Şimdi Ara

ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında





    Göreceli 8 çekirdek kavramını geçen yıl başlarında ilk kez Samsung Exynos 5 Octa yongaseti ile duymuşken, yıl sonuna doğru MediaTek gerçek 8 çekirdekli MT6592 yongasetini resmen lanse etmişti. Bu yıl ise birçok firmanın bu trende katılacağı iddia ediliyor. 




    Huawei'nin gerçek 8 çekirdekli bir işlemci üzerinde çalıştığı iddialarından sonra bu kez ZTE'nin bir hazırlık içerisinde olduğu gündeme geldi. İddialara göre ZTE, yeni amiral gemi modeli olacağı belirtilen WiseFone 7550 akıllı telefonunda kendi tasarımı 8 çekirdekli bir işlemci kullanacak. 




    WiseFone 7550 şimdiden bölgesel sertifika başvurularını yaptı ve Şubat sonundaki MWC 2014 etkinliğine gün saymaya başladı. ZTE'nin tasarladığı 8 çekirdekli yongaseti hakkında herhangi bir bilgi yok ancak Tegra 4 ve Snapdragon 800'den daha az enerji tüketeceği belirtiliyor. 




    Samsung'un CES 2014 fuarının ardından Exynos 5 Octa 5420 yongasetini ve sonraki 8 çekirdekli yongasetlerini gerçek 8 çekirdekli hale getirecek Heterojen Çoklu İşlem - HPM desteğini dağıtmaya başlayacağı iddiasını da dikkate aldığımızda bu yıl gerçek 8 çekirdekli işlemci tasarımcıları 4'e çıkacak.




    LG Odin ve Allwinner A80 ise big.LITTLE tasarımını esas alan 8 çekirdekli yongasetleri olacak. Böylece kendi işlemcisini tasarlayan firma sayısı da bir hayli artacak. Bunun tüketici tarafına olumlu olarak yansıyacağına kuşku yok. 

     

     



    Kaynak:http://www.phonearena.com/news/ZTE-designing-its-own-octa-core-chip-to-be-unveiled-at-MWC-next-month_id50877







  • ya işlemci haberleri dymak sevindirmiyor mobil platformda,tamam iyi güzel gelişsin tabiki kimsenin birsey dediği yok ama şu batarya olayına kim el atacak.Bir haber çıksın da x şirketi yeni batarya teknolojisi ile batarya ömrü bir hafta olacak desin.çok mutlu olacam,şu an ki telefonlar(akıllı ) bir gün anca dayanıyor.tamam herseyi telefonla yapıyoruz doğaldır sarjın az gitmesi ama enerji depolamada bir yenilik,yenilik sadece.... lityum pillerden vazgeçilemedi bir türlü ,enerji depolamada gerçekten doruk noktaya mı ulaştık?

  • hay batarya kadar başınıza taş düşsün, devir çekirdek devri çitle dur, artırın çekirdekleri artırın çözünürlüğü...

  • İşlemci tasarım ve üreticilerinin çoğalması iyidir tabi ki...çoğalsın ki platformun sadece işlemci üretmek olarak gören firmaların yanında.....batarya, iletişim, yongaları bağlantı arabirimleri ve hayatımıza değer katan daha pek çok özelliği birarada sunan qualcom gibi firmalar aynı şeyi pişirip tekrar önümüze koymak yerine paramızı gerçekten hakeden platformlar sunmaya devam etsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 3 Ocak 2014; 0:48:25 >
  • Pil istiyoruz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonun yanında bi paket cekirdek vercekler yakında

  • Saat hızlarını artıramadıkları için çekirdek çoğaltıyorlar. Biz bunları x86 platformunda Pentium 4'lerden sonra gördük. Saat hızları 4GHz'lere dayanınca daha da artırmanın çok zor olduğu bir yola girdiler. Çünkü mimari kabul etmiyor, hesaplama hataları yapıyordu(çekirdeğin yeterince serin olmasına rağmen). Sınıra dayanınca Pentium D'ler ve AMD X2'ler geldi, ilk çift çekirdekli x86 tabanlı işlemciler olarak. Bu furya böyle devam etti.

    Saf çekirdek performansı son yıllarda aslında bakarsanız artmadı. Yalnızca radikal çözümlerle enerji sarfiyatı düşürüldü, yonga yetenekleri artırıldı. Çoklu çekirdek uyumlu programlarda hız katlanarak arttırıldı.

    Demem o ki; isterlerse zilyon tane çekirdek koysunlar. Aktif olarak her bir çekirdeği ayrı ayrı kullanabilme yeteneği kazandırılamadıkça bunlar ÇÖP. Ben 8 çekirdeğin birinde video render, diğerinde 3d render, diğerinde matris denklem çözümü, diğerinde video izleme, diğerinde işletim sistemini çalıştırma, diğerinde oyun oynama... vesaire işlemlerini yapamıyorsam hiç bir anlamı yok. Ya da çok az var.





