Şimdi Ara

AMD Hawaii XT GPU'su daha fazla işlem birimine sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD Hawaii XT GPU'su daha fazla işlem birimine sahip


     

     

    AMD'nin en yüksek performanslı GPU tasarımı olan Hawaii XT, Radeon R9 290X altında 2816 partalel işlem birimi, 172 doku ünitesi ve 64 ROP ile karşımıza çıkıyor. Bu konfigürasyon ile Radeon R9 290X, AMD'nin tek grafik işlemcili en hızlı ekran kartı olmayı başarırken son haberlere göre, Hawaii XT GPU'su, daha fazlasını sunabilecek potansiyele sahip.

     

    Yapılan hesaplamalara göre Radeon R9 290X ekran kartındaki Hawaii XT GPU'sunun zar alanı 438mm2. Grafik işlem biriminin genel yetenekleri, daha önceki jenerasyona ait Tahiti GPU'su ile kıyaslandığı zaman bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Henüz resmi olarak doğrulanmış olmasa da, Hawaii XT grafik biriminin ihtiyaç duyulandan daha büyük bir zar alanına sahip olması, daha fazla sayıda işlem biriminin olduğu ancak görev yapmadığı sonucunu doğuruyor.

     

    İfade edilen detaylara göre Hawaii XT GPU'sunun asıl tasarımında 48 adet işlem ünitesi ve buna bağlı olarak 3072 adet paralel işlem birimi ve 192 doku ünitesi bulunuyor. Yani şu an satılmakta olan R9 290X ekran kartındaki grafik birimi, görev yapmayan yani kapalı olarak tutulan 4 adet işlem ünitesine sahip. Bu aşamada kapalı ünitelerin yazılım ile açılıp açılamayacağı veya tüm birimleri açık en güçlü Hawaii XT varyasyonuna sahip özel bir kartın sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. 3072 adet paralel işlem birimli Hawaii XT GPU'su, paralel işlem birimlerinin sayısı açısından Radeon HD 6990'a denk olup, performans anlamında rakibi Nvidia GeForce GTX 780 Ti'ı da geride bırakabilecek.

     

    Bakalım AMD, tam fonksiyonel bir Hawaii XT GPU'su sunacak mı, bekleyip göreceğiz.  







  • sunar ama muhtemelen gpu yanar

  • 290 xtx istiyoruz
  • Satış strajesine göre şekillendirecektir. Hiç kimse elindekinin en iyisini bir anda koz olarak oynamak istemez. Elindeki stoğu biraz daha eritip piyasaya amiral kartı olarak sunar.

  • Nvidia'e sinyal çakmış, R9 290X'li Ares 3 geliyor olabilir sınırsız TDP 2000MHz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hybrid'le gelecekse olur.

    Ya da GPU'ya revizyon yapmaları lazım. 4890 gibi.
  • Yaw kirpik mi cikmis piyasaya ne olmus tam dedik 290 alalim simdide bole bisey cikti.yarin oburgun bunlarin kapaliydi biz bunun icin bu islem unitlerinin acik versiyonunu cikardik adi da 290 xtx oldu derlerse verdigim oaraya acirim.en sevmedigim sey kapasitesi olup kapali tutulmak,inanin hic oyle bi kapasitesi olmamasi daha iyi.vardir ya da yoktur daha iyi.ha yazilim ile bios ile vs ile acilabilecekse eyw...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD R9 290 DoubleX yanında bedava 1500W güç kaynağı ve buzdolabı ile birlikte

    Not herhangi bir fanlığım yok,ben de AMD kart kullanıyorum.

    Ama cidden 2816 birimle bile 94 derecede çalışan kart 3000 küsür birimle 100 dereceyi aşar bence.
  • Ne kadar Amd'yi sevsemde. Nvidia driver konusunda tek ve performans açısındanda çok iyi. Fiyatlardada zaten bariz bir fark yok. Seçimlerinizi bunlara göre yapın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.ED

    Satış strajesine göre şekillendirecektir. Hiç kimse elindekinin en iyisini bir anda koz olarak oynamak istemez. Elindeki stoğu biraz daha eritip piyasaya amiral kartı olarak sunar.

    aynen nvidia titanı çıkardı, en güçlü bu dedi. Daha sonra Amd karşılık verince gtx 780ti yi çıkardı. Yok gtx titan da kapalı üniteler varmış bunda hepsi açıkmış ta bilmem neymiş... yani gtx 780ti en iyisi oldu, eee hani gtx titan en iyi karttı?Amd'de de aynı stratejiyi uyguluyor.
  • kendi kendilerini baltalıyorlar çoğu kişinin hevesi yavaş yavaş kaçmaya başladı bile yakında kendi kendilerine oynarlar bunlarla

  • Tahiti de beklenenden daha düşük performans gösterince 40 CU söylentisi çıkmıştı, onu hatırladım birden. Ama Allah'tan Hawaii için performans konusunda sıkıntı yok. Ya da var da yok.

