SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör

hanamichi -> SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Ağustos 2006; 1:16:12)

Forumda herkesin performansını merak ettiği samsung 940bw monitör hakkında tüm bildiklerimizi burada paylaşalım
Böylece bu monitör hakkında kafası karışık olanlar kullananlardan yardım alabilirler
ben başlayayım izninizle
işte bu benim monitör
[image]http://img283.imageshack.us/img283/3959/img4517wk9.jpg[/image]
[image]http://img529.imageshack.us/img529/363/img4518pe1.jpg[/image]
[image]http://img444.imageshack.us/img444/4973/img4521ye7.jpg[/image]
[image]http://img283.imageshack.us/img283/5430/img4523bn9.jpg[/image]

Oyunlar
16:10 aspect ratio özelliği yani widescreen özelliği olan oyunlarda(Callofduty2,Tombrider:legend,Lost coast vb.)hiçbir sorun yaşamadan oynayabiliyorsunuz.
"sendrom"un verdiği linkten(http://www.widescreengamingforum.com/) faydalanarak
birçok oyunu geniş ekran oynamak için neler yapılması gerektiğini tek tek buldum.Basit bir iki işlem ile widescreen özelliği olmayan oyunlar veya 1440*900 ekran
çözünürlüğünü desteklemeyen oyunlar istediğimiz ayarlara getirilebiliyor
örneğin FEA için yapılması gereken ayarlar
settings.cfg dosyasını notdefteri ile açıp oradaki değerleri
"GammaB" "1.000000"
"GammaG" "1.000000"
"GammaR" "1.000000"
"BitDepth" "32"
"HardwareCursor" "1.000000"
"ScreenWidth" "1440"
"VSyncOnFlip" "0.000000"
"DeviceName" "\\.\DISPLAY1"
"ScreenHeight" "900"
olarak ayarladım böylece oyunda 1440*900 ekran çözünürlüğünü seçebildim.
Ve test sonucu 1440*900 çözünürlüğü fps yi arttırmazmı diye soracaksınız ama fps sadece 34 den 35 e arttı
ve görüntüler çok iyi denediğim tüm oyunlardaki performansı eski 15 hyundai monitörümden çok üstündü.
Başka oyunlarda aspect ratio 16:9 iken onu yine ayarlarıyla oynayarak 16:10 a getirebiliyoruz.
widesreengamingforum[:'(] eğer widescreen monitör alacaksanız bu siteyi muhakkak inceleyiniz

Bir diğer konu ise filmlerdeki performansı
Zaten monitör HDCP ( High Bandwidth Digital Content Protection) desteği ile bana diğerlerinden daha yakın geldi.
HDCP hakkında şu linke bir bakın
yeni alacağınız lcd lerde hdcp desteğinin neden gerekli olduğu uzun uzadıya anlatılıyor.
Bende hd movie testi için microsoftun sitesinden(link) bir trailer indirdim.
Ve sonuç Mükkemmel idi .Bukadarınıda beklemiyordum hani[:D]
İnanın hd yaygınlaştıkça bu monitör işinize çok yarayacak
neyse benden bukadar birazda diğer kullanıcılar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim

songokhu -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Ağustos 2006; 11:05:23)

Şu hd olayını bende merak ediyorum.Adsl kotalı olmasa verdiğin linkten indirecem bişeyler ama kotan[sm=s19.gif] varmı derdin var
Ben birde dvd film izledim.dvd performansı da oldukça iyi
bende bildiğim konularda yardımcı olurum
Emeğine sağlık bu arada[:'(]

StranGe_PassenGer -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Ağustos 2006; 11:08:05)

REsimler faydalı oluyor.Yorumlarınızı bekliyorum kullanıcılar...

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Ağustos 2006; 11:28:16)

bldiğiniz gibi bu monitörü hem dijital hemde analog olarak kullanabiliyoruz.İstersek iki kablosunu da takıp tek tuşla dijitalden analoğa geçebiliyoruz.
ben hem dijital hemde analog olarak kullandım.şunu söyleyebilirim ki aradaki farkı anlamak oldukça güç

@songokhu o verdiğim microsoft sitesindeki hd movie lerden birtane indir
kotaya kıyacaksın artık ama gözlerin bayram edecek inan bana

bu arada resimdede görüldüğü gibi x530 un center hop nereye koyacağımı bulamadım
malum lcd nin üstüne koyamıyoruz.Acaba x530 center hop. duvara monte edilebiliyormu?

imperial_guard -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Ağustos 2006; 18:24:44)

hanamichi arkadaşın koyduğu resimlere bakılırsa 940BW'nin yükseklik ayarı yok. Diğer arkadaşaların monitörleride böylemi acaba?

