vaat ediyor.

     

    Avrupa birliğinin desteğinde aralarında Siemens gibi firmaların ve birçok üniversitenin yer aldığı DALI projesi kapsamında hazırlanan C-Walker, üzerinde yer alan gelişmiş sensörleri ve tarama cihazları ile içi mekanda ya da dış mekanda belirlene noktalara kişilerin güvenli bir şekilde gitmesine yardımcı oluyor. Dış mekanlarda güvenlik kameralarından alınan güncel görüntüler üzerinden üç boyutlu haritalar oluşturabilen ve bulut tabanlı çalışma gösteren sistem, internet olmayan durumlarda ise dahili kameralarını kullanıyor ve örneğin kaygan zeminleri, trafik işaretlerini ya da yol çalışma tabelalarını algılyarak birçok olumsuz durumun önüne geçebiliyor. Kinect dahil barındırdığı diğer sensörler ile saniyede 3 kere tarama yapan ve gelişen durumlara göre alternatif rotalar çıkartabilen teknoloji, taşıdığı LCD ekranıyla da kolay bir kullanım yapısı ortaya koyuyor.

     

    Araştırma geliştirme çalışmaları devam eden C-Walker yürüşü sistemi hakkında hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda görebilirsiniz.


     C-Walker ile yaşlıların iç ve dış mekanda hareket etmesi kolaylaşıyor

     









  • yaşlıları düşünen de mi varmış? iyi haber. ucuz olacaksa tabi...
  • Fiyat bakımından alınabilecek düzeyde olursa yaşlılar için neden olmasın?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.