    Ama keşke haber başlığında kesin bir ifade kullanılmasaydı.

    http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1817984&postcount=2269

    Dave Baumann "290X full Hawaii yapısında" demiş. En azından yetkili bir abi, sözüne güvenmek lazım.

    Kaynak da yine güvenilirliği tartışılacak bir site. Kaldı ki girilen bilgiler de çok havada kalmış. Ayrıca görüntülerden de anlaşılacağı üzere Tahiti'ye oranla ne Pit Cairn'ın ne de Hawaii'nin boyutları söyleneni tutmuyor. Hem de Tahiti'yi 352mm^2 olarak kabul etsek bile (HD7900'ler tanıtıldığında GPU zar alanı 365mm^2 olarak ifade ediliyordu, zaman içinde küçülen ilk GPU oldu galiba). Daha önce yabancı sitelerde tartışılan ancak AMD'den cevap gelmeyen Pit Cairn'ın zar boyutu, yine bariz biçimde farklı çıkıyor (250-258mm^2 civarı). Hawaii ise 442-458mm^2 civarı arasında. Nvidia da GTX780 TI - 290X karşılaştırmasında Hawaii GPU'su için 455mm^2 demişti. Tabi Nvidia da rakibi için pek iyi bir tablo çizmeyecektir.

    Özetle GPU'ların zar alanları yılan hikayesine dönmüş durumda. Ama AMD'nin belirttiği zar alanı bilgilerinde bir tutarsızlık olduğu kesin. Zaten Tahiti için başta 365mm^2, şuan ise 352mm^2 demeleri düşündürücü.



    @yasin.25

    GK110 GPU'sunun teknik özellikleri Mayıs 2012'de resmi olarak açıklanmış ve GPU'nun yüksek çözünürlüklü zar görüntüsü yayınlanmıştı. 15 SMX, 2880 CC, 384 bit olduğu biliniyordu. Bu sebeple Şubat 2013'te sunulan GTX Titan'ın 14 SMX'li yapısında kırpılma olduğu da ortadaydı. Yani bilinmeyen, gizli saklı bir durum yoktu.

    Yukarıda verdiğim linkte de AMD çalışanı Dave Baumann, 290X'te herhangi bir kırpılma olmadığını ifade etmiş.

    Ekleme: Başka biri daha 44 CU'yu onaylıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 1 Ocak 2014; 2:49:34 >




  • Yemin ediyorum, böyle haberleri görünce çok seviniyorum.

    Donanımhaber'de böyle donanımla ilgili haberleri daha fazla görmek istiyorum.

    İşlemcilerle, ekran kartlarıyla ve anakartlarla ilgili...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: -erna-

    290 xtx istiyoruz

    İsmi bile guzel 2900 xtx'in gercek halefi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyatlar bir 100 er dolar düşse ne iyi olur çıkarın çıkarın kırın fiyatları dolar zaten yakında 2,20 tl olur

  • '''kapalı olarak tutulan 4 adet işlem ünitesi'''

    yani diyor ki;

    işte bunlar hep satış stratejisi.

    bazen amd - intel,

    bazen ax,ay,az

    ne yapmak lazım peki?

    bu güzel,gelişen teknolojiler ile ilgili haberleri takip edip, piyasaya önceden sürülüp fiyatları oturmuş kartları almak lazım bence.
  • M@U kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz bilgi için teşekkürler.biz kaçırmışız demek o açıklamaları
  • mobil haberlerden gına gelmişti yeminle iyi oldu vala
  • m@u dan alıntı


    AMD Hawaii XT GPU'su daha fazla işlem birimine sahip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 1 Ocak 2014; 19:02:22 >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    şu resmi küçültsen [simage][/simage] ile. sayfanın düzeni bozuldu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.