Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör

mcff -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (8 Aralık 2006; 10:50:45)

insanın gozunu bozan uv ışımalar crt monitorlerde lcd lere nazaran daha fazladır, goz sagıgı için illa ki lcd tavsiye ederim, yok crt kullancam diyorsan bir uv filtresi alman gerekir ki piyasada dandik degil kaliteli birsey alman gerek, zaten uv filtreleri de ucuz birsey degil, ikisine verecegin para ile lcd alırsın :))

quote:

Orjinalden alıntı: opr

arkadaşlar pek cahilce bir soru ama mazur görün lcd monitör diğer crt ve flat lara nazaran göz bozulması olayında nasıl bu konuda bilgisi olan varmı çok fazla pc karşısında olduğum için gözlerimden endişe ediyorum

Mesudum -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (8 Aralık 2006; 14:55:37)

CRT'lerdeki genel sorun radyasyon, yansıma ve titreşim kaynaklı gerilmeler.

Uzun süredir monitör camlarında kurşunlu bileşikler kullanılarak radyasyon yayılımı ciddi oranda azaltılabildi. Kaliteli markalar üst modellerinde bunu çok önce gerçekleştirip sattılar. Bendeki eski efsane LG 795 FT+ monitörümle ışıklar kapalı sabahladığım çok olmuştur. Gençlik günlerimin "çet" arkadaşları aynı zamanlarda ağrıdan ağlamaktaydılar halbuki... UV filtreleriyse bir süre daha bu düşük kaliteli monitörler nedeniyle birilerine ekmek yedirdi. Şimdilerde hala Sony G400 monitörlerini filtreyle kullanma abukluğunu sürdürenler var çevremde. Alışkanlık işte. Bilmezler ki son dönemdeki filtrelerin amacı UV değil, kullanıcının arkasından ekrana gelen ışıkların (fluoresan lamba, pencere vs) göze yansımasını önlemek veya azaltmak üzere polarize ışık filtrasyonudur...

Monitör camları yine yansıma olaylarını oldukça azalttılar. Eskiden küresel (dışbükey parabolik) ayna gibi olduklarından etrafta ne kadar ışık varsa gözümüze sokarlardı. Önce flat square monitörler, sonra yansıma azaltıcı kaplamalar durumu iyileştirdi. Tabi ki ucuz etin yahnisini sevenler gözlerini ovuşturmaya devam ettiler.

Esas sorun ise tazeleme hızı. 19" Sony G400 CRT monitör hiç Windows XP default görünütüsü 800x600@60Hz kullanılır mı? Ama arkadaşlar bunu yapabiliyorlar. Biz 1280x1024@100Hz kullanırken onlar ağlayarak gözlük koleksiyonu sahibi oldular.

LCD geldi dert bitti. Zaten flat square. Tazeleme hızının titreşime katkısı yok. Tüpten fırlatılan elektronların ekrana çarpması sonucu oluşan radyasyon yok.

Şimdi ne var?
Şimdi açılı bakınca renklerin pembeleşmesi veya solması var (karşıdan bakacaksınız),
renklerin doğru gösterilmemesi var (IPS panel veya PVA, MVA teknolojisi için daha çok para ödeyeceksiniz),
sadece tek çözünürlükte istenen netliği vermesi var (yeni oyunların istenen netlikte oynanması için daha sık ekran kartı güncellemesi yapacaksınız),
daha yüksek fiyat var (zamanla daha da ucuzlayacaklardırr, kesin. Siz teknolojiyi yapanları bütçenizle desteklemeye devam edin),
İncelik var (Center hoparlörleri koymak için parlak fikirler bulacaksınız [sm=s19.gif] )

Dikkat ederseniz sağlığa zararı yok. Lise zamanında altı aylık proje çalışmam esnasında gözlerini Koç Unisys 14" monitörlerde bozan ben için bir sorun yok.

.oO°Oo.

erronin -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (8 Aralık 2006; 16:05:39)

Merhaba 5-10 güne kadar ben de SAMSUNG 940BW almayı düşünüyorum. Aslında PHILIPS 190S7FS ile arasında çok tereddütte kaldım. Bilmiyorum bu iki monitörü test etme şansı olanlar oldu mu ?

