Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! Sayfa: <<   < önceki  7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mcff

Sisteme Gözat

8 Aralık 2006; 10:50:45 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

insanın gozunu bozan uv ışımalar crt monitorlerde lcd lere nazaran daha fazladır, goz sagıgı için illa ki lcd tavsiye ederim, yok crt kullancam diyorsan bir uv filtresi alman gerekir ki piyasada dandik degil kaliteli birsey alman gerek, zaten uv filtreleri de ucuz birsey degil, ikisine verecegin para ile lcd alırsın :))

quote:

Orjinalden alıntı: opr

arkadaşlar pek cahilce bir soru ama mazur görün lcd monitör diğer crt ve flat lara nazaran göz bozulması olayında nasıl bu konuda bilgisi olan varmı çok fazla pc karşısında olduğum için gözlerimden endişe ediyorum

�Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.� M. Kemal ATATURK
Mesudum

Sisteme Gözat

8 Aralık 2006; 14:55:37 

CRT'lerdeki genel sorun radyasyon, yansıma ve titreşim kaynaklı gerilmeler.

Uzun süredir monitör camlarında kurşunlu bileşikler kullanılarak radyasyon yayılımı ciddi oranda azaltılabildi. Kaliteli markalar üst modellerinde bunu çok önce gerçekleştirip sattılar. Bendeki eski efsane LG 795 FT+ monitörümle ışıklar kapalı sabahladığım çok olmuştur. Gençlik günlerimin "çet" arkadaşları aynı zamanlarda ağrıdan ağlamaktaydılar halbuki... UV filtreleriyse bir süre daha bu düşük kaliteli monitörler nedeniyle birilerine ekmek yedirdi. Şimdilerde hala Sony G400 monitörlerini filtreyle kullanma abukluğunu sürdürenler var çevremde. Alışkanlık işte. Bilmezler ki son dönemdeki filtrelerin amacı UV değil, kullanıcının arkasından ekrana gelen ışıkların (fluoresan lamba, pencere vs) göze yansımasını önlemek veya azaltmak üzere polarize ışık filtrasyonudur...

Monitör camları yine yansıma olaylarını oldukça azalttılar. Eskiden küresel (dışbükey parabolik) ayna gibi olduklarından etrafta ne kadar ışık varsa gözümüze sokarlardı. Önce flat square monitörler, sonra yansıma azaltıcı kaplamalar durumu iyileştirdi. Tabi ki ucuz etin yahnisini sevenler gözlerini ovuşturmaya devam ettiler.

Esas sorun ise tazeleme hızı. 19" Sony G400 CRT monitör hiç Windows XP default görünütüsü 800x600@60Hz kullanılır mı? Ama arkadaşlar bunu yapabiliyorlar. Biz 1280x1024@100Hz kullanırken onlar ağlayarak gözlük koleksiyonu sahibi oldular.

LCD geldi dert bitti. Zaten flat square. Tazeleme hızının titreşime katkısı yok. Tüpten fırlatılan elektronların ekrana çarpması sonucu oluşan radyasyon yok.

Şimdi ne var?
Şimdi açılı bakınca renklerin pembeleşmesi veya solması var (karşıdan bakacaksınız),
renklerin doğru gösterilmemesi var (IPS panel veya PVA, MVA teknolojisi için daha çok para ödeyeceksiniz),
sadece tek çözünürlükte istenen netliği vermesi var (yeni oyunların istenen netlikte oynanması için daha sık ekran kartı güncellemesi yapacaksınız),
daha yüksek fiyat var (zamanla daha da ucuzlayacaklardırr, kesin. Siz teknolojiyi yapanları bütçenizle desteklemeye devam edin),
İncelik var (Center hoparlörleri koymak için parlak fikirler bulacaksınız )

Dikkat ederseniz sağlığa zararı yok. Lise zamanında altı aylık proje çalışmam esnasında gözlerini Koç Unisys 14" monitörlerde bozan ben için bir sorun yok.

.oO°Oo.

AmdSapphirePalitSamsungTwinmosSeagateLgAsusLogitechIncaBilliontonCanonPiranhaAirties
CorsaCDTI-NokiaN82-SEK700i-Canon-Bursa-Galatasaray
erronin

8 Aralık 2006; 16:05:39 

Merhaba 5-10 güne kadar ben de SAMSUNG 940BW almayı düşünüyorum. Aslında PHILIPS 190S7FS ile arasında çok tereddütte kaldım. Bilmiyorum bu iki monitörü test etme şansı olanlar oldu mu ?

940bw ile ilgili birkaç sorum var :

1- mm olarak izlenilebilir alan ölçüsü verebilecek olan var mı ?

2- Tamam oyunlarda ve filimlerde basık olması normal ancak, masa üstünde, yazılarda veya diğer programlarda milimetrik bile olsa basıklık oluyor mu ?

3- Bu monitörü grafik ve tasarım amaçlı kullananlar varsa ne gibi avantaj ya da dezavantajlarını gördüler ?

