@canjan monitör 1400x900 çözünürlüğünde max 75 hz desteklemekte 85 de kulllanamazsın monitör ayarlarındaki "bu monitörün görüntüleyemiyeceği modları sakla" ifadesinin başına bi click koy
@mutimuti ölü piksel ile toprak hat arasında ilişki varmı bilmiyorum ama ben lcd almadan şans eseri eve gelen elektrikçiye toprak hattı çektirdim henüz öp yok çok şükür
1440x990 native çözünürlük hariç kullanıldığı zaman bulanıklık olabileceği söyleniyor.Genelde LCD'ler için geçerli bir durummuş.Acaba 1280x1024 kullanan varmı sorunsuz.Birde voltaj inip çıkmaları Türkiye'in her yerinde ayda yılda 1 de olsa olabilecek bir durum.Bu durumda sonuç olarak 1 sene sonra ölü pixel havuzuna mı dönecek bu monitor.Saçma değil mi biraz üreticilerin bunu düşünmesi gerekmez mi?
@bekoc
PS3'de VGA kablosu olacağı veya bir bağlantı ile HDready sisteme adapte olabileceği bilinmekte. Bu monitor ile bağlantı yapılması çok büyük olasılık.Xbox360 bağlayan arkadaş buraya screenshot yollamıştı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crusader -- 6 Ekim 2006; 21:02:46 >
üreticiler voltaj dalgalanmasını düşünmüş zaten piksel garantisi vermiyorlar. ups almanızı tavsiye ederim. evdeki toprağıda kontrol edin bende yok endişeliyim ama yinede ups aldım. ups toprağı halletmez ama artık şansımı deneyeceğim.
üreticiler voltaj dalgalanmasını düşünmüş zaten piksel garantisi vermiyorlar. ups almanızı tavsiye ederim. evdeki toprağıda kontrol edin bende yok endişeliyim ama yinede ups aldım. ups toprağı halletmez ama artık şansımı deneyeceğim.
ben evde toprak hattı olup olmadıgını nasıl anlıyabilirim?bi aleti fişten falan çekerken kolonlardan cıt diye bi ses geliyo bu topraklamanın olmadıgı anlamına mı gelir?topraklama yoksa nasıl ne kadara yaptırılabilir?
biraz cok soru sordum ama kafam iyice karıştı alsam 4-5 ay sonra olu piksel olursa diye dusunuyom
Dostum arkadaşlar o ışık olayını kafanıza takmayın herkeste muhtemelen aynı benimkinde de var ben o muhabbeti genelde bir çok LCD de gördüm hatta şu ana kadar hiç ışık sızması olmayan lcd görmedim desem yeridir....
Aynen katılıyorum. Komple siyah renkte iken görünüyor bu. Demin laptopa baktım, 1280*1024 çözünürlükte. Kenarlarda pek belirgin olmasa bile dikkat edince belli olan hafif ağarık bölgeler var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerub -- 6 Ekim 2006; 23:43:30 >
parmakların hassassa crt ekranın camından veya kasanın metal kısımlarına elini hafif sürersen titreşimihissedersin bu kasada veya ekranın camında 40 volt civarı kaçak var yani toprak yok demektir. mesela benim kontrol kalemi şuanda topyak kısmına veya kasanın melatline değince hafif yanıyor buda kaçak hafiften vardemek. böylede anlayabilirsin. ucuz yollubişey 20 30 kaata yaptırabilirsintabi sana bi bahçe gibi biyer lazım oraya bimetal gömecekler ordan eve hat çekecek. pahalı olan gerçek bakırdan levha gömüp hat çekmek buda enaşağı 100kaat falanmış. bi elektrikçiye git sor bence evinde uygunsa yaptır. toprak zaten insan hayatı içinde önemli bişeysadece piksel hatası için değil.
parmakların hassassa crt ekranın camından veya kasanın metal kısımlarına elini hafif sürersen titreşimihissedersin bu kasada veya ekranın camında 40 volt civarı kaçak var yani toprak yok demektir. mesela benim kontrol kalemi şuanda topyak kısmına veya kasanın melatline değince hafif yanıyor buda kaçak hafiften vardemek. böylede anlayabilirsin. ucuz yollubişey 20 30 kaata yaptırabilirsintabi sana bi bahçe gibi biyer lazım oraya bimetal gömecekler ordan eve hat çekecek. pahalı olan gerçek bakırdan levha gömüp hat çekmek buda enaşağı 100kaat falanmış. bi elektrikçiye git sor bence evinde uygunsa yaptır. toprak zaten insan hayatı içinde önemli bişeysadece piksel hatası için değil.
Fiyat/özellik açısından çok iyi bir monitör. Geniş ekran olması bir başka güzellik gerçekten. Tavsiye ederim. HD filmlerde gerçekten çok güzel görüntü kalitesi. Artık DVD riplerin yanısıra HD-XVid filmler piyasada bollaşır umarım.