Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> Cevap: SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! Sayfa: <<   < önceki  8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
FaTaL_uA

28 Aralık 2006; 19:06:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Beyler ben ps3 almayı düşünüyorum ama ps3e bu monitörü nasıl bağlıcaz dvi kablosuyla falanmı bide hd görüntümü alıcaz hdcpı mı ne vardı bundada tam anlamadım ps3 için bi avantajı varmı yani normal bi televizyona karşı

federaL
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Aralık 2006; 23:37:42 

quote:

Orjinalden alıntı: Crusader

75hz üzeri çıkılmıyor analog için.
DVI out ekran kartı alınca ordan bağlayacağım.
Ama ekran titremesini hissedersem analog daha iyi belki ...ama görmek gerek.

Keşke dedim 940BW alsaydın demek istedim LG'in yerine.

Bir Counter Strike oynuyorum benim külüstürle 1700+ Athlon Gf4 MX440 'da...widescreen 1440x900
Evlere şenlik durumdayım.Biraz geriden geliyoruz :) bunun da zevki online çıkıyormuş. heheh.

Neden Lg nin yerine 940BW alsaydım anlamadım ? özelliklerini okudum ve bana LG daha mantıklı geldi sizin neden samsung dediğinizi ( hangi özelliğine bakarak) açıklarsanız sevinirim. Bu arada burada yazılanların hepsini okudum ona göre yanıt verirseniz sevinirim.

LG Nin özellikleri

Tür LCD
Ekran Boyutu 19 Inç
Nokta Aralığı 0,294 mm
Max. Çözünürlük 1440x900
Garanti Süresi 36 Ay

Diğer Özellikler :
PARLAKLIK : 300cd/m2
KONTRAST ORANI : 2000:1
TEPKİME SÜRESİ : 5 ms
BAKIŞ AÇILARI : 160/160 (H/V)
ÇÖZÜNÜRLÜK : 1440x900
YATAY/DİKEY FREKANS : 30-83 kHz / 56-75Hz
VİDEO SİNYAL TİPİ/KONEKTÖR : RGB Analog - Digital / 15Pin D-Sub - DVI-D
GÜÇ BESLEMESİ/TÜKETİMİ : AC 90~264 V(47~63Hz) / <34W(Normal) <1W (Bekleme) <1W (Kapalı)
BOYUTLAR/AĞIRLIK : 435x370x226 mm
MULTIMEDIA : Flatron f Engine : Movie,Text, User, Normal
ERGONOMİ : Tilt :
DESTEKLEDİĞİ STANDARTLAR : TCO\'03,FCC-B,CE,UL,cUL,TUV-GS,SEMCO,EPA

Samsung 940BW nin özellikleri

Ürün Özellikleri :

Tür LCD
Ekran Boyutu 19 Inç
Nokta Aralığı 0,264 mm
Max. Çözünürlük 1280x1024
Garanti Süresi 36 Ay

Diğer Özellikler :
Ekran Boyutu 19
Çözünürlük 1280x1024
Renk SIYAH
Ekran Tipi LCD
Tepki Süresi 4ms(GTG)
Panel
Görüntülenebilir Bölge 19" Geniş Ekran
Nokta Aralığı (mm) 0.285 x 0.285
Parlaklık (cd/x33A1) 300 cd/m2
Kontrast Oranı 500:01:00
Görüntüleme Açısı (H/V) 160/160
Tepki Süresi (ms)(typ) 4(GTG)
Frekans
Yatay Frekans (kHz) 30-81
Düşey Frekans (Hz) 56-75
Maksimum Çözünürlük 1440x900
Desteklenen Renk 16.2 Mil.
Sinyal Girişi
Giriş Video Sinyali Analog RGB, DVI Digital Link:TMDS
Sync Tipi Separate H/V, Composite , SOG
Giriş Bağlantısı 15pin D-sub, DVI-D
Plug & Play DDC 2B
Güç
Modda 42 Watt (Maks.)
DPMS Mod "-"
Tip
Multimedya Hoparlör Built in
Duvar Aparatı VESA 75mm
TCO TCO'03
Boyut
Set (W*H*D)(mm) (stant'lı) 439x327.3x200(HAS), 439x360.7x200(Simple)
Set (W*H*D)(mm) (stant'sız) 439x289x65.4
Paketli (W*H*D)(mm) 525x234x398(HAS), 525x149x428(Simple)
Ağırlık
Set (kg) 5.6(HAS) / 4.2(Simple)
Paketli (kg) 6.9(HAS) / 5.4(Simple)
Diğer Özellikler DVI(HDCP) .MagicTune .MagicBright2 .Narrow Bezel .Mechanical S/W(sadece HAS)
Stand
Simple/BEST Egonomic HAS(80mm)
Fonksiyon Swivel, Tilt

