1 adet 5 dbi dahili anten var. Laptop'larla bağlanırken wifi konusunda hiç problem yok ama telefondan bağlanırken çok sık kopuyor. Artık baydı bu durum. Bu konuda ne yapabilirim?
Bende de tam tersi oluyor ama modem aynı değil
quote:
Orijinalden alıntı: cabriolet1981
Merhaba arkadaşlar,
ZyXEL P-660HN-T1H model bir modem kullanıyorum. Özellikleri şurada:
1 adet 5 dbi dahili anten var. Laptop'larla bağlanırken wifi konusunda hiç problem yok ama telefondan bağlanırken çok sık kopuyor. Artık baydı bu durum. Bu konuda ne yapabilirim?
o modemler sıkıntılı yeni firmware si varsa onu indir yükle
Sitesinde tek bir Firmware var malesef.
Sinyali güçlendirmek için yapabileceğim birşey var mı acaba? Anteni değiştiremiyorum dahili olduğu için.
Aynı sıkıntı ben de de mevcut. Ancak modem farklı. Akıllı telefonlar genelleme olarak wifi de biraz sıkıntılı. Ama daha çok, aynı modeme kaç kişinin bağlandığı ile alakalı. Mesela 8 mbps bir Adsl'ye sahipsen ve 4 kişi kullanıyorsanız, senin maksimum 2 mbps kullanabilme olanağın var. :)
Evet 8 mbit adsl'e 4 laptop 4 telefon günün büyük bölümünde bağlı. Modemin arayüzüne baktım, herşey bağlıyken işlemcisi %30'da çalışıyor. Yani yük altındayken hızda sıkıntı yok ama telefonların wifi bağlantısı sürekli kopuyor.
4 tane ethernet portu var, sinyali güçlendirmek için bunlara bağlayabileceğim birşey yok mu acaba??
cihaz yakınındayken telefonlar sorunsuz olarak çalışıyor uzaklaştığında kesiliyorsa modeminin sinyallerini ap ile desteklemen gerekmektedir ben ZyXEL nbg416N access point aldım evimin her yerinde kablosuz girebiliyorum. cihazın en iyi özelliği marka model gözetmeksizin tüm kablosuz sinyalleri alıp kablosuz olarak genişletebiliyor.