Şimdi Ara

mükemmel insan yaratmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
3.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • be denemem rahatsız edici olursa şimdiden özür,

çok yerde sözü geçiyor,
    "insan en mükemmel varlıktır"

dinler de öyle diyor; diğer varlıklar ona secde eder vb.

ancak bu konunun araştırılması gerektiğini düşünüyorum;

insan gerçekten mükemmelmidir ?

bir kaç sorum var ;

- bazı hastalıklara karşı bağışıklığımız var iken bazılarına neden dayanamıyoruz ? (kuş gribi, deli dana, aids vb.)
    + mükemmel insan tüm hastalıkları yenebilmeli, en azından tavuktan yada sığırdan dayanıklı olmalıdır.

- düz yolların insan yaşamında çok daha uygun olmasına karşın neden insanların öteleme organları, evrim teorisini de destekler biçimde engebeli yollar için dir ?
    + mükemmel insanın topuklarında, kedilerin tırnakları gibi istenildiğinde çıkabilen tekerlek olmalıdır, bu sayede çok daha az dünya, bütçe ve vücut kaynağı tüketilebilecektir.

- organların yeri neden şimdiki gibi zahmetlidir ?
    + mükemmel insanda çok daha mantıklı olacaktır, örneğin ağız kafada değil mide de olacaktır, böylece yiyip-içme gereksinimi çok daha az zahmetli, daha az tehlikeli ve daha kısa sürede (vb.) tamamlanacaktır.

fazla uzatmamak için bu örnekleri sıralamayı kesiyorum,

ne demek istediğimi anlatmışımdır umarım...

YGS doğru cevap bulma kodu:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=48085231

• 1. "en mükemmel canlı" ile "mutlak mükemmel" farklı şeyler.

2. Farklı kriterlere göre, "eksiklikler" varlığı daha mükemmel kılabilir.

kafada anten, tırnak yerine matkap uçları, diş yerine freze bıçakları, göz yerine dürbün, dil yerine 1000 wattlık hoparlorler, kulak yerine sonar, kalp yerine wilo motopomp olsaydı daha iyi olmazmıydı? sonuç; insan mükemmel değildir oluyor tabi bu durumda.

Orjinalden alıntı: C4

ilginç tespitler. midede ağız, topukta tekerlek.

kafada anten, tırnak yerine matkap uçları, diş yerine freze bıçakları, göz yerine dürbün, dil yerine 1000 wattlık hoparlorler, kulak yerine sonar, kalp yerine wilo motopomp olsaydı daha iyi olmazmıydı? sonuç; insan mükemmel değildir oluyor tabi bu durumda.

:)

evet benim demek istediğimde bunlardı,

sanki 80 günde devri alem romanı gibi :) ileride olacağına eminim,

türkiyede bile, köpeklerin hayatının kaydını tutmak için çip kullanılıyor,

bunun yukarıdakilerden pek farklı olmadığını düşünüyorum...

vese arkadaş,

kriter yaşamak olmalı,

yada daha rahat yaşamak,

ölümün kolaylığı, hateket serbestliği olmaması, zor yaşamak hangi kriterde farklı anlam kazabilir ki ...

• İnsan yaratılanların en muhteşemidir.

Baki olan insan ile fani olan insan bedeni birbirinden ayrılmalıdır.

Bedenimiz balçıkla ruhumuz ezeli ve de ebedi yaratıcının nefesinin tılsımıyla varlık
    bulmuştur. ( Bence )

Bu sebeplerden ötürü daha farklı düşünmek gereklidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimayınkaff -- 10 Ağustos 2006; 2:46:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: onuraygunnn

İnsan enerji yüklü ise niye etrafa ışık saçmıyor? Niye he niye.. neden

Vücudumuzun dörtte üçü su ise organlarımız niçin yüzmüyor gibi bir şey oldu bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimayınkaff -- 10 Ağustos 2006; 2:44:57 >

Orjinalden alıntı: mimayınkaf

Bedenimiz balçıkla ruhumuz ezeli ve de ebedi yaratıcının nefesinin tılsımıyla varlık bulmuştur. ( Bence )

bence bu kısım sence değil :)

ancak benim yazdıklarım bence idi,

bende sizce leri merak ettiğim için yazmıştım oysa...