Crusader
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

8 Aralık 2006; 16:08:37 

Mükemmel monitör...bu fiyata.

Sorulara cevaba gerek yok.
4MS...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crusader -- 8 Aralık 2006; 16:09:29 >
darkside

8 Aralık 2006; 17:01:43 

ankarada vatan bilgisayarda açılış şerefine 199$ +kdv üper bi ürün aldım ve çok memnunum ankarada olanlara tavsiye ederim millet 4-5 tane alıyor : ))) gidin bitmeden

yarınlar bugün kadar karanlık olmayacak!
mcff

Sisteme Gözat

8 Aralık 2006; 17:48:46 

ne aldın sen bu fiyata 940bw mu???

quote:

Orjinalden alıntı: darkside

ankarada vatan bilgisayarda açılış şerefine 199$ +kdv üper bi ürün aldım ve çok memnunum ankarada olanlara tavsiye ederim millet 4-5 tane alıyor : ))) gidin bitmeden

�Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.� M. Kemal ATATURK
dominus

8 Aralık 2006; 23:48:42 

Selamlar
Ben bugün sonunda 940bw yi vatandan aldım. alırken hicbir sorun yasamadım olu pixelde yok. ama baska bir sorunum var. uygun cozunurlukte ve 60hertz e ayarladım. ama goruntu, ozellikle yazılar cok bulanık gorunuyor. eski ekran kartım varken ayarlarında keskinlik diye bir ayar vardı. eski monitorumdede bu sorun oldugundan bu keskinlik ayarıyla oynayınca bu duzeliyordu. ama suanki ekran kartımda (x1600) oyle bir ayar yok. benim dusuncem bu keskinlik ayarıyla ilgili birsey. bu sorunu baska bi yoldan halledebilirmiyiz? cdden cıkan programları yukledim ama bir sonuca ulasamadım. ekrana baktıkca gozlerim agrıyor ltfn bi yardım edin.

Asus p4p800 anakart - İntel Pentium 4 2.4 ghz işlemci - 2x256 mb + 1x512 mb Kingston ram - Sapphire Radeon x1600pro 256 mb AGP - 2x80gb Seagate HDD - Samsung 940BW 19' - 52x32x52x LG cdrw - 16x Philips combo dvdrw - Creative SB Live 5+1 - Logitech X-540
UYDU: Skystar 2 TV kartı + 2x next lnb (türksat + hotbird) - D Smart
OnuR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

9 Aralık 2006; 12:58:35 

quote:

Orjinalden alıntı: mcff

ne aldın sen bu fiyata 940bw mu???

quote:

Orjinalden alıntı: darkside

http://forum.donanimhaber.com/m_10869904/tm.htm
evet vatan ankarada kampanya var fiyatı çok uygun

erronin

9 Aralık 2006; 15:13:29 

quote:

Orjinalden alıntı: erronin

Merhaba 5-10 güne kadar ben de SAMSUNG 940BW almayı düşünüyorum. Aslında PHILIPS 190S7FS ile arasında çok tereddütte kaldım. Bilmiyorum bu iki monitörü test etme şansı olanlar oldu mu ?

940bw ile ilgili birkaç sorum var :

1- mm olarak izlenilebilir alan ölçüsü verebilecek olan var mı ?

2- Tamam oyunlarda ve filimlerde basık olması normal ancak, masa üstünde, yazılarda veya diğer programlarda milimetrik bile olsa basıklık oluyor mu ?

3- Bu monitörü grafik ve tasarım amaçlı kullananlar varsa ne gibi avantaj ya da dezavantajlarını gördüler ?

Bu monitörü kullanmış kimse yok mu cevap verebilecek ?

dominus

9 Aralık 2006; 19:55:19 

1440x900 cozunurlukte 60hertz kullanıyorum. ekran kartım x1600pro. ama textler cok garip cıkıyor. ayarlarını iyice kurcaladım yok. ayrıca monitorde keskinlik ayarı varmıs onu kurcaladım istedigim gibi olmadı. sanki yazılar bulanık gibi. ama oyunlarda boyle bir sorunla karsılasmadım. acaba monitordem bir sorun var. forumda yazılanlara gore baska kimsenin basına gelmemiş galiba. bide hem analog hem dvi bagladım sorun duzelmedi. yapacak bi ayar filan varmı yoksa monitoru degistireyimmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dominus -- 10 Aralık 2006; 0:39:04 >

Asus p4p800 anakart - İntel Pentium 4 2.4 ghz işlemci - 2x256 mb + 1x512 mb Kingston ram - Sapphire Radeon x1600pro 256 mb AGP - 2x80gb Seagate HDD - Samsung 940BW 19' - 52x32x52x LG cdrw - 16x Philips combo dvdrw - Creative SB Live 5+1 - Logitech X-540
UYDU: Skystar 2 TV kartı + 2x next lnb (türksat + hotbird) - D Smart
hanamichi