940bw ile ilgili birkaç sorum var :

1- mm olarak izlenilebilir alan ölçüsü verebilecek olan var mı ?

2- Tamam oyunlarda ve filimlerde basık olması normal ancak, masa üstünde, yazılarda veya diğer programlarda milimetrik bile olsa basıklık oluyor mu ?

3- Bu monitörü grafik ve tasarım amaçlı kullananlar varsa ne gibi avantaj ya da dezavantajlarını gördüler ?

Crusader -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (8 Aralık 2006; 16:08:37)

Mükemmel monitör...bu fiyata.

[:'(]

Sorulara cevaba gerek yok.
4MS...

darkside -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (8 Aralık 2006; 17:01:43)

ankarada vatan bilgisayarda açılış şerefine 199$ +kdv üper bi ürün aldım ve çok memnunum ankarada olanlara tavsiye ederim millet 4-5 tane alıyor : ))) gidin bitmeden

mcff -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (8 Aralık 2006; 17:48:46)

ne aldın sen bu fiyata 940bw mu???

quote:

Orjinalden alıntı: darkside

ankarada vatan bilgisayarda açılış şerefine 199$ +kdv üper bi ürün aldım ve çok memnunum ankarada olanlara tavsiye ederim millet 4-5 tane alıyor : ))) gidin bitmeden

dominus -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (8 Aralık 2006; 23:48:42)

Selamlar
Ben bugün sonunda 940bw yi vatandan aldım. alırken hicbir sorun yasamadım olu pixelde yok. ama baska bir sorunum var. uygun cozunurlukte ve 60hertz e ayarladım. ama goruntu, ozellikle yazılar cok bulanık gorunuyor. eski ekran kartım varken ayarlarında keskinlik diye bir ayar vardı. eski monitorumdede bu sorun oldugundan bu keskinlik ayarıyla oynayınca bu duzeliyordu. ama suanki ekran kartımda (x1600) oyle bir ayar yok. benim dusuncem bu keskinlik ayarıyla ilgili birsey. bu sorunu baska bi yoldan halledebilirmiyiz? cdden cıkan programları yukledim ama bir sonuca ulasamadım. ekrana baktıkca gozlerim agrıyor ltfn bi yardım edin.

OnuR -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (9 Aralık 2006; 12:58:35)

quote:

Orjinalden alıntı: mcff

ne aldın sen bu fiyata 940bw mu???

quote:

Orjinalden alıntı: darkside

http://forum.donanimhaber.com/m_10869904/tm.htm
evet vatan ankarada kampanya var fiyatı çok uygun

erronin -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (9 Aralık 2006; 15:13:29)

quote:

Orjinalden alıntı: erronin

Merhaba 5-10 güne kadar ben de SAMSUNG 940BW almayı düşünüyorum. Aslında PHILIPS 190S7FS ile arasında çok tereddütte kaldım. Bilmiyorum bu iki monitörü test etme şansı olanlar oldu mu ?

940bw ile ilgili birkaç sorum var :

1- mm olarak izlenilebilir alan ölçüsü verebilecek olan var mı ?

2- Tamam oyunlarda ve filimlerde basık olması normal ancak, masa üstünde, yazılarda veya diğer programlarda milimetrik bile olsa basıklık oluyor mu ?

3- Bu monitörü grafik ve tasarım amaçlı kullananlar varsa ne gibi avantaj ya da dezavantajlarını gördüler ?

Bu monitörü kullanmış kimse yok mu cevap verebilecek ?

dominus -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (9 Aralık 2006; 19:55:19)

1440x900 cozunurlukte 60hertz kullanıyorum. ekran kartım x1600pro. ama textler cok garip cıkıyor. ayarlarını iyice kurcaladım yok. ayrıca monitorde keskinlik ayarı varmıs onu kurcaladım istedigim gibi olmadı. sanki yazılar bulanık gibi. ama oyunlarda boyle bir sorunla karsılasmadım. acaba monitordem bir sorun var. forumda yazılanlara gore baska kimsenin basına gelmemiş galiba. bide hem analog hem dvi bagladım sorun duzelmedi. yapacak bi ayar filan varmı yoksa monitoru degistireyimmi

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Aralık 2006; 1:04:57)

@dominus
ClearType programını kurup gerekli ayarları yapıp tekrar bizi bilgilendir