Cougar77 -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Ağustos 2006; 7:13:36)

quote:

hanamichi arkadaşın koyduğu resimlere bakılırsa 940BW'nin yükseklik ayarı yok.

ne yazık ki doğru, yükseklik ayarı için ayrı bir parça satın almak gerekiyormuş, kutudan çıkmıyor.

quote:

ben hem dijital hemde analog olarak kullandım.şunu söyleyebilirim ki aradaki farkı anlamak oldukça güç.

digitalde sinyal daha kaliteli gelir ekrana ve size ışık kontrast vs. olarak geri döner.Sadece analog olan bir LCD bulun inceleyin.

quote:

bu arada resimdede görüldüğü gibi x530 un center hop nereye koyacağımı bulamadım malum lcd nin üstüne koyamıyoruz.

LCD dünyasına hoşgeldiniz.:) Gülü seven dikenine katlanırmış.

Kişisel yorumum: Evde 17" LG Flatron L1750H kullanıyorum, büroda bu ekrandan denedim, LG yükseklik olarak 2 cm fazla öyle anlatayım ben size.19" diye heybetli bir şey beklerseniz yanlış olur.

taydag -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Ağustos 2006; 9:09:51)

ben de dün aldım samsung 940bw.

ekran parlaklığı tek kelimeyle harika........ her amaç için ayrı profil ve ekran ayarları belirlenerek, profiller arasında kolay geçişler sağlanmış.

Divx filmlerde de görüntü kalitesi harika....

ayrıca geniş ekran denilen şey gerçekten harikaymış. Tabiri caizse yayla gibi geniş :) [sm=s18.gif]

ankaradaki arkadaşlara nova bilgisayardan almalarını tavsiye ederim. 269 $+kdv verdim. www.novabilgisayar.com "reklamlar"[8D]

alobar -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Ağustos 2006; 9:26:01)

http://resim.donanimhaber.com/m_8168629/tm.htm Bence zaten BW ciler burda toplanmış.

mewluth -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Ağustos 2006; 14:50:14)

5.1 hoparlörde center'ı koyacak yer olmaması hakkaten de kötü oluyor. Karşıda duvara asmak gerekecek sanırım.

Deniyorum 1 haftadır monitörü gayet memnunum performansından. Oyunlarda filmlerden daha iyi görüntü kalitesi veriyor.

songokhu -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Ağustos 2006; 20:32:05)

hanamichi
linkini verdiğin siteden terminatör:2 nin extreme versiyonunun tanıtımı vardı onu indirdim
gerçekten çok güzeldi görüntüler terminatör2 ext dvd sini bulursam alacağım
bişey sormak istiyorum şimdi piyasalara yavaş yavaş çıkmaya baişalayan hd dvd filmleri
940 bw de rahatça seyredebilirmyiz?

tyll -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Ağustos 2006; 21:12:45)

üç gün önce aldım monitörü,
yalnız skystar2 kartı ile tv izlerken progdvb,alt-dvb vs 1440x900 çözünürlükte kenarlar boş kalıyor.bu düzelirmi acaba?
[image]http://img151.imageshack.us/img151/7114/dsc00267rsco1.jpg[/image]

StranGe_PassenGer -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Ağustos 2006; 21:28:31)

quote:

Orjinalden alıntı: tyll

yalnız skystar2 kartı ile tv izlerken progdvb,alt-dvb vs 1440x900 çözünürlükte kenarlar boş kalıyor.bu düzelirmi acaba?
http://img151.imageshack.us/img151/7114/dsc00267rsco1.jpg

Senin sorununun çözümü codeclerle mümkün olabilir belki.Büyük ihtimal elecard codec kullanıyorsundur. Cyberlink veya nvidia codec ile 16:9 görüntü elde etmeye çalış...Skystar ile çok deneyimim var ama widescreen monitör deneyimim olmadı.SAdece bir öngörü benimki.[&:]

StranGe_PassenGer -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Ağustos 2006; 21:31:02)

quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

5.1 hoparlörde center'ı koyacak yer olmaması hakkaten de kötü oluyor. Karşıda duvara asmak gerekecek sanırım.

Deniyorum 1 haftadır monitörü gayet memnunum performansından. Oyunlarda filmlerden daha iyi görüntü kalitesi veriyor.

