Şimdi Ara

Kathrein UFS 80 HD (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
7.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: subber

    Adres belli amaç belli derken ne demek istediğinizi açıklarmısınız?
    Cihazınıza bu kadar güveniyorsanız görüntülerle ilgili bir videoyu sitenize ekleyin bakıp fikir edinmeye çalışalım.

    Yazımı okumadan cevaplıyorsunuz. daha 35 tane satılmış kimi bulupta kime soracağız.? formda yazan üstatlara
    (kamax,Albani vdiğer.) inceleme için ya cihazı gönderin veya mağazanızda bir çaya davet edin hiç olmazsa bu arkadaşlar kanaatlarını bizlerle paylaşırlar.Şimdiye kadar sütüm ekşi diyen satıcı görmedik

    Beyfendi veya hanımefendi isminizi bilmiyorum;

    Ne mesaj geçmişin var ne araştırman var. İlk mesajında direk işlemci merakın var çok merak ediyorsan cihazı alır işlemci kısmını sökersin bakarsın biz işlemci sökmüyoruz o cihazı satamayız merak dahi etmiyoruz önemli olan görüntü kalitesidir. 10 numara görüntü kalitesi olan bir cihazda diğer modellerde en azından 913 ve 910 modeli nin sti işlemci olduğunu biliyoruz aynı serinin devamıdır diye düşünüyoruz. Baksana yukarıdaki zat nasıl heyecanlanmış nasıl sevinmiş :) pas at yakala gol at misali
    Yoğrudum eksi demek için cihazın işçilik ve görüntü kalitesi kötü olması lazım böyle birşey yok. Ama cihazda paylaşım modül girişi lazımsa zaten bu cihazı almanıza gerek yok o segmentte bir cihaz değil çünkü. Düz fta hd cihazdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDsatış -- 13 Şubat 2014; 13:03:16 >




  • Menüsü klasik kathrein menüsü ile aynıdır. ufs 913 teki menü gibidir. Ama teknik arakadaşlara bilgirdim müsait zamanda menü incelemesinide yapıp ekleyecekler hepsidijital.tv ye.
  • He he... Benim işim her zaman işlemci ile ilgilidir.

    Ne firma, ne de marka ile işim olmaz. Uyduruk işlemcileri forumda kullanıcılara bildirmek, misyonumdur.

    Neyse arkadaşlar... İşlemci nedir diye sıkıntıya koymayın kendinizi... Geçen gün Kathi'ye mail göndermiştim. Yanıt gelirse, bilgilendirmeyi yine ben yaparım.

    Saygılar, sevgiler.
  • sevgili hd satış firma yetkilisi....

    bence sen bu işi bırak veya departman değiştir. sen malını satmak değil satmamak için ne gerekiyorsa onu yapıyorsun.

    Herhalde bilincli bir tüketici olarak alacağım cihaz hakkında araştırma yapmam gayet normaldir.Sonuçta alacağımız cihaza para vereceğiz çakıl taşı değil.forumda günlerdir işlemcinin ve diğer unsurların tartışmasını yapıyorsun ondan sonrada insanlara sanki köyden yarın gelmiş muamelesi yapıyorsun. Merak etme sayende mesaj sayım seninkini geçer. Bu arada yaşım 62 erkeğim. Sana kısa bir anekdotumu anlatacağım. Pazarlama tekniğine faydası olu inşallah.
    Bir gün eski buzdolabımı değiştirmeye karar vermiş, ....çelik marka mal satan büyük bir mağaza gitmiştim. bir sürü model renk boyutta mallar vardı. görsel olarak inceledikten sonra satıcıya bu dolaplara ait teknik bilgileri içeren bir broşürünüz varmı diye sordum. Satıca senin gibi aynen' ...Na'pacan broşürü kardeşim şunlardan birini al git..' demişti. Suratına baktıktan sonra yine aynı cadde üzernde bulunan bo..h marka satan mağazaya girdim yine görsel incelemeden sonra aynı talebimi ilettim. İşte aradaki fark ..alacağım buzdolabı ile ilgili tüm özellikleri ve teknik bilgileri en ince detayına kadar anlatan öyleki kullandıkları vidanın çapına ve kalitesine kadar... kitap ve broşürleri verdi. ve inceledikten sonra daha sağlıklı karar vermemi söyledi. Evde inceledikten sonra beğendiğim modellerini aldım.
    Uydu cihazını kafama taktığım için yinede bir kaç özelliğini sormak istiyorum.

