Şimdi Ara

Yeni Nesil Konsolların Performansı Sürekli Artacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •     Oyun endüstrisinden önemli bilgiler veren bir kişi olan Ashan Rasheed (thuway) yeni nesil konsolların performanslarıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Rasheed, daha önce Xbox One'ın %10'luk performans artışının sürücü güncellemeleri ile ilgili olduğunu söylemişti.
     
        Rasheed'e göre bu performans artışı yeni neslin sonuna kadar devam edebilir. Sürücü güncellemeleri sayesinde sadece Xbox One'da değil, Playstation 4'te de performans artışı sağlanabilirmiş. Her iki cihazda da gelişim için tonla yer olduğunu söyleyen Rasheed'in bu sözleri gerçekten sevindirici. Tabi bu sürücü güncellemerinin doğrudan halka duyurulmayacağı da söyleniyor. Yani bu güncellemeler gizliden gizliye yapılacakmış. 
     
        PC'de sürücü güncellemelerinin ne kadar önemli olduğunu PC oyuncuları çok iyi bilirler. Oyunlarda performans artışı için bu güncellemeler şart.









  • Yeni Nesil Konsolların Performansı Sürekli Artacak
  • e o zaman güncellemeyen kişi güncellenen konsola göre hazırlanan oyunu nasıl oynayacak?
  • he hee. bu mantıkla 3-4 senede konsollar performansı 2 ye katlicak :DDDDD
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Executor06

    <table style="display: inline-block;" bgcolor="black" border="0" cellpadding="1" cellspacing="1"><tbody><tr><td><div><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=86099458&url=http://galeri5.uludagsozluk.com/6/napak-inanak-m%C4%B1-kanka_13847.jpg" target="_blank" data-href="http://galeri5.uludagsozluk.com/6/napak-inanak-m%C4%B1-kanka_13847.jpg" target="_blank"><img alt="Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın" src="http://galeri5.uludagsozluk.com/6/napak-inanak-m%C4%B1-kanka_13847.jpg" onload="if(this.width>this.height){this.width=320}else{this.height=240}" border="0" width="320"></a></div></td></tr><tr><td style="color: White; text-align: center;">Orijinal boyut için tıklatın</td></tr></tbody></table>


    Şu caps e eksi verenin elleri kırılsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mactavish-

    Şu caps e eksi verenin elleri kırılsın.

    Fanboylar acı gerçekleri kaldıramıyor ne yapsınlar
  • ne kadar artabilir ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Greatness Awaits

    e o zaman güncellemeyen kişi güncellenen konsola göre hazırlanan oyunu nasıl oynayacak?

    Güncelleme gerektiren oyunlar bu nesilde de vardı, güncelleme diskte oluyordu onu yapmadan oyuna giremiyordun. Aynı şekilde devam eder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Executor06

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mactavish-

    Şu caps e eksi verenin elleri kırılsın.

    Fanboylar acı gerçekleri kaldıramıyor ne yapsınlar

    Bizde konsolcuyuz ya.
  • Artık bu PC deliliğiniz iyice çıldırdı sanırım. Önümüzde onca yaşanmış örnekleri varken, hala ilk oyunlardan bütün nesilin aynı seviyede geçeceğini düşünmeniz çok garip. Geçtiğimiz nesilin ilk oyunlarına bir bakın.

    Battlefield 2 Modern Combat
    http://www.youtube.com/watch?v=-y3nl5N0GGY

    NFS Most Wanted (1)
    http://www.youtube.com/watch?v=ODm2IK13nWo

    Şimdiki oyunlarla alakaları var mı?

    Daha yeni GTA 5'in grafiklerine şaşırmadık mı?
    Aynı şekilde Red Dead Redemption'a şaşırmamış mıydık? Gun ile bir karşılaştırın.
    "Çıkması mümkün değil, imkansız" denilen Crysis 1 konsollara da gelmedi mi?
    Uncharted 1'i bayıla bayıla oynarken, 2'nin grafikleri çok daha iyi olmadı mı?
    Heavenly Sword'la gözlerimiz kamaşırken, God of War 3'ün grafiklerine dahada bayılmadık mı?
    Halo 3 ile 4'ü karşılaştırın.
    Gears of war 1 ile 3'ü bir karşılaştırın.
    Call of Duty 2 ile Ghosts'u karşılaştırın.
    Elder Scrolls Oblivion ile Skyrim'i karşılaştırın.


    PS2 zamanında da böyle olmuştu. God of War 2'ye, Black'e şaşırmıştık.Aynı şeyler PS4-XOne içinde olacak.
    Bir telefona yapılan yeni ROM bile neleri değiştiriyor, konsollarda mı olmayacak? Bunu tahmin etmek çok zor değil.




