Beyler ben ps3 almayı düşünüyorum ama ps3e bu monitörü nasıl bağlıcaz dvi kablosuyla falanmı bide hd görüntümü alıcaz hdcpı mı ne vardı bundada tam anlamadım ps3 için bi avantajı varmı yani normal bi televizyona karşı
75hz üzeri çıkılmıyor analog için. DVI out ekran kartı alınca ordan bağlayacağım. Ama ekran titremesini hissedersem analog daha iyi belki ...ama görmek gerek.
Bir Counter Strike oynuyorum benim külüstürle 1700+ Athlon Gf4 MX440 'da...widescreen 1440x900 Evlere şenlik durumdayım.Biraz geriden geliyoruz :) bunun da zevki online çıkıyormuş. heheh.
Neden Lg nin yerine 940BW alsaydım anlamadım ? özelliklerini okudum ve bana LG daha mantıklı geldi sizin neden samsung dediğinizi ( hangi özelliğine bakarak) açıklarsanız sevinirim. Bu arada burada yazılanların hepsini okudum ona göre yanıt verirseniz sevinirim.
LG Nin özellikleri
Tür LCD Ekran Boyutu 19 Inç Nokta Aralığı 0,294 mm Max. Çözünürlük 1440x900 Garanti Süresi 36 Ay
Diğer Özellikler : PARLAKLIK : 300cd/m2 KONTRAST ORANI : 2000:1 TEPKİME SÜRESİ : 5 ms BAKIŞ AÇILARI : 160/160 (H/V) ÇÖZÜNÜRLÜK : 1440x900 YATAY/DİKEY FREKANS : 30-83 kHz / 56-75Hz VİDEO SİNYAL TİPİ/KONEKTÖR : RGB Analog - Digital / 15Pin D-Sub - DVI-D GÜÇ BESLEMESİ/TÜKETİMİ : AC 90~264 V(47~63Hz) / <34W(Normal) <1W (Bekleme) <1W (Kapalı) BOYUTLAR/AĞIRLIK : 435x370x226 mm MULTIMEDIA : Flatron f Engine : Movie,Text, User, Normal ERGONOMİ : Tilt : DESTEKLEDİĞİ STANDARTLAR : TCO\'03,FCC-B,CE,UL,cUL,TUV-GS,SEMCO,EPA
Samsung 940BW nin özellikleri
Ürün Özellikleri :
Tür LCD Ekran Boyutu 19 Inç Nokta Aralığı 0,264 mm Max. Çözünürlük 1280x1024 Garanti Süresi 36 Ay
Diğer Özellikler : Ekran Boyutu 19 Çözünürlük 1280x1024 Renk SIYAH Ekran Tipi LCD Tepki Süresi 4ms(GTG) Panel Görüntülenebilir Bölge 19" Geniş Ekran Nokta Aralığı (mm) 0.285 x 0.285 Parlaklık (cd/x33A1) 300 cd/m2 Kontrast Oranı 500:01:00 Görüntüleme Açısı (H/V) 160/160 Tepki Süresi (ms)(typ) 4(GTG) Frekans Yatay Frekans (kHz) 30-81 Düşey Frekans (Hz) 56-75 Maksimum Çözünürlük 1440x900 Desteklenen Renk 16.2 Mil. Sinyal Girişi Giriş Video Sinyali Analog RGB, DVI Digital Link:TMDS Sync Tipi Separate H/V, Composite , SOG Giriş Bağlantısı 15pin D-sub, DVI-D Plug & Play DDC 2B Güç Modda 42 Watt (Maks.) DPMS Mod "-" Tip Multimedya Hoparlör Built in Duvar Aparatı VESA 75mm TCO TCO'03 Boyut Set (W*H*D)(mm) (stant'lı) 439x327.3x200(HAS), 439x360.7x200(Simple) Set (W*H*D)(mm) (stant'sız) 439x289x65.4 Paketli (W*H*D)(mm) 525x234x398(HAS), 525x149x428(Simple) Ağırlık Set (kg) 5.6(HAS) / 4.2(Simple) Paketli (kg) 6.9(HAS) / 5.4(Simple) Diğer Özellikler DVI(HDCP) .MagicTune .MagicBright2 .Narrow Bezel .Mechanical S/W(sadece HAS) Stand Simple/BEST Egonomic HAS(80mm) Fonksiyon Swivel, Tilt
Ben Monitör'de görüntü kalitesi olarak Sony ile aşık atacak bir marka haline gelmiş Samsung ile LG'yi karşılaştırmam benim tercihim. Zaten sizden başkası da sanırım bu karşılaştırmayı yapmıyor.
Özelliklerden contrast zaten bizi ilgilendirmez Magic Bright özelliği bence daha iyi yüksek contrast'tan.
bilmem anlatabildim mi arkadaşım.
sen kendi aldığına tabiiki iyi diyeceksin LG iyi diye..
Ben aylarca gerek yerli gerek ağırlıklı yabancı forumlarda bu monitörü araştırdım öyle karar kılıp aldım.
Fiyat performans olarak alınabilecek en iyi 19inch WS budur.