@erronin
1-yaklaşık olarak 41cm*26cm
2-bu bahsettiğin kullandığın çözünürlükle alakalı misal 800*600 ile 1024*768 çözünürlüklerinde aradaki farkı
basıklık olarak tabir ediyorsun sanırım yada ben tam anlayamadım bu sorunu ama neye göre
basık olarak nitelendiriyorsun?
3-Ben autocad kullanıyorum ve bu tür programlar için inan bana ws monitörler çok daha iyi
bu tür programlarda sağa ve sola genişlik , yukarı ve aşağı uzunluktan daha önemli bence

@darkside
199$ +kdv gerçekten iyi bir fiyat arayan kaçırmasın derim

saygılar

gotcha78 -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Aralık 2006; 14:08:13)

quote:

Orjinalden alıntı: hanamichi

@j3rk

ilk sayfadan itibaren okumaya başlarsan tüm sorularının yanıtını bulacaksın
1- VIEWSONIC - VA1912W
2- Acer AL1916Ws
3- Samsung 940bw
genelde bu üç model karşılaştırılıyor tabi bence 940bw[:'(]

@oguzgursel
ben şimdiye kadar hep 75hz de kullandım hiç sorun olmadı inşallah monitöründe sorun yoktur
bence en kısa zamanda son ekran kartı sürücünü yükleyip 75hz de denme yap
o arka kapağı bende tam oturtamadım hemence çıkıyor
bantlasak mı ne

tum lcd monitorlerde yenileme hizi 60 hz standartdir. crt monitorler gibi yenileme hizlar 75/85/100 olmaz kesinlikle.

samsung ve philips ureticilerin yaptiklari aciklamalarda 60 hz yenileme hizini tavsiye ediyorlar.

Default olarak 60 hz ayarlayin ve yenileme hizi ile oynamayin :)

Crusader -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Aralık 2006; 15:42:43)

quote:

tum lcd monitorlerde yenileme hizi 60 hz standartdir. crt monitorler gibi yenileme hizlar 75/85/100 olmaz kesinlikle.

samsung ve philips ureticilerin yaptiklari aciklamalarda 60 hz yenileme hizini tavsiye ediyorlar.

Alla Allah demek biz yanlış görüyoruz ve biliyoruz.?
60hz ile 75hz arasındaki farkı anlaman için monitöre sahip olaman gerek.

O zaman oynamayın moynamayın diye ahkam kesmezsin.[8|]

not:Bu foruma konularında etkin yetkin kişiler girer.
sen daha yeni olduğun için pek bilmiyorsun galiba burdaki durumları.

gotcha78 -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Aralık 2006; 16:04:09)

Crusader , simdi benim 940bw monitor e sahip olmadigimi nerden cikardin. + pcnet donanim editoru'nun bu konuda yapmis oldugu gorusu dile getirdim :)

siz daha iyisini bilirsiniz bilmessiniz polemige girmem.

iyi forumlar

ekleme: yeni uye olan birinin bilgisi yok demek die kucumsemesin pls. msj sayisi ile bilgi artmaz. gercekende konularinda bilgili kisiler var paylasim ve bilgi sahibi olmak icin uye oldum. ahkem kesen de yok. 60 hz dir lcd monitorlerde yenileme hizi aksini soleyen varsa teknik olarak ispatlasin.

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Aralık 2006; 17:29:09)

quote:

Orjinalden alıntı: gotcha78

quote:

@j3rk

1- VIEWSONIC - VA1912W
2- Acer AL1916Ws
3- Samsung 940bw

@oguzgursel
ben şimdiye kadar hep 75hz de kullandım hiç sorun olmadı inşallah monitöründe sorun yoktur
bantlasak mı ne

lcd monitörlerde analog bağlantı ile 1280x1024 çözünürlükte max 85hz yenileme hızı elde edilebilir
dvi bağlantı ile kullanımda ise 60hz üretici tarafından tavsiye edilmektedir ama bu 75hz seçilemez anlamına gelmez
dikkat ettiysen tavsiye ediyorlar demekki başka yenileme hızlarıda mevcut
ama lcd lerde yenileme hızının 75hz yada 60hz olması önemli değil önemli olan tepkime süresidir
bu yüzden neyin tartışmasını yapıyoruz anlamış değilim

