@BurakMert mönitör de menu ye gir en alt seçenekte i(bilgi) seçeneğini seç kaç hz gözüküyor 60 mı orda da? Eğer ekran kartı sürücün eski ise güncelleyip dene birde
@pettro dvi bağlantıyı yaptıktan sonra lcd de soldan 4. tuşa basarak analogtan dvi a geçiş yapmalısın tuşa bastığında sol üste digital yazısı görünecek bunu yaptıysan kabloları kontrol et mümkünse başka bir dvi kablo ile dene
@izmitcarsi oyunlarda ne gibi sorunlar var biraz açarmısın mesela bende oblivion ı 1440x900 de açarsam kasım kasım kasılıyor ama başka oyunlarda pek sorun olmuyor oyundan oyuna değişiyor tabi
@zts hayırlı olsun
Oyunlarda 1440x900 çözünürlügü cıkmıyor.. Mesela Fifa 2007 oynuyorum wide çözünürlügünde ama 1440 olan değil bi düşügü olması lazım görüntüde hızlı hareketler oldugu zaman bulanıklaşma oluyor..Pes 6 Oynuyorum 1440x900 de bazı yerleri hızlı bazı yerleri yavaş oynanabirlik kötü oluyor.. Need For Speed Carbon u kurdum bitane bile wide çözünürlügü yok Sorun bu..
Gayet doğal sorunlar bunlar.Önemli olan desktop'da 1440x900'de 75hz yakalamak.. Daha bugün sıfırdan kurdum yeni forceware ve direk son çözünürlüğü gördü sistem üstelik geForce 4 mx440...daha ne diyim..? monitör driver'ını da tabii monsetup tıklayarak yapılabilir.
eksa dan bugun itibariyle aldım 260 dolar+kdv.ghost recon advanced warfighter da goruntude bozulma sorunu oldu bu herkesde oluyomu acaba oyundan oyuna mı degisiyor?ekran kartım 6600 msi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uakapalı -- 4 Kasım 2006; 22:44:01 >
Arkadaşlar lütfen biri yardımcı olabilir mi? Ne yaptıysam tazeleme oranını 75 hz yapamıyorum. 60 hz den yukarı çıkmıyor. En son ekran kartı sürücüsünü yükledim. Monitörün sürücüsü de kurulu? Daha ne yapmak gerekiyor? Ekran kartım x1600pro
[/quote] Oyunlarda 1440x900 çözünürlügü cıkmıyor.. Mesela Fifa 2007 oynuyorum wide çözünürlügünde ama 1440 olan değil bi düşügü olması lazım görüntüde hızlı hareketler oldugu zaman bulanıklaşma oluyor..Pes 6 Oynuyorum 1440x900 de bazı yerleri hızlı bazı yerleri yavaş oynanabirlik kötü oluyor.. Need For Speed Carbon u kurdum bitane bile wide çözünürlügü yok Sorun bu.. [/quote]
Selam dostum bu monitorden almayı düşünüyorum ancak senden daha detaylı bilgi alabilirmiyim oyun performansı açısından bu bahsettiklerin göze çok batan sorunlarmı yoksa sadece sende mi sıkıntı var acaba?
Wide mı yoksa normal 19 mu derken opyun performansı açısından normal 997m crt yide düşünmeye başladım..Bana göre oyun+divx+programs şimdi tercih yapma zamanı..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forzaiso -- 5 Kasım 2006; 13:42:05 >
Ekran geniş o yüzden uyum sorunları olacaktır. son kullanıcı için ancak yeterli araştırmaları yapabilecek durumda ise aslında tavsiye edilebilir.Çünkü çeşitli ayarlar için boğulmak durumunda kalınabiliyor çoğu zaman.Mesela,bir oyun geniş ekran çözünürlüklerini desteklemiyorsa internet'den gerekli araştırmaların yapılması gerekiyor uyum sağlatmak için.
Kısacası eğer sistem,oyun,programlar üzerine deneyimli kullanıcı değilseniz. 4:3 19inch LCD alın gitsin.Ama LCD alın artık,CRT gözlere zarar benden söylemesi.[bunu herhalde tartışmayız]
Samsung-Philips-LG arasında şeçim yapılabilir.Sony ise gani para var ise.
arkadaslar far cry ve Commandos Strike Force widescreen olarak neler yapılması gerekiyor yardımcı olurmusunuz.. http://www.widescreengamingforum.com adresinde baktım ama ing. cok iyi olmadıgı icin yapamadım...
