Şimdi Ara

Gigabyte GTX 780 Ti Windforce non-OC/OC/GHz - Memory Problemi? ( Artifact ) - Güncel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
4.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gigabyte GTX 780 Ti Windforce OC modellerinde, ram stabilite problemi var gibi görünüyor. Kartin ram hizi, 780 Ti standardinda, yani 7 GHz olmasina ragmen, belli senaryolarda artifact alabiliyorsunuz. Ram hizini yeterince düsürürseniz, çözülüyor.

Bu modelin en azindan belli serileri problemli görünüyor. Birden fazla kisi bu problemi yasiyor.

@Rüzgar81 nickli kullanici bahsetmis, @R£DSTON£'un yönlendirmesi ile ben de denedim. Oyunlarda ve birçok bench'te problem yok gibi gözükse de, 3DMark 11'de fena patliyor.

Durum söyle:

quote:

Evet, problem var.. 780 Ti Windforce OC ile, 3DMark 11 - performance testini yaptim(saat hizlari 1045/6998,5 iken. Windforce hizi normalde 1163/6998,5).
    Denizalti kisminda belli araliklarla(bazen sik sik), yesil artifact-görüntüler ekrani kapliyor. Sonraki testte de yer yer oldu.

Memory hizini bir miktar düsürünce, problem çözüldü.

Aslinda BF4'te de, 7200 gibi düsük oc'de kullanirken, yer yer artifact oluyor gibi gelmisti. Çok nadiren, anlik koyu renkli isaret gibi, oyundan mi kaynakli emin olamamistim.
    Simdi çikti foyasi..

Gigabyte kartlarinda gerçek 7 GHz olmayan modüller mi kullanildi nedir. 780 Ti'in standart hizi 7 GHz, kaç aylik GTX 770'ten beri standardi 7 GHz olup 8'e overclock edilebilen yeni modüller kullaniliyor.. Böyle saçmalik mi olur?

Bir ara Nova'ya gönderelim karti. Ithalatçi teknik servisine 3DMark 11'de test edin mi diyecegiz.. Daha kötüsü, baska Windforce'la degistirirlerse, gene ayni problem yasanabilir. Para iade istesek, iadeyi taksit taksit yaparlarsa sikinti yasariz. Ayrica, Windforce disinda özel Ti da gelmedi TR'ye. Stok kartlarin sogutmasi bu kadar iyi olmayacaktir..
    Is çikti olmadik yere.

En iyisi konsolda devam edelim biz. PSU'da coil whine olur, CPU'da delid gerekir, konsoldan fazla para verdigin kart stok hizda stabil olmaz.. Hep bizi buluyor

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=86093626

quote:

Orijinalden alinti: Rüzgar81

Gigabyte 780ti windforce alanlar, karti 3dmark11 Performans testine tâbi tutun, denizalti olan grafik testinde yüksek ihtimalle artifakt verecektir, eger basiniza bu gelirse hizli bir sekilde degisim olmasi açisindan uyarayim dedim. Ben belleklere -400 MHz verince sorun anca ortadan kalkti.

Burada(yurt disindayim) simdiye kadar bu karti alip dört dörtlük kullaniyorum diyene denk gelmedim.

Ben diger uygulamarda sorun görmedim ama yinede benim midemi bulandirmaya yetiyor, sonuçta referans tasarimli kartlarin hiç birinde böyle bi problem olmadigindan bu kartta bellek ile alakali bir sorun oldugunu düsünüyorum.

Ek:http://www.gpugrid.net/forum_thread.php?id=3584

Windforce OC modeliyle bellek problemi yasayanlar.

Kullandigi uygulamadaki problemi çözmek için, bellek hizini def. 7000'den 5400 MHz'e kadar düsürmesi gerekmis...(alttaki mesajlarindan birinde yaziyor)
    Sadece 780 Ti Windforce OC modeliyle bu tarz problem yasamis, diger kartlari problemsizmis.

Baska yasayanlar da konuya yazmislar.