    -Kanal geçişlerinde (zaping Yaparken) donarak geçiş varmı? Kararak geçiş gözlerimi rahatsız ettiği için tercih sebebimdir.
    -Genelde HD cihazlarda Sd görüntü kalitesi HD olmayan uydu alıcılardaki görüntü kalitesinden düşüktür. Bu yüzden en iyi SD görüntü veren HD cihaz peşindeyim. Ayrıca kullanmayacağım özelliklere para vermek istemediğimden bu cihazı düşünmüştüm. tabii birde alman menşeili olması

    İnşallah bu sefer yazımı dikkatlice okur da cevap veririsin..


    -Kanal geçişlerinde




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Eyvallah arkadaş.

    Adamların bir malına talip olalım dedik bir sopa yemedğimiz kaldı.. Hayret bi şey..

    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
  • Bak kardeşim;

    Gerçek nik ile giriş yapmayıpta "pas atayım sende şut atarsın" gibi karaktersiz kişileri biliyoruz. Bu tarz onlarca oyunun içine çekilmeye çalıştık ama hepsi ortaya çıktı. Tartışma amacında olsam malum şahıs/sahısların değişik mekanlardaki yazılarının dümenlerinin ve ayak oyunlarının linklerini de verirdim.

    Bu konuda artık o kadar tecrübe sahibi oldukki kimin ne olduğunu anlar olduk. Kendisini usta zanneden ihtiyarlar, tezlerinin çürümelerini hazmedemiyor sürekli poh pohlanmaktan haz alıyorlar. 3-5 kuruşluk sermayesiyle yılda 3-5 cihaz incelediklerinde kendilerini tartışılmaz bilge yerine koymaktadırlar. Kendilerine göre yönlendirme yapıp (belki avanta alıp) güya kullanıcıya yardımcı olarak kişileri garantisiz, desteksiz, bırakır sonra cihazlar off olduğunda sinsice uzaklaşırlar.

    Adam akıllı soru sorulduğunda bildiğimiz kadarıyla cevap vermekten çekinmeyiz.

    Bu ürünün teknik bilgileri bize ve dünyanın heryerine bu şekilde sunuluyor bizde bu şekilde yazıyoruz farklı bir sunumumuz yok olsa çekinmez yazarız.

    Amacınız görüntü kalitesi ve kaliteli işçilik kalitesi ise gözü kapalı bu cihazı alabilirsiniz. Mağazamızda cihazı görüpte görüntü kalitesine kötü diyen çıkmadı. HD görüntülerde fark olmasada SD kanallarda diğer cihazlara göre daha başarılıdır.




  • subber S kullanıcısına yanıt
    +Kathrein cihazlarda kanal geçişleri donarak geçer...
    +SD Görüntüler tatmin edicidir pişman olmazsın...
    +Menüsü çok hoştur, rahat okunur...

    Bana göre tek eksiği Modülsüz cihaz + pahalı olması. Eğer alıcı isen, HD Satıştan al.... dışardan filan getirme,Problem yaşarsan çözerler mağdur olmazsın.....
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler janjarre,

    Cihazla ilgili gerekli bilgiler menü vs.kullanma klavuzunda var. Fakat benim öğrenmek istediklerimi orada görememiştim. Kullanıcı yorumları ise sadece amazon.com da var fakat google ın tercümesi ile anlamak zor.

    Görüntü ile video da bulamadım.
    Şu anda kullandığım cihaz gm 72600 tv ise sony kdl 37ex500 bu ikili ve iyi bir hdmi kablo ile sd sayınlarını nerdeyse hd kaliteside seyrediyorum. Tek kusuru yayın desteklediği halde ekran formatını otomatik değiştirememsi.. 4:3 yayından 16:9 veya tesine otomatik geçiş yapamaması.... scartla izlediğimde her hangi bir sorun yok fakat scartta görüntü kalitesi düşüyor.

    Daha önce 3 adet (vu Solo 2 dahil olmak üzere) aldığım cihazlarda sd yayınlarda gm 72600 kalitesini yakalayamadığım için iade etmek zorunda kaldım.İnsan ister istemez yeni alacağı cihaz da da daha iyi olsun istiyor. gm 72600 zun işlemcisi STİ iade ettiğim 2 cihaz da ise ali idi ve benim tabirimle sd ler çamur gibiydi. Kathrein ürünlerinin hep iyi bir donanıma sahip olduğunu görüntü kalitesinin hep üstün olduğu yazılıp çizildiği için UFS 80 hakkında bilgi aramam çok doğal karşılanmalı...