• quote:

Orjinalden alıntı: ogh
    quote:

Orjinalden alıntı: mimayınkaf
    Bedenimiz balçıkla ruhumuz ezeli ve de ebedi yaratıcının nefesinin tılsımıyla varlık bulmuştur. ( Bence )

bence bu kısım sence değil :)
    ancak benim yazdıklarım bence idi,
    bende sizce leri merak ettiğim için yazmıştım oysa...

Bence dememin sebebi imana inancı olmayan arkadaşlarımız olabilir.

Ben oraya bence ibaresini eklemezseydim onların görüşlerine saygı duymuyormuş gibi algılanabilirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimayınkaff -- 10 Ağustos 2006; 2:50:24 >

- organların yeri neden şimdiki gibi zahmetlidir ?
    + mükemmel insanda çok daha mantıklı olacaktır, örneğin ağız kafada değil mide de olacaktır, böylece yiyip-içme gereksinimi çok daha az zahmetli, daha az tehlikeli ve daha kısa sürede (vb.) tamamlanacaktır.

ağız kafada değil karından olsa idi karnından konuşan insanlar olurdu. ne kadar da garip olurdu değil mi ?

bu arada mükemmel ifadesinden ne anladığımız önemli.

mükemmel ifadesinin aslında tek muhatabı Allah'tır cc.

zira senin dediği tüm özelliklere sahip olsa idi insan bu sefer neden ölür bu insan derdin.

insana da ölümsüzlüğü verip kalan özelliklerini de mükemmel yaparsak ancak tatmin olurdun sanırım.

not: şöyle bir insan tasarımı çizsen de biz de görsek nasıl bir insan olmak isterdin. ..

ağzı karnında olan mı yoksa nasıl

• quote:

Orjinalden alıntı: onuraygunnn

İnsan enerji yüklü ise niye etrafa ışık saçmıyor? Niye he niye.. neden

Kızılötesi dalgaboyunda saçıyor o da elektromanyetik dalga değil mi? (oda sıcaklığına yakın her cisim kızılötesi saçar!) Ayrıca içindeki zayıf akımlar sayesinde çevresinde de zayıf manyetik alanlar oluşturuyor insanlar.

Orjinalden alıntı: Deep Impact

zira senin dediği tüm özelliklere sahip olsa idi insan bu sefer neden ölür bu insan derdin.

insana da ölümsüzlüğü verip kalan özelliklerini de mükemmel yaparsak ancak tatmin olurdun sanırım.

haklısın, en önemlisi ölümsüzlüğü yazmamışım, sen hatırlattın,
    ancak ölümsüzlüğün çok büyük olumsuzlukları da olabilir,
    yani dünya yetmeyebilir bize,

tüm dinlerin de ölümsüzlüğü aradığını da es geçmeyelim,
    arap yarımadasındaki hennem vadisinde cehennem kurulması da buna bir örnek...

mfiz arkadaş,

bildiğim kadarı ile tüm sıcaklıklarda kızıl ötesi ışıma vardır,
    fizikte siyah cismin ışıması adlı bir konu vardı sanırım...

• Ölümlü olmak insanın mükemmelliğini tamamlar.Ölüm verilmese yaşam da verilmemiş olurdu.
    Mükemmelliğe gelirsek,göreceli bir kavram tabi...Neden bir kedininki kadar hassas kulaklarım,köpeğinki kadar duyarlı burnum vs. yok diyebilirsin;ancak her canlının kulağı,burnu vs. kendine yettiği kadardır ve mükemmeldir.
    Şu şöyle olsaydı demeden önce,insanın kendi mükemmelliğini (muhteşem bir mimari oluşturan iskelet sisteminden,gözlerine;2 kulakla aldığın sesleri 3 boyutlu algılamanı sağlayan işitme sisteminden,uykundaki rejenerasyona kadar vs. vs...) keşfetmesi gerekir diye düşünüyorum.Her şeyin ötesinde insanı "en mükemmel" kılan kafasındaki olağanüstü biyo-bilgisayardır.
    İnsanın kanatları olsa daha iyi olmazdı veya insan fotosentez yapsaydı daha iyi olmazdı veya insanın apandisti olmasaydı veya sünnetli doğsaydı .... İnsan olabilecek en güzel şekilde yaratılmıştır ve bunun daha ötesi yoktur. Mükemmellikten kasıt budur.