Ne denir bilemiyorum. Durum netlesene kadar Gigabyte 780 Ti Windforce OC modeline temkinli yaklasmanizi öneririm.

Güncel: Son durum:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=86365950

Sorun için, default hizlarda iki tane video çektim. Ikincisinde daha sik oldu.

Problemi tamamen çözmek için, bellek hizini 6.4-6.5 GHz düzeyine kadar indirmek gerekiyor. nVidia'nin belirledigi hiz 7 GHz.

Bu videoyu garanti sürecinde Gigabyte Türkiye'ye gönderecegim. 3DMark 11'de, Deep Sea demosunda denenmesi önemli.

Videonun altinda uzun açiklamam var, okuyunuz:

Daha sik olan ikinci videomuz:

17 Ocak 2014 itibariyle son durum, Endeks'in cevabi:

quote:

Merhaba,

Ürününüz ile ilgili dün Gigabyte ile görüstüm. Ürününüz detayli teste tabi tutulmus ve belirttiginiz ariza görülmüs ancak sebebinin ne oldugunu incelemek için ürün yurt disina gönderilip üretici mühendisler tarafindan incelenecek.
    Ürününüzün durumu önümüzdeki hafta ortasinda netlesecektir. Ve muhtemelen degisim/iade karari çikacaktir, gelecek cevaba göre size dönüs yapacagim.

Saygilarimla,

Gigabyte merkeze gitmesi iyi olmus. Hatali seriler varsa, gerekeni yaparlar.
    Gigabyte'la ilgisi olmayan sebeplerle, bazi kartlara Hynix'in hatali modüllerinin denk gelmis olmasi mümkün. PCB zaten nVidia'nin tasarimi; bildigim tek farki, 6+8 pin yerine 8+8 pin olmasi.

Öte yandan, Giga TR arizayi gördügüne göre, hemen degistirse daha iyi olurdu. Ayni sorunu yasayan arkadasin karti da, ariza tespit edilip yurtdisina gönderilmis, haftaya sonuçlanacakmis.
    Yarin bir soralim bakalim.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=86626473

-------------

21 Ocak 2014 itibariyle:

Garantiden referans Gigabyte kartim geldi, artifact yok:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=86849697

Windforce ile ayni sorunu yasayan birkaç kisi daha:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=86829922

Gigabyte'tan bu konu hakkinda açiklama bekliyoruz. Elbet her Windforce OC problemli degildir; ancak problem yasamayan birine henüz rastlamadim.

GÜNCEL: Windforce non-OC modeliyle benzer problem:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=95172376

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 14 Ağustos 2014; 0:07:52 >

• Ram voltajı veya zamanlarıyla alakalı olsaydı, bios'la düzeltilebilirdi. Donanımsal bir probleme benziyor.

Kartları demek ki daha kapsamlı test etmeleri gerekiyor...

@sadtneverdie

780 ile 780 Ti arasında %15-25 performans farkı var. Overclockta ise, eğer B1 rev. 780 denk gelmezse, fark biraz daha açılabilir.

290 - 290X gibi değil. Onların farkı özel modellerde bile daha az, stok modellerdeki duruma hiç girmeyelim. Sıcaklık ve min. saat hızı belirsizliği yüzünden 290X iyice fiyasko oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 11 Ocak 2014; 14:13:01 >
  • Sorun yalnızca Gigabyte'taysa, diğer firmaların kartlarında kullanılan bellek yongalarıyla karşılaştırılabilir. Eğer aynı yongalar kullanılmış ve diğer firmaların kartlarında sorun çıkmamışsa, Gigabyte'tan yeni bir bios gelmesi beklenebilir.

Yurtdışı forumlara bir bakmak lazım. Malum, onlar daha hassas oluyorlar bu konularda.

@Rüzgar81

Eğer Gigabyte saçmalıyorsa doğrudan Nvidia'yla irtibat kurmak daha mantıklı olur. Gerçi bu durum da ülkeden ülkeye değişir. Ama genelde Nvidia doğrudan kullanıcı ile firma arasındaki duruma müdahale edebiliyor. Topluca bilgilendirme yapılırsa Gigabyte'a bir ayar çekerler.

