Şimdi Ara

Analiz : Aralık ayında Windows 8 sürümleri yüzde 10 sınırını geçti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Aralık ayında Windows 8 sürümleri yüzde 10 sınırını geçti





    2012 sonlarında resmen piyasaya sürülmesine rağmen henüz istenen satış rakamlarına ulaşamayan Windows 8, geçen Ekim ayında Windows 8.1 ile taze kan takviyesine kavuşmuştu. Yeni ürünleri de beraberinde getiren güncelleme ekosistemi hareketlendirdi.




    Aralık 2013 itibariyle yapılan yeni bir analize göre Windows 8 sürümü yüzde 6.89 kullanım oranına çıkarken, Windows 8.1 de yüzde 3.6 oranına yükseldi. Toplamda yüzde 10.49 oranına sahip olan ikili, yaklaşık 1.19 puan artış gösterdi.




    En son Ağustos ayında 2 puan artış gösteren Windows 8, Kasım ayında ise 0.87 puan gerilemişti. Bu bakımdan Aralık ayındaki artış önemli görülüyor.




    Windows 8 sistemlerinin artışı Windows 7'nin büyümesini de yavaşlattı. 0.88 puan büyüyen Windows 7, kullanım oranını yüzde 47.52'ye çıkardı.




    Windows XP yüzde 28.98 oranına gerilerken, Windows Vista da çok küçük bir artışla yüzde 3.61 kullanım oranına erişti. Microsoft'un Windows 8'e tüm yatırımlarına rağmen Windows XP ve Windows 7'nin kullanım oranları yüzde 75 civarında seyrediyor ve Windows 8'in büyümesi nispeten düşük kalıyor. 




    Aralık ayında genel anlamda Windows ekosistemi 0.15 puanlık düşüşle yüzde 90.73'e geriledi. OS X 0.02 puanlık kayıpla yüzde 7.54' gerilerken, Linux sistemleri ise 0.17 puan kazançla yüzde 1.74'e yükseldi.  

     



    Kaynak:http://thenextweb.com/insider/2014/01/01/windows-8-windows-8-1-pass-10-market-share-windows-7-still-gains-windows-xp-falls-30/#!rdENC







  • Cok bir yenilik yok olsa da olur olmasada, hani derler ya varligin guldurmedi ki yoklugun acitsin, oyle birsey iste bu windows..

  • Ubuntu kullanıyorum ayrıca w8.1 enterprise deneme sürümü. w8.1 kasılıyorken özellikle tarayıcıda Ubuntu gayet güzel.İşin içinde oyun olmasa Windows 8 kullanılmaz 8.1 de ise sağ a tıklayarak başlat menüsünü kullanmak zorunlu. Windows 7 en iyisi bence.Modern yada eski adı ile Metro arayüzün espirisi yok. En basitinden bir dosyayı başka bir uygulama ile açmaya çalıştığımda modern arayüze geçmesi hoş değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ubuntu kullanıcısıyım.Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 deneme sürümünü kullandım.Kısaca size şunu söyleyeyim:Windows 8 güzel ama masaüstü deneyiminin arttırılması gerek.8.1 de çok farklı değil.Şu an için en ideali bana sorarsanız Windows 7.Linux'a destek vermek her zaman iyidir.Özgür yazılım özgür programcılık :) Kullandığım Ubuntu 13 gayet stabil,kullanışlı ve hızlı.Oyunllar dışında Windows'la işiniz olmamaya başlıyor.

  • windows 8i kullanmak için metro ie kendi başına bir neden...

    tarihin en hızlı tarayıcısı tartışmasız...

    mobil tarafda da gayet iyi çalışıyor...
  • xp okadar varmı hala
  • vista nasıl artmış ?
  • XP sp3 devam,bir eksiklik hissetmiyorun

  • Linux tekrar tabelaya girebilmiş.STREAM OS sayesinde bu yıl içinde Vista'yı geride bırakır
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Bende ona hayret ettim.Muhtemelen Vista yüklü makinalar internetle tanışmıştır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.