  • konsolun ömrü bittiğinde ancak iyi oyun oynatır bekleyin bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mactavish-

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Executor06<br> <br> <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Mactavish-<br> <br> Şu caps e eksi verenin elleri kırılsın. <img src="https://forum.donanimhaber.com/images/image/s3.gif" align="middle" border="0" alt=""><br> </blockquote><br> Fanboylar acı gerçekleri kaldıramıyor ne yapsınlar <img src="https://forum.donanimhaber.com/images/image/s3.gif" align="middle" border="0" alt=""><br> </blockquote><br> Bizde konsolcuyuz ya. <img src="http://resim.donanimhaber.com/upfiles/smiley/icon_smile_cool.gif" align="middle" border="0" alt="">


    valla genel anlamda ben de konsolcuyum ama caps yerinde gibi duruyor yani :D




  • Şimdiki nesil konsollardaki gibi.
  • yeni nesil konsolarin performasi bir kenara daha iyi oyunlari 2014 ortalarinda E3 tanitilacakdir :)
  • 512 MB RAM İLE GTA 5 İ O GRAFİKLERLE OYNATAN KONSOL YAPMIŞ ADAMLAR.SEN 2 GB RKRAN KARTLI PC DE ZOR OYNUYORSUN.SONRADA NAPAK İNANAKMI DİYORSUN.YIL OLDU 2014 HALA HERŞEYİ DONANIM ZANNENDEN İNSANLAR VAR.
    OLAY YAZILIM OPTİMİZASYONUNDA.BAKMAYIN ŞİMDİ ÇIKAN OYUNLARDA OYUNLAR PS4 VE XBOX ONE DA OKADARDA İYİ GÖZÜKMÜYOR ANCAK GELECEKTEKİ OPTİMİZASYON DÜZELTMELERİ SAYESİNDE BU SORUNLAR ORTADAN KALKACAKTIR.
    BAKINIZ XBOX 360 VE PS3.
  • Yeni nesil konsollar mevcut güçlerinin %10'unu kullanıyor sadece. Demedi demeyin. Her sene bu oran katlanarak büyüyecek. Ve %100 olunca... gözlerinize inanamayacaksınız. Nvidia'nın Titanı, Amd'nin R9 290X'i... Hepsi hava civa... :)
  • @TheStarBox

    Yıl dönmüş 2014'de her şey donanım, PS2 ve 3'de ki mimari yapısı gereği örneği olmadığından Yapımcılar karmaşık çalışma yapısını benimsedikçe kendilerini ve yapabileceklerini geliştiriyorlardı. 512 mb ram'da Gta V diyorsunda Cell'in tek başına yaptıklarını unutuyorsun bütün sistemi sırtlayan gerektiğinde ram ve gpu'nun yaptıklarını yapan öğrenebilen mimari, daha fazlası için oku burdaki bazı holiganların zamanında cevap veremeyince alta kalmamak için yazdıklarını tekrarlama...

    PC donanım üreticisinin yeni konsollara verdiği x86 apu başında ne yapıyorsa optimizasyon ve düzeltmeler sonunda yapacağı o, hayal kurmak güzeldir. N.Kemal bu konuda güzelde sözü vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 5 Ocak 2014; 19:01:17 >
  • eğer tezimi inandırıcı bulmuyorsanız.
    örnek olarak size bilgisayar mimarisinden söz edeyim.
    Apple Bilgisayarlar Ve Windows Bilgisayarlar yıllardır karşılaştırılmakta.
    Oyun yapımcıları ve grafik işleyicilerinin %90 ı apple bilsayar kullanır.
    bunun nedenini sorduğunuzda alacağınız cevap çok kesin ve nettir,"daha stabil"
    bir mac pro i5 3 ghz işlemci 4 gb ram ve intel hd 5k ile bir windows bilgisayarın i7 4 ghz işlemci 8 gb ram ve geforce gtx660ti ile yapabildiklerinden fazlasını yapabiliyor.
    sadece bu yazdığıma göre bile konuşsam artık yazılımla herşeyin mümkün olabileceğini size söyleyebilirim.

    her yıl çıkan ekrankartları ve onun gibi daha birçok performans donanımı aslında gereksiz yere çıkıyor.aynı miktarda veriyi daha az ram kullanarak işlemek mümkün ancak bunu yapmak yerine oyun yapımcıları işin kolayına kaçıyor ve ram kullanımında ayarlama yapmıyor.buda sizin gibi insanlara ekran kartı satan firmaların ekmeğine yağ sürüyor.
    hepsi kapitalist sistemin oyunları.




  • Ulan hadi Cell cok guclu idi ya 360 da ne vardi? Gayet siradan 3 cekirdekli bir Powerpc islemcisi,48 sp 500mhz gpu, hepi topu 512mb ram.x86 mimarisine cok benzer yapida idi konsol ne oldu? Zaman icinde hep daha iyi grafikler sundu.Cikan oyunlar Forza,Halo bla bla.Simdi ps4 e gel donanim gucunu 360 ile kiyasla.x86 tabanli olmasi konsolun gucunde guc almaz,sadece kolaylastirir o kadar.Kaldiki her konsolun oyunlari yilllar icerisinde gorsel evrim gecirmislerdir.Uncharted 1 ve 3 un grafikleri arasinda daglar ovalar var.GoW1 ile 3 arasinda da hatta ve hatta Halo Reach ve Halo 4 arasinda ciddi gorsel farklar var.

    TheStarBox buradaki bazi arkadaslarla fazla ugrasma.Bazi sahislara sorsan daha once 10 oyun gelistirmis,Nvidia Intel de muhendislik yapmis gibi konusurlar ama gel gorki aci gercek...Neyse bu linke dikkat

    http://gamingbolt.com/granite-sdk-v2-0-now-available-reduces-ps4-pc-xbox-one-memory-usage-by-75-for-texture-streaming

    Fazla konusmaya gerek yok.Yillar icinde Ryse ve KZSF gibi oyunlardan kat be kat kaliteli gorsellerde oyunlar cikacagi asikar ve tartisilmaz bir durum




  • 2 Konsolda Çöp(:

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.