Şimdi Ara

Bisikletli Ulaşım Platformu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Artık ulaşımını bisikletle gerçekleştiren ve bisikletli ulaşıma destek veren herkese açık bir platformumuz var: BİSİKLETLİ ULAŞIM PLATFORMU

https://www.facebook.com/groups/BisikletliUlasim/

Temel amacı bisikletli ulaşım konusunda toplumda farkındalık yaratmak olan Bisikletli Ulaşım Platformu (BUP), içinde BYSÇ - Bisiklet Dostu İşletmeler - Bisikletli Eylem Grubu gibi farklı oluşumları barındırmaktadır.

Hiç bir siyasi-ticari amacı olmayan, hiç bir parti, dernek, şirket, kurum ve kuruluşla ilişkisi olmayan tamamen bağımsız bir yapıya sahip olan BUP her yaştan insana açık bir platformdur.

Bisikletli Ulaşım Platformu'nun web sayfası hazırlık aşamasındadır ancak "BİSİKLETLİ ULAŞIM HARİTASI" aktiftir ve bilgi girilmeye devam edilmektedir. Tüm Türkiye için hazırlanan bu haritayı hep birlikte geliştireceğiz. Haritadaki mevcut bilgileri düzeltmek veya ekleme yapmak isterseniz aşağıda belirtilen bilgiler doğrultusunda bize bu başlık altından ulaşabilir veya e-mail yoluyla (BisikletliUlasimPlatformu@gmail.com) irtibata geçebilirsiniz.

BİSİKLETLİ ULAŞIM HARİTASI :http://BisikletliUlasim.com/

Haritaya "Bisiklet Park Yeri" eklememizi istiyorsanız:
    - Park yerinin tam olarak bulunduğu noktayı gösteren google maps veya yandex linki ve mümkünse park yerinin fotoğrafını göndermenizi rica ederiz.

Haritaya "Bisiklet Tamircisi" eklememizi istiyorsanız:
    - Tamircinin tam olarak bulunduğu noktanın google maps veya yandex linki
    - Dükkan adı
    - Açık Adresi
    - Doğru telefon numarasını göndermenizi rica ederiz.
    (Not: Bisiklet satıp tamir de yapan yerleri gönderebilirsiniz. Sadece bisiklet satan yerleri şu an için haritaya eklemiyoruz.)

Haritaya "Tehlikeli Mazgal" bilgisi eklememizi istiyorsanız:
    - Mazgalın tam olarak bulunduğu noktayı gösteren google maps veya yandex linki ve mümkünse mazgalın fotoğrafını göndermenizi rica ederiz.
    (Not: Mazgalların düzeltilmesi ile ilgili ilgili belediyelere başvuru da yapılacaktır.)

Haritaya "Ulaşım Amaçlı Bisiklet Yolu" veya "Gezi Parkuru" eklememizi istiyorsanız:
    - Bisiklet yolunun güzergahını google maps'te doğru şekilde çizip linkini bize göndermenizi rica ederiz.
    (Not: Özellikle İstanbul için bisiklet aparatlı İETT hatlarının güzergahları tarafımızdan haritaya eklenecektir)

Bu harita yakın zaman içinde akıllı telefon uygulaması olarak hazırlanacak ve tüm bisikletlilere ücretsiz olarak sunulacaktır. Haritaya zaman içinde daha da fazla detay girilecektir. Şimdiden tavsiyelerinizi bize iletebilirseniz çok seviniriz.

(Farkındalık etkinlikleri ve eylemleri takvimimizi çok yakında sizlerle paylaşacağız)

Bol pedallı günler ve güvenli sürüşler...

BİSİKLETLİ ULAŞIM PLATFORMU

• daha önce denk gelmiştim. biz ne kadar ekleme yaparsak o kadar gelişecek bir harita
  • nasıl eklicezki 1 kaç tane bisikletçi önerebilirim

Ekletmek istediğiniz detayları, yukarıdaki bilgiler eşliğinde bu başlık altında yazabilirsiniz ya da bisikletliulasimplatformu@gmail.com adresine mail olarak gönderebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 7 Ocak 2014; 14:46:15 >

Orijinalden alıntı: Yuyushi

Harita üzerinde ekleme yapılabilecek bir modül bulunmamakta, Bisikletli Ulaşım Platformu bünyesindeki arkadaşlarımızdan harita ile sorumlu olanların kontrolünde gerçekleştiriliyor veri girişi.