Mevlüt ben bu monitörle 190x6 arasında müthiş kararsızım. Bunu alırsam divx için widescreenın uygun olması ve fiyatının 150YTL daha ucuz olması sebepleri için alacağım.Acaba 190x6 ile bir deneyimin oldu mu? Görüntü kalitesi olarak bariz bir fark var mıdır 190x6 lehine???

mewluth -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Ağustos 2006; 22:03:16)

quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

quote:

Mevlüt ben bu monitörle 190x6 arasında müthiş kararsızım. Bunu alırsam divx için widescreenın uygun olması ve fiyatının 150YTL daha ucuz olması sebepleri için alacağım.Acaba 190x6 ile bir deneyimin oldu mu? Görüntü kalitesi olarak bariz bir fark var mıdır 190x6 lehine???

190x6 kullanmadım ve görmedim hiç. O yüzden bir yorum yapamayacağım. Wide screen mi o da?

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Ağustos 2006; 22:03:30)

quote:

Orjinalden alıntı: tyll

[image]http://img151.imageshack.us/img151/7114/dsc00267rsco1.jpg[/image]

tv performansı nasıl?
hd yayın yapan kanalları seyredebiliyormusun
bir iki deneme yapıp sonucu bizlerle paylaşısan çok sevinirim

StranGe_PassenGer -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Ağustos 2006; 22:50:54)

quote:

quote:

quote:

190x6 kullanmadım ve görmedim hiç. O yüzden bir yorum yapamayacağım. Wide screen mi o da?

Alla alla nasıl duymadın yav?[;)] Philips 190X6FB Widescreen değil.
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1355&productid=bd7541
Samsungun paneli TN imiş.Philipsinki Perfect panel... REnkler falan süper.Ama aralarında (Senin ölçümüne göre) 42cm-37cm =5 cm en farkı var...Ben de divx izleyeceğim için 5cm bayağı önemli bir fark...Bu açıdan SAmsung avantajlı ama diğer taraftan 700:1 Kontrast oranı ve perfect pneli, 0 ölü piksel garantisi ile Philips 190X6FB... Bu ay başı kesin alacağım birini...Ama müthiş kararsızım...Oyun çok önemli değil...

mewluth -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Ağustos 2006; 23:13:35)

quote:

quote:

quote:

quote:

Alla alla nasıl duymadın yav?[;)] Philips 190X6FB Widescreen değil.
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1355&productid=bd7541
Samsungun paneli TN imiş.Philipsinki Perfect panel... REnkler falan süper.Ama aralarında (Senin ölçümüne göre) 42cm-37cm =5 cm en farkı var...Ben de divx izleyeceğim için 5cm bayağı önemli bir fark...Bu açıdan SAmsung avantajlı ama diğer taraftan 700:1 Kontrast oranı ve perfect pneli, 0 ölü piksel garantisi ile Philips 190X6FB... Bu ay başı kesin alacağım birini...Ama müthiş kararsızım...Oyun çok önemli değil...

Ölü piksel benim de korkumdu ama çok şükür hiç çıkmadı. Ama zaten geniş ekran ile normal monitörü kıyaslayınca amaca göre değerlendirmek lazım. Fiyatı aynı olsaydı belki düşün derdim ama daha pahalı 190x6fb. O yüzden amacına göre samsung daha uygun gibi. Tabi perfect panel görmedim ben hiç. Farkı ne kadardır mukayese edemiyorum.

StranGe_PassenGer -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Ağustos 2006; 23:41:55)

quote:

Ölü piksel benim de korkumdu ama çok şükür hiç çıkmadı. Ama zaten geniş ekran ile normal monitörü kıyaslayınca amaca göre değerlendirmek lazım. Fiyatı aynı olsaydı belki düşün derdim ama daha pahalı 190x6fb. O yüzden amacına göre samsung daha uygun gibi. Tabi perfect panel görmedim ben hiç. Farkı ne kadardır mukayese edemiyorum.

Aslında ölü piksel olayına çok takılmıyorum.Çıkarsa çıksın...Ama Philipsin kullandığı panelinin çok iyi olduğu ve renklerinin bariz derecede çok iyi olduğu konuşuluyor...Benim kafama takılan bu...Ama yine de ben Samsung'a daha yakınım.Sırf 5cm ve 150YTL ucuz olduğu için...

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (12 Ağustos 2006; 0:40:01)

mewluth unde dediği gibi oyun kalitesi film kalitesinden daha iyi
philipsi ben gördüm ama film kalitesini hiç bilmiyorum senin için film daha önemli ise önce bi philipse bak derim
yalnız samsung yavaş yavaş piyasaya çıkmakta olan hd movielerde hdcp özelliği ile öne çıkıyor
kafanın ne kadar karışık olduğunu tahmin ediyorum bende 170x6fb ile 940bw arasında kalmıştım gittim ikisinide gördüm samsung bana daha bi güzel gözüktü
sana tavsiyem gidip bi incele ikisinide[:'(]

tyll -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (12 Ağustos 2006; 1:45:09)

dvb-s programların 16:9 video görünüm oranları varmış.bunu 16:9 yapınca halloldu görüntünün kenarındaki boşluklar.Tv için görüntü kalitesi çok iyi.geniş ekranda daha bir canlı gibi görüntüler.hotbird'de bir türlü HDTV bulamadım.internette herkes bir frekans vermiş ama ya radyo kanalı yada data kanalı çıkıyor.
tam bir frekans verebilen olursa HDTV için hotbird de,ekran resimlerini eklerim buraya...
[image]http://img72.imageshack.us/img72/2769/hpim2031rssz1.jpg[/image]

hie -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (12 Ağustos 2006; 8:22:31)

