Şimdi Ara

PlayStation Now Duyurusu Perakendecileri Vurdu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •     Zaten PlayStation Network, Xbox Live ve Steam gibi yükselen dijital platformların karşısında zor günler geçiren oyun perakendecilerinin başına bir 'dert' daha çıktı. Geçtiğimiz gün CES'te PlayStation Now servisini duyuran Sony'nin bu duyurusu, oyun dünyasının en önemli perakendecilerinden GameStop'u etkiledi.
     
        Gelen haberlere göre GameStop'un hisseleri, PlayStation Now'un duyurulmasından sonra düşüşe geçti. Alınan raporlara göre PlayStation Now duyurulduktan sonra firmanın hisseleri %9'luk düşüş yaşadı. Firmanın 49.06 dolar olan hisse değeri, 43 dolara kadar düştü. Bakalım düşüşün devamı gelecek mi?
     








  • Oyunlar site üzerinden alınırsa kullanıcı için daha ucuza geliyor birde oyun almaya gitmesine kargo V.s gibi şeylere gerek kalmıyor

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Fabrikadan halka kampanyası varken kim bakar Perakendeciye... Online game servis ağını sağlama alsınlar, 2 el oyun işide yaş

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bence böyle hareketler yanlış oluyor perakendecilerinin de desteklenmesi lazım böyle iş yürümez yoksa...
  • Steam gibi platformlar büyük indirimler yaparak, kullanıcılar oyunlara daha az para harcandığını zannettiriyor.
    Kutulu oyunlardaki takas, 2. el imkanı sayesinde oyunlara harcanan paralar çok daha az oluyor.
    Zaten daha ucuz bir şey olaydı, bütün firmalar internetten satmaya çalışmadı oyunlarını.Hayrına yapmıyorlar sonuçta.
    O yüzden Steam tarzı platformları desteklemiyorum.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pastadanadam

    Steam gibi platformlar büyük indirimler yaparak, kullanıcılar oyunlara daha az para harcandığını zannettiriyor.<br> Kutulu oyunlardaki takas, 2. el imkanı sayesinde oyunlara harcanan paralar çok daha az oluyor.<br> Zaten daha ucuz bir şey olaydı, bütün firmalar internetten satmaya çalışmadı oyunlarını.Hayrına yapmıyorlar sonuçta.<br> O yüzden Steam tarzı platformları desteklemiyorum.


    Konsolda Steam zaten yok :) pc'de orjinal oyun almıyorsan Steam'e ihtiyacın yok.PC'de kutulu oyun takas'ı yok.Konsolda hala 108TL olan bf3'ü pc oyuncuları 1$ veya 15 20TL gibi komik fiyatlardan alıyor.Bumu pahalı diye sormak istiyorum.
    BF3 PSN'de ise 43TL kutulu olarak 108TL satılmakta.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Crynet kullanıcısına yanıt
    Konsollarda da Xbox Live var PSN var :) Ve ben oyunları çıkış zamanlarında satın almaktan bahsediyorum.

    Şöyle bir hesap yaptım, eğer hata yapmadıysam takas imkanıyla daha az para harcamış oluyoruz.

    10 tane yıllarca oynadığımız oyunumuz var diyelim.O oyunları da ilk çıktıklarında almış olalım. Fiyatları da 50 dolar olsun.

    50 x 10=500 dolar harcamış oluyoruz. Yani 1000 TL.

    O 10 yıl boyunda, yıl içerinde 4 tane başka oyun aldık diyelim. Yılda 4 oyun, 10 yılda 40 oyun eder. Onları da ilk çıktıklarında almış olalım, 50 dolar olsunlar.

    40 x 50 =2000 dolar.Yani 4000 TL.

    Steam'de 10 yılda 50 oyun için toplamda 1000 + 4000 = 5000 TL harcamış olduk.

    Konsolda da aynı şeyleri yapalım ama bu sefer o 40 oyunumuzu oynadıktan sonra satalım.Aldığımız oyunları yarı fiyatına satsak, oyun başına 25 dolar harcamış oluyoruz 25 x 40 = 1000 dolar yani 2000 TL harcadık.
    Hadi o 10 tane 10 yıllık oyunlarda konsolda daha pahalı olsunlar.50 dolar değilde 60 dolar olsunlar. 60 x 10 =600 dolar yani 1200 TL.