Diğer canlılarla kıyasına gelirsek insan daha mükemmel diye bir kıyas olmaz. Canlı, cansız herşey mükemmeldir ve kusursuzdur, çünkü hepsi eksik ve hatası olmayan Allah(cc) tarafından yaratılmıştır. Senin demek istediğin ve duyduğun şey insanın diğer canlılardan daha üstün yaratılmış olduğu. Evet, insan diğer canlılardan daha üstündür ama manevi cihazlarının fazlalığı ve yüksek işlevi nedeniyle.

İnsan aslen hayvanlardan çok daha aciz ve duaya muhtaçtır (Maddi yönlerden bir hayvana yetişemez). İnsanı üstün yapan ona verilmiş olan ruh, irade, his, akıl, şuur, zeka gibi manevi cihazlardır. İnsan sadece aklıyla bir filin gücüne, bir çıtanın hızına ulaşabiliyor. Buradan kıyas et.

İnsan yeryüzünde bir halifedir diğer mahlukat ona boyun eğer. İnsana dikkat edersen omuru dik vaziyette yürüyen tek canlıdır. Diğer canlıların hepsi ona boyun eğer vaziyettedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selsan -- 11 Ağustos 2006; 0:42:40 >

• Evet, İnsan mükemmeldir,

ya bizzat yada sonuçlara hizmet eden kasıtlı eksiklikler itibariyle.

Her insanın bu nedenle değişik imtihan zeminleri vardır.

Çok güzel bir parkın çimleri ortasına eğri büğrü kocaman bir taşın konulması,güzelliklerin farkına varılmasını kolaylaştırır.Bu güzelliğin zıddı sayesinde güzellik farkediliyor.

Bu yönüyle o da bir güzelliktir.Bu hata elbette bile bile yapılır.Kimine göre hata değildir,fakat sonuç değişmez.

Güzellik ve mükemmelliğin ortaya çıkmasına farkedilmesine hizmet etmektedir.Her şey bir yönden zıddıyla bilinir,nimetlerin değeri de...

Bir rahatsızlığımdan dolayı hastanedeydim.Bir amca yanımda oturuyordu.Dua eder gibi parmakları yukarı konumda.

''Geçmiş olsun amca,derdiniz nedir?''

''Oğlum parmaklarını suya sabuna dokunmanın ne kadar büyük bir nimet olduğunu bilir misin? Suya dokunamıyorum,allerji nedeni ile kabarıyor!'' dedi.

Emin olunuz derimizin suya sabuna dokunur şekilde yapılışını hiç şükür nedeni düşünmemiştim.

Böyle olmasının verdiği memnuniyet gözümü yaşarttı ve ''Benim elimi ayağımı böyle yarattığın için çok şükür Allah'ım''dedim.

İşte bu işlerin böyle farkettirici görevleri var...İnsan kendine ne kadar çok nimetler verildiğini mahrum kaldığında veya kalanları gördüğünde anlıyor ve bir şükür fabrikası oluyor. Eksikliği olanların da hadsiz ve adaletli bir merhametten hisseleri var elbette.

Omurgada disklerin arasının ayarlı olmasının sağladığı rahatlık...Ben bu ayarlara sahip olduğumu da yeni ve şükredilecek bir nimet olarak algıladım.

Tabi benim sahip olduğum rahatsızlık nedeniyle yukardaki yazımda teselli noktalarım çok fazla...Şikayet hakkımın olmadığını biliyorum.O da ayrı bir nimet.

Hatayı sonlandırıp,sıhhat ve afiyetin şükür kapılarını açmak ta görevimiz.

Öyle iken öylesi hoş,böyle iken böylesi...