Merhaba,

flash, dreamweaver, fireworks çalışırken inanılmaz rahat oluyorsunuz arkadaşlar, tüm panelleri sağa sıkıştırabiliyoruz, yani sol tarafta işimizi yapacak alan yetiyor bize.

Photoshop' ta 1280 x 1024 bile kabus gibi oluyordu, arkadaş sığmıyor paneller napalım birini kapa birini aç olmuyor, şuan 940bw kullanıyorum ve gerçekten başarılı,

yok o özelliği var yok bu özelliği var diyemem ben beğendim, filimlerde ve oyunlarda harika görüntü veriyor.

Condemned Criminal, Cal of, HL2, ragnarök, soldat, oynadıklarım bunlar ve bu ekranda çok güzel oluyor, alırken biraz çekindim evet her oyun desteklemez bu ebatları diye ( 1490 x 900 ) evet swat 4 desteklemiyormuş ama olsun ben yinede oynadım [&:]

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (12 Ağustos 2006; 11:39:05)

quote:

Orjinalden alıntı: grafiktasarimcisi

Merhaba,

flash, dreamweaver, fireworks çalışırken inanılmaz rahat oluyorsunuz arkadaşlar, tüm panelleri sağa sıkıştırabiliyoruz, yani sol tarafta işimizi yapacak alan yetiyor bize.

Photoshop' ta 1280 x 1024 bile kabus gibi oluyordu, arkadaş sığmıyor paneller napalım birini kapa birini aç olmuyor, şuan 940bw kullanıyorum ve gerçekten başarılı,

yok o özelliği var yok bu özelliği var diyemem ben beğendim, filimlerde ve oyunlarda harika görüntü veriyor.

Condemned Criminal, Cal of, HL2, ragnarök, soldat, oynadıklarım bunlar ve bu ekranda çok güzel oluyor, alırken biraz çekindim evet her oyun desteklemez bu ebatları diye ( 1490 x 900 ) evet swat 4 desteklemiyormuş ama olsun ben yinede oynadım [&:]

verdiğim linke bir baksaydın hemen her oyun için çözümler mevcut
swat4 için şunları uygula

SWAT 4\Content\System içindeki

swat4.ini dosyasını notdefteri ile aç

[WinDrv.WindowsClient] bunu bul

sonra şu alttakileri ekle
WindowedViewportX=1440
WindowedViewportY=900
FullscreenViewportX=1440
FullscreenViewportY=900

hie -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Ağustos 2006; 13:19:46)

Evet ayarları uyguladığımda gerçekten değişiklik gözüktü. şimdi daha seri ve canlı oynuyorum[:'(]

Edit: Teşekkür etmeyi unutmayalım dimi, teşekkürler [&:]

infinite -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Ağustos 2006; 16:09:04)

herkese çok teşekkür ediyorum karar vermede etkili oldunuz bende bugün ihtibari ile 940bw kullanıcısıyım...

işte benden birkaç örnek resim..!!! Widescreen olayı gerçekten muhtemeşem birşey [:@]

ve ekran gerçekten çok başarılı

[image]http://img150.imageshack.us/img150/4074/resim001tu5.jpg[/image]
[image]http://img69.imageshack.us/img69/6032/resim002ip6.jpg[/image]
[image]http://img69.imageshack.us/img69/1244/resim003oc3.jpg[/image]
[image]http://img69.imageshack.us/img69/5231/resim004xc4.jpg[/image]
[image]http://img69.imageshack.us/img69/5559/resim005mu5.jpg[/image]
[image]http://img69.imageshack.us/img69/1530/resim006bp1.jpg[/image]

gslisemih -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Ağustos 2006; 16:46:36)

beyler ben de almak istiyorum. benq fp202w , viewsonic 1912 ve samsung arasında kaldım. sizce hangisini tercih edeyim. bir de wide screen hoş oluyor mu? ben ofis internet kod filan uğraşacam bilgisayar mühendisliği okuduğum için. oyunda olur tabi. değerli yorumlarınızı alabilirmiyim

hie -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Ağustos 2006; 16:56:24)

gslisemih öncelikle okulunda başarılar dilerim bende busene ileitşime başlıuyorum bu monitörlerle neler yapabilirsin anlatıyorum.