    Konsol'da 10 yılda 50 oyun için toplamda 1200 + 2000 = 3200 TL harcamış olduk.

    Yada şöyle basitce düşünelim, firmalar para kazanmak için uğraşıyor.İnternetten satılan oyunlar daha ucuz oluyorsa, neden firmalar internete koşuyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pastadanadam

    Konsollarda da Xbox Live var PSN var :) Ve ben oyunları çıkış zamanlarında satın almaktan bahsediyorum.<br> <br> Şöyle bir hesap yaptım, eğer hata yapmadıysam takas imkanıyla daha az para harcamış oluyoruz.<br> <br> 10 tane yıllarca oynadığımız oyunumuz var diyelim.O oyunları da ilk çıktıklarında almış olalım. Fiyatları da 50 dolar olsun.<br> <br> 50 x 10=500 dolar harcamış oluyoruz. Yani 1000 TL.<br> <br> O 10 yıl boyunda, yıl içerinde 4 tane başka oyun aldık diyelim. Yılda 4 oyun, 10 yılda 40 oyun eder. Onları da ilk çıktıklarında almış olalım, 50 dolar olsunlar.<br> <br> 40 x 50 =2000 dolar.Yani 4000 TL.<br> <br> Steam'de 10 yılda 50 oyun için toplamda 1000 + 4000 = 5000 TL harcamış olduk.<br> <br> Konsolda da aynı şeyleri yapalım ama bu sefer o 40 oyunumuzu oynadıktan sonra satalım.Aldığımız oyunları yarı fiyatına satsak, oyun başına 25 dolar harcamış oluyoruz 25 x 40 = 1000 dolar yani 2000 TL harcadık. <br> Hadi o 10 tane 10 yıllık oyunlarda konsolda daha pahalı olsunlar.50 dolar değilde 60 dolar olsunlar. 60 x 10 =600 dolar yani 1200 TL. <br> <br> Konsol'da 10 yılda 50 oyun için toplamda 1200 + 2000 = 3200 TL harcamış olduk.<br> <br> Yada şöyle basitce düşünelim, firmalar para kazanmak için uğraşıyor.İnternetten satılan oyunlar daha ucuz oluyorsa, neden firmalar internete koşuyor?


    Öncelikle pc için en kötümser hesabı konsol için en iyimser hesabı yapmışsın.Pc nin bundle kampanyalarını , steam indirimlerini hesaba 1 gr katmayıp onun yerine konsolda aldıgın aldıgın oyunları 2. elden kesin olarak satabileceğini yazmışsın.Kendimden örnekvereyim son 2 yıl içersinde geçmişte korson oynayıp şimdi satın alma ihtimalim doğmuş 130 adet oyuna (steam,bundle,aral indirimi) yaklasık oalrak 150 dolar harcadım.Hatta hep oynamak istediğim botanicula ve machinarium humblebundle da diğer 4 oyunla birlikte sadece 6 dolar.Senin hesabına göre ben bu oyunlara 130x50 (senın oyun fiyat çıtan activision gibi herhalde oyun basına 50 dolar nedir?) =6500dolar yani 13000 tl vermem gerekirdi.Ama 150 dolar yani 300 tl gibi harcamam oldu.Şimdi benim aldıgım oyunları senın konsol hesabına vuralım.Hatta hepsini yarı fiyattan satalım (multiplayer uzunsoluklu oynamıyacaksın herhalde).Hatta psn faylık odemisini de gozden cıkaralım.Senin hesaba göre 6500 tl odemen gerekiyor.6500 TL vs 300 TL

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Konsolda oyun daima daha pahalıdır. Konsol firmaları da oyun satışlarından gayet iyi kar eder.


    En basiti:http://www.amazon.com/Thief-PlayStation-4/dp/B00C27SCC2 60$

    Görseldeki de GreenManGaming'den 7 Ekim'de yaptığım alışveriş.