dominus -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Aralık 2006; 18:46:51)

hanamichi dedigini yaptım cleartype ayarlarını filan ayarladım ama soyle bir durum var. mesela siyah renkli bir yazının arkasına beyaz renk olunca yazılar cift oluyor yani bulanık oluyıor bunu duzeltmem için gozlerimi monitore iyice yaklastırmam lazım. bide bazı yazılar duzgun bazıları dedigim gibi oldu. acaba bunun baska bi yolu yokmu (baska program vs)

wacker@ -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Aralık 2006; 18:52:32)

bugün aldım bende ölü piksel çıkmadı.
düz 19" alacaktım bunu aldım iyimi ettim bilmiyorum.

FaTeeH -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Aralık 2006; 19:13:01)

quote:

Orjinalden alıntı: konsey

bugün aldım bende ölü piksel çıkmadı.
düz 19" alacaktım bunu aldım iyimi ettim bilmiyorum.

bende aynı çelişki içindeyim hala karar veremedim! ama ben daha almadım arkadaşlar rica etsem widescreen in avantajlarını ve de dezavantajlarını yazsanız tam süper olucak! [8D]

gotcha78 -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Aralık 2006; 20:36:54)

quote:

Orjinalden alıntı: Crusader

60hz ile 75hz arasında fark olduğunu gördüğüm için tartışıyorum

Gördüğüme inanacağım herhalde değil mi?

PCNet: Eger LCD ekran kullaniyorsaniz bilmelisiniz ki tazeleme hizinin 60 Hz olmasi yeterlidir. Cunku LCD ekranlar CRT ekranlarda oldugu gibi titresim ve gozde yorulma yapmiyor. Bu yuzden cozunurlugu 75 'e cikarmak icin ugrasiymayin.

PCnet Aralık 2006 Sayfa 188

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (10 Aralık 2006; 21:00:15)

@gotcha78
az önce "crt monitorler gibi yenileme hizlar 75/85/100 olmaz kesinlikle" diyordun şimdi de "Eger LCD ekran kullaniyorsaniz bilmelisiniz ki tazeleme hizinin 60 Hz olmasi yeterlidir"
diyorsun ve kendinle çelişiyorsun neyse bırakın bu boş tartışmaları burada amacımız biraz olsun yardımcı olabilmek benim @oguzgursel e anlatmaya çalıştığım bende 75hz gözüküp onda gözükmemesinin nedenleri hakkında sen tuttun nereye getirdin konuyu
bakın mesela dominus un çözemediği bir problem , SpaWn7 nin hala kafasında soru işaretleri var biraz yardımcı olalım lütfen ben bu aralar vizelerden dolayı pek katılamıyorum

@dominus
valla dijital ile çekilmiş bir macro olsa belki daha yararlı olur çünkü tam olarak nasıl bir sorunun var anlayamadım

@SpaWn7
bknz syf 1,2,3,4.........

wacker@ -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Aralık 2006; 11:23:59)

arkadaşlar benim monitörde kenarlarda görüntünün bittiği yerdeki siyah boşluklarda hafif bir yamukluk var.(çizgi paralel gitmiyor)
analog ve onboard ekran kartına bağlı ondanmı acaba veya bunu bir ayarı varmıdır?

dominus -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Aralık 2006; 13:01:52)

Hanimachi ilgin için saol ama sorun monitorde değil bendeymiş :D en kısa sürede göz doktoruna gidecem yardımın için saol yinede :D

gfb_nedkelly -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (11 Aralık 2006; 23:02:29)

arkadaşlar magictune ne işe yarıyor cd içerisindeki programları yüklemeli miyim??

AAAragorn -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (12 Aralık 2006; 16:32:36)

sonunda bende aldım..940bw carsamba(yarın) gelıyor...sanalmarketim.com dan nakit 430 tl ye aldım..insallah sorun yasamam..

sıze ozenıyordum ozentılıgım gıtmıs oldu[;)]

dominus -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (12 Aralık 2006; 23:00:09)

magic tune bildigim kadarıyla program ile lcdnin goruntu ayarlarını yapıyorsun. yani monitorun ustundeki tuslarla yaptıgın ayarları program ile yapıyorsun. ayrıca monitoru takıp calıstırdıysan ve herhangi bir goruntu sorunun yoksa cdyi yuklemesende olur.

bellerephone -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Aralık 2006; 11:15:10)

bu monitorun renk ayarlarini, fabrika cikis degerlerine nasil getirebilirim, magic tune ile bir seyler yaptim ama geri getiremiyorum. ekran cok fazla beyaz oldu, eski haline getirmek istiyorum,
gamma falan herseyi ilk degerine getirdim ama aydinligi bir turlu ortadan kaldiramadim
ne yapmak lazimdir?