Crusader
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Aralık 2006; 23:47:39 

Ben Monitör'de görüntü kalitesi olarak Sony ile aşık atacak bir marka haline gelmiş Samsung ile LG'yi karşılaştırmam benim tercihim.
Zaten sizden başkası da sanırım bu karşılaştırmayı yapmıyor.

Özelliklerden contrast zaten bizi ilgilendirmez Magic Bright özelliği bence daha iyi yüksek contrast'tan.

bilmem anlatabildim mi arkadaşım.

sen kendi aldığına tabiiki iyi diyeceksin LG iyi diye..

Ben aylarca gerek yerli gerek ağırlıklı yabancı forumlarda
bu monitörü araştırdım öyle karar kılıp aldım.

Fiyat performans olarak alınabilecek en iyi 19inch WS budur.

federaL
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Aralık 2006; 0:30:01 

quote:

Ben Monitör'de görüntü kalitesi olarak Sony ile aşık atacak bir marka haline gelmiş Samsung ile LG'yi karşılaştırmam benim tercihim.
Zaten sizden başkası da sanırım bu karşılaştırmayı yapmıyor.

Özelliklerden contrast zaten bizi ilgilendirmez Magic Bright özelliği bence daha iyi yüksek contrast'tan.

bilmem anlatabildim mi arkadaşım.

sen kendi aldığına tabiiki iyi diyeceksin LG iyi diye..

Ben aylarca gerek yerli gerek ağırlıklı yabancı forumlarda
bu monitörü araştırdım öyle karar kılıp aldım.

Fiyat performans olarak alınabilecek en iyi 19inch WS budur.

Almış olduğum için buna iyi demiyorum beni sakın yanlış anlama ama bana iyi diyebilmen için gözümle gördüm araştırdım demen yetersiz bana üstün olan özelliğini söyleyebiliyormusun o zaman sana hak verebilirim. Ben burada bahsi geçen 940bw ile almış olduğum lg 194 ü aynı anda test ettim bir divx açtım contrast ları en sona getirdim ve arada bariz bir şekilde görüntü solukluğu vardı (940bw için söylüyorum) . İşin aslı ben 940bw almak için gitmiştim ama oradaki bir arkadaş bana bu ürünü tavsiye etti her ikiside aynı fiyat olmasına karşılık fiyatı fazla olsa belki pahalı ürünü satmak istediğinden tavsiye edebilir düşüncesi uyanmasın diye söylüyorum ikisinide test edebilirsin dedi bana güven vs.. bizde test ettik ve lg yi sadece 2000/1 contrast olması filmlerde daha net/canlı bir görüntü veriyor olmasını gördüm ve beni cezbetti diye aldım. ama şimdi burada yazılanlara bakıyorum sanki 940bw yi dünyanın en iyi monutoru gibi anlatıyorsunuz ben kötü demiyorum tabiki samsung teknolojisi tartışılamaz ama bana görüntüde netlik lazımdı ikiside aynı fiyat olunca bende lg yi tercih ettim. Asıl almak istediğim monutor aslında ViewSonic VX2245wm idi ama fiyatı oldukça yüksek ayrıca şu an türkiyede satışı yok sanırım. Bu aldığım lcd ise oldukça uygun ileride satarken fazla zarar etmem diyerek idarelik aldık sayılır. Incelemeni tavsiye ederim.