Sisteme Gözat

10 Aralık 2006; 1:04:57 

@dominus
ClearType programını kurup gerekli ayarları yapıp tekrar bizi bilgilendir

@erronin
1-yaklaşık olarak 41cm*26cm
2-bu bahsettiğin kullandığın çözünürlükle alakalı misal 800*600 ile 1024*768 çözünürlüklerinde aradaki farkı
basıklık olarak tabir ediyorsun sanırım yada ben tam anlayamadım bu sorunu ama neye göre
basık olarak nitelendiriyorsun?
3-Ben autocad kullanıyorum ve bu tür programlar için inan bana ws monitörler çok daha iyi
bu tür programlarda sağa ve sola genişlik , yukarı ve aşağı uzunluktan daha önemli bence

@darkside
199$ +kdv gerçekten iyi bir fiyat arayan kaçırmasın derim

saygılar

gotcha78

10 Aralık 2006; 14:08:13 

quote:

Orjinalden alıntı: hanamichi

@j3rk

ilk sayfadan itibaren okumaya başlarsan tüm sorularının yanıtını bulacaksın
1- VIEWSONIC - VA1912W
2- Acer AL1916Ws
3- Samsung 940bw
genelde bu üç model karşılaştırılıyor tabi bence 940bw

@oguzgursel
ben şimdiye kadar hep 75hz de kullandım hiç sorun olmadı inşallah monitöründe sorun yoktur
bence en kısa zamanda son ekran kartı sürücünü yükleyip 75hz de denme yap
o arka kapağı bende tam oturtamadım hemence çıkıyor
bantlasak mı ne

tum lcd monitorlerde yenileme hizi 60 hz standartdir. crt monitorler gibi yenileme hizlar 75/85/100 olmaz kesinlikle.

samsung ve philips ureticilerin yaptiklari aciklamalarda 60 hz yenileme hizini tavsiye ediyorlar.

Default olarak 60 hz ayarlayin ve yenileme hizi ile oynamayin :)

Crusader
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

10 Aralık 2006; 15:42:43 

quote:

tum lcd monitorlerde yenileme hizi 60 hz standartdir. crt monitorler gibi yenileme hizlar 75/85/100 olmaz kesinlikle.

samsung ve philips ureticilerin yaptiklari aciklamalarda 60 hz yenileme hizini tavsiye ediyorlar.

Alla Allah demek biz yanlış görüyoruz ve biliyoruz.?
60hz ile 75hz arasındaki farkı anlaman için monitöre sahip olaman gerek.

O zaman oynamayın moynamayın diye ahkam kesmezsin.

not:Bu foruma konularında etkin yetkin kişiler girer.
sen daha yeni olduğun için pek bilmiyorsun galiba burdaki durumları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crusader -- 10 Aralık 2006; 15:51:32 >
gotcha78

10 Aralık 2006; 16:04:09 

Crusader , simdi benim 940bw monitor e sahip olmadigimi nerden cikardin. + pcnet donanim editoru'nun bu konuda yapmis oldugu gorusu dile getirdim :)

siz daha iyisini bilirsiniz bilmessiniz polemige girmem.

iyi forumlar

ekleme: yeni uye olan birinin bilgisi yok demek die kucumsemesin pls. msj sayisi ile bilgi artmaz. gercekende konularinda bilgili kisiler var paylasim ve bilgi sahibi olmak icin uye oldum. ahkem kesen de yok. 60 hz dir lcd monitorlerde yenileme hizi aksini soleyen varsa teknik olarak ispatlasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gotcha78 -- 10 Aralık 2006; 16:06:40 >

hanamichi

Sisteme Gözat

10 Aralık 2006; 17:29:09 

quote:

Orjinalden alıntı: gotcha78

quote:

Orjinalden alıntı: hanamichi

@j3rk

ilk sayfadan itibaren okumaya başlarsan tüm sorularının yanıtını bulacaksın
1- VIEWSONIC - VA1912W
2- Acer AL1916Ws
3- Samsung 940bw
genelde bu üç model karşılaştırılıyor tabi bence 940bw

@oguzgursel
ben şimdiye kadar hep 75hz de kullandım hiç sorun olmadı inşallah monitöründe sorun yoktur
bence en kısa zamanda son ekran kartı sürücünü yükleyip 75hz de denme yap
o arka kapağı bende tam oturtamadım hemence çıkıyor
bantlasak mı ne

lcd monitörlerde analog bağlantı ile 1280x1024 çözünürlükte max 85hz yenileme hızı elde edilebilir
dvi bağlantı ile kullanımda ise 60hz üretici tarafından tavsiye edilmektedir ama bu 75hz seçilemez anlamına gelmez
dikkat ettiysen tavsiye ediyorlar demekki başka yenileme hızlarıda mevcut
ama lcd lerde yenileme hızının 75hz yada 60hz olması önemli değil önemli olan tepkime süresidir
bu yüzden neyin tartışmasını yapıyoruz anlamış değilim

dominus