Çok kaliteli film izleyebilirsin, video klip tercihimdir, çok rahat photoshop, visual studio, cat, 3d, gibi programlar kullanabilir geniş olmasının yararlarından faydalanabilir, en önemliside çok rahat araştırma yapabilir ve masaüstünde at koşturabilirsin.

Oyunlar konusunda hiç problem olmuyor, olursada buradan çözüyor arkadaşlar [:'(]

gslisemih -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Ağustos 2006; 17:48:47)

ben viewsonic 1912 ve samsung 940 bw arasında kalmıştım. view kullanan oldu mu hiç

gslisemih -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Ağustos 2006; 18:09:04)

bi de bursada en ucuz 940bw nerden alabilirim.

Yearning -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Ağustos 2006; 19:10:13)

üstteki yorumların hepsine katılıyorum... [:'(]

iyikide almışım bu markayı ve wide screen ekranı... autocad çizimlerinde geniş ekran kullanımın olağanüstü bir rahatlığı var...[sm=s18.gif] photoshop ve 3d max içinde geçerli. proje ve paftaların boyu genelde ekranla doğru orantılı olduğu için işim çok rahatladı ve ekranımdan gerçekten memnunum. [&:]

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Ağustos 2006; 19:58:02)

)@infinite
hayırlı olsun
ölü pikselsiz kullanman dileğimle
Birde hd bir görüntü izlemeni tavsiye ederim(izlemediysen tabi[:'(])

@gslisemih
kararsızlık çok kötü birşey ama senin yerinde olsam gidip samsungu teknosa da viewsonic i hızlı sistem de incelerdim
ben de philips 170xfb ile 940bw arasında kalmıştım
fakat samsung bana daha iyi gözüktü.
ama grafik tasarımı için kesinlikle widescreen bir lcd tercih et asla pişman olmazsın

Hertürlü bilgi,tecrube,sorularımızı burada paylaşalım 940bw hakkında bilinmedik kalmasın

gslisemih -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Ağustos 2006; 20:30:51)

grafik tasarımı yapmam da daha çok net dokuman ve kodlama gibi şeylerle uğraşırım. tabi bu işlerde wide screen çok iyi

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Ağustos 2006; 21:00:21)

Ben aslında forumda viewsonic in o modelini kullanan birni bulamamıştım ve samsungda HDCP desteğini görünce almaya karar verdim
Windows Vista yada HDCP destekli ekran kartları ileride yavaş yavaş çıkmaya başlayınce zaten ister istemez kullanacağın lcd de HDCP desteği arayacaksın
bu yüzden samsung ileriye dönük bir yatırım olacak[:'(]

yattara 61 -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Ağustos 2006; 22:04:09)

şu monitörün oyunlardaki resimlerinide koyabilirmisiniz.

nfsmw half life , doom gibi oyunlardaki performansınıda yorumlayabilirmisiniz.

gslisemih -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Ağustos 2006; 23:35:03)

quote:

Orjinalden alıntı: hanamichi

Ben aslında forumda viewsonic in o modelini kullanan birni bulamamıştım ve samsungda HDCP desteğini görünce almaya karar verdim
Windows Vista yada HDCP destekli ekran kartları ileride yavaş yavaş çıkmaya başlayınce zaten ister istemez kullanacağın lcd de HDCP desteği arayacaksın

viewsonicte yok mu böle bişi

FelixCrail -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (14 Ağustos 2006; 9:04:07)

quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

şu monitörün oyunlardaki resimlerinide koyabilirmisiniz.

nfsmw half life , doom gibi oyunlardaki performansınıda yorumlayabilirmisiniz.

evet özellikle mw de ki ss'leri görme imkanımız var mı arkadaşlar.buraya koyabilirmisiniz rica etsek.

hie -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (14 Ağustos 2006; 10:38:43)

Swat 4 Görüntü

Condemned - Criminal Origins Görüntü

Ragnarök Online Görüntü

Call of Duty(R) 2 Görüntü

MW yüklü olmadığı için gösteremedim

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (14 Ağustos 2006; 13:47:45)

quote:

Orjinalden alıntı: gslisemih

quote:

viewsonicte yok mu böle bişi

bildiğim kadarıyla yok[:'(]

mw ı silmiştim bende bulursam yükleyip alırım ss leri

gslisemih -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (14 Ağustos 2006; 15:08:54)

bursada en ucuz 940bwyi nerden alabilriirm

FelixCrail -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (14 Ağustos 2006; 21:02:40)

mw ss'lerini 4 gözle bekliyoruz.

