Şimdi Ara

Bilgisayar ve cep telefonuna artık taksit yok (Amiral gemisi OUT - ikinci el IN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konuyu siyasete dökmeyelim ve konu silinmesin. Biz burada, bu yeni uygulamanın neler doğurabileceğini konuşalım.


    Bilgisayar ve cep telefonuna artık taksit yok

    BDDK, kredi kartı ve nakit çekimlerinde taksit sayısını 9 ayla sınırlandırırken; altın, pırlanta, cep telefonu, bilgisayar, gıda ve akaryakıtta taksit uygulamasını kaldırdı.
    Buna göre cep telefonu veya bilgisayar almak isteyenler 1 Şubat 2014'ten itibaren peşin almak zorunda. Mobilya, beyaz eşya, tatil, araç kiralama dahil olmak üzere hiçbir mal ve hizmet alımında taksit süresi 9 ayı geçemeyecek. Yüzde 30 peşinatı olmayan, araba kredisi çekemeyecek. Bu sınırlamalara takılmadan alışveriş yapmak, araba almak isteyenler için son tarih 2 Şubat 2014.

    Hükümetin, hem krediler ve kredi kartlarındaki hızlı büyümeyi hem de cari açığı frenlemek üzere aldığı bankacılık tedbirleri, bugünkü Resmi Gazete’te yayımlandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun hazırladığı yönetmeliğin taslaktan daha sert olması dikkat çekti.

    TATİLDEN, ARAÇ KİRALAMAYA BEYAZ EŞYADAN MOBİLYAYA 9 AY

    Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklikle, kredi kartıyla yapılan mal ve hizmet alımı ile nakit çekiminin taksitlendirme süresi 9 ayla sınırlandırıldı.

    BDDK’nin değişiklik taslağında elektrikli ve elektronik eşya ile bilgisayar alımı, araç kiralama, telekomünikasyon ve kuyumculukla ilgili alımlarda taksit süresi 6 ay olarak öngörülmüştü. Ancak Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik çok daha sert bir sınırlama getirdi.

    BİLGİSAYAR, CEP TELEFONU, PIRLANTAYA TAKSİT YOK

    Telekomünikasyon ve kuyumculukla ilgili alımlarda da gıda ve akaryakıtta olduğu gibi ‘hiç taksit’ olmayacak. Bir başka ifadeyle sevgiliye pırlantayı, çocuğa cep telefonu ve bilgisayarı taksitle alma dönemi kapanıyor. 1 Şubat'tan sonra bu ürünleri taksitle almak mümkün olmayacak.

    Bir BDDK yetkilisi, son yapılan değerlendirmelerle telekomünikasyon ve kuyum ürünlerinin de 'taksitsiz' satışa dahil edildiğini belirtirken, bilgisayar, cep telefonu, fotoğraf makinası gibi tüm elektronik eşyaları kapsadığını söyledi.

    Yine BDDK’nin taslağında beyaz eşya ve mobilya alımlarında taksit süresi 12 ay ile sınırlandırılması öngörülürken; yeni yönetmelikte bu süre de 9 aya indirildi. Böylece evlenmeyi düşünen, çeyiz planları yapanların beyaz eşya ve mobilyada taksit süresi de ‘ertelemeli dönem dahil’ 9 ayı geçemeyecek..

    Kaynak:http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bilgisayar-ve-cep-telefonuna-artik-taksit-yok/91199



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 21:10:53 >







  • Benim görüşüm, amiral gemisi telefon almak zorlaşacak ve amiral gemisi modellerin ikinci eli çok değerlenecek

    Bilgisayar çağında, bilgisayarların bu kapsama alınması ise çok saçma olmuş, gariban bir ailenin çocuğundan geleceğin yazılımcısı, bilgisayar mühendisi, elektronik mühendisi, vs. çıkmayacağı ne malum veya köyde yaşayan dar gelirli bir aileden bilgisayar dehası çıkmayacağı ne malum. Bu uygulama ile bunun önü kapatılacak, çünkü gariban insan, bir deste peşin parayı bastırıp çocuğuna bilgisayar falan alamaz.
  • Şimdi forum ortamında birşeyde diyemiyoruzki , zengine hava hoş olan yine zengin kesimden olmayan halka olucak , adamın oğluna bilgisayar alması lazım ama alamayacak neden , çünkü adamın aldığı maaş 1500 tl ortalama bir bilgisayar fiyatı da 1500tl , taksitte yok adam ne yapsın tüm maaşını bilgisayaramı versin tabiiki alamayacak , ya şimdi konuyu siyasete çekmek istemiyorum ama söylemedende edemiyecem kusura bakmayın , adamlar halkın parasını cebe cukkalıyor sonrada vay efendim cari açık arttı bunun sorumlusu halk, en iyisi halka çoğu şeyi kısıtlayalım zaten ses çıkarmazlar yoksa nasıl cebe cukkalamaya devam edicez
  • Telefon ve tabletler %95 tüketim odaklı olduğu için;

    1500 liranın üzerinde ki telefonlara ve tabletlere gelseymiş güzel bir uygulama olabilirmiş, distribütörler ve bayiler karlarından düşüp amiral gemisi telefonları ve tabletleri 1500 liralara çekmek zorunda kalabilirlerdi. Hem de 1000 liranın altında telefon ve tablet almak isteyen dar gelirli vatandaşta, taksitle rahatça alabilirdi.


