Şimdi Ara

Sony Xperia Z1 mini, Xperia Z1'den daha iyi bir ekran ile geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Sony Xperia Z1 mini, Xperia Z1'den daha iyi bir ekran ile geliyor


     

     

    Sony'nin Xperia Z1 mini modeli için meraklı bekleyiş sona ermek üzere. Japonya'da Xperia Z1f adıyla piyasaya sürülen telefon, resmi olarak doğrulanmamakla birlikte Tüketici Elektroniği Fuarı'nda diğer pazarlar için lanse edilmiş olacak. Piyasadaki güncel "mini" modellerine kıyasla, donanım anlamında ilk gerçek "mini" modeli olacak telefon, abisi Xperia Z1 gibi Snapdragon 800 işlemcisinden güç alacak ve 20.7MP çözünürlüğünde kamera ile bizleri selamlayacak.

     

    4.3-inç büyüklüğündeki ekranı 720p çözünürlük sunan Xperia Z1 mini, Adreno 330 grafik birimi sayesinde muhtemelen sınıfındaki en yüksek grafik performansını sağlayacak ve akıcı oyun deneyimi konusunda çok güçlü bir noktada yer alacak. Omnibalance tasarım anlayışını devam ettiren telefon, Sony'nin güncel diğer pek çok telefonu gibi suya ve toza karşı da dayanıklı olacak. Sony'nin yeni nesil telefonları çok güçlü tasarım ve donanım özellikleriyle karşımıza çıkıyor olsalar da, ekran kalitesi anlamında da eleştrilere maruz kalıyorlar. Bu konuda Xperia Z ciddi anlamda olumsuz puan toplarken, Xperia Z1'de bu durum genel olarak düzeltilmiş ancak yine de cihaz, kullanılan panel itibariyle ekran kalitesi anlamında liderliğe oynayamamıştı.

     

    Gelen son bilgilere göre Xperia Z1 mini ile birlikte Sony, ekran kalitesini bir adım daha ileri götürüyor. Vietnam kaynaklı sitelerin yaptığı Xperia Z1 ve Xperia Z1 mini karşılaştırmaları, mini versiyonun çok daha iyi bir ekrana sahip olduğunu gösteriyor. Daha iyi bir IPS panelin kullanıldığı Xperia Z1 mini, hem görüş açıları hem de kalibrasyon anlamında çok daha başarılı bir çözüm olduğunu ispat ediyor. Daha başarılı renk üretimine sahip olan ekranı ile Xperia Z1 mini, bu avantajı sayesinde çoklu ortam içerikleri için de daha iyi bir deneyim vaad ediyor. İki telefonla ilgili karşılaştırma görüntülere hemen alttaki galeriden ulaşabilirsiniz. 

     



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Sony Xperia Z1 vs. Xperia Z1 mini l Ekran Karşılaştırması
    Sony Xperia Z1 vs. Xperia Z1 mini l Ekran Karşılaştırması
    Sony Xperia Z1 vs. Xperia Z1 mini l Ekran Karşılaştırması
    Sony Xperia Z1 vs. Xperia Z1 mini l Ekran Karşılaştırması
    Sony Xperia Z1 vs. Xperia Z1 mini l Ekran Karşılaştırması
    Sony Xperia Z1 vs. Xperia Z1 mini l Ekran Karşılaştırması
     

     







  • Çerçeve yine evlere şenlik.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Çerçeve yine evlere şenlik.

    Aynı çerçeve Lumia telefonlarda da var ama bir kez bunun çerçevesi kalın diyeni duymadım.
  • Çerçeveyi kalın yapmışlar tuşları bir de tuşları ekrana gömmüşler. Tuşları ekrana gömüyorsun bari çerçeveyi ince yap.

    [DHTUBE=]
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Aynen üstad şimdi birine daha yazdım yazdığını.http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Sony-gelecek-yil-icin-iki-amiral-gemi-modeli-hazirliyor.htm
    İyi olana iyi demek Türk'lere aykırı bir durum herhalde daha ne yapılabilir bu kadar oluyor tebrik et nedir bu fanlık. Nokia iPhone oldum mu söz konusu laf yok.
  • Ne zaman çıkar bu telefon acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony gittikçe gözümden düşmeye başladı.Yıl 2008 ve sonrasında deli gibi sony hastalığı vardı çok sağlam telefonları üretiyordu.Zamanında k850i ile cybershot ile şov yapıyordum.Şimdilerde ise o kaliteden eser yok.Dünyanın en iyi ses ve görüntü teknolojilerine sahip olmasına rağmen telefonlarda bu teknolojilerin kullanıldığını hiç görmüyoruz.ürettiği ekran panellerinin başarısızlığı, triluminos ekranın yarattığı hayal kırıklığı ve Sony'nin müşterilerinin isteklerine göre herhangi bir adım atmaması.Her çıkardığı telefonda hep birşeyleri kırparak yüksek fiyata sattığı bal gibi ortada.Bu Xperia Z serisi cihazlarının kalınlığına bir yorum yapmak istemiyorum ama hem çerçeveyi geniş yapıp hemde dokunmatik tuşları ekrandan kırparak koyması gerçekten çook sinir bozucu.Daha bir kaç can sıkıcı nokta var ama onlara değinmek istemiyorum.Şuanda samsung gibi bir markanın yerine sony'nin olmasını isterdim fakat sony nin bu politikası ile daha çok yol katetmesi lazım.