    Hemen hemen yarı yarıya fark var. PC bu açıdan çok avantajlı, tartışmam.

    Takas demişsin de aldığım oyunu geri verdikten sonra bir manası kalmıyor. Ben mesela arşiv yapmayı seven biriyim, hiç takas olayına girmedim.

    1000 lira verip takas ede ede bir sürü oyun oynayabilirsin. Ama o oyunlar senin olmaz. Fark burada.




    PlayStation Now Duyurusu Perakendecileri Vurdu




  • perakendecilerin desteklenmesi neden lazımmış ? sonuna kadar indirme destekçisiyim . tek yaptığı başkasının ürettiği malı üzerine kocaman bir kar koyarak satmak olan bir sektörü neden destekleyim ?
  • DdrizztT kullanıcısına yanıt
    Tekrar söyleyeyim, güncel, çıkış anlarında alımlardan bahsediyorum.İndirimleri dahil edeceksek, farklı hesaplar yapmak gerekir.
    İndirimler için zaman geçmesi gerekiyor. Zaman geçtikce oyunların genel fiyatı da düşüyor zaten, ama zaman geçtiğinden satmak zorlaşıyor, fakat PSN + gibi bir serviste var ucuza oyun oynatan.

    Ben şahsen indirimleri beklemek yerine, oyunu çıkışında alıp sonra takaslamayı, satmayı tercih ediyorum.

    İşin içine korsanı da dahil edeceksek çok farklı yerlere gidecek konu. Oyun çıkar çıkmaz korsan indirip oynayalım, sonra büyük indirimler gelince alalım o oyunları, ne güzelmiş.

    Uzun soluklu multiplayerdan bahsetmişsin, hesaba 10 tane satmadan sürekli oynayacağımız, satmayacağımız oyunları da dahil ettim.

    Konsol için iyimser hesap yapmışsın diyorsunda, 10 oyunu PC'de 50 dolardan, konsolda 60 dolardan hesapladım.Ben, aldığım oyunlarıda, aynı yıl içinde hep satabildim. Bir tek spor oyunlarını çok bekletince sıkıntı olabiliyor.

    Fiyat çıtan activision hesalde demişsin. CoD:G çıkışında Steam'de 70 dolardı.Yüksek bütçeli oyunların çıkış fiyatıda 50 dolar civarı olmuyor mu?

    Burada aklıma takılan bir şeyden bahsediyorum.Konsolu savunma amacım yok.Steam'e neferetimde yok. Yalvarıyorum(!), beni Steam düşmanı gibi görüp, Steam'i ölümüne savunmayın. Tarafsızca düşünmeye çalışın, rica ediyorum.Sonuçta kendi paramızın hesabını yapıyoruz.




  • Wayward Son kullanıcısına yanıt
    Sen arşiv seviyorsun, oyunları takaslamıyorsun, o zaman senin için hesaplı olmaz.
    Ama çoğu oyuncu, biten bir oyunu bir daha açmıyor. Steam'de öylece duruyorlar.
    Benim için oynayıp bitirdiğim sıkıldığım oyunun sonsuza kadar bende durmasına gerek yok.

    Ben takas imkanının getirdiği ucuzluktan bahsediyorum. Firmlarda bunun farkında o yüzden online pass'ler çıkarıyorlar, 2. eli bitirmeye çalışıyorlar, oyunlarını internet üzerinden satmaya çalışıyorlar. Böyle bir durumda 2. el hakkımızı savunmak yerine, böyle internet servislerine yönelmemiz, alkışlamamız doğru değil bence.
  • Ben PS3 ve PC sahibi bir kullanıcıyım...Şunu söylemem gerek ki Konsol oyunları mı ucuz PC oyunlarımı ucuz tartışmasına girmeye bile gerek yok...Koleksiyon takıntım var benim de kutulu oyun alıp bunları bir arada fazla fazla görmek hoşuma gidiyor...Fakat öğrenciyim de PS3'de oyun oynamamı sürdürmem için oyunlarımı takaslamam gerekiyor her ne kadar sevmesem bile...Şunu unutmayın ki PS3 oyunlarını takas yaparken bile bir ücret ödüyoruz ve bu ücret ile Steam'den 1 yada 2 oyun alınabilir hatta Elektronik Marketlerden kutulu olarak eski bir oyun bile alabilirsiniz...Bunu fark ettiğimden beri PC oyunları almaya başladım ve kesinlikle kar ediyorum...PS3'e sadece TLOU ve Beyond gibi Exc oyunlar alıyorum ve takaslamam da gerekmiyor oyunum bittiği taktirde Steam'i açıp elimde olan oyunlardan herhangi bir tanesine giriyorum...Dolayısıyla PC mi ucuz Konsol mu ucuz tartışması bana sorarsanız gereksiz bir tartışma...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • çok üzüldüm ağlamaktan gözlerim şiş şu an

