Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> SAMSUNG 940BW KULLANANLAR BURAYA!!!!! Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hanamichi

Sisteme Gözat

10 Ağustos 2006; 1:16:12 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Forumda herkesin performansını merak ettiği samsung 940bw monitör hakkında tüm bildiklerimizi burada paylaşalım
Böylece bu monitör hakkında kafası karışık olanlar kullananlardan yardım alabilirler
ben başlayayım izninizle
işte bu benim monitör

Oyunlar
16:10 aspect ratio özelliği yani widescreen özelliği olan oyunlarda(Callofduty2,Tombrider:legend,Lost coast vb.)hiçbir sorun yaşamadan oynayabiliyorsunuz.
"sendrom"un verdiği linkten(http://www.widescreengamingforum.com/) faydalanarak
birçok oyunu geniş ekran oynamak için neler yapılması gerektiğini tek tek buldum.Basit bir iki işlem ile widescreen özelliği olmayan oyunlar veya 1440*900 ekran
çözünürlüğünü desteklemeyen oyunlar istediğimiz ayarlara getirilebiliyor
örneğin FEA için yapılması gereken ayarlar
settings.cfg dosyasını notdefteri ile açıp oradaki değerleri
"GammaB" "1.000000"
"GammaG" "1.000000"
"GammaR" "1.000000"
"BitDepth" "32"
"HardwareCursor" "1.000000"
"ScreenWidth" "1440"
"VSyncOnFlip" "0.000000"
"DeviceName" "\\.\DISPLAY1"
"ScreenHeight" "900"
olarak ayarladım böylece oyunda 1440*900 ekran çözünürlüğünü seçebildim.
Ve test sonucu 1440*900 çözünürlüğü fps yi arttırmazmı diye soracaksınız ama fps sadece 34 den 35 e arttı
ve görüntüler çok iyi denediğim tüm oyunlardaki performansı eski 15 hyundai monitörümden çok üstündü.
Başka oyunlarda aspect ratio 16:9 iken onu yine ayarlarıyla oynayarak 16:10 a getirebiliyoruz.
widesreengamingforum eğer widescreen monitör alacaksanız bu siteyi muhakkak inceleyiniz

Bir diğer konu ise filmlerdeki performansı
Zaten monitör HDCP ( High Bandwidth Digital Content Protection) desteği ile bana diğerlerinden daha yakın geldi.
HDCP hakkında şu linke bir bakın
yeni alacağınız lcd lerde hdcp desteğinin neden gerekli olduğu uzun uzadıya anlatılıyor.
Bende hd movie testi için microsoftun sitesinden(link) bir trailer indirdim.
Ve sonuç Mükkemmel idi .Bukadarınıda beklemiyordum hani
İnanın hd yaygınlaştıkça bu monitör işinize çok yarayacak
neyse benden bukadar birazda diğer kullanıcılar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim

songokhu

10 Ağustos 2006; 11:05:23 

Şu hd olayını bende merak ediyorum.Adsl kotalı olmasa verdiğin linkten indirecem bişeyler ama kotan varmı derdin var
Ben birde dvd film izledim.dvd performansı da oldukça iyi
bende bildiğim konularda yardımcı olurum
Emeğine sağlık bu arada

StranGe_PassenGer

Sisteme Gözat

10 Ağustos 2006; 11:08:05 

REsimler faydalı oluyor.Yorumlarınızı bekliyorum kullanıcılar...

Her yalnız kalışımda duyduğum huzur elde edebilecekken vazgeçtiklerime bir karşılıktır belki de...
hanamichi

Sisteme Gözat

10 Ağustos 2006; 11:28:16 

bldiğiniz gibi bu monitörü hem dijital hemde analog olarak kullanabiliyoruz.İstersek iki kablosunu da takıp tek tuşla dijitalden analoğa geçebiliyoruz.
ben hem dijital hemde analog olarak kullandım.şunu söyleyebilirim ki aradaki farkı anlamak oldukça güç

@songokhu o verdiğim microsoft sitesindeki hd movie lerden birtane indir
kotaya kıyacaksın artık ama gözlerin bayram edecek inan bana

bu arada resimdede görüldüğü gibi x530 un center hop nereye koyacağımı bulamadım
malum lcd nin üstüne koyamıyoruz.Acaba x530 center hop. duvara monte edilebiliyormu?

imperial_guard

10 Ağustos 2006; 18:24:44 

hanamichi arkadaşın koyduğu resimlere bakılırsa 940BW'nin yükseklik ayarı yok. Diğer arkadaşaların monitörleride böylemi acaba?

"Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kasdetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören hakiki âlimler çıkabilir."
Mustafa Kemal Atatürk
Cougar77
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

11 Ağustos 2006; 7:13:36 

quote:

hanamichi arkadaşın koyduğu resimlere bakılırsa 940BW'nin yükseklik ayarı yok.

ne yazık ki doğru, yükseklik ayarı için ayrı bir parça satın almak gerekiyormuş, kutudan çıkmıyor.

quote:

ben hem dijital hemde analog olarak kullandım.şunu söyleyebilirim ki aradaki farkı anlamak oldukça güç.

digitalde sinyal daha kaliteli gelir ekrana ve size ışık kontrast vs. olarak geri döner.Sadece analog olan bir LCD bulun inceleyin.

quote:

bu arada resimdede görüldüğü gibi x530 un center hop nereye koyacağımı bulamadım malum lcd nin üstüne koyamıyoruz.