  • Bence İPS daha kötü sağdan soldan herkes görecek otobüste trende hiç iyi olmamış sırf bu yüzden sony alıyordum...Ayrıca millet çerçeveye takmış yine telefonun ergonomisini ve saayanıklılığını arttırıyor o çerçeveler...G2 ilk düşmede pert oluyor...yada bakın ipad aire sürekli ince çerçeveler yüzünden yanlış yerlere dokunuyorsunur ergonomi sıfır.

  • Hepsi birbirinden iyi olabir ama bir gercek varki iphonedan hicbiri iyi olamaz

  • Bu telefonun bence tek eksiği fiziksel tuşlar. Yani çok deil bi home tuşu, bi ayarlar tuşu, bi de geri tuşu olsaymış (hatta sadece home tuşu yeterli diğerleri samsungun yaptığı gibi dokunmatikde olabilir) süper olucakmış ancak bu çerçeveye fiziksel tuşlar koymamak bence sonynin bu telefonda yapıca en büyük hata olucak. Onun dışında telefon müthiş duruyo. Eğer bu donanımı yazılım desteği ilede desteklerlerse, 10 numara 5 yıldız...

  • şu ekranda ki tuşları seven tek insan ben miyim?

  • Sonunda Sony işe yarar ekranlar kullanmaya başlıyor anlaşılan.

  • Paintte şöyle bir çalışma yaptım. Ekranın bütün yüzeye oranı yüzde 50 gibi. Yani çerçeveyle ekranın kapladığı alan hemen hemen aynı.
    Sony Xperia Z1 mini, Xperia Z1'den daha iyi bir ekran ile geliyor
  • Telefonun çerçeveleri gayet iyi,iphone daha küçük ekranda daha büyük çerçeve sunuyor milyonlarda gıkını çıkarmadan alıyor,ama üstünde sony yazınca bık bık bık konuşuyor insanlar...burada karşılaştırması var...http://sonyviet.vn/2013/12/nhung-hinh-anh-doc-xperia-z1-f-so-dang-iphone-5s/

  • Kim ne derse desin kalın çerçeveymiş yok ekran böyleymiş beni ilgilendirmiyor.720p 4.3inç İdeal ekranıyla üst düzey donanımıyla Hayalimdeki telefonu bulmuşum bide kalkıp eleştireceğim daha neler böyle bir mini model gösterin eyvallah eğer yoksa susun ve Sony'ye saygı gösterin.

  • Benim başkaları gibi çerçeve takıntım yok o yüzden bu cihazı alacam sonuçta sony kalitesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu telefonu beklemenin amacı bu donanımda cebe sığan bi telefon olması, çevçeve yüzünden bi esprisi kalmıyor, s3 büyüklüğünde olduktan sonra 4.3 ekranın önemi yok
  • Sürekli çerçevesini eleştiriyorsunuz (arkadaslar henüz karar aşamasındayım telefonu almadım) ama LG nin bölümüne girerseniz G2 ile ilgili konuları okursanız çoğu kişi ilk düşürüşünde ekranın işini bitirmiş sony bölümünde bu tarz bir konuya hiç rastlamadım.Piyasada alabilecegim 2 telefon var zaten biri LG G2 digeri Z1 muhtemelen Z1 i tercih edecegim.Önceleri LG G2 nun daha ince çerçevesi vs. cazip geliyordu fakat o düşürme konularını okuyunca sogudum telden çerçevesinin inceliğinden midir , yoksa kullanılan malzemisinden midir telefonun ekranının bi düşürmelik ömrü var,şans işi tabi telefonun nasıl dustugune de baglı ama genel olarak bu sekılde durum.
  • hala cerceve diolar yala :D arkadas 4.3 ekranlı bi telefon bu... boyutları s2 boyutunda pilide s2 yi ikiye katlar. 4.3 ıncte daha ınce cerceve telefonu absurt gosterırdı avuc ıcınde ıstenılmeyen dokunulmalara sebep olurdu. muhendıs olarak bakıs acım budur. o kadar muhendisden daha iyi biliosunuz herseyı sız.

  • Benim tabletteki çerçeveyi takmışlar

    Sony Xperia Z1 mini, Xperia Z1'den daha iyi bir ekran ile geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.