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Çokta bizi enterese eden bir olay olduğunu düşünmüyorum bir PC ve Steam kullanıcısı olarak

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pastadanadam

    Konsollarda da Xbox Live var PSN var :) Ve ben oyunları çıkış zamanlarında satın almaktan bahsediyorum.

    Şöyle bir hesap yaptım, eğer hata yapmadıysam takas imkanıyla daha az para harcamış oluyoruz.

    10 tane yıllarca oynadığımız oyunumuz var diyelim.O oyunları da ilk çıktıklarında almış olalım. Fiyatları da 50 dolar olsun.

    50 x 10=500 dolar harcamış oluyoruz. Yani 1000 TL.

    O 10 yıl boyunda, yıl içerinde 4 tane başka oyun aldık diyelim. Yılda 4 oyun, 10 yılda 40 oyun eder. Onları da ilk çıktıklarında almış olalım, 50 dolar olsunlar.

    40 x 50 =2000 dolar.Yani 4000 TL.

    Steam'de 10 yılda 50 oyun için toplamda 1000 + 4000 = 5000 TL harcamış olduk.

    Konsolda da aynı şeyleri yapalım ama bu sefer o 40 oyunumuzu oynadıktan sonra satalım.Aldığımız oyunları yarı fiyatına satsak, oyun başına 25 dolar harcamış oluyoruz 25 x 40 = 1000 dolar yani 2000 TL harcadık.
    Hadi o 10 tane 10 yıllık oyunlarda konsolda daha pahalı olsunlar.50 dolar değilde 60 dolar olsunlar. 60 x 10 =600 dolar yani 1200 TL.

    Konsol'da 10 yılda 50 oyun için toplamda 1200 + 2000 = 3200 TL harcamış olduk.

    Yada şöyle basitce düşünelim, firmalar para kazanmak için uğraşıyor.İnternetten satılan oyunlar daha ucuz oluyorsa, neden firmalar internete koşuyor?

    sen 10 yıl önceki bilgisayarınla bugun 1080p yada 720 p oynayabiliyormusun , HAYIR , bunlarıda hesap et , 10 senede bilgisayar parçalarına ne kadar verdir. 5,000 tl mi , ama konsol 1,250 tl ye alırsın 10 sene boyunca hiç donanım a para vermezssin , nasıl hesap yapıyosunuz ,

    eskiden 5 kişi bir oyunu ortaklaşa alıyodu dostum , şimdi ps plus ve ps now ile düşük aboneliklerle oyun alırız , daha iyi olur , her türlü konsol daha ucuz.




  • Eyvallah, kutulu oyun fiyatları duduk uçuklatıyor ama abicim şu kutulu oyun devrini bitirmeyin nolur ya ben inanılmaz koleksiyoncu bir tipim evimin yarısı oyun ve collector's edition 3-4 tane collector's edition var işten döndüğümde salonuma bir bakıyorum gözüm şenleniyor vallah

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Riwalp kullanıcısına yanıt
    Bende konsol ucuz diyorum zaten :D

    PSN + güzel bir servis ama PS Now gibi servislerin gideceği nokta kötü.