  • ipini koparan işlemci yapıyor, baymaya başladı artık.

  • bi sen eksiktin

  • Tamamen performans testleri için atılan adımlar tüketiciye bir faydası yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8gb ram de yaparsa 8 çekirdek kabulümdür yoksa olmaz
  • Bataryalarda yeni bir teknoloji olsa zaten elektrikli arabaları yollarda sıkça görmeye başlarsınız. Otomotiv sektörü de peşinde, ama öyle istemekle olmuyor.

    3-4 sene önceki telefonlarla kıyaslayın bakalım hiç gelişme yok diyorsanız yenilerini almazsınız olur biter. Para veriyorsanız çöp değildir. Çöpse para vermeyin.

    Ben fiyat açısından bakıyorum. Fiyat/performans açısından tatmin edici bir şeyler yapıyorlarsa buyursunlar derim. Yok 400-600$'a telefon kakalamaksa amaç zaten Qualcomm vs. ile yapılıyor bu işler. ZTE'nin karına bakar. Ha Qualcomm'a gitmiş, ha ZTE'ye...

    Huawei'nin K3V3'ünü görmek lazım.

    Allwinner'ın A80'i de fiyat/performans açısından takip edilebilir, ama muhtemelen sadece tabletlerde kullanılacak. A80 de 8 çekirdeği aynı anda kullanabilecek diye biliyorum. 4*Cortex-A15 + 4*Cortex-A7. GPU'su da Mali-6XX deniyor. Daha tam açıklanmadı. 4 gün sonra Los Angeles'taki CES fuarında A80 ile ilgili daha çok bilginin açıklanacağını resmi sitelerine duyurdular.




  • Bize de sadece izlemek duser...

  • Bastırın çinliler 2014 sizin yılınız

  • Piyasadaki uygulamalar oyunlar widgetler canli duvar kagitlari 8 cekirdeklilere gore optimize edilmesi gerekiyor.

    Samsung da fiyaskoyu gorduk.

    Diger firmalarda bu kandirmacaya gidiyor.

    8 cekirdek pazarlama goz boyamadan ote degil.

    Ipad Ihone larda neden bu yok diye bir dusunun ?

    Ayrica kaynak kodlari 8 cekirdeklilerde yok yani Android in temel felsefesine aykiri bir durumdur.

    Bu ne demek oluyor ortalama en gec 1 yil icinde cihaz degistirme ve yazilimsal destegin kisitlanmasi.


    Nexus cihazlari en mantiklisi ...Olmadi biraz donanimsal ustunluk araniyorsa o zaman Google Edition telefon ve tabletler bolca var onlara bakilir.

    8 cekirdek kisacasi hicbir faydasi yok ..

    Galaxy S4 Noote 3 ve Note 10.1 2014 Edition da gormekteyiz...

    Illa Samsung alinacaksa Snapdragon lu islemciler tercih edilsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1myst

    Qualcomm tükürdüğünü yalayacak bu gidişle

    Imkani yok. Kaynak kodlari olmayan 8 cekirdekli little.BIG islemcilerine pek ragbet olmaz alanda pisman olur...

    4 cekirdeklilerde de performans artirilabilir .

    Snapdragon 800 un piyasada yeni cikan yaygin olmaya 2 modeli daha var yani Snadragon 800 3 cesit

    Ayrica Snapdragon 805 lerde tanitildi.

    Google Qualcomm lu islemcileri yani Snapdragon lulardan vazgecmedigi surece kaynak kodlari olan baska bir islemci piyasada ciddi yok .

    Teorikte iyi gibi olan 8 cekirdekliler uygulamalarca oyunlarca optimize edilmediginden kayda deger bir fark hissedilmeyecektir.




  • İpini koparan işlemci yapıyor bizim hala 90nm transistör üretim kapasitemiz var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce ZTE'nin kendi geliştirdiği 8 çekirdekli, 38.926 Antutu skorlu yongası Wisefone 7550s'nin Grand Memo II'de kullanıldığına dair bir söylenti vardı.

    ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında


    ZTE'nin cep telefonu bölümünün genel başkanı Zeng Xuezhong'un sosyal medya hesabında Grand Memo II'nin MTK6592 işlemci olacağını söylediği yönünde yeni bir haber var.

    Mart 2013'te çıkmış Grand Memo'nun Snapdragon 800 ile çıktığı düşünülürse 1 sene sonra Grand Memo II'nin MTK6592 ile çıkması geriye doğru atılmış bir adım sayılır. Belki Grand Memo II'nin 2 modeli olabilir. Birisi ZTE'nin kendi geliştirdiği 8 çekirdekli ve daha performanslı Wisefone 7550s modeli, diğeri de daha ucuz olacak 8 çekirdekli MTK6592 modeli...

    6 inç bir ekran ve karbon fiber bir kasadan bahsediliyor.

    ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında

    ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında

    ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında

    ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında


    ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında

    ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında

    ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında

    ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında

    ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.