    Teknoloji çöplüğü olan ülkemizde, bu çöplüğe bir çöpte ben atmak istememem.

    Bu arada üstad acaba Kathrein UFS 90 HD satışı yapılıyor mu? Onuda tercih edebilirim.
    Bu da kullanma klavuzu bulunduğu yer (İngilizce) cihazla ilgilenen arkadaşlara bir fikir verebilir

    http://www.kathrein.de/fileadmin/media/produkte/imports/sat/anwendungsHinweise/9364295a.pdf

    İyi akşamlar dilerim.




  • Hocam, öncelikle 72600 SD ve conexant işlemcili çok sımple bir modeldir. SD çözünürlüklü bir cihaz olmasının avantajı ile panellerde iyi performans gösterir. Eğer Kathrein marka bir cihaz almak istiyorsanız, Garanti açısından HepsiDijital firmasının getirdiği modellere bakınız. UFS 90 modeli dünyada satışı olmayan bir model zaten....

    Birde görüntü kalitesi biraz görecelidir... Mesela Kathrein 80 modeli size hafif soft gelebilir. Aslında olması gereken odur. Oysaki sizin 72600 biraz vivid bir modeldir. Dolayısı 72600 deki ile alıştığınız görüntüyü bulamayabilirsiniz.

    Bence acele etmeyin. H..Dijital yakında kendi sitesinde cihazın videosunu yayınlar. En azından sizde görüntü konusunda biraz kıyas yapabilirsiniz...

    İyi akşamlar...
  • Sayın janjarre,

    İlginize ve dürüstce bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

    Evet hd alıcılarda dediğiniz gibi sd görüntüler soft. Fta alıcılar gibi parlak ve keskin değil.

    Öneriniz hd bir uydu alıcı olursa sevinirim.

    Saygılarla,
  • Hocam, malesef ben çok fazla cihaz denedim ve kesin sonucu alamadım... İllaki ya SD lerde yada HD lerde bir tatminsizlik oluyor... 2014'e girdik ama malesef uydu teknolojisi Panel teknolojisinin hala gersinden geliyor... Tam anlamı ile panellerin hakkını verecek sımple bir cihaz yok... Yada ben çok cihaz denediğim için beni tatmin etmiyor diyeyim. Dediğim gibi görüntü kalitesi biraz görecelidir...

    Özellikle ben Soft sevdiğim için size önereceğim cihazlar kesinlikle sizi tatmin etmeyecektir... Birde Panel'iniz 37" Sony olunca iş dahada zor :) Yalnız şu an kullandığım cihazı sorarsanız ancak onu söyleyebilirim... Onunda üretimi kalktı bulunmuyor. Türkiye'de 3 veya 5 kişide var onlarda kesinlikle satmazlar...Renk olarak biraz Soft üstü diyebiliriz...

    Saygılarımla,
  • Usta-lar, arkadaşlar! beynim yandı bee. İşte dedim, sağdece iyi görüntüsü olan bir kaç uydu modeli bakim dedim, profesyonel (gerçekten araştırılmış) mesajlar.. Bağzen forum okumak iyi olmuyor, aslında hep iyi cihazlar tartışıldığı için zaten şahsen bilmiyorum. bu sefer hangisi iyi peki diye düşünüyorum.
  • janjarre kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Janjarre.

    Eh artık yeni uydumuz da atıldı. İnşallah bu işin ticaretini ve imalatını yapan kişiler sadece almak veya montajını yapmak yerine, büyük bir tüketici toplum olduğumuzun avantajlarını kullanarak ithal ettikleri firmalardan kaliteli uydu talebinde bulunabilirler. Yoksa ucuz kalitesiz ürünleri ithal edip yüksek fiyatlara satmak bu ülkeye ve bizlere yapılan en büyük ekonomik hainlik olarak düşünüyorum.

    Bizde uzmanlık isteyen çoğu işleri (ki TR de bu işin ithalatını yapan çoğu firmaların bir elektrik,elektronik mühendisi dahi çalıştırmadıklarını sadece ticari tecrübeleri ile övündüklerini görüyoruz) malesef ilk okul mezunu dahi olmayan yapsatcı müteahhit gibi yapmaları...

    Bu da ülkemizin acı bir gerçeği....

    Uydu alıcına gelince.. bekleyeceğiz.. 2014 2015.. gerçek kalite ve fiyatı yakalayana dek..

