Şimdi Ara

MSI, 6GB GDDR5 bellekli Radeon R9 280X ekran kartını hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • MSI, 6GB GDDR5 bellekli Radeon R9 280X ekran kartını hazırlıyor


     

     

    Mini-ITX formundaki AMD Radeon R9 270X ekran kartı ile dikkatleri üzerine çeken MSI'da, yeni yıl sürprizleri devam edecek gibi görünüyor. Ortaya çıkan dökümana göre şirket yakın gelecekte, 6GB GDDR5 bellekli Radeon R9 280X modelini de kullanıma sunacak.

     

    Radeon HD 7970 modelinin yerini alan Radeon R9 280X için yüksek bellek kapasitesine sahip özel versiyonların çıkması önemli. HD 7970 için 6GB bellekli model haberi sadece Sapphire'in özel Toxic versiyonundan gelmiş ancak o da yaygın satışa sunulmamıştı. MSI'ın Gaming serisi altında hazırladığı model ise yaygın olarak bulunabilecek gibi görünüyor.

     

    28nm Tahiti XT grafik yongasından güç alan ekran kartına, 2048 adet paralel işlem birimi, 384-bit bellek veri yolu desteği ve 6GB GDDR5 bellek eşlik ediyor. Çift fanlı Twin Frozr IV soğutucusunun eşlik ettiği kartın saat hızları ise GPU için baz 1000MHz, Boost ile 1050MHz ve bellekler için de 6000MHz olarak belirlenmiş durumda. 

     

    Özellikle Full HD'nin üstü diyebileceğimiz 1440p gibi çözünürlüklerde oyun oynamayı arzulayan kullanıcıların hedeflendiği kart, görüntü aktarımı için DVI, HDMI ve iki adet Mini DisplayPort konnektörü üzerinden görüntü aktarabiliyor. Güç ihtiyacını iki adet 6pin konnektörü üzerinden sağlayan yüksek bellek kapasiteli yeni modelin çıkış tarihi ve fiyatı ise şu an için bilinmiyor. 

     








  • aynı şeyi 290'a yapsa daha mantıklı olurdu. 6 gb 290 cf süper olur

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    [html]


    <!--- RESİM BAŞLA --->
    <center><img border="0" src="https://forum.donanimhaber.com/images/images/haber/55114/Radeon-R9-280X-Gaming-6-GB-erdiozuag.jpg" alt="" /></center>
    <!--- RESİM BİTİR --->
    <div> </div>
    <div> </div>
    <div>Mini-ITX formundaki AMD Radeon R9 270X ekran kartı ile dikkatleri üzerine çeken MSI'da, yeni yıl sürprizleri devam edecek gibi görünüyor. Ortaya çıkan dökümana göre şirket yakın gelecekte, 6GB GDDR5 bellekli Radeon R9 280X modelini de kullanıma sunacak.</div>
    <div> </div>
    <div>Radeon HD 7970 modelinin yerini alan Radeon R9 280X için yüksek bellek kapasitesine sahip özel versiyonların çıkması önemli. HD 7970 için 6GB bellekli model haberi sadece Sapphire'in özel Toxic versiyonundan gelmiş ancak o da yaygın satışa sunulmamıştı. MSI'ın Gaming serisi altında hazırladığı model ise yaygın olarak bulunabilecek gibi görünüyor.</div>
    <div> </div>
    <div>28nm Tahiti XT grafik yongasından güç alan ekran kartına, 2048 adet paralel işlem birimi, 384-bit bellek veri yolu desteği ve 6GB GDDR5 bellek eşlik ediyor. Çift fanlı Twin Frozr IV soğutucusunun eşlik ettiği kartın saat hızları ise GPU için baz 1000MHz, Boost ile 1050MHz ve bellekler için de 6000MHz olarak belirlenmiş durumda. </div>
    <div> </div>
    <div>Özellikle Full HD'nin üstü diyebileceğimiz 1440p gibi çözünürlüklerde oyun oynamayı arzulayan kullanıcıların hedeflendiği kart, görüntü aktarımı için DVI, HDMI ve iki adet Mini DisplayPort konnektörü üzerinden görüntü aktarabiliyor. Güç ihtiyacını iki adet 6pin konnektörü üzerinden sağlayan yüksek bellek kapasiteli yeni modelin çıkış tarihi ve fiyatı ise şu an için bilinmiyor. </div>
    <div> </div>
    <div></div>[/html]

    Gerek yoktu böyle bir şeye. Zaten yüksek çözünürlükte oynayacak adam gider R9 290X alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu kartın tasarımı çok iyi ya.

  • bu islerden pek anlamiyorum bu ekran karti iyi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki seriyi kullanıyorum (Sapphire HD 7970 O.C.) Ghz Edition hızlarında (Bu karttaki gibi). 1440p'de bu kartta yetersiz, haberde 1440p için hazırlandığı söyleniyor; 1080p'de anca rahatça oyun oynatıyor; 1440p kullanıcılarını nasıl hedefliyormuş?

    AMD tarafında 1440p için en azından R9 290 lazım, daha aşağısı kurtarmaz...

    quote:

    Orijinalden alıntı: cübbeli gandalf

    bu islerden pek anlamiyorum bu ekran karti iyi mi?



    1440p'de yetersiz hocam Full HD için yeterli gelebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraoca2 -- 1 Ocak 2014; 13:40:07 >




  • 6gb bellegı ile aslında MSİ CF için hazırlanmıs alın ama 1 tane daha almalısınız der gibi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangreal_1905

    6gb bellegı ile aslında MSİ CF için hazırlanmıs alın ama 1 tane daha almalısınız der gibi

    olabilir.aslında böyle bir karta 3 GB bellek yeterli. crossfire da yapsak kartın performansı göz önüne alındı mı ancak doldurur zaten 3 GB belleği.
  • kardeşim 7970 bile tüm oyunları full hd de ağlatıyor bu kart 1440p için yetersiz falan değil işkembeden sallamayın! mantle da çıktımı gtx 780 performansı verecek bir kart.

  • OoooO 6 cigolayt ekran kartı var her oyunu max'da açar ooooOOo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 290'a gelmesi daha iyi olurmuş
  • MSI sürekli var olan bileşenleri kopyalıyor Sapphire 7970Ghz Vapor-X 6gb zaten vardı.
    Eğer ki yeni GPU ile gelirse farkını koyabilir.
  • ne alakası var acaba? farklı markalar farklı modeller.
  • yasin.25 kullanıcısına yanıt
    Bir farkı olmadığından onu söyledim zaten sapphire versiyonu 1 senedir raflarda.
  • "sapphire versiyonu"diyorsunuz. ben de onu diyorum işte. farklı firmalar.biri yaptı diye diğeri yapmazsa nerede rekabet olacak. hem öyle şey olur mu? ben yaptım sen yapma.üstelik aynı model bile değil. gpu yu alır Amd den istediğini yapar bizene. bizim açımızdan daha iyi değil mi bu durum?
  • yasin.25 kullanıcısına yanıt
    Tabi ki daha iyi fakat fiyat ?Fiyatlandırma düzgün olmazsa bizim için facia
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.