Arkadaşlar dün bi mağzaya gidip bi bakiim dedim widescreenle normal arasında ne fark var die aynı görüntüyü widescreen biraz daha geniş gösteriyordu. Acaba bu görüntünün kendisinden mi kaynaklanıyor. Yoksa genel olarak bütün videoları o şekilde mi seyrediyorsunuz. Bir de 940 BW nin çözünürlük oranı biraz düşük geldi bana sizce nasıl?
yukarıda verdiğim örnek resimler sorunun yanıtı olacaktır çözünürlük 1440x900 19"ws lcdlerin tümünde bu oran böyle yani sabit bi oran az geldiyse 20"ws alacaksın o zaman
Saol arkadaşım cevabın için. Büyük ihtimal ile alacağım bu ikiliyi. Sapphire x1600 256mb AGP'in ısınma sorunları olduğunu duydum çeşitli forumlarda. 70 derece < ısılara çıkabiliyormuş. Birde KT400 (6712) anakart ile bu ekran kartının uyumsuz olabileceğini söyleyenlerde var.
Aslı astarı olmayan bir sürü şey söyleniyor. COD2'yi 640x480 (SuperVGA) çözünürlükte bitirebildim. detaylar kapalı.Otomatik ayarı ile. anca mx440 64mb agp 4x ile. Bu ekran kartı ile en azından 1280x1024'de herhalde çalışır. Anakart ve işlemci değiştirme zamanı değil bence şu an. Tam geçiş dönemi yaşanıyor. Herhalde bu arada 940BW ile izlenecek DVD'lerin tadına doyulmayacaktır. 16:10 ekranın 16:9'da aşağıdan yukarıdan bantların olması birazda olsun sorun teşkil etsede...Bu arada 4:3 kaynak DVD'de durum nasıl...+5kg mu oluyor herkes :)
saol.:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crusader -- 9 Eylül 2006; 14:58:58 >
bugün teknosada almayı düşündüğüm iki monitörüde yan yana kuzu gibi yatarken gördüm :) 170x6fb ve 940 bw zaten aklım karma karışıktı hangisi alayım diye görünce daha çok karıştı saolsun teknosada ilgilenen bir allahın kuluda yoktu kendim biraz kurcalıyım dedim ikiside gerçekten çok tatminkar ama birnin geniş ekran olması diğerininde 0 piksel hatası garantisi olması gerçekten çok kafa karıştırıyo bi yandan geniş ekran olmasını istiyorum ama bi yandan da 0 piksel hatası olsun istiyorum cidden çok kararsızım arkadaşlar 940 bw alsam sorun yaşarmıyım bana bi yardımcı olun kafam iyice bulandı karar veremiyorum hangisini alıyım yardım ederseniz çok sevinirim...
Abyss332 monitörü Gümüş aldım görüntü mükemmel fakat dün aldığım monitörde ölü piksel çıktı kalbim sıkıştı mideme ağrı saplandı ,sabahı zor ettim .Kabus dolu bir geceden sonra bugün erkenden değişim amacıyla Vatana gittim,değişim istedim sağolsunlar itiraz etmediler ve değişim yapacaklarını söylediler.İkinci monitörü verdiklerinde ben direk servise inerek onların yanında monitörü piksel testine soktum oda ne değişimde bulundukları ikinci monitörde ölü pikselli çıktı.Sıra üçüncüye geldi.Oradaki görevli bununda ölü çıkması durumunda paramı iade edeceklerini söyledi.Herkes problemsiz bir şekilde bu monitörü kullanırken bu kadar hatalı monitörün beni bulması beni iyice huzursuz etti.Neyse bu üçüncü değişim monitörünü 4-5 kişi test ettikten sonra hiçbir kusur bulamayarak evime mutlu ve bahtiyar geldim.Şu anda aldığım dördüncü (İlk 940bw geçen hafta teknosadan almıştım oda kusurlu çıkınca iade ettim) 940bw ile ölüsüz yaralısız takılıyorum.Aman siz siz olun ışıklı ortamlarda kısa bir süre monitörü test edip de evin yolunu tutmayın ben bulunduğum odanın ışıklarını kapattırıp 10 dakika monitöre farklı açılardan bakarak hatasız monitöre ulaştım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GILMOUR -- 12 Eylül 2006; 18:32:03 >
Gilmour bostancı vatandan mı aldın abi yoksa topkapı mı ben de yarın gidip alıcam muhtemelen senin ölü pixelliler bana denk gelir şimdi :). 2 ms lik 17 inch samsung la bunun arasında kalmıştım ama bu daha ağır basıyo. :)
Abyss332 Ben Bostancı Vatandan aldım.Hiç kaçırma derim bu monitörü ben çok beğendim.Ama dediğim gibi alırken çok ama çok dikkatli ol karanlık ortamda iyi bir testten geçir (Bu arada kutudan çıkan dvi ve power kablo poşeti yırtık olanları direk pas geçebilirsin bizzat bendeniz tarafından denenmiştir:) Bu monitörün hatasız olanını almak için çok uğraştım ama sonunda bu kadar işkeneceye değdi
Monitör'ün şimdiden hayırlı olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GILMOUR -- 12 Eylül 2006; 18:52:12 >
Arkadaşlar sizleri tebrik ederim ama; Birazda kullanım tecrübelerinizi belirtseniz daha iyi olacak diye düşünüyorum. Ancak ölü pixel olayına dikkat etmemiz gerektiğini anlıyoruz bu mesajlarınızdan. Peki Vatan'da ölü pixel testinin doğruluğunu nasıl kanıtlıyorlar size? yani adam içerde testini yapar siz nasıl anlıyorsunuz.? Büyüteç ile gitmeyelim alış-verişe :)
İçeri kadar girdim teknik servis elemanları ile beraber baktık ekrana hatta onlar kenara çekildi ben değişik açılardan derinlemesine analize giriştim, inat ettim yani işin peşini bırakmadım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GILMOUR -- 12 Eylül 2006; 18:57:44 >
Eve gelince hangi test programını kullandın.? Çünkü sanmıyorum sana satanlar o kadar anlasın ölü pixelden falan.O kadar geliştik mi? o kadar müşteri memnuniyeti düzeldi mi Vatan'da? Bana iade etmek istediğim samsung monitörümü iade almamak için 15 günlük süreleri dolduran vatan... Zaten o şube'de şu an kapandı. Ben Carrefour'dan düşünüyorum almayı.orda 500mil /12.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crusader -- 12 Eylül 2006; 21:01:03 >
Pixel tester'ı kullandılar 5 ana renkte sınamayı yaptık zaten ilk başta beni montaja sokmadılar bende onlara güvenemiyceğimi benim de oraya girmem gerektiğini belirttim sonra monitör'ün yanına çağırdılar.Monitörü kucağıma aldım en uç açılardan bakarak ölü piksel avcılığı yaptım sonuncuda neyse gözüme hiçbir şey takılmadı.Tabi oradaki yeni yetmenin bana takındığı tavırlardan hiç bahsetmiyorum benim için önemli olan hatasız makineyi almaktı.
Crusader geçen hafta Kozyatağı Carrefourda Samsung sordum bana satmadıklarını söylediler halbuki adamların web sayfasında bu modelin reklamı yapılıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GILMOUR -- 12 Eylül 2006; 19:12:07 >