    İyi geceler dilerim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: subber

    Adres belli amaç belli derken ne demek istediğinizi açıklarmısınız?
    Cihazınıza bu kadar güveniyorsanız görüntülerle ilgili bir videoyu sitenize ekleyin bakıp fikir edinmeye çalışalım.

    Yazımı okumadan cevaplıyorsunuz. daha 35 tane satılmış kimi bulupta kime soracağız.? formda yazan üstatlara
    (kamax,Albani vdiğer.) inceleme için ya cihazı gönderin veya mağazanızda bir çaya davet edin hiç olmazsa bu arkadaşlar kanaatlarını bizlerle paylaşırlar.Şimdiye kadar sütüm ekşi diyen satıcı görmedik

    @subber

    Bak kardeşim,sen burada bazı yazılanları aynen salla geç,bunlarla anca senin kafan karışır!

    Bu arada HD ci arkadaş şunu yazmış;ve doğru bazı şeyleri yazmış,onu da sen bul çıkar yazdıkları cümleler içinde gari

    Hayırdır kardeşim dur hele bir cihazı gördünmü biliyormusun bir araştır sor daha ilk mesajda işemci merakı nerden ? Adres belli amaç belli :)

    .....Şu anda kathrein ufs 80 kullanıcısı TR de 35 in üzerinde oldu. Bu konuda görüntü kalitesini kendilerine sormakta fayda var. Birebir mağazaya
    gelip deneyen beğenen alan ve beğenip almayanlarda var. Cihazın işlemcisini teknik yetkililerimize de sordum cihazı açınca işlemci kısmı kapalı
    malesef üzerinde bir soğutucu yapıştırılmıştır. Ancak burada önemli olan işlemcinin sti,ali,broadcom,nxp vs çıkması değil görüntü kalitesinin iyi
    olmasıdır. inşallah ali çıkarsa bütün tezlerde çürümüş olur, bu görüntü bu işlemciden nasıl çıkar dersiniz. Dermisiniz acaba ? :) zannetmem. .....

    ++

    >Bütçen nedir veya yeni bir Receiver için nedir cebindeki durum?

    >Öncelikle "İşlemci" v.s gibi şeyleri de salla geç,veya bunları belki çakma-Marka Karaköy işi cihazlar için düşünebilirsin!
    Ancak Kati ve diğer Avrupa çıkışlı bilindik/bildiğimiz veya kullandığımız bazı cihazlar için üzerinde o var yok bu var bilmem ne varmış gibi
    safsataları da aynen itele geç!

    TR de malum forumlar da böyle bir konsept veya tarz v.s yakalanmış gidiyor,millet "dandik cihazları" kullanmakdan dolayı da bu "İşlemci"
    diye bir olay ortaya atılmış ve senelerdir bunun kavgaları yapılır(kısaca boş işler bunlar tabiki)beş para etmez teneke kutusu cihazlar bu
    memlekette adeta uçurulur hatta "sıradaşı" bile olur kısaca pazar bizde böyle işler ve sürekli bir işlemci muhabbeti yapılır
    ama en baba işlemci olsa bile ortaya sıradışı hiç bir bok çıkmaz,anca bol bol kağıt üstünden yürütülen "mantık" görüşleri yazılır çizilir!

    >Ayrıca bu meretler panelde seçiyor;şimdi yine birileri çıkar "işim" olna bazı şeylerde ahkam keserler,en baba cihaz bile kendisini farklı gösteriyor!
    elimde SD lerde referance sayılacak bir panel var(Tosh SV685)Kati ve Techni bağladığım zaman yine de farkı şak diye görebiliyorum
    Olayın bir de bu yönü vardır,marka vermeden örnek vereyim de birileri yine anlamadan ahkam kesmesin,Techni ve Kati yi o panele bağladım ama bendeki
    özellikle SD kalitesini alamadım,hatta HD kalitesini de alamadım,ama onlar süper memnunlardı resimden

    Yukarıda HD ci arkadaş yazmış,"sen ortaya çıkan manzaraya bakacaksın" diye.... işte olayın net özeti budur! sen aldığın resim kalitesine bakacaksın

    >Geçen gün Kamaxx Hocayla da bu konuyu konuştuğumuz da,o da bana "ALI" gibi bir şey demişti 80 deki için(ancak net olarak emin değiliz tabiki)
    sanırım HD de biliyor bunu ama "polemik" olmasın diye bunu açıklamamış,kaldıki hiç gereği de yok,yok "Aliymiş yok Veliymiş filan demeye,böyle kağıt üstü hikayeler
    işte gördüğün şahısların her zamanki malum muhabbetleridir,biz bunları aynen sallayıp geçeriz!