LCD dünyasına hoşgeldiniz.:) Gülü seven dikenine katlanırmış.

Kişisel yorumum: Evde 17" LG Flatron L1750H kullanıyorum, büroda bu ekrandan denedim, LG yükseklik olarak 2 cm fazla öyle anlatayım ben size.19" diye heybetli bir şey beklerseniz yanlış olur.
taydag

11 Ağustos 2006; 9:09:51 

ben de dün aldım samsung 940bw.

ekran parlaklığı tek kelimeyle harika........ her amaç için ayrı profil ve ekran ayarları belirlenerek, profiller arasında kolay geçişler sağlanmış.

Divx filmlerde de görüntü kalitesi harika....

ayrıca geniş ekran denilen şey gerçekten harikaymış. Tabiri caizse yayla gibi geniş :)

ankaradaki arkadaşlara nova bilgisayardan almalarını tavsiye ederim. 269 $+kdv verdim. www.novabilgisayar.com "reklamlar"

"Zenginler, neye sahip olduklarını görebilenlerdir, fakirler ise; neye sahip olamadıklarını..."

"Kader dedigimiz şey, hakettiklerimizdir... " Albert EINSTEIN
alobar

11 Ağustos 2006; 9:26:01 

http://resim.donanimhaber.com/m_8168629/tm.htm Bence zaten BW ciler burda toplanmış.
mewluth

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2006; 14:50:14 

5.1 hoparlörde center'ı koyacak yer olmaması hakkaten de kötü oluyor. Karşıda duvara asmak gerekecek sanırım.

Deniyorum 1 haftadır monitörü gayet memnunum performansından. Oyunlarda filmlerden daha iyi görüntü kalitesi veriyor.

Bir buçuk, iki buçuk daha; bir buçuk mu, iki buçuk mu, üç buçuk mu, beş buçuk mu, altı buçuk mu, yoksa sekiz buçuk mu ettiğini keşfedemedim.

Keşşaf Cin Ruhu
songokhu

11 Ağustos 2006; 20:32:05 

hanamichi
linkini verdiğin siteden terminatör:2 nin extreme versiyonunun tanıtımı vardı onu indirdim
gerçekten çok güzeldi görüntüler terminatör2 ext dvd sini bulursam alacağım
bişey sormak istiyorum şimdi piyasalara yavaş yavaş çıkmaya baişalayan hd dvd filmleri
940 bw de rahatça seyredebilirmyiz?

tyll

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2006; 21:12:45 

üç gün önce aldım monitörü,
yalnız skystar2 kartı ile tv izlerken progdvb,alt-dvb vs 1440x900 çözünürlükte kenarlar boş kalıyor.bu düzelirmi acaba?

StranGe_PassenGer

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2006; 21:28:31 

quote:

Orjinalden alıntı: tyll

üç gün önce aldım monitörü,
yalnız skystar2 kartı ile tv izlerken progdvb,alt-dvb vs 1440x900 çözünürlükte kenarlar boş kalıyor.bu düzelirmi acaba?
http://img151.imageshack.us/img151/7114/dsc00267rsco1.jpg

Senin sorununun çözümü codeclerle mümkün olabilir belki.Büyük ihtimal elecard codec kullanıyorsundur. Cyberlink veya nvidia codec ile 16:9 görüntü elde etmeye çalış...Skystar ile çok deneyimim var ama widescreen monitör deneyimim olmadı.SAdece bir öngörü benimki.

Her yalnız kalışımda duyduğum huzur elde edebilecekken vazgeçtiklerime bir karşılıktır belki de...
StranGe_PassenGer

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2006; 21:31:02 

quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

5.1 hoparlörde center'ı koyacak yer olmaması hakkaten de kötü oluyor. Karşıda duvara asmak gerekecek sanırım.

Deniyorum 1 haftadır monitörü gayet memnunum performansından. Oyunlarda filmlerden daha iyi görüntü kalitesi veriyor.

Mevlüt ben bu monitörle 190x6 arasında müthiş kararsızım. Bunu alırsam divx için widescreenın uygun olması ve fiyatının 150YTL daha ucuz olması sebepleri için alacağım.Acaba 190x6 ile bir deneyimin oldu mu? Görüntü kalitesi olarak bariz bir fark var mıdır 190x6 lehine???

mewluth

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2006; 22:03:16 

quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

quote:

Orjinalden alıntı: mewluth

Mevlüt ben bu monitörle 190x6 arasında müthiş kararsızım. Bunu alırsam divx için widescreenın uygun olması ve fiyatının 150YTL daha ucuz olması sebepleri için alacağım.Acaba 190x6 ile bir deneyimin oldu mu? Görüntü kalitesi olarak bariz bir fark var mıdır 190x6 lehine???

190x6 kullanmadım ve görmedim hiç. O yüzden bir yorum yapamayacağım. Wide screen mi o da?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mewluth -- 11 Ağustos 2006; 22:21:40 >

Bir buçuk, iki buçuk daha; bir buçuk mu, iki buçuk mu, üç buçuk mu, beş buçuk mu, altı buçuk mu, yoksa sekiz buçuk mu ettiğini keşfedemedim.

Keşşaf Cin Ruhu
hanamichi

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2006; 22:03:30