Ben Monitör'de görüntü kalitesi olarak Sony ile aşık atacak bir marka haline gelmiş Samsung ile LG'yi karşılaştırmam benim tercihim. Zaten sizden başkası da sanırım bu karşılaştırmayı yapmıyor.
Özelliklerden contrast zaten bizi ilgilendirmez Magic Bright özelliği bence daha iyi yüksek contrast'tan.
bilmem anlatabildim mi arkadaşım.
sen kendi aldığına tabiiki iyi diyeceksin LG iyi diye..
Ben aylarca gerek yerli gerek ağırlıklı yabancı forumlarda bu monitörü araştırdım öyle karar kılıp aldım.
Fiyat performans olarak alınabilecek en iyi 19inch WS budur.
Almış olduğum için buna iyi demiyorum beni sakın yanlış anlama ama bana iyi diyebilmen için gözümle gördüm araştırdım demen yetersiz bana üstün olan özelliğini söyleyebiliyormusun o zaman sana hak verebilirim. Ben burada bahsi geçen 940bw ile almış olduğum lg 194 ü aynı anda test ettim bir divx açtım contrast ları en sona getirdim ve arada bariz bir şekilde görüntü solukluğu vardı (940bw için söylüyorum) . İşin aslı ben 940bw almak için gitmiştim ama oradaki bir arkadaş bana bu ürünü tavsiye etti her ikiside aynı fiyat olmasına karşılık fiyatı fazla olsa belki pahalı ürünü satmak istediğinden tavsiye edebilir düşüncesi uyanmasın diye söylüyorum ikisinide test edebilirsin dedi bana güven vs.. bizde test ettik ve lg yi sadece 2000/1 contrast olması filmlerde daha net/canlı bir görüntü veriyor olmasını gördüm ve beni cezbetti diye aldım. ama şimdi burada yazılanlara bakıyorum sanki 940bw yi dünyanın en iyi monutoru gibi anlatıyorsunuz ben kötü demiyorum tabiki samsung teknolojisi tartışılamaz ama bana görüntüde netlik lazımdı ikiside aynı fiyat olunca bende lg yi tercih ettim. Asıl almak istediğim monutor aslında ViewSonic VX2245wm idi ama fiyatı oldukça yüksek ayrıca şu an türkiyede satışı yok sanırım. Bu aldığım lcd ise oldukça uygun ileride satarken fazla zarar etmem diyerek idarelik aldık sayılır. Incelemeni tavsiye ederim.
ama şimdi burada yazılanlara bakıyorum sanki 940bw yi dünyanın en iyi monutoru gibi anlatıyorsunuz
Kimse en iyi monitör demedi...bu fiyat aralığı içinde en iyi fiyat performansa sahip demiştim.
Sana monitörü öneren arkadaş diğer Samsung çok satıyor diye stokta kalsın diye öyle demiştir bana göre.
quote:
Almış olduğum için buna iyi demiyorum beni sakın yanlış anlama ama bana iyi diyebilmen için gözümle gördüm araştırdım demen yetersiz bana üstün olan özelliğini söyleyebiliyormusun o zaman sana hak verebilirim.
Sen bilirsin arkadaş ben cahilim bilmem kusra bakma ne bilgi teknolojileri bir windows bilirim o yüzden sana birşey diyemiyorum inşallah iyi bir paraya satabilirsin LG'ni ne diyeyim.Sen haklı ol biz cahil olalım ve bu monitörü alan yüzlerce kişide cahil sen sadece contrast'a bakıp aldığın akıllılık yapmış ol olur mu ? daha istersen devam edebilirim.
ama şimdi burada yazılanlara bakıyorum sanki 940bw yi dünyanın en iyi monutoru gibi anlatıyorsunuz
Kimse en iyi monitör demedi...bu fiyat aralığı içinde en iyi fiyat performansa sahip demiştim.
Sana monitörü öneren arkadaş diğer Samsung çok satıyor diye stokta kalsın diye öyle demiştir bana göre.
quote:
Almış olduğum için buna iyi demiyorum beni sakın yanlış anlama ama bana iyi diyebilmen için gözümle gördüm araştırdım demen yetersiz bana üstün olan özelliğini söyleyebiliyormusun o zaman sana hak verebilirim.
Sen bilirsin arkadaş ben cahilim bilmem kusra bakma ne bilgi teknolojileri bir windows bilirim o yüzden sana birşey diyemiyorum inşallah iyi bir paraya satabilirsin LG'ni ne diyeyim.Sen haklı ol biz cahil olalım ve bu monitörü alan yüzlerce kişide cahil sen sadece contrast'a bakıp aldığın akıllılık yapmış ol olur mu ? daha istersen devam edebilirim.