    >Ayrıca Receiver arayan vatandaş,bazı şeyleri de önceden belirtsin;örneğin Modül girişli,Paylaşım durumu,bütçesi,veya salt bir FTA mı arıyor veya ıvır-zıvır özellikler
    dolu olmasınını istiyor,veya ne varsa olsunmu istiyor v.s v.s bunları daha spesifik olarak bildirsin,yoksa kafadan o işlemci mi var bumu var diye olaya sakın girmesin!

    ++
    Sana tavsiyem şudur;az bekle sana bir cihaz dan bahsedeceğim,TR de yok bu meret,ya da bizim bildiğimiz tek bir tane var o da ben de(ama elime şu anda geçmedi Kamax
    Hoca duruyor)satan kişi ise "görüntü manyağı" birisi yani o da bizden,bir dünya cihaz getirtti veya buradan aldı sonra postaladı v.s ama hepsi de baba cihazlar öyle dandik
    cihazlar değil veya kimilerinin yaw ne var şu Humi lerde diyenlerden hiç değil şimdi sırada adını vermiyeyim bir cihaz daha var,bizden aldığı paralarla onu getirecek

    Bir cihaz daha var,artık adını vermek gerekiyor,düne kadar sakladık ama ama HD satıyor bu mereti ve adı da "Tiviar",bu cihazdan TR de yine bildiğim kadarıyla iki tane vardı
    ikisi de bildiğimiz kişiler de(HD nin sattıkları hariç tabiki bu 2 içinde)bu cihaz bana geldi bir kaç gün izledim,cihaz çok iyi hatta bayağı iyi ıvır-zıvır özellikleri de bolca var
    ama bunları incelemedim(IPTV de var) FTA dır cihaz(D-Smart Modül de çalışmaktadır!) KORE malıdır,teneke Çin malı değildir!
    HD fiyatı ise "ucuz" sanırım eski Avro üzerinden hesaplanmış gibi,zira bu cihaz şu sıralar Almanya da € 280 gibi,FTA+DS ve diğer işler için mükemmel bir cihaz,panele taktığım
    zaman hemen bir "fark" olduğunu anlamıştımsadece bazı BUG ları vardı,onların da bir kısmını Kamaxx halletti(FW ile)
    "İşlemcisi" şudur filan hiç merak bile etmedim ama bu bilgileri eski kapanan forumda vardı(aylar öncesinde bunları vermiştik)ben cihazı görünce açıkçası biraz şaşırdım,çünkü
    güzel ama farklı bir resim veriyordu,bize kendisini hemen ispatladı

    Ha bu arada şimdi birileri yine çıkar .....ülen 1000 kağıt para FTA bir cihaza verilirmi..... filan diyebilir,biz bunları da sallayıp geçiyoruz tabiki! veriliyor hemde öyle güzel veriyorlarki
    bazılarının dünyadan haberi yok yaw

    Bana bugün/yarın gelecek cihaz ise "sürpriz" adını vermiyorum(bilen biliyor bu arada)hele elime bir geçsin hayırlısıyla,onu da yazarım,cihazın fiyatı çok ucuz € 120/130 gibi
    cihaz Paylaşım da ok bu da KORE malı,ancak D-Smart Modül çalışması sorunlu(sanırım 10970 frekans daki malum sıkıntı var) ben buna takılmadım,zaten 913 ile onu aşıyorum.

    Cihaz paylaşım işini "org.image" üzerinden CCCam ile yapıyor,OsCam v.s gerekmiyor F/P olarak bu cihaz tutabilir,hele de resim kalitesi gerçekten çok iyiyse(getiren ve bana satan
    o "hasta" arkadaş ciddi tutmuştu bunu) sanırım HD getirip satar!