Arkadaşlar ne olur şu 60 hz olayına bir çare. Ne yaptıysam çıkmıyor 75 hz ye. Birde sormak istediğim bir şey var. DVD filmlerde taö ekran izleyemiyorum. Yani tabii ki ekranın tamamını kaplamıycak ama benim bahsettiğim alttan ve üstten olan boşuklar değil, sağ dan ve soldandan da çok fazla boşluk kalıyor. Özel bir ayar mı yapmak gerekiyo? Ya da farklı bir program mı kullanmak lazım power dvd gibi? Ben media player ile izlemeye çalıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigger_agc -- 5 Kasım 2006; 20:43:55 >
Bu arada bugün baktım monitöre 500:1 we 300cd şu parlaklık konusu nasıl kullanan arkadaslardan fikir alabilirmiyim hani film izlerken parlak olsun istiyorum..
Ben valla hiç ayarlara karışmadım.sadece internet magicbright ayarını kullanıyorum film için movie'yi.Yoksa ayar değiştirirsen custom olarak ayar oluşuyor.Ben Samsung'a güvendim o konuda MagicBright daha iyi bence.Nvidia ve kurulum cd'sinde var renk profil ayarları tabii.
cihaz güzel fazla - tarafı yok.
soldan 2.tuş magicbright
PS2 için bağlantı kablosu yada kutusu aramaya başladım. Uygun birşey bulursam almak istiyorum.Progressive Scan ve widescreen option'u olan oyunlar çalışır büyük ihtimal ile PS2 linux kit içinden çıkan kablo ile ..ondan eminim. Örnek oyunda God of War.ama o kablo TR'de yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crusader -- 5 Kasım 2006; 21:54:56 >
ekran kartı x1800gto son sürücüyü yükledim ati catalyst 6.10 ama yine aynı sorun değişmedi.
valla bende anlamadım lcd ile verilen cd deki gerekli monitör sürücüsünü yükledinmi? o da olmadı başka bir pc ile dene monitörü yani lcd de sorun olmadığından emin ol derim
Beyler ben bu sorunun cevabını buldum. Eğer bağlantınızı dvi dan yaptıysanız 1440x900 de 75 hz kullanamıyorsunuz. Bu ancak analogda mümkün. Ancak edindiğim bilgilere göre lc monitörlerde tazeleme oranı, crt'lerde olduğu kadar aşırı fark yaratmıyor. Yani sorun hissetmiyorsanız sırf 75 hz olsun diye dvi baağlantı kalitesinden vazgeçilmez.
Bu arada yukarda da belirttim ama görülmedi herhalde. DVD izlerken sağdan ve soldan çok boşluk kalıyo. Bunun nedeni nedir? Özel bir programla mı izlemek lazım? Ben direk media player ile baktım.
DVD izleyeceksen PowerDVD bu işi en iyi yapan program. onda zaten aspect ratio ayarlarını seçebilirsin. bunların haricinde monitör 16:10 yani siyah bantlar 16:9 film izlerken kalacak bunu önlemek istiyorsan stretch yapan PowerDVD,mediaplayer classic bilemedin VLC ile izleyeceksin. iş bunlara kaldıysa sorun yok.esas ölü pixel varmı yok mu ona bak
Derdim alltan ve üstten boşluk kalması değildi zaten. Sağdan ve soldan boşluk kalmasaydı. Onu da dediğin gibi programlarla halletcez demekki. Şu 75 hz olayına çözüm buldum zannediyordum. Arkadaşın gösterdiği ss den sonra bulamadığımı anladım. Nedir vallaha bunun sırrı anlayamadım. Peki ss veren arkadaş acaba 75 hz ve 60 hz arasında bariz bir fark hissedip hissetmediğini söyleyebilir mi acaba?
Ölü piksel var birkaçtane. Ama normal kullanımda hiç belli olmuyo. Çok yakından baksan bile belli olmuyo. Anca test yapınca çıkıyor. Bunun içinde ürünü değiştirmek istemiyorum. Çünkü teknosadan aldım ve alırken orda kontrol etme şansımız yok. Alıcam gelicem eve bi açacam bu sefer 1-2 tane değil 4-5 tane çıkacak. Sonra bidaha uğraş dur. O yüzden bu şekilde b