    Notebook ve masaüstü PC ler %70 üretim odaklı olduğu için;

    Bilgisayar da ise bu uygulama çok ama çok saçma, cari açığı azaltacağız diye Türkiyeyi geriye götürürler. Bilgisayar alanında zenginin bebesi yazılımcı, mühendis olurken, fakirin bebesi vasıfsız olarak kalır. Çünkü bilgisayar çağındayız.

    Hadi onu geçtim. Şirketler toplu bilgisayar alımını nasıl yapacak acaba, adam 5 tane ofise 5 tanede saha personeline bilgisayar ve telefon almak istiyor. Nakit parayı verecek mi, iş adamları nakit para verince canı yanar yahu




  • bu işin zenginlikle fakirlikle alakası yok
    ekonomiyi feci vurur bu iş
    kaçak vergi artar
    kimse gidip bir seferde 1000-tl yi cebinden çıkarıp vermez
    şahsen benim param olsada vermem acırım almamda
    bankalar ve firmalar bi çıkar yol bulucaklardır bu iş yürümez
  • BDDK dan açıklama bekleniyor zira yönetmeliğin neyi kapsadığı daha kesin olarak belli değil.
  • anlaşılan şuki iletişimle alakalı dünyadan ve ülkeden haber alınamaması babında
    kıyıda kenarda kalmış toplumun pek haberdar olmasını istemedikleri için
    bu şekilde engelleme yoluna gidiyorlar
    yalnız bindikleri dalı kesiyorlar farkında değiller ekonomi diye bir şey kalmaz
    yabancı menşeli firmalar ülkeyi terkeder alış veriş durur ekonomi çöker
  • telefonu anlarım da pc nin bu alana dahil edilmesi saçmalık pc ihtiyaçtır ama telefon un üst modelleri için lükstür diyebiliriz
  • iki senede bir amiral gemisi telefonunu yenilemeye bağımlı olanların, tedavi görmesi gerekecek, aksi taktirde evdeki televizyonu satıp telefona çeviren, babasının cüzdanından para çalan, annesinin takılarını çalıp bozduran, gençlerin haberini okuruz. İki senede bir amiral gemisi telefon yenileme hastalığı eroin gibi bir şey herhalde, bağımlılar taksitle bir şekilde alıyordu, şimdi ne yapacaklar göreceğiz. Acil tedavi olmaları gerekiyor.


    1000-1500TL altı telefonlar ve bilgisayarlar için taksitin kalkması saçmalığın daniskası
  • Elektronik ve bilgisayar ve bilgisayar parçalarında taksit sayısı 6 ya düşmemişmiydi.Neyin kafasını yaşıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_GLaDOS -- 31 Aralık 2013; 17:36:17 >
  • Kanun hakkıyla uygulansa çok güzel bir karar.Son 10 yılda kredi kartları,krediler ile insanlara yalancı baharlar yaşattılar.Adam ekmeğe muhtaç cebinde İphone 5,Galaxy S4 var sonra haciz,icra,hapis uğraş babam uğraş ama alanada kızmıyorum çünkü özendiriliyor insanlar ki herşeyin en iyisini herkes kullanmaya layık ama bu devletin istihdam yaratmasıyla işçiye,emekliye hakkını vermesiyle olur.Bizde insanlar teknolojiyi itibar görmek gözüyle bakıyor bunun içinde eğitim şart.Sonuç olarak kanun güzel ama burası Türkiye olduğu için bunada bir kılıf buluruz.
  • Çok merak ediyorum artık insanlar nasıl alış veriş yapacak.Helede asgari ücret ülkemizde 1000tl bile değilken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_GLaDOS -- 31 Aralık 2013; 17:34:42 >
  • bu iş gitmez böyle
    böyle yapacağına sokakta her önüne gelene kredi kartı vermeyi yasaklıyacaksın
  • Az önce show haberde izledim telefonlar,elektronik ve bilgisayar en fazla 9 taksit yapılacak diyor.Bazıları hiç taksit yok diyor çorba oldu ortalık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shagrath

    Az önce show haberde izledim telefonlar,elektronik ve bilgisayar en fazla 9 taksit yapılacak diyor.Bazıları hiç taksit yok diyor çorba oldu ortalık

    doğru hepi topu 9 taksit e buda yeter zaten gerçi 12 olaydı tam 1 yıl idealdi
    fazlası çok dağılıyor
  • Teknolojiden faydalanmak elbette herkesin hakkı ama cebinde 3 kuruşu olmayıp elinde I5s'le gezenler alınmasın mümkünse, bu bakımdan iyi oldu.

    Bir telefona zaten 1500-2000 TL verilmez, verilmemeli... Atomu mu parçalayacaksın arkadaş ? Ha ihtiyacın varsa tamam, 500-1500 arası gırla telefon dolu. İhtiyacın varsa her türlü alırsın zaten ama her çıkan amiral gemiyi çıktığı gibi almak saçmalıktır.

    Bunun dışında çok şey yazılır ama siyasete kayar, konu kapanır.
  • Simdi durum nedir net olarak? bilgisayar a taksit yokmu? yoksa var ama max 9 taksitmi?.... bilgisayar parcalarida bilgisayarla ayni kategoridemi?
  • teknoloji için nakit para saçmak zorundayız ve üstüne üstelik vergilerle beraber telefon orjinalinin 2-3 katı bir fiyata biniyor.
    Adaletini yiyeyim canım ülkem..
  • max 6 veya 9 olacakmış
  • en fazla 9 taksit olacak bir 3 ayda banka koyar eder sana 12 taksit
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.