Ekletmek istediğiniz detayları, yukarıdaki bilgiler eşliğinde bu başlık altında yazabilirsiniz ya da bisikletliulasimplatformu@gmail.com adresine mail olarak gönderebilirsiniz.

PEKİ. istanbul eyüp nişanca mah flatofisin ( eski kanal7 binası ) orda metin bisiklet var eklerseniz sevinirim telefon numarasını bi ara editlerim
  • Tamamlandığında bütün bisikletseverlerin işlerini kolaylaştıracak olan, http://bisikletliulasim.com/harita.html adresindeki bu proje için yardımlarınızı rica ediyoruz. Türkiye genelini kapsayacak bu çalışmayı sizlerden gelecek olan bilgilerle daha kısa sürede verimli bir şekilde kullanabiliriz.
    Daha Fazla Göster
  • Bende destek oluyum dedim fakat bildiğim yolları yazmışlar çoktan. Mobil cihazlar için harita özelliği var mı?
  • Şu an için mobil uygulama yok ama arkadaşlarımız bunun üzerinde çalışıyorlar. Uygulama hazır olana dek mobil cihazlarınızın tarayıcılarındanhttp://bisikletliulasim.com/harita.html adresine girerek yararlanabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 10 Şubat 2014; 21:33:38 >
    BisikletliUlasim.com
    Çaylaklar bisikletlerini, tecrübeliler nasıl süreceklerini, gerçek bisikletçiler ise bisiklet kültürünü konuşurlar.
  • İşte bu süper oldu. Emeği geçen herkese buradan selam olsun, elinize sağlık.
  • Kullanıcılardan, form arcılığı ile gelen verilerde şu an bir yoğunluk var. Hem geçen hafta içerisinde sosyal medyada bayağı geniş bir kitleye ulaşıldı hem de hazırlanan Android uygulaması ile bu kitle biraz daha genişledi. Böylece gönderilen veri miktarında da bir artış yaşandı. Bir yandan da iOS uygulamasının hazırlığı işleri biraz yavaşlatıyor tabi.

Gönderdiğiniz bilgiler bugün olmasa bile bir kaç gün içerisinde muhakkak haritaya aktarılacaktır, endişeniz olmasın. Neticede gönderdiğiniz/göndereceğiniz bilgiler doğrudan bizim işimize yaramasa bile o bölgede yaşayan bisikletçiler açısından yararlı olacaktır.

Edit: Eğer gönderdiğiniz verilerin ulaşıp/ulaşmaması endişesini yaşıyorsanız, formda istenen bilgileri olduğu gibi, bu başlık altında bana iletin. Ben gereken yerlere yönlendirmede bulunurum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 15 Şubat 2014; 10:44:19 >

Orijinalden alıntı: Fefa

Veri paylaşımınız için teşekkürler. Gönderdiğiniz bisikletçi elbet bir gün bu çalışma vasıtasıyla birinin derdine derman olacaktır. :)

Umarım olur, 3,5 liranın lafını yapmayan. İşten anlayan, 26-27 yaşlarında genç bir ustaydı. Yolu düşenin pişman olmayacağını umuyorum.

Fakat forumu gönderirken fotoğraf ve telefon kısmı boş kaldı, bilseydim telefon numarasını alırdım birde fotoğraf çekerdim. Yinede kabul edilir mi sizce ?
    Haritaya bakan mağdur o bölgenin yabancısı ise doğal olarak haritadaki konumunu ya da tamircinin yerini bulamayabilir (şu an için mobil uygulamalarda navigasyon özelliği yok ama ilerleyen dönemlerde bu da eklenecek). Bu gibi sıkıntılar durumunda, mağdur durumdaki kişinin, tamirciyi arayarak kendisinden adres tarifi almasını kolaylaştırmak için isteniyor. Bunun haricinde adres ve harita konumu, daha öncelikli konumda. Eğer gönderdiğiniz formda bir sıkıntı varsa (ve formda kendi mail adresinizi belirttiyseniz) arkadaşlarım gerekli bilgilendirmeyi yapan bir geri dönüş sunarlar zaten. :)
  • Haklısınız, daha önce formda ki bilgilere göz atsaydım keşke. Bisikletçiden sadece adresini ve dükkan ismini istedim. Bilseydim telefon numarasını da alırdım. Zaten 10 km uzaklıkta gider gelirim problem olmaz. Yarın akşam tekrar form yollarım, bilgileri eksiksiz doldurup.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.