@sadtneverdie

GTX780 TI Türkiye'ye ilk girişince 1800-1900 TL civarıydı fiyatları. GTX780'le arasında %25 kadar bir fiyat farkı vardı. Performans farkı da bu düzeyde olunca -ki bu fark doğrudan %25 daha fazla birim olmasından kaynaklı, yani kapatılamaz- ve GTX780 TI'larda istisnasız B1 revizyon GPU olunca GTX780 TI almak çok daha mantıklıydı. Şimdi durum biraz değişmiş. GTX780'in fiyatında bir miktar düşüş olmuş, GTX780 TI'ın fiyatı artmış görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 5 Ocak 2014; 11:33:22 >

• Geçmiş olsun.

Sorunu farkettirip moralinizi bozduysam kusuruma bakmayın (biraz öyle gördüm sanki ondan).

Son zamanlarda bende GIGABYTE WINDFORCE 3X GTX 760 ve GTX 770 kullandım.İkisinde de fan ile alakalı problem ve ayriyeten birisinde de coil whine sorunu olmuştu (GIGABYTE GTX 770 kullananlar kulübü konusunda belki görmüşsünüzdür).GTX 770' i iade etmem 30 gün sürmüştü.Maddi olarak birşey olmadıda, giden zamanıma yanıyorum.

Kesinlikle GIGABYTE markasını kötülemek gibi bir amacım yok.Ama; benim yaşadığım sorunlar, arkasından R9 290X' teki toplatılma kararı ve şimdide GTX 780Ti ' lerdeki bu durum...

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
    |♦|RS incelemeleri ve paylaşımları|♦|
    |♦|ROG STRIX RTX 3090 O24G GUNDAM|♦|

• Yok yahu, ne demek. Zaten BF4'teki olay kıllandırıyordu, açıklığa kavuşturduk.
    İlk 7 gün anlasaydım keşke, iade ederdim.

Neyse, bu online alışverişlerde mevzuat nasıl oluyor? Sorunlu ürünü ilk 1 ayda teslim edersek bir avantaj oluyor muydu?
    Nova'nın elinde stok kart var, araya ithalatçı sokmadan direk onla değiştirsinler, uğraşmayalım.

Bu arada, inspector'e göre, kartın bellekleri Hynix. Pek bir şey ifade etmese de, belirtmiş olayım.
  • slm arkadaşlar bende kartı kullanıyorum overclock konusunda gerçekten tam bir takoz çıktı kart guru3d deki incelemelerde kartın overclock potansiyelinden övgüyle bahsetmişlerdi birazda ordaki incelemelere kanıp almıştır birde kartın gelmesi için bir ay bekledik Novadan 3dmark 2013 testinde bir problem yoktu default değerlerinde bioshock infinite tomb raider da değerler gayet iyi çıkmıştı bellekler sk hynix ama asic değerine baktığımda 64 çıktı az overclock verdiğimde gpu +30 memory +200 de stabil değerleri sağladım üstünde artifact verdi ekranda mavi kareler çıktı ve pc kilitlendi değişim düşünüyorsanız hep beraber hareket edersek gigabyte ın dikkatini çekebiliriz diye düşünüyorum biar ay içinde değişim yaparlar sanırım
    AMD Ryzen 5 1600AF / Asrock Fatal1ty B450 Gaming itx ac / Kingston Hyperx Predator 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 / EVGA GeForce GTX 1650 SUPER SC ULTRA GAMING / PHANTEKS EVOLV X TEMPERED GLASS GREY / Corsair RM750X / LG 22MK400H 1ms 75Hz HDMI 21.5" Full HD Gaming Monitör / Toshiba OCZ RC100 Nvme 240GB 1600/1100MB/S PCIe M.2 SSD / Seagate 3.5" 2 TB Barracuda SATA 3.0 7200 RPM Hard Disk
  • quote:

Orijinalden alıntı: dimitrixxx

slm arkadaşlar bende kartı kullanıyorum overclock konusunda gerçekten tam bir takoz çıktı kart guru3d deki incelemelerde kartın overclock potansiyelinden övgüyle bahsetmişlerdi birazda ordaki incelemelere kanıp almıştır birde kartın gelmesi için bir ay bekledik Novadan 3dmark 2013 testinde bir problem yoktu default değerlerinde bioshock infinite tomb raider da değerler gayet iyi çıkmıştı bellekler sk hynix ama asic değerine baktığımda 64 çıktı az overclock verdiğimde gpu +30 memory +200 de stabil değerleri sağladım üstünde artifact verdi ekranda mavi kareler çıktı ve pc kilitlendi değişim düşünüyorsanız hep beraber hareket edersek gigabyte ın dikkatini çekebiliriz diye düşünüyorum biar ay içinde değişim yaparlar sanırım

Hocam 3DMark 11 performance testini yapabilir misin?(Demo modunda, müzik falan çalacak). Mümkünse art arda birkaç kere tekrarlayarak; kart ısındıkça daha sık oluyor gibi çünkü.
    Bakalım anlık yeşillenme falan olacak mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtx 970 Mhz sorunu
    8 yıl önce açıldı
    SATILIK GALAX GTX 1050 Ti EX OC
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamam hocam indiriyorum şu anda iner inmez yapıp sonucu paylaşıcam
    AMD Ryzen 5 1600AF / Asrock Fatal1ty B450 Gaming itx ac / Kingston Hyperx Predator 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 / EVGA GeForce GTX 1650 SUPER SC ULTRA GAMING / PHANTEKS EVOLV X TEMPERED GLASS GREY / Corsair RM750X / LG 22MK400H 1ms 75Hz HDMI 21.5" Full HD Gaming Monitör / Toshiba OCZ RC100 Nvme 240GB 1600/1100MB/S PCIe M.2 SSD / Seagate 3.5" 2 TB Barracuda SATA 3.0 7200 RPM Hard Disk
  • hocam testi peş peşe iki sefer yaptım yeşil renk ilk başta denizaltı sahnesinde çıktı ama teste başlayınca çıkmadı sadece o sahne haricinde bir problem yoktu
  • Bu sorun donanımsalsa hiç vakit kaybetmeden iade etmek lazım
  • Arkadaşlar bence bu sorun biossal durum olabilir veya ram çiplerini görebiliyorsanız kartın ona bakın üzerindeki kodlara en son olarak revizyon kaç olduğunu bios sürümünün ne olduğunu bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabilirim sizlere :)
    yeşil sorunları bende yaşamıştım tomb raider oyununda sonraki gelen driverlerde bu çözüldü.
    Sadece 3dmark da mı yaşıyorsunuz bu sorunları ?
    diğer uygulamalar metro last night tam raider crysis 3 gibi oyunlardada varmı ?
    belleklerin spefik özelliklerine bakmamız için kodu gerekli.
    Sadece gigabyte değil diğer 780 sahipleride kontrol etmeliler bence bu durumu. bence driver sorunu gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nysarac -- 5 Ocak 2014; 17:31:45 >
  • Arada teorisel olarak %25 performans farkı olmalı ama pratikte 780 ile o kadar fark mevcut değil.Biri 100 fps iken diğeri 110 fps veriyor.Ayrıca ti modelinin maxwell öncesi sattırmak istenen bir ara sıcak kart olduğunu düşünüyorum.1400/8000 mhze oc lenmiş ti ile 1250/7200 mhz lik 780 arasında yaklaşık %18 fark mevcut çünkü gpu verimliliği en çok 1200-1300 arasında daha üstünün aynı oranda bir getirisi olmuyor.Arada bahsedilen fark olsa en az 2 sene kart almaya gerek kalmazdı.Bu arada stok hızında dahi sorun yaşayan arkadaşlar var onlarada geçmiş olsun.
    //ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///
  • quote:

hocam testi peş peşe iki sefer yaptım yeşil renk ilk başta denizaltı sahnesinde çıktı ama teste başlayınca çıkmadı sadece o sahne haricinde bir problem yoktu

Hangi işletim sisteminde yeşil renk aldınız?