Yani bu alemde amaca en uygun ve mükemmel yaratılış budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akarahmet -- 11 Ağustos 2006; 1:38:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: selsan

Mükemmel demek kemale ermiş, eksiği gediği kalmamış, pişmiş, olmuş demektir. Evet, insan mükemmeldir.
    İnsanın kanatları olsa daha iyi olmazdı veya insan fotosentez yapsaydı daha iyi olmazdı veya insanın apandisti olmasaydı veya sünnetli doğsaydı .... İnsan olabilecek en güzel şekilde yaratılmıştır ve bunun daha ötesi yoktur. Mükemmellikten kasıt budur.

Diğer canlılarla kıyasına gelirsek insan daha mükemmel diye bir kıyas olmaz. Canlı, cansız herşey mükemmeldir ve kusursuzdur, çünkü hepsi eksik ve hatası olmayan Allah(cc) tarafından yaratılmıştır. Senin demek istediğin ve duyduğun şey insanın diğer canlılardan daha üstün yaratılmış olduğu. Evet, insan diğer canlılardan daha üstündür ama manevi cihazlarının fazlalığı ve yüksek işlevi nedeniyle.

İnsan aslen hayvanlardan çok daha aciz ve duaya muhtaçtır (Maddi yönlerden bir hayvana yetişemez). İnsanı üstün yapan ona verilmiş olan ruh, irade, his, akıl, şuur, zeka gibi manevi cihazlardır. İnsan sadece aklıyla bir filin gücüne, bir çıtanın hızına ulaşabiliyor. Buradan kıyas et.

İnsan yeryüzünde bir halifedir diğer mahlukat ona boyun eğer. İnsana dikkat edersen omuru dik vaziyette yürüyen tek canlıdır. Diğer canlıların hepsi ona boyun eğer vaziyettedir.

ben mükemmel insan derken, "arama hiç, tanrı öyle diyorsa öyledir" cevabını beklememiştim,

sonuç çıkmak üzere;
    insan zekası ile en mükemmel varlık,
    organları ile değil,

ancak eski zamanlarda da, zekası çok yada az olanlar da bu tarihi geçmiş düşünceler yüzünden yakılıp, işkence ile öldürülüyordu,

yazdıklarınızın ilkel düşünceler olduğunu düşünüyorum,

suna pekuysal insanlıktan çıktımı?
    demişsiniz ya dik yürüyen tek canlı,
    oysa milyonlarca insan dik yürüyemiyor !
    bebekler 1 yıl kadar sonra ayağa kalkabiliyor, o zaman mı insan oluyor ?

zeka engelli olanlar insan değil mi ?
    fiziksel engeli olanlar insan değil mi ?

bir zeka engellinin bir fil yavrusunu kurcalarken secde beklerken öldürülebileceğini de düşünün,
    o zaman tanrı yenilir mi ?

yoksa engelli olanlar da tanrı hatası mı ?
    engelli olanların da kutsal olabileceği yönünde dayanaklı bir yaratılışcı düşünce yok,
    dayanaklı kelimesine lütfen dikkat ediniz,
    yaratılıştan bahseden tüm yazıcılar, söylediklerimi desteklemekte...

kusura bakmayın kızdım, çünkü engelli insanlar hala insan olarak sayılmayıp zincirle bağlanıyor,
    ve bunun sebebi de ilkel düşünceler...

• quote:

Orjinalden alıntı: akarahmet
    ...
    İşte bu işlerin böyle farkettirici görevleri var...İnsan kendine ne kadar çok nimetler verildiğini mahrum kaldığında veya kalanları gördüğünde anlıyor ve bir şükür fabrikası oluyor. Eksikliği olanların da hadsiz ve adaletli bir merhametten hisseleri var elbette.