ViewSonic VX2245wm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi federaL -- 29 Aralık 2006; 0:30:18 >
Crusader
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Aralık 2006; 0:43:44 

quote:

ama şimdi burada yazılanlara bakıyorum sanki 940bw yi dünyanın en iyi monutoru gibi anlatıyorsunuz

Kimse en iyi monitör demedi...bu fiyat aralığı içinde en iyi fiyat performansa sahip demiştim.

Sana monitörü öneren arkadaş diğer Samsung çok satıyor diye stokta kalsın diye öyle demiştir bana göre.

quote:

Almış olduğum için buna iyi demiyorum beni sakın yanlış anlama ama bana iyi diyebilmen için gözümle gördüm araştırdım demen yetersiz bana üstün olan özelliğini söyleyebiliyormusun o zaman sana hak verebilirim.

Sen bilirsin arkadaş ben cahilim bilmem kusra bakma ne bilgi teknolojileri bir windows bilirim o yüzden sana birşey diyemiyorum inşallah iyi bir paraya satabilirsin LG'ni ne diyeyim.Sen haklı ol biz cahil olalım ve bu monitörü alan yüzlerce kişide cahil sen sadece contrast'a bakıp aldığın akıllılık yapmış ol olur mu ? daha istersen devam edebilirim.

federaL
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Aralık 2006; 0:53:40 

quote:

quote:

ama şimdi burada yazılanlara bakıyorum sanki 940bw yi dünyanın en iyi monutoru gibi anlatıyorsunuz

Kimse en iyi monitör demedi...bu fiyat aralığı içinde en iyi fiyat performansa sahip demiştim.

Sana monitörü öneren arkadaş diğer Samsung çok satıyor diye stokta kalsın diye öyle demiştir bana göre.

quote:

Almış olduğum için buna iyi demiyorum beni sakın yanlış anlama ama bana iyi diyebilmen için gözümle gördüm araştırdım demen yetersiz bana üstün olan özelliğini söyleyebiliyormusun o zaman sana hak verebilirim.

Sen bilirsin arkadaş ben cahilim bilmem kusra bakma ne bilgi teknolojileri bir windows bilirim o yüzden sana birşey diyemiyorum inşallah iyi bir paraya satabilirsin LG'ni ne diyeyim.Sen haklı ol biz cahil olalım ve bu monitörü alan yüzlerce kişide cahil sen sadece contrast'a bakıp aldığın akıllılık yapmış ol olur mu ? daha istersen devam edebilirim.

Estağfurufullah sana cahil demedim dememde ne haddime kelimelerimde öyle bir cümlem olmadı bana mantıklı gelebilecek bir açıklama istedim sadece ürünü ben alalı 2-3 gün oldu eğer bana mantıklı gelebilecek bir açıklama yapabilirsen ki sevinirim buna gidip bunu iade edip bw yi alabilirim o yüzden senden böyle bir açıklama istedim ayrıca lg yi aldığım kişi samsung elinde kalsın diye bana lg satacak birisi değil aldığım kişi teknolojiyi yakından takip eden bir arkadaşım ve bana bunu tavsiye etti bana tavsiye ettiğin ürünün ne özelliği var dedim samsungla arasında bana direk contrastı gösterdi ve açıp bir film izledik gerçekten bana cazip geldi ve aldım şimdi sen bana samsung alsaydın diyorsun bende senden bir açıklama bekliyorum eğer yaparsan sevinirim sonradan bir pişmanlık duymak istemem. Şimdiden teşekkürler.
Crusader
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Aralık 2006; 1:05:30 

Açıklamalarımın senin mantık çerçevene göre yapma durumunda değilim ama gene de

quote:

Diğer Özellikler DVI(HDCP) .MagicTune .MagicBright2

Senin contrast farkına yeter de artar sanırım.
%100 hangi LG modelinden bahsettiğini yazmamışsın bile "LG" deyip geçmişsin sürekli