    ++

    Not;çok eMail alıyorum,bu çeşit Avrupa çıkışlı,Marka v.s Receiver lar için,ancak bütçeler çoğu insan da farklı olduğu için,durum o zaman değişiyor tabiki,display forum da
    kapandığı için irtibat kesildi gibi oldu,çünkü TR de adam gibi bir tek orası vardı gerçek manada Receiver olayı için,ne Satıcı vardı ne kafa karıştıran fake tipler nede
    abuk adamlar v.s v.s milletin kafası TF/DH ambale olmuş vaziyette şaşkın dolanıyor,bilen zaten hiç buralar da olmuyor ve bu arada 913 ile Technisat alımları da
    son hızla devam ediyor,zaten onlar bir daha ne TF ne de DH ye gelip bakarlar yaw

    Yine de yazayım;

    A-913 için;"üretimi bittiğinden" dolayı,artık zor bulunuyor Avrupada ve fiyatları da yükseldi bildiğiniz gibi!stoklarında olanlar sanırım daha bir süre bunları satacak

    B-Techni için;özellikle "Corder" serisi çok az fiyatı düşerek devam etmektedir,alan arkadaşlara da hayırlı olsun,ancak bildiğiniz gibi D-Smart 10970 sorunu halen devam etmektedir!

    +++


    Bu arada benim de iki sorum olacaktır;

    1-DS için,şöyle bir şey duydum;4A tam hizmete girdiğin de bu herifler oraya geçecekler ve Frekanslar değişecek miş? ve bu suretle malum 10970 veya 12130 daki
    örneğin bizdeki açılamama sorunu da bitecekmiş???

    Bu bilgi doğrumudur Beyler??

    >bunu özellikle bana çok fazla TechniSat ISIO/CORDER serileri almak isteyenler sormaktadır! zira sırf bu sebebten çoğu kişi Techni almakdan vazgeçiyor haklı da olarak,netice de DS
    kullanıyorsa bunun sorunsuz çalışmasını isteyecektir!

    Not;bilen biliyor,ama ne hikmetse,Avrupadan gelen "Marka" veya başka markalar v.s Receiver lar da bir DS yi tanımama veya tanısa bile 10970 de falso yapma durumu vardır!!
    örneğin Humi ler için ciddi sorun bu,bana bir çk kişi iCord v.s serileri için soruyor ama çalışmıyor Humi de DS,bazı serileri tanımıyor bile!


    2-"Biss" ler için(FTA cihazlar da);açabilmek için Modül kullanımı ile bu mümkünmüdür??? mümkünse hangi Modüller bunlar?
    Örneğin ben Techni de kullanmak için arıyorum böyle bir Modül ve bana soran da çok var hatta buna göre Receiver alımı yapacaklar ama elimiz de bir net bilgi yok!

    Sadece Biss key girmek için kullanılacak!

    Ben de çok eskiden aldığım ve epeyi bir zaman efsane Humi5400 ile kullandığım Dragon Cam var,bu sanırım Biss için ok midir??bendeki mevcut menüsünde
    Biss bölümü yok,yada Dragon da olmuyormu Biss ler?

    913 de bu açıdan sorun yok ben asıl o yayınları Techni den de izlemek istiyorum

    Bilgi ltf

    Saygılar

    CAN++




  • Demekki bazı şeylerden birilerinin haberi var ama alıştıra alıştıra bilgi verilmek isteniyor.

    Bu kathi 80 model cihazda ALI işlemci var ise, Kathi'nin bu modeli benim için bitmiştir.

    Bu başlığa yazdığım mesajlarıma yazık. Hayıflanıyorum doğrusu...

    Ayrıca Kathi'nin bu 80 modelini neden ürün kataloğuna almadığının asıl nedeni de anlaşılmış oldu.

    Vay kathi vay... Madara ettin kendini

    İnteraced olduğu için, ALI 3602 model işlemci yani...

    Daha da bu başlığa mesaj yazmam.

    Alanlara şimdiden hayırlı olsun.




  • albani kullanıcısına yanıt
    @Albani,

    Sen teknik adamsın, Paneller konusunda tartışmasız bir bilgin tecrüben var...Lakin;

    Bir paneli değerlendirirken özellikle Modül üstünden notunu veriyorken, neden uydu alıcılarda işlemci üzerinden not verilmesine bu kadar kızıyorsun onu anlamak mümkün değil ??? Panel değerlendirirken "kağıt üstündeki" verileri sende kullanıyorsun!!!

    Teknik adam, deneme / yanılma usulü ile değerlendirme yapmaz... İllaki sistemi oluşturan donanımlardan referans alacağı bir başlangıç noktası vardır.... Sen panelde bu değerlendirmeyi modül üstünden yürütürsün, @serkanguzel uydu alıcıda işlemci üzerinden yürütür.... Çokta iyi yürütür....Şu ana kadar @serkanguzel'in yanıldığınıda görmedik....