    Eğer PS Now gibi bulut sistemleri Steam'i, kutulu satışları geçer, onları bitirirse durum çok kötü olur.
    PS Now gibi bulut sistemlerinde,
    satma takaslama ihmali yok,
    mod yapma ihtimali yok,
    korsan yok,
    kopyalama, yedek alma, oyunun dosyalarına ulaşma ihtimali yok,
    her şey firmaların ellerinde olur, istediklerini yaparlar.
    Firmalar için rüya, bizim için kabus olur.


    Tahmin ediyorum bu servisler ilk başlarda kullanıcı çekmek için büyük indirimler yaparlar, Steam'in yaptığı gibi.
    Steam'de kullanıcıları kutulu oyunlardan çekmek, Steam'i sevdirmek için büyük, çok güzel indirimler yapıyor.
    Çünkü, o indirimleri yapmalarına rağmen, satın alınan oyunların satılamaması sayesinde, kutulu oyunlara göre Steam'den çok daha fazla para kazanılıyor.

    Eğer Steam gibi servisler kutulu oyunları ve bulut sistemlerini bitirirlerse, o büyük indirimlerde biter.Oyunları full fiyattan alır, satamayızda.
    Eğer PS Now gibi bulut sistemleri kutulu oyunları ve Steam gibi servisleri bitirirse o zaman hiç bir şey yapamayız. Korsanda biter oyunları istedikleri fiyattan satar, istediklerini yaparlar.Firmalar ne derse o olur.

    Tekrar söylüyorum , bu yüzden PS Now, Steam gibi servisleri alkışlamak yerine 2.el hakkı savunulmalı. Firmaların gözü doymaz ileride, bir oyunu oynayacak, bir filmi izleyecek, her bir kişi için tek tek satmaya zorlarlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efe the hard gamer

    Eyvallah, kutulu oyun fiyatları duduk uçuklatıyor ama abicim şu kutulu oyun devrini bitirmeyin nolur ya ben inanılmaz koleksiyoncu bir tipim evimin yarısı oyun ve collector's edition 3-4 tane collector's edition var işten döndüğümde salonuma bir bakıyorum gözüm şenleniyor vallah


    Tamam haklısın ama bazıları için de büyük bi çöplük yaratıyor. Mesela annemin gözünde koleksiyonumun hepsi çöp :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pastadanadam

    Konsollarda da Xbox Live var PSN var :) Ve ben oyunları çıkış zamanlarında satın almaktan bahsediyorum.<br> <br> Şöyle bir hesap yaptım, eğer hata yapmadıysam takas imkanıyla daha az para harcamış oluyoruz.<br> <br> 10 tane yıllarca oynadığımız oyunumuz var diyelim.O oyunları da ilk çıktıklarında almış olalım. Fiyatları da 50 dolar olsun.<br> <br> 50 x 10=500 dolar harcamış oluyoruz. Yani 1000 TL.<br> <br> O 10 yıl boyunda, yıl içerinde 4 tane başka oyun aldık diyelim. Yılda 4 oyun, 10 yılda 40 oyun eder. Onları da ilk çıktıklarında almış olalım, 50 dolar olsunlar.<br> <br> 40 x 50 =2000 dolar.Yani 4000 TL.<br> <br> Steam'de 10 yılda 50 oyun için toplamda 1000 + 4000 = 5000 TL harcamış olduk.<br> <br> Konsolda da aynı şeyleri yapalım ama bu sefer o 40 oyunumuzu oynadıktan sonra satalım.Aldığımız oyunları yarı fiyatına satsak, oyun başına 25 dolar harcamış oluyoruz 25 x 40 = 1000 dolar yani 2000 TL harcadık. <br> Hadi o 10 tane 10 yıllık oyunlarda konsolda daha pahalı olsunlar.50 dolar değilde 60 dolar olsunlar. 60 x 10 =600 dolar yani 1200 TL. <br> <br> Konsol'da 10 yılda 50 oyun için toplamda 1200 + 2000 = 3200 TL harcamış olduk.<br> <br> Yada şöyle basitce düşünelim, firmalar para kazanmak için uğraşıyor.İnternetten satılan oyunlar daha ucuz oluyorsa, neden firmalar internete koşuyor?



    Hesaba gel
    Devlet Bahçeli'nin çıgarı :D

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.