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (14 Ağustos 2006; 23:20:40)

mw
[image]http://img309.imageshack.us/img309/8436/img4540gp4.jpg[/image]

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (14 Ağustos 2006; 23:27:37)

Mw devam[:(]
2
3
4
5

crossfire -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 8:17:11)

Önceleri 17" Inca düşünüyordum. Daha sonra bu topic'i görünce Samsung 940BW 'yi almayı daha ciddi düşünür oldum. Şu sorularımı cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
1-) 940BW'nin divx/dvd performansı nasıl ?
2-) Masaüstünde veya oyunlarda monitörü 1024 * 768 yada 1280 * 1024 kullanamazmıyım ? Kullanırsam çokmu bozulma olur ? Örnek resimlere açıklarsanız çok memnun olurum.
3-) Olduğum yerde bilgisayarcılar en az 100 ytl civarı karla satıyorlar. Internet'ten peşin yada kredi kartına taksitle en uygun bu lcd'yi nerden alabilirim ?

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 12:50:55)

1-dvd dvix performansı hakkında başka bir lcd kullanmadığımdan yorum yapamayacağım ama eski 15" monitörümden çok daha iyi[:'(]
2-oyunlarda bu çözünürlükleri kullanabilirsin 1440*900 ile arasında çok aşırı fark yok ama masaüstünde tavsiye etmem çünkü 17"monitörde masaüstünü 640*480 yada 800*600 yapıp kullanmak nasıl iyi değilse söylediğin çözünürlükleri 940bw de masaüstünde kullanmak da pek iyi değil
örnek resimlerle açıklayabilmem için senin de 1440*900 destekli bi monitörün olmalı yani 1024 de bi ss versem sende normal gözükecek ama bende değil
3-internette sanırım en ucuz vatan da idi 420 ytl falan olmalı tabi kaldıysa

Daywalkerr -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 14:02:09)

940bw kullanıcalrına bir sorum var. bugün teknosaya gidip monitöre bakayım dedim ama bi baktım windows masaüstündnde 1440x900 desteklemio. satış elemanı geldi baktı yok abi olmuyo desteklemioyo dedi. ee nolcak yani ben eve getirdiğimde bu aleti doğal çözünürlüğünde masa üstünde çalıştıramıcakmıyım???

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 14:05:42)

ordaki pc lerde ekran kartı o\b dur allah bilir
ben 6600gt ile kullanıyorum
masaüstünde ve oyunlarda 1440*900 çözünürlüğünde hiçbir problem yok[:'(]

StranGe_PassenGer -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 14:08:19)

quote:

Orjinalden alıntı: Daywalkerr

940bw kullanıcalrına bir sorum var. bugün teknosaya gidip monitöre bakayım dedim ama bi baktım windows masaüstündnde 1440x900 desteklemio. satış elemanı geldi baktı yok abi olmuyo desteklemioyo dedi. ee nolcak yani ben eve getirdiğimde bu aleti doğal çözünürlüğünde masa üstünde çalıştıramıcakmıyım???

Sorun onlardandır...Bence normal bir ekran kartı ile de yüksek çönürlüğe ayarlabilirsin.

crossfire -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 15:00:34)

quote:

1-dvd dvix performansı hakkında başka bir lcd kullanmadığımdan yorum yapamayacağım ama eski 15" monitörümden çok daha iyi[:'(]
2-oyunlarda bu çözünürlükleri kullanabilirsin 1440*900 ile arasında çok aşırı fark yok ama masaüstünde tavsiye etmem çünkü 17"monitörde masaüstünü 640*480 yada 800*600 yapıp kullanmak nasıl iyi değilse söylediğin çözünürlükleri 940bw de masaüstünde kullanmak da pek iyi değil
örnek resimlerle açıklayabilmem için senin de 1440*900 destekli bi monitörün olmalı yani 1024 de bi ss versem sende normal gözükecek ama bende değil
3-internette sanırım en ucuz vatan da idi 420 ytl falan olmalı tabi kaldıysa

Dostum , cevapların için teşekkür ederim. Bu monitörü alıp almamada o kadar bi çelişki içindeyim ki anlatamam. İçimde hep , alırsam pişman olurmuyum yargısı var. Vatan'da maalesef 940bw görünmüyor. Hepsiburada'da zam yapmış. 505 ytl. görünüyor. Birde 18 Ağustos'ta stoklarına girecekmiş. Başka en ucuza nerden alabilirim ?

pSyCo -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 15:43:30)