    Eğerki, işlemci ile ilgili bilgilere bakmak boş muhabbet ise, o zaman modül ile ilgili bilgilerede bakmak boş muhabbet....Yani Deneme /yanılma yöntemi ile alalım, manzaraya bakalım.... Hepimiz zenginiz ya.....

    Neyse, bir yerden bulduğum sana ait alttaki yazıda senin boş muhabbetin. pardon...Modül üzerinden panel değerlendirmelerin...

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Sony,2013 de bazı radikal değişikliklere gitti! çünkü KORE lilerin artık karşı konulamayacak
    cazibeleri karşısında "caponların" panel işinde,işleri bundan sonra çok ciddi zor!

    -Sony bu sene maliyet odaklı;ama ne kadar maliyet odaklı tartışılır! LGD Modül kullanarak
    panel maliyetini epeyi düşürdü ama bunu bizler göremiyoruz hala!

    -Örneğin 2013 de heriflerin,Samy ve LGE ile rakebeti için ucuz yollu W8x Serisini
    çıkardı(bunlar da LGD Modül takılıdır!) 3D-FPR olmaıs zaten "ucuz" demektir ve bu
    Seri ile anşalılan çarpışacak KORE ler ile ama KORE lilerin böyle atraksiyonlara karşı
    bir sürü hamleleri vardır/olacaktır!

    -W8x ler aman aman değil,zaten olamaz da,ama W9 lar(Samsung S_PVA bunların üstünde)oldukça iyi ama ne kadar iyi ilerleyen günlerde göreceğiz!

    -Sony de şöyle bir trenad oluştu son 3 yıl da,2011 Modeller çok iyi idi ve halen de en iyi bunlardır!örneğin HX9x serisi,aynı şekilde 2012 Modellerde ise HX8xx iyi idi ama
    2011 den iyi değildir!2013 de bu trend de devam ediyor gördüğüm kadarıyla!

    Kısaca buna düşüş demesek bile yerinde sayma ve bana göre ise biraz teknik kalite
    olarak geriye gitme vardır!

    -2013 de anlaşılan W8x ler "fiyat" olarak öne çıkarsa ve cazip olursa,satar,yoksa hikaye olur!
    Çünkü 9xx lar her zaman Hi-End olarak aşırı yüksek fiyatla çıkıyor ve öyle devam ediyor ama bu sene heriflerin işleri zor ve bu kafayla giderlerse seneye Dükkan için çok daha ciddi radikal kararlar alabilirler!

    -O "Japan Display" filan hikaye yaw,kim çıkarıyor bunları,zaten böyle bir oluşum/birliktelik vardı! yeni bir şey değilki,herifler Hisse-devri ile habire bir sürü atraksiyonlar yapıyorlar,Fabrika dün Hitac ın oluyordu,bugün Pany ye geçiyor,yarın ikili-üçlü bir ortaklık grubuna geçiyor v.s v.s ortada ne yeni bir Modül nede yeni bir panel var,zaten olamaz da,bugün kullandığımız paneller zaten eski nesil!!

    Herifler Modül fabrikalarını ki bunların da zaten çoğusu kapandı Japonya da!!
    revize ederek veya bandlarını farklı konuma getirerek ve tabiki TFT-LCD nin bu teknikteki tek patronu olarak vereceği Lisanslar v.s ile üretim yapabilirler!

    Bahsedilen Fabrika ise eskinin Hitachi daha da eskisi "IPS-Japan" Fabrikasının devamıdır
    siz takılmayın böyle ayrıntılara şimdi!

    ++

    Modül olarak en iyisi her zaman olduğu üzere yine SHARP tır,ancak aşırı pahalı olması ve satması sebebiyle sony zaten artık kullanmıyor Hi-End 9xx larda bunu!!
    Phil ise 2008 den beri 9xx larda Sharp kullanırdı ama bu sene onlarda bırakıp,AUO/Taiwan dan AMOY tip Modül aldılar(şu anda en popüler olanı be ve teknik olarak Samsung dan daha iyi!) sadece Samy 60 lık panelinde(bazı serilerde)Sharp
    Modül kullanıyor(Samy de 60 ebat Modül üretimi olmadığı için)

    Artık Taiwan lılar ve özellikle AUO ile CMI;Modül işinde çok ama çok ciddi ilerlediler!

    O çakal LGD ve Samy de bunlardna alıp Made in Taiwan veya biz bulduk yaptık filan diyor,yine insanları "yiyor"

    AUO bu işte artık ciddi otorite oldu! özel Modüller bile üretiyor,örneğin 58" göreceksiniz yakında bazı panel üreticilerinde işte bunlar AUO-Amoy tip olan yeni Modüldür!