Venice939 -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Aralık 2006; 12:03:11)

monitörün sadece ekran ölçüleri nedir kenarları hariç sadece görüntü merkezi

bellerephone -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Aralık 2006; 13:21:57)

19 inch Wide Screen LCD

40.92cm * 25.58 cm
----------------------
17 inch LCD ler,

33.72cm * 26.97 cm
----------------------
19 inch LCD ler

37.68cm * 30.15 cm

Venice939 -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Aralık 2006; 13:50:14)

aslında wd olunca daha minik görünüyor sanırım almışken 20'' üzeri birşey almalı

stnts -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (13 Aralık 2006; 16:31:13)

bu lcd den en iyi performans almak için bir orta seviye ekran kartı tavsiye edbilirmisiniz?
extra ne özellikler olması lazım ekran kartında ?
175-250 dolar arası ...

AAAragorn -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (14 Aralık 2006; 15:45:09)

quote:

Orjinalden alıntı: Venice939

aslında wd olunca daha minik görünüyor sanırım almışken 20'' üzeri birşey almalı

valla bence hic hic minik degil...su an elımde ve kullanıyorum 940bw yı cok guzel karizmatik...kafede 22 inc 225bw var yaklasık 1 aydır oynuyorum...eve 940bw aldım hc de kucuk degıl...gidip magazaya bakın..

+degerlendırme:

dvd,vcd fılmlerde goruntu kalıtesı gercekten ıyı 1440x900 da kullanıp soyluyorum...

oyunlarda ınsanı ıcıne ceken bı havası var..

masaustunde gayet basarılı ve olumlu..

renkler cok yerınde ben acıkcası begendım..almadan once kuskularım vardı ancak aldıktan sonra parasını hakettıgını gordum...kullanıyorum ve mutluyum...

butcesı 600 700 mılyonluk lcd lere yetmeyenlere guzel bir alternatif,herkese hıc dusunmeden tavsıye edebılecegım bı monitor...[:'(]

gfb_nedkelly -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (14 Aralık 2006; 22:45:13)

ekran çözünürlüğü sürekli olarak kaçta kalsın??1440*900 de mi?

gerkorol -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (15 Aralık 2006; 0:56:21)

quote:

Orjinalden alıntı: Crusader

quote:

arkadaslar belki biraz uzuleceksiniz ama ben bu monitoru dun aldim, ankaradaki vatan bilgisayardan cardfinans ile 330ytl ye aldim, fiyat cok dustu,

Bazen çok saçma entry'ler yazdığınızı düşünüyorum

[8D]

mucitix -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (16 Aralık 2006; 12:36:04)

[:o]Akadaşlar bi sorum olacak bu monitorü bende aldım 3 hafta oldu gayet memnunum şu yükseklik ayar aparatını nerden alabiliriz ama orjinalini bulabilirsek daha iyi olur . Türkiyeden alan varsa fiyat ve nereden alabilirim...? Resimdeki farklı bir model masa üstü olan modeli lazım.[sm=s20.gif]

http://www.audiovisualonline.co.uk/dynamic/eshop_products.set/ref/371/omnimount-lcd-cantilever-mount-75100-cl-vesa-standard/display.html

[image]local://upfiles/67492/2731B96AC75E45F5AB8C835B58C77889.jpg[/image]

batigol_7 -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (17 Aralık 2006; 16:10:41)

bilgi ve tecrübe paylaşımına devam edelim seviye çok düştü !!!

benq 92w ile samsung 940w arasındaki farkları tecrübesi olan birinden bekliyorum ben ikisinide şöylesine bi kullandım bana ben q daha net ve canlı renklere sahip gibi geldi

hakanemre34 -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (18 Aralık 2006; 8:32:48)