Ya ben kendimi anlatamadığıman yada anlatırkenki üslubum yanlıştı sanırım yazılarım yardımcı olamadı.. alıcak olan arakdşlar yorumları okusunlar. .bu fiyatta bulunamicak bir ürün cidden. Ama wide'a geçiş zorlu bir tercih dikkatli olun sadece.. birtek wide screen 19" ile normal 19"i karşılaştıran resmli mesajımı silmiyorm.. umarım bi fikir sahibi olursunuz.. bu arada stand alçak oldugundan 5cm yükseltildi stand mini kitaplarla =))

alanlkar güle güle kullansn.. yarın hayırlısıyla benmkisi yeni sahibine kavuşuyor =)

hoşçakalın..

gslisemih -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 16:40:57)

quote:

Orjinalden alıntı: pSyCo

bendede var. ekran güzel.. parlaklık güzel.. ama tn panel.. görüş açısı rezalet.. 2tane daha sony 19" lcdim var 2side tn panel değil 4-8ms hiç farketmiyo nerdeyse.. 4-12de inanılmazaz farkeder. ztn bunlar gri-gri değişim süreleri sonyde öyle değil ondan hala sony 8ms duruyo ama monitörleri çok güzeldir ;) wide scrren olayı güzel özellikle filmlerde vs.. ama standı gördüğüm en dandik stand.. plastğide öle bukadar kalitesiz bi boya + plastik stand görmedim iyi bakan birisiyim ürünlerime ama bişi olursa çatlar gider üstüe bişi düşse.. sony lcdlerime göre yanakları çok ince 2x19" olara kkullanılabilinir fiyatıda çok uygun ama dediğim gibi görüş açısı rezalet.. yükseklik ayarı olmamasını geçtım yükseklik olarakta çok alçata duruyo duvara monte etcem sanırım sırf bu yüzden.. 450ytl civarına dvili 4ms hemde wide scrren alma süper.. bide yeni sony 19" aldım 450ytl civarına... kontrast oranı 1000/1 vs.. görüş açısı daha genşş ve en güzeli tn panel değil.. sırf film izlemek için alındığıdna analog golldan alınırsa 425ytlye kadar iner nakitte.. çok şık ve güzel bir monitör.. yani ne bilim 19/6 sıf film için onun haricinde gerek forum okurken olsn gerek normal desktop olsn g*t kadar bişi çok ufak duruyo ve ince detaylar olarak(malzeme-stand-ihtişam =)) çok başarısız buldum ne yazıkki.. tabiki bunda biraz 16/9 olmasının etkisi var ama genede çok ufak duruyo ve görüş açınızı azcık değiştirin renkler batıyo.. ben film izlerken biraz arkaya koltuğa geçip uzanıyorum.. benm için büyük işkance oluyo lcdyi oynatmak yeniden.. sonylerde(16.7m renk olanlardan benmkiler tn panel değil) böle bi sorunla karşılaşmamıştım.. açıkcası TN panel oyun performansı artsın diye biçok güzellikten feragat etmek bence.. böle olcağını düşünmemiştik ama aldık artık kullancaz 3-5ay artık min..

benm yorumlarımda bunlar..

ne diyorsun bak vazgeçtim almaktan ha [&:] internet , kod için değilse wide ne içindir. sadace film içindir mi ?

pSyCo -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 17:07:45)

..

crossfire -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 17:09:09)

@psyco
Zaten büyük tereddüt içindeydim. Alsam mı almasam mı diye ? Seninde yazdıklarını okuduktan sonra , ibreyi , 17"4ms Inca (340 ytl) ve Benq17"8ms (300ytl) kaydırdım.

taktik -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 17:17:06)

arkadaşlar bu monitörde analog tv kartı nasıl gözüküyor sağda-solda siyah boşluk mu oluyor? tam ekran yapınca nasıl bi durum oluyor?

pSyCo -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 17:22:42)

..

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 17:41:02)

beyler bu paraya alabileceğiniz f\p oranı en yüksek widescreen monitör samsung 940bw dir,
haa ben widescreen değil normal bi lcd alcam derseniz o başka
mesela bu ürün philips170xfb den çok daha üstün(bence) bi ürün(ikiside aynı fiyat olmasına rağmen)
zaten burada herkes kendi fikrini yazıyor
sizin yapacağınız en iyi şey bütçenize uygun 3-4 lcd seçip sonra tek tek satılan yerleri dolaşıp
size en uygun olan lcd yi seçmektir[:'(]
psyco ayrıca yazdıklarının ancak %20 sine katılıyorum

songokhu -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 17:58:06)

quote:

Orjinalden alıntı: pSyCo

bendede var. ekran güzel.. parlaklık güzel.. ama tn panel.. görüş açısı rezalet.. 2tane daha sony 19" lcdim var 2side tn panel değil 4-8ms hiç farketmiyo nerdeyse.. 4-12de inanılmazaz farkeder. ztn bunlar gri-gri değişim süreleri sonyde öyle değil ondan hala sony 8ms duruyo ama monitörleri çok güzeldir ;) wide scrren olayı güzel özellikle filmlerde vs.. ama standı gördüğüm en dandik stand.. plastğide öle bukadar kalitesiz bi boya + plastik stand görmedim iyi bakan birisiyim ürünlerime ama bişi olursa çatlar gider üstüe bişi düşse.. sony lcdlerime göre yanakları çok ince 2x19" olara kkullanılabilinir fiyatıda çok uygun ama dediğim gibi görüş açısı rezalet.. yükseklik ayarı olmamasını geçtım yükseklik olarakta çok alçata duruyo duvara monte etcem sanırım sırf bu yüzden.. 450ytl civarına dvili 4ms hemde wide scrren alma süper.. bide yeni sony 19" aldım 450ytl civarına... kontrast oranı 1000/1 vs.. görüş açısı daha genşş ve en güzeli tn panel değil.. sırf film izlemek için alındığıdna analog golldan alınırsa 425ytlye kadar iner nakitte.. çok şık ve güzel bir monitör.. yani ne bilim 19/6 sıf film için onun haricinde gerek forum okurken olsn gerek normal desktop olsn g*t kadar bişi çok ufak duruyo ve ince detaylar olarak(malzeme-stand-ihtişam =)) çok başarısız buldum ne yazıkki.. tabiki bunda biraz 16/9 olmasının etkisi var ama genede çok ufak duruyo ve görüş açınızı azcık değiştirin renkler batıyo.. ben film izlerken biraz arkaya koltuğa geçip uzanıyorum.. benm için büyük işkance oluyo lcdyi oynatmak yeniden.. sonylerde(16.7m renk olanlardan benmkiler tn panel değil) böle bi sorunla karşılaşmamıştım.. açıkcası TN panel oyun performansı artsın diye biçok güzellikten feragat etmek bence.. böle olcağını düşünmemiştik ama aldık artık kullancaz 3-5ay artık min..

benm yorumlarımda bunlar..

tn panel olmayanla tn panel olanı nasıl karşılaştırıyorsun öyle kendince hayret[>:]
standı kötü demişsin hiçte kötü falan değil gördüğüm birçoğundan daha kaliteli ve çok şık ve zarif duruyor
görüş açısı rezalet falan değilGörüntüleme Açısı (H/V): 160/160 bu değerler gerçek dışımı?hele hd videolarda hiç kayıp yok nerdeyse
samsungun tüm eksilerini yazmışsın ama hiç iyi yönlerinden bahsetmemişsin
üstelik oyun performansınlarını karşılaştırmamışsın bile widescreen oyun oynamak bi başka oluyor bence
ben son olarak şunu söylerim eğer bütçeniz kısıtlıysa 450 ytl ye alabileceğiniz en iyi WIDESCREEN lcd 940 bw dir(tabi şimdilik)

gslisemih -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 18:37:13)

beyler sizden bir foto makine ile çektiğiniz bir fotoyu wide görüntelerken ss isteyebilirmiyim[sm=pray.gif] bir de şu an bende 17 " crt var düz değil baya yuvarlak bişi . wide screenin yüksekliği bunla aynı mı yoksa daha da mı düşük? psyhco kafamdaki düz mü & wide mı sorusunu tekrar aklıma getirdi[sm=s20.gif]

pSyCo -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 20:17:33)

..

pSyCo -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 20:31:50)

Bikaç foto eklicem normal 19" ve 19wide arasındaki fark için resimde açtım bitanesinde wideda yanlız 4/3 olan bağlı değil onu ztn kafanızda canlandırmanız zor olmaz büyüklüğü upload etcek yer arıyorm..

[image]http://img348.imageshack.us/img348/3914/afawwd7.jpg[/image]
[image]http://img182.imageshack.us/img182/9634/dsc00547mo8.jpg[/image]

makrovb -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 20:38:06)

Abi merebalar

Ya monitor alacam iyice kafam karaştı Samsunglarda ölü piksek garantisi var mı?
Bu model çok güzel gözüküyor resimlerde ama insanın eli değmeyince birde o kadar çok model varki insanın kafası karışıyor.

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Ağustos 2006; 20:50:27)

psyco o dediğin parlama bende de mevcut aşağıda çok az ama yukarıda belli oluyo
[image]http://image01.yuklet.com/files/5/31b6c9e3-IMG_4546.jpg[/image]
tabi bahsettiğin buysa

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.203125