Kardeş Samsung benim babamın oğlu değil ben burda kendi tecrübelerimi paylaşıyorum
2007'de HDCP olan ekranları daha da yaygınlaşınca sen bizim lafımıza gelirsin o olur.

paşa keyfin bilir.

federaL
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Aralık 2006; 1:11:42 

quote:

Orjinalden alıntı: federaL

quote:

Orjinalden alıntı: gotcha78

quote:

Orjinalden alıntı: hanamichi

@j3rk

ilk sayfadan itibaren okumaya başlarsan tüm sorularının yanıtını bulacaksın
1- VIEWSONIC - VA1912W
2- Acer AL1916Ws
3- Samsung 940bw
genelde bu üç model karşılaştırılıyor tabi bence 940bw

@oguzgursel
ben şimdiye kadar hep 75hz de kullandım hiç sorun olmadı inşallah monitöründe sorun yoktur
bence en kısa zamanda son ekran kartı sürücünü yükleyip 75hz de denme yap
o arka kapağı bende tam oturtamadım hemence çıkıyor
bantlasak mı ne

tum lcd monitorlerde yenileme hizi 60 hz standartdir. crt monitorler gibi yenileme hizlar 75/85/100 olmaz kesinlikle.

samsung ve philips ureticilerin yaptiklari aciklamalarda 60 hz yenileme hizini tavsiye ediyorlar.

Default olarak 60 hz ayarlayin ve yenileme hizi ile oynamayin :)

Olmaz kesinlikle demeden önce birşeyi unutuyorsun sanirim digital olarak bağlarsan 60 hz üstüne çıkamazsın eğer analog olarak bağlarsan 75 hz ve üstü mümkündür.

Bu arada bugün samsung 940BW almaya gittim fakat bir anda fikrimi değiştirerek 2000:1 contrast a sahip LG L194WT aldım fiyat aynıydı ikisi arasında seçim yapmak bana kaldı LG 5ms VE 2000:1 Contrast / Samsung ise 500:1 contrast 4 ms film izlerken ve oyunlarda conrastın etkisi görülür derecede fark ediyor. Inşallah pişman olmam.

Burada yazmıştım modelini gözünden kaçırdın sanırım mantık vs.. konuşmaların hoşuma gitmedi istersen burada bitirelim.

F-engine teknolojisi sanırım bana yeter http://us.lge.com/flatron/fengine.html

Ben senden açıklama istemedim buna kanıt istedim magicbright vs.. bunlar crt lerde kaldı.
federaL
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Aralık 2006; 1:15:34 

quote:

Açıklamalarımın senin mantık çerçevene göre yapma durumunda değilim ama gene de

quote:

Diğer Özellikler DVI(HDCP) .MagicTune .MagicBright2

Senin contrast farkına yeter de artar sanırım.
%100 hangi LG modelinden bahsettiğini yazmamışsın bile "LG" deyip geçmişsin sürekli

Kardeş Samsung benim babamın oğlu değil ben burda kendi tecrübelerimi paylaşıyorum
2007'de HDCP olan ekranları daha da yaygınlaşınca sen bizim lafımıza gelirsin o olur.

paşa keyfin bilir.

Bu arada ürünün teknik özelliklerini tekrar veriyorum bunuda görmemiş olabilirsin

Ilgili link TIKLA

Model : LG - L194WT-SF

DISPLAY COLORS TBD

NATIVE/MAXIMUM RESOLUTION 1440 x 900 (Widescreen)

SCREEN TYPE/SIZE 19"/19" Diag
Nonglare

BRIGHTNESS 300 cd/m2

CONTRAST RATIO 2000:1 (Typical)

RESPONSE TIME 5ms (Typical)

PIXEL PITCH TBD

VIEWING ANGLE 160°/160°

TILT/SWIVEL Tilt Stand

VESA MOUNTING COMPLIANCE •

DIMENSIONS WITH BASE (WXDXH) 17.1" x 14.8" x 3.9

SHIPPING DIMENSIONS (WXDXH) 19.3" x 14.9" x 5.0"