    Ben de Tosh dan 58"lik L9xx paneli bekliyorum!!




  • Kati ufs 80 iyi değilmiş arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @janjarre

    Seni tebrik ediyorum şundan dolayı;Paneller ile Receiver ların bazı durumlarını nasıl bir tuttun da bana bunları yazdın

    Sen önce okuduklarını "bilerek ve anlayarak" öğrenmelisin! sonra yine de bana taş atmak istiyorsan eyvallah derim o zaman ama paneller hk.
    hiç bir şey bilmeden,aylar öncesinden yazdığım bir şeyleri alıp da sen buna bakıyorsun biz de buna bakıyoruz demen,kusura bakma çok ciddi
    olarak en azından paneller hk.cahil olduğunu gösterir!

    Çünkü bahsettiğin kağıt üstü durumun diğer bahsettiğin Modüller ile zerre kadar alakası da yoktur ama sen nereden neyi bulup da nasıl bir
    mukayese içine girmişsin,açıkçası bunun için zaten seni tebrik ettim+

    Ben aslında senin "niyetinin" ne olduğunu çok ama çok iyi biliyorum,onun için boşuna yorulma kardeşim,zira yazdıklarına öncelikle gülmekteyim
    aslın da yazdıklarını anlayacak kadar da kafam çalışıyor merak etme,sadece daha fazla bokunu çıkarmadan olayı bitir!

    Sen bana bir şeyler yazacaksan,bak yukarıda sizlere 2 soru sordum,bunlar hk.bilgin varsa bunları bana yaz da bir hayrın dokunsun?? bırak bana taş atmayı
    veya anlamadığın konular hk.ahkam kesmeyi ltf,daha önce de yazdım 913 ve Techni için bir dünya insan ile muhatap olmaktayım ve haln de devam etmektedir!
    Herkes biliyor neyin ne olduğunu ve kimin ne olduğunu v.s

    Çünkü bu sorduklarım dan bir tanesi beni olduğu kadar tüm Techni kullanıcılarını da ilgilendiriyor! siz bunlara biliyorsanız cevap verin++

    CAN




  • Syn albani;

    Bizim haberimiz olupta bizim dışımızda başkaları bunu idea ediyorsa buna katılmayız. Ancak bazı konularda tecrübeli ve bilgisine önem verdiğimiz kişi, yazılımdan ali işlemci olabilme ihtimali olduğunu söyledi o kadar.
    Ancak merak etmeyin bu konuya çok meraklı sürpriz bir arkadaşı da sonunda müşterimiz yaptık yakında kendisi cihaza zarar verme pahasına işlemciye bakıp bizi bilgilendir. Meraklılarında merakı giderilmiş olur.
    Ama bizim için önemli olan sayın albani nin de dediği gibi sonuçtur. Yani kullanıcıya yansıyan görüntüdür. Çünkü kullanıcı buna göre karar veriyor. Bu konuda görüşlerimi bildirmiştim yinelemenin gereğini duymuyorum.
    Syn. Albani Tiviar konusunda cihazın TR de adetli olarak satılması için bazı eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Ülkemizde kullanıcıların çoğunun farklı beklentileri var. Ama cihaz genel olarak dediğiniz gibi verimli bir cihazdır.
    Kati 913 modeli şahsen benimde beğendiğim cihazlardan biridir ancak geçen yıl üretimine devam etmeme kararı aldılar. Hatta geçen yıl fuarda belli bir miktar alma taahhüdünde bulunmamıza rağmen avrupadan yeterli talebin gelmediğini belirtmişler. Sanırım birazda share olayına çok yakın durmak istemiyorlar izlenimi almış bizimkiler. Velhasıl 910-912-913 serisinin üretimi yok artık.

    -Yeni uyduda dsmart dahil birçok değişiklik olacak ama 3 ay sonra olacak. Uydu bu arada 50 derecede teste tabi tutulacak.
    - Biss ve artı özellikler için birkaç modül test ediyoruz bir seçenek daha var onuda araştırıyoruz, bu dediğiniz mümkün.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arasira

    Kati ufs 80 iyi değilmiş arkadaşlar.

    Yazılanlara çizilenlere göre değil gelin size magazada ürünü gösterelim hatta 10 farklı marka gösterelim iyimi kötümü kararı siz verin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.