Estağfurufullah sana cahil demedim dememde ne haddime kelimelerimde öyle bir cümlem olmadı bana mantıklı gelebilecek bir açıklama istedim sadece ürünü ben alalı 2-3 gün oldu eğer bana mantıklı gelebilecek bir açıklama yapabilirsen ki sevinirim buna gidip bunu iade edip bw yi alabilirim o yüzden senden böyle bir açıklama istedim ayrıca lg yi aldığım kişi samsung elinde kalsın diye bana lg satacak birisi değil aldığım kişi teknolojiyi yakından takip eden bir arkadaşım ve bana bunu tavsiye etti bana tavsiye ettiğin ürünün ne özelliği var dedim samsungla arasında bana direk contrastı gösterdi ve açıp bir film izledik gerçekten bana cazip geldi ve aldım şimdi sen bana samsung alsaydın diyorsun bende senden bir açıklama bekliyorum eğer yaparsan sevinirim sonradan bir pişmanlık duymak istemem. Şimdiden teşekkürler.
Açıklamalarımın senin mantık çerçevene göre yapma durumunda değilim ama gene de
quote:
Diğer Özellikler DVI(HDCP) .MagicTune .MagicBright2
Senin contrast farkına yeter de artar sanırım. %100 hangi LG modelinden bahsettiğini yazmamışsın bile "LG" deyip geçmişsin sürekli
Kardeş Samsung benim babamın oğlu değil ben burda kendi tecrübelerimi paylaşıyorum 2007'de HDCP olan ekranları daha da yaygınlaşınca sen bizim lafımıza gelirsin o olur.
ilk sayfadan itibaren okumaya başlarsan tüm sorularının yanıtını bulacaksın 1- VIEWSONIC - VA1912W 2- Acer AL1916Ws 3- Samsung 940bw genelde bu üç model karşılaştırılıyor tabi bence 940bw
@oguzgursel ben şimdiye kadar hep 75hz de kullandım hiç sorun olmadı inşallah monitöründe sorun yoktur bence en kısa zamanda son ekran kartı sürücünü yükleyip 75hz de denme yap o arka kapağı bende tam oturtamadım hemence çıkıyor bantlasak mı ne
tum lcd monitorlerde yenileme hizi 60 hz standartdir. crt monitorler gibi yenileme hizlar 75/85/100 olmaz kesinlikle.
Default olarak 60 hz ayarlayin ve yenileme hizi ile oynamayin :)
Olmaz kesinlikle demeden önce birşeyi unutuyorsun sanirim digital olarak bağlarsan 60 hz üstüne çıkamazsın eğer analog olarak bağlarsan 75 hz ve üstü mümkündür.
Bu arada bugün samsung 940BW almaya gittim fakat bir anda fikrimi değiştirerek 2000:1 contrast a sahip LG L194WT aldım fiyat aynıydı ikisi arasında seçim yapmak bana kaldı LG 5ms VE 2000:1 Contrast / Samsung ise 500:1 contrast 4 ms film izlerken ve oyunlarda conrastın etkisi görülür derecede fark ediyor. Inşallah pişman olmam.
Burada yazmıştım modelini gözünden kaçırdın sanırım mantık vs.. konuşmaların hoşuma gitmedi istersen burada bitirelim.
Açıklamalarımın senin mantık çerçevene göre yapma durumunda değilim ama gene de
quote:
Diğer Özellikler DVI(HDCP) .MagicTune .MagicBright2
Senin contrast farkına yeter de artar sanırım. %100 hangi LG modelinden bahsettiğini yazmamışsın bile "LG" deyip geçmişsin sürekli
Kardeş Samsung benim babamın oğlu değil ben burda kendi tecrübelerimi paylaşıyorum 2007'de HDCP olan ekranları daha da yaygınlaşınca sen bizim lafımıza gelirsin o olur.
paşa keyfin bilir.
Bu arada ürünün teknik özelliklerini tekrar veriyorum bunuda görmemiş olabilirsin
Ben burada review istemedim bildiğin birşey varsa paylaş izlenimlerini ve gördüklerini elimin altında internet var şükürler olsun review sitelerine bakabilecek kapasitedeyim. Hangi markayı hangi site destekliyor sponsor oluyor onuda az çok biliyorum bana kullanıcı tavsiyeleri lazım olmasa bu siteye üye olurmuydum Elinin altında klavye var ellerinin gittiği tuşlara basma bildiğini yaz böylece bizlere daha faydalı olabilirsin. Ayrıca monutorun markası racon değil LG
Ben sana yardımcı olmak istemesem gecenin bu saatinde ne işim var forum sitesinde ama gelip yok ben kimin kime çalıştığını biliyorum ingilizce biliyorum falan dersen o zaman ben de iptal oluyorum.
quote:
Elinin altında klavye var ellerinin gittiği tuşlara basma bildiğini yaz böylece bizlere daha faydalı olabilirsin.
he faydalı olmak istemesem bu son mesajı da atmazdım ...
bence iade et ...contrast'a taktıysan sen bilirsin.
benden bu kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crusader -- 29 Aralık 2006; 1:57:47 >
Öncelikle bu monitör ile ilgili olumlu mesajlar atan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum uzun araştırmalarım sonucunda ve bu forumda yazılanlara istinaden monitörü almış bulunmaktayım.Çok memnunum hala kararsız olan arkadaşlara tavisye ediyorum.