WEIGHT (WITH BASE) Monitor/Shipping 7.9 lbs/10.6 lbs

SAFETY/REGULATORY Emission Standard: FCC-B, CE, TCO 03

Power Saving Standard: EPA Energy Star

ASPECT RATIO 16:10

LGEUS WARRANTY 3 Year

UPC# 71919218259 2

OTHER FEATURES f-Engine, DVI-D w/ HDCP

POWER REQUIREMENTS Built-in Power Supply
Power Consumption (On/Standby): 35W/1W

INPUT Max. PC Input (Analog/Digital): Digital
PC/RGB Analog Input
DVI/Digital Video Input
Crusader
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Aralık 2006; 1:22:32 

quote:

konuşmaların hoşuma gitmedi istersen burada bitirelim.

istediğin yerde bitir arkadaş.

hiç de önemli değil laf aramızda kralı olsan da beni bağlamazsın

ben gene de sana yardımı mı yapayım da racon'un sende kalsın
quote:

akşam akşam

top lcd list...review'lere bakınız

federaL
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Aralık 2006; 1:36:27 

quote:

quote:

konuşmaların hoşuma gitmedi istersen burada bitirelim.

istediğin yerde bitir arkadaş.

hiç de önemli değil laf aramızda kralı olsan da beni bağlamazsın

ben gene de sana yardımı mı yapayım da racon'un sende kalsın
quote:

akşam akşam

top lcd list...review'lere bakınız

Ben burada review istemedim bildiğin birşey varsa paylaş izlenimlerini ve gördüklerini elimin altında internet var şükürler olsun review sitelerine bakabilecek kapasitedeyim. Hangi markayı hangi site destekliyor sponsor oluyor onuda az çok biliyorum bana kullanıcı tavsiyeleri lazım olmasa bu siteye üye olurmuydum Elinin altında klavye var ellerinin gittiği tuşlara basma bildiğini yaz böylece bizlere daha faydalı olabilirsin. Ayrıca monutorun markası racon değil LG
Crusader
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Aralık 2006; 1:39:42 

Daha yolladığım siteye bile bakmadan laf ebeliğine düşmüşsün.
önce bir incele bakalım review mi kullanıcı yorumumu ondan sonra yazarsın.

biraz dan bana ne yaparsan yap diyeceğim böyle artist artist konuşmaya devam edersen.
Crusader
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Aralık 2006; 1:56:11 

Ben sana yardımcı olmak istemesem gecenin bu saatinde ne işim var forum sitesinde ama gelip
yok ben kimin kime çalıştığını biliyorum ingilizce biliyorum falan dersen o zaman ben de iptal oluyorum.

quote:

Elinin altında klavye var ellerinin gittiği tuşlara basma bildiğini yaz böylece bizlere daha faydalı olabilirsin.

he faydalı olmak istemesem bu son mesajı da atmazdım ...

bence iade et ...contrast'a taktıysan sen bilirsin.

benden bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crusader -- 29 Aralık 2006; 1:57:47 >
batigol_7

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Aralık 2006; 11:26:46 

gereksiz bi tartışma geçmiş

bu monitörlerin fiyatları bayramdan sonra ne olur acaba düşermi yoksa kampanyalar biterde çıkarmı

cantankerous

29 Aralık 2006; 12:09:55 

Öncelikle bu monitör ile ilgili olumlu mesajlar atan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum uzun araştırmalarım sonucunda ve bu forumda yazılanlara istinaden monitörü almış bulunmaktayım.Çok memnunum hala kararsız olan arkadaşlara tavisye ediyorum.

Intel Core2Duo E6300,Asus P5B,Sapphire X1650XT,Samsung 940BW,1 Gb Kingston DDR2 800mhz,Samsung 200 gb 7200 Sata2,Fell Hurricane Mio 5601 550w
validebag2002

29 Aralık 2006; 14:57:09