Bende xbox360 ta kullanmak üzere samsung 940bw aldım..Fakat ekran renk ve parlaklık ayarlarını bir türlü istediğim gibi ayarlıyamadım..Sanki renkler biraz cansız ve dataysız gibi geldi xbox360ta...Acaba bunu en iyi şekilde nasıl ayarlıyabilirim..

pin_tim -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (20 Aralık 2006; 7:07:07)

ekran karti nvidia geoforce 6600 LE kullaniyorum.

bende kurgu üzerine calisicam ve film icin kullaniyorum.hani üc bes de oyun oynicam.

ancak bu kart Light edition oldugu icin felan bi sikinti yaratirmi.

bir de yazilar bulanikmis felan.iste benim ekran karti bide cok iyi olmadigi icin bunun etkisi olurmu.simdi bunu sabahin köründe yaziyorum.bi kac saat sonra almaya gdicem.???

geyveli -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (20 Aralık 2006; 9:14:12)

arkaaşlar
intel 965 chipsetli ana kart kullanıyorum onboard ekran karlı diceğim şudur ki
ben nfs carbonu çalıştıramadım crak dosyası falan filan sorunu değil arkadaşlar
aynı krulumu arkdaaşa yaptım çalıştı yalnız onun 7200 geforce ekran kartı var
şimdi çalıoşama nedeni,onboard ekran kartımı yoksa bu wide scren özleliğğinin desteklememesimi bilmiyorum oyun bunu destekliyıomu forumda geniş bi araştırma yapamadan sordum aynı soru tekarar lamışsam özür dilerim

jason133 -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (21 Aralık 2006; 8:40:19)

Arkadaşlar ben de 940BW'yi dün itibariyle almış bulunuyorum. Dış görünüş olarak oldukça şık bir monitör.
Ancak yükseklik ayarının olmaması gerçekten bir dezavantaj.. Aparatını nereden temin edebileceğimi bilen varsa yardımını rica ederim. Ayrıca ben ekranı aşağı yukarı oynatmayı da beceremedim :) İlk akşamdan elimde kalmasın diye çok da zorlamadım. 940 BW nin ekranı aşağı yukarı hareket ediyo mu önce bi teyit ettireyim dedim..

tepeb -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (21 Aralık 2006; 14:40:00)

quote:

Orjinalden alıntı: batigol_7

bilgi ve tecrübe paylaşımına devam edelim seviye çok düştü !!!

benq 92w ile samsung 940w arasındaki farkları tecrübesi olan birinden bekliyorum ben ikisinide şöylesine bi kullandım bana ben q daha net ve canlı renklere sahip gibi geldi

benq 700.1 samsung ise 500.1 kontrast oranına sahip yani benq nun renklerinin daha canlı gözükmesi normal
tepki süresi olarakda samsung 4ms benq 5ms ama bu pek fark yaratmaz tabe
benq nun çok iyi monitörler ürettiğini söylemek yanlış olmaz sanırım
keza samsung ta öyle [:'(]

Dexoy -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (23 Aralık 2006; 17:56:54)

Bu topic ne olmuş böyle ya ben salı günü alıyorum 940BW'yi...Bu konuyu baştan sona okudum kafam allak bullak oldu [8D]
tavsiyem hiç okumayın direk alın [:D]okursanız vazgeçme ihtimaliniz %90[&:]

hooijdonk1120 -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (23 Aralık 2006; 19:10:04)

bende 2 hafta önce vatan computer dan 474 ytl ye aldım.Alırken Ölü piksel filan hiç sormadım.Burda verilen programla bakdım hiç.Şansıma hiç ölü piksel yok.

Önceden bende de 70 ve 75 hz görünmüyordu.Atinin 6.12 son driverini yükledim şimdi görünüyor.

fifa 2007 de bulanıklaşma oluyor.Siz de de oluyor mu?Ve fifa yı 1440 x900 de oynayabilir miyiz?
http://www.widescreengamingforum.com/wiki/index.php?title=Main_Page Burada verilen linke baktım burda yazmıyor.

ekran kartım ati x1300
Ve nfs:carbon da kesinlikle ve kesinlikle çözünürlüğü en üste çıkarın.kasılırsa özellikleri düşürün ama çözünürlük en üstte olsun.Çok acayip farkediyor.

http://interfacelift.com/wallpaper/index.php?w=0&sort=downloads&id=&page=2 bu adresden de 1440x900 lük wallpaperlar indirebilirsiniz.

http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx buradan da hd video indirebilirsiniz.

bilmescomp -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (23 Aralık 2006; 23:04:18)

herkese merhaba,

Ben de o mu bu mu şu mu derken... 940bw aldım.. Teknosa dan 404 ytl peşine.. Kamerası yanında hediye..