Omurgada disklerin arasının ayarlı olmasının sağladığı rahatlık...Ben bu ayarlara sahip olduğumu da yeni ve şükredilecek bir nimet olarak algıladım.
    ...

yukarıdaki örnek,

kasporav a bakıp da "ne gerizekalıymışım ben" sorusuna genelleştirilip yine de şükredilebilir mi ?

yoksa bu tür zıt durumlar için farklı çözümler mi öngörülmekte ?

mesela içtiği su pis diye ölen çocuğun annesinin temiz su içen çocuklara imrenmemesi, bunun kader olduğunun anlaması mı gereklidir ?

ancak anne de o şartlarla büyüdüğünden beslenme yetersizliği sonucu zekası yeterince gelişmemiş olabilir,
    ya anlayamazsa ?

hatta türkiyede ki gelir dağılımının bozukluğunun bir sebebi olarak besleme yetersizliğinden düşük zekalı bir çoğunluk oluşmakta olduğu bilimsel bir gerçektir,
    nede olsa çocukta zekanın gelişmesinde ki en büyük etken bol ve çeşitli proteindir,
    biz buna et diyoruz,

o zaman biz de et yiyenlere bakıp şükretmeyeceğiz herhalde,
    başka bir şey yapmalıyız ?

ancak aynı sorun :
    biz de çocukken et yemedik ki çözüm bulalım!
    kafamız çalışmıyor!
    çocuğuna et yedirenler de paylaşmıyor kurban bayramı haricinde !
    çözemeyeceğiz yine !

• quote:

mfiz arkadaş,

bildiğim kadarı ile tüm sıcaklıklarda kızıl ötesi ışıma vardır,
    fizikte siyah cismin ışıması adlı bir konu vardı sanırım...

Bir çok cismin ("kara cisme" yakın olanların, kara cisim ideal bir durumdur), sıcaklığına göre maksimum ışıyacağı dalgaboyu bulunabilir. Sıcaklık arttıkça bu dalgaboyu azalır. Örneğin milyon Kelvin mertebelerinde X-ışını, 5-10 bin Kelvin civarlarında optik, oda sıcaklığı civarında kızılötesi, mutlak sıfıra yakın sıcaklıklarda mikrodalga aralığındadır bu dalgaboyu. Tabii cisim sadece bu dalgaboyunda ışımaz, ama ışımanın büyük kısmı bu dalgaboyu çevresindeki dalgaboylarından gelir.

• yani sen o zaman robot mu istiyosun.
    bu özellikler robot gibi.
    bence insanın şu anki yaratılışı ve biçimi mükemmel.

kuş gribinden falan bahsetmişsin.
    teknoloji ve ilaç sanayi ileride daha fazla gelişince eminim ki bu viruslerden insanlar etkilenmeyecek.
    beynimizin 40/1 ini kullandığımızı varsayarsak
    şu anda bile ne kadar mükemmel varlıklar olduğumuzu anlayabiliriz.
    selam ile...
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: C4

ilginç tespitler. midede ağız, topukta tekerlek.

:)

evet benim demek istediğimde bunlardı,

sanki 80 günde devri alem romanı gibi :) ileride olacağına eminim,

türkiyede bile, köpeklerin hayatının kaydını tutmak için çip kullanılıyor,

bunun yukarıdakilerden pek farklı olmadığını düşünüyorum...

vese arkadaş,

kriter yaşamak olmalı,

yada daha rahat yaşamak,

ölümün kolaylığı, hateket serbestliği olmaması, zor yaşamak hangi kriterde farklı anlam kazabilir ki ...

• quote:

Orjinalden alıntı: selsan

Artık bu klişelerden kurtulup kendi fikirlerimizi beyan etmenin zamanı gelmedi mi? Yukarıdaki paragrafın doğru olmadığını, kültür-bilime yakışmadığını düşünüyorum. Bir aslan kafesine girin ve oradaki hayvanların size boyun eğip eğmediğini görün.

İnsan yapı itibarı ile mükemmel değildir. Zeka yapısı olarak mükemmele yakındır. Diğer açılardan ise çok zayıftır. Dünyadaki her canlı hayatta kalabilmek ve neslini devam etirebilmek için çeşitli fiziksel savunma mekanizmaları geliştirmiş. İnsanlar ise varlığını devam ettirebilmek için daha önce hiç kullanılmamış bir yöntem yani zekasını geliştirmiştir. Bu esnada fiziksel özellikleri geri kalmış.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.