Orijinalden alıntı: Sonicman

quote:

hocam testi peş peşe iki sefer yaptım yeşil renk ilk başta denizaltı sahnesinde çıktı ama teste başlayınca çıkmadı sadece o sahne haricinde bir problem yoktu

Hangi işletim sisteminde yeşil renk aldınız?

İşletim sistemiyle bu durumun nasıl bir bağlantısı olabilir diye düşünsek aklıma gelen tek şey dx 11.1 ve dx 11 olayı oluyor.Çünkü bf4 de aynı sorunlar yaşanmış.Ama osd den olma ihtimali çok çok az bana göre.Sürücüsel olmasıda aynı ihtimalde.Olsa nvidia forumlarında hemen paylaşılırdı.Sorun tamamen vramlerde hatırlarsanız bu seride gıga bazı kartlarında pcb-vrm sıcaklığı ve stabilıte sorunları yüzünden rev güncellemesine gitmişti.
    //ASUS RTX 5080 TUF OC 16 GB GDDR7//MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4//İNTEL RAPTOR LAKE CORE İ7 14700K 20 CORE 28 THREAD 5.8 GHZ//GSKILL RİPJAWS V 32(4X8)GB DDR4 4000 MHz CL18//NZXT KRAKEN X62 280 MM AIO//KİNGSTON KC3000 1 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON FURY RENEGADE 2 TB PCIe 4.0 NVMe//KİNGSTON KC3000 2 TB PCIe 4.0 NVMex2//SAMSUNG 850 EVO 250 GB//SAMSUNG 860 EVO 500 GB//ASUS ROG STRİX XG27AQDMG 27" W-OLED 240 Hz 2K G-SYNC HDR//CORSAİR AİR 540 WHİTE EDİTİON//SEASONIC 1000W PLATINUM//ASUS ROG STRİX SCOPE II ROG NX SNOW SWİTCH RGB//LOGİTECH G502 HERO LIGHTSYNC 25600 DPI RGB//RAZER BLACKSHARK V2 PRO 2023 WİRELESS 7.1 SURROUND//WİNDOWS 11 X64 PRO 23H2///

• işletim sistemi 8.1
  • dimitrixxx kullanıcısına yanıt
    8.1 de problem var bence sisteme format atıp win 7 veya win 8 kurun. Neden diyeceksiniz çünkü 8.1 de 3dmark 11 de denizaltı sahnesinde kayalık bölgedeki o hata hep aynı yerde oluyor başka yerde hata vermiyor. 8.1 ile sürücü uyuşmazlığı olabilir.

Win 7 de veya win 8 aynı yerde hatalar oluşursa o zaman kart kesin hatalıdır.
  • hocam sorun sadece 3dmark 2011 de oluyor oda ilk denizaltı sahnesinde bir iki defa yeşil renkler belirip gidiyor oyunlarda ve 3dmark 2013 teslerinde sorun yok zaten sizin konunuzda da değerleri paylaşmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Yok yahu, ne demek. Zaten BF4'teki olay kıllandırıyordu, açıklığa kavuşturduk.
    İlk 7 gün anlasaydım keşke, iade ederdim.

Neyse, bu online alışverişlerde mevzuat nasıl oluyor? Sorunlu ürünü ilk 1 ayda teslim edersek bir avantaj oluyor muydu?
    Nova'nın elinde stok kart var, araya ithalatçı sokmadan direk onla değiştirsinler, uğraşmayalım.

Bu arada, inspector'e göre, kartın bellekleri Hynix. Pek bir şey ifade etmese de, belirtmiş olayım.

inspectorun neresinden baktınız hynix olduğunu gördünüz?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.