Gayet uygun fiyat... Monitör harika, çıkartıp kutudan mağazada almadan ölü piksel kontrolu yaptık.. Sonra da

çıkmaz inş.... Yalnız şimdi farkettim, arka kapağı yok bunun, kurulum kılavuzunda var gibi gözüküyot..

Kabloları kapatan kapak var mı arkadaşlar arka tarafında? Yoksa ben mi unuttum magazada?[sm=s20.gif]

FaTeeH -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (23 Aralık 2006; 23:06:34)

quote:

Orjinalden alıntı: bilmescomp

herkese merhaba,

Ben de o mu bu mu şu mu derken... 940bw aldım.. Teknosa dan 404 ytl peşine.. Kamerası yanında hediye..

Gayet uygun fiyat... Monitör harika, çıkartıp kutudan mağazada almadan ölü piksel kontrolu yaptık.. Sonra da

çıkmaz inş.... Yalnız şimdi farkettim, arka kapağı yok bunun, kurulum kılavuzunda var gibi gözüküyot..

Kabloları kapatan kapak var mı arkadaşlar arka tarafında? Yoksa ben mi unuttum magazada?[sm=s20.gif]

benim bildiğim kadarıyla arka kapağı var! teknosa 1 2 hafta felan ölü piksel garantisi veriyormu acaba! yoksa vatan daha makul bence 396ytl + 11 taksit(cardfinans) avantajı var! [:'(]

bilmescomp -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (23 Aralık 2006; 23:21:45)

Ya biz taşra çocuguyuz, vatan yok malesef burlarda :) Aşağı yukarı aynı fiyatta bunlar neden sadece cardfinansa veriyolar, peşin versen bile o kadar indirim olmuyor, ilginç bişi :) Cardfinans başvuru yaptım zaten bekliyoz çıkmasını [:D] B.sayarcıları seviyo finansçılar [:'(]

Yaw harbi kapak var mı, açtıgımız yerde moınitörü koyduk kaldı galiba [sm=s20.gif] [sm=s20.gif]

AAAragorn -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (24 Aralık 2006; 16:39:28)

kapagı var cıkmadıysa aldıgın yere orda kalmıs olabılır.. eger yoksa monıtoru degıs..(yada orda baska monıtorden alıp versınler sana)[8D]

mcff -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (24 Aralık 2006; 19:26:47)

beyler, özellikle monitöründe ölü pikseli olan arkadaşlar adres verecem bir inceleyin derim.

JScreenFix - Fix stuck pixels and burn-in on LCD and plasma screens.

adresini herkes incelesin bir, belki işinize yarar.

bilmescomp -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (24 Aralık 2006; 20:48:42)

Ya orda kalmış :) Çok şükür 5 paralık kapak, görünmeyen yerde ama yine de monitörün parçası [:(]

batigol_7 -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (24 Aralık 2006; 22:05:34)

quote:

Orjinalden alıntı: bilmescomp

Ya orda kalmış :) Çok şükür 5 paralık kapak, görünmeyen yerde ama yine de monitörün parçası [:(]

dvi kablo çıkmadı dimi kutudan

AAAragorn -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (25 Aralık 2006; 16:28:06)

benım kutudan dvi ve rgb kablosu cıktı..bıldıgım kadarıyla kutudan kabloları cıkıyor..

bilmescomp -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (26 Aralık 2006; 13:06:07)

Dvi kablo da analog kabloda çıktı..[:(] Dvi kablo koymayanları zaten anlamak mümkün değil.. [:-] Ben 2 kabloyu da bagladım ekran kartına.. Peki geçişleri nasıl

yapıyoruz bilen var mı? Yani istedigim zaten analogtan istedigm zaman DVI dan kullanmak için bi geçiş yolu var mı?

miraculous -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (26 Aralık 2006; 18:19:25)

Arkadaşlar ben de 940 BW aldım vatandan çok şükür ölü piksel falan yok yalnız ilk başlarda magic tune yazılımı çalışıyordu şimdi ise çalışmıyor sisteminiz desteklemiyor diye uyarı veriyor. ilkin niye çalıştın o zaman meret [:)]
bunun çalışması için extra bir program gerekiyor mu? sitesine baktım ama bi şey anlamadım ingilizcem o kadar ii değil çünkü [:)] java framework gibi extra yazılımlar falan tamam. şimdi niye çalışmıyor anlamadım. bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? cd deki diğer yazılımlarda bir sorun yok gayet normal çalışıyorlar

hanamichi -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (27 Aralık 2006; 11:36:41)

@bilmescomp
sağdan üçüncü tuş bu işe yarıyor

@miraculous
m.t. programını kaldırıp tekrar kurmayı dene
ekran kartı sürücüsüyle bir çakışma olabilir

evet kutudan kapak kablolar çıkması lazım eğer yoksa satın aldığınız yere başvurun

bilmescomp -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (27 Aralık 2006; 16:45:07)

Teşekkürler, adamakıllı bakamadım daha kılavuzuna...

miraculous -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (27 Aralık 2006; 20:16:10)

tşk ler hocam bir değil bir kaç defa kaldırıp kurdum maalesef yine olmadı. gittim sitesinden 4.0 premium versiyonunu indirdim (cd deki 3.6 ydı) sonuç yine aynı. bekleyelim bakalım belki keyfi yerine gelir [8D]
quote:

@bilmescomp
sağdan üçüncü tuş bu işe yarıyor

@miraculous
m.t. programını kaldırıp tekrar kurmayı dene
ekran kartı sürücüsüyle bir çakışma olabilir

evet kutudan kapak kablolar çıkması lazım eğer yoksa satın aldığınız yere başvurun

serpantin -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (27 Aralık 2006; 20:22:54)

Nova da kampanya var şuan, Samsung 940BW 229 $

Crusader -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (27 Aralık 2006; 20:29:48)

CD'deki programın avantajı.
Kendi gözünüze göre RENK ayarı yapılabilmesi.

Nvidia ekran kartlarında da var bu.
renklere gözünüzü kısarak bakıp ondan sonra renk ayarını yapıp
belirli bir renk profili oluşturuyorsunuz.

gerekli görülebilir bazı kullanıcılar için.

federaL -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (27 Aralık 2006; 23:33:22)

quote:

Orjinalden alıntı: gotcha78

quote:

@j3rk

1- VIEWSONIC - VA1912W
2- Acer AL1916Ws
3- Samsung 940bw

@oguzgursel
bantlasak mı ne

Olmaz kesinlikle demeden önce birşeyi unutuyorsun sanirim digital olarak bağlarsan 60 hz üstüne çıkamazsın eğer analog olarak bağlarsan 75 hz ve üstü mümkündür.

Bu arada bugün samsung 940BW almaya gittim fakat bir anda fikrimi değiştirerek 2000:1 contrast a sahip LG L194WT aldım fiyat aynıydı ikisi arasında seçim yapmak bana kaldı LG 5ms VE 2000:1 Contrast / Samsung ise 500:1 contrast 4 ms film izlerken ve oyunlarda conrastın etkisi görülür derecede fark ediyor. Inşallah pişman olmam.

Crusader -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (27 Aralık 2006; 23:53:02)

75hz üzeri çıkılmıyor analog için.
DVI out ekran kartı alınca ordan bağlayacağım.
Ama ekran titremesini hissedersem analog daha iyi belki ...ama görmek gerek.

Keşke dedim 940BW alsaydın demek istedim LG'in yerine.

Bir Counter Strike oynuyorum benim külüstürle 1700+ Athlon Gf4 MX440 'da...widescreen 1440x900
Evlere şenlik durumdayım.Biraz geriden geliyoruz :) bunun da zevki online çıkıyormuş. heheh.

sathaner -> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! (28 Aralık 2006; 9:27:00)

Arkadaşar sizlere güverenek bende aldım bu monitörü, pişman olmadım tabi, teşekkürler.

Vatan bilgisayarda, cardfinansa %8 indirimli ve 11 taksit, yani 438 ytl + 11 taksite aldım alcaklara duyurulur.

Sayfa: <<   < önceki  7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.515625