Şimdi Ara

2000 liraya kadar makina tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ablam için iyi bir makina almak istiyoruz , fotoraf bilgisi yok sadece meraklı, fotoğrafçılık derslerinede gidecek ..Bizim için en uygun makina ne olur acaba 2000 liraya kadar..Birde arkdaşlar 18-55 lens kaç yaklaştırma yaptığını gösterir acaba ..Bu makinalarda zoom direk yazmıyo 18-55 kaç zoom yaptığının göstergesi yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle bir bütçeyle canon giriş seviyesi 650d yi kesinlikle öneririm. Kullanım kolaylığı, ISO başarımı, hareketli lcd ekranı gerçekten tercih nedeni. 2 yıl garantili 1600 tl civarı alabilirsiniz 18-55 lens ile. Kalan parayla 50 mm 1.8 alınabilir 220 tl civarı. Portre ve gece çekimleri için ideal bir çözüm olur.

Lenslerde zoom mm cinslerinin büyük olanın küçük olana bölünmesiyle hesaplanır. Örn: 18-55 için 55/18= 3x optik zoom ifade eder. Aralık genişledikçe zoom artar ancak araya giren mercek vs. Sayısıda artar buda keskinlik vs etki eder. Keskin fotoğraflar için prime yani sadece tek mm cinsinden lensler tercih edilebilir. Örn: 50 mm f1.8

Başlangıç seviyesinde 18-55 gayet iyidir. İlgini ne tarz fotoğraflar çekilmek istendiğine göre llens ekipmanlarınız ona göre yükseltebikirsiniz. (Manzara,portre,makro vb)
  • HaKoSe kullanıcısına yanıt
    Uğraşıp zaman ayırdığınız açıklayıcı cevabınınız için teşekkürler ..Bende dediğiniz makinayı önericem kendisine .Benim fotoğrafçılığa ilgim yok ama hobilerim için zoomlu makina olsa benim işimmi görürdü ama 3x zoom bana yeterli gelmeyecektir .Neyse bende zoomlu ayrı makina alırım artık
  • murat8361 kullanıcısına yanıt
    Merhaba sadece zoom istiyorsaniz. 550D 600D alinip yanina tamron 18-270 alinabilir.

• Mrhaba , dediğiniz lensi taktığım zaman kaç yaklaştırmaya ulaşıyor acaba ? 270\18 15 zom yapıyor sanırım.

Fiyatıda az değilmiş yalnız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat8361 -- 1 Ocak 2014; 12:03:14 >
    Aynen dediginiz kadar zoom yapiyor. Fiyati evet Biraz fazla 1000 TL civari. fakat illa zoom istiyorsanuz dedigim gibi sadece body alin. 550D falan. 2000 TL ye falan halledilir. Benim bildigim bu araliklardaki en iyi lens bu. Baska arkadaslarinda onerilerini almakta fayda var.

• Teşekkürler makinayı zaten ben almayacağım ,kardeşime alıcaz ,onun için ben ayrıyettem zom ihtiyacım için onun keyfini bozmayayım ..Ona 650d ve yanında 18-55 lens veriyorlar sanırım , onu tavsiye edeceğim ..
    Hayirli Olsun diyelim ozaman.

• Arkadaşlar nikon d7000 nasıldır sizce.

• Birde.canon 60d arkadaşlar .nedersiniz.

Hocam Alabilirm derseniz Dusunmeden alin D7000 Cok iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3DneBandim -- 2 Ocak 2014; 20:07:35 >
  • Vendetta usta hakkaten iyimidir. ablam mesaj attıda onu araştırıyomuş .Bende baktım makina 3-4 yıllık var heralde, bende kendisine eski makina dedim hakkaten iyise olabilir 2300 lira civarlarında internetten baktığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat8361 -- 2 Ocak 2014; 20:16:01 >
  • 650 d ve 60d arasında devasal farkedeceğiniz bi fark yok daha büyük bir body üst lcd ekran vs. D7000 eski ve sensörün yağlanma problemi yüzünden d7100 geldi birçok yenilikle. Eğer alabiliyorsanız d7100 alın. Body için çok yatırım yapmayın , yatırımı lenslerinize yapın. Ben 7d ve 650d kullanıyorum fotoğraf kalitesi olarak atla deve bir fark yok. Sadece fiziksel kolaylıklar çekim hızı dayanıklı bir body vs gibi konular söz konusu. Nikonlar genel olarak canonlar biraz daha keskin görüntü verir. D7100 şu anda crop makinelerde en iyisi diyebilirim ama bütçe zorlar.
    öncelikle ilk yorumdaki arkadaşa katılıyorum 650d çok süper bir makine açıklamasıda gayetiyi ama daha iyi anlamanız bakımından ekleme yapmak durumda hissettim kendimi

şimdi 18-55 lens ile 55/18 yaklaşık 3x zoom yapar evet fakat 100-300 lens alırsanız oda 300/100 den 3x yapar ama 300mm lik bir lens 55mm den daha fazla yaklaştır.

şimdi insan gözünün gördüğü açı yaklaşık 50mm olarak kabul edilir. 50mm den kücük değerler geniş açı olarak kabul edilebilir yani daha fazla alanı kısa mesafeden kadraja sığdırmak için uygun bir çözüm olur 50mm den yukarısı ise zoom lens yada telefoto lensi olarak geçer yani eğer zoom istiyorsanız kabaca 50mm nin üstüne gelecek her 50mm size bir x kazandır 300mm lik bir lens insan gözünün gördüğünün yaklaşık 6 katı yakınlaştırma sağlar diyebiliriz. gerçi işin içine birde 1.6 lık crop çarpanı giriyor ama onu şimdilik boş verelim..

daha iyi anlamanız bakımından alttaki linkde bir lens simülasyonu veriyorum bir inceleyin kurcalayın..

http://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/

yanlış birşey yada yanlış bilgilendirme yaptıysam lütfen düzeltiniz.

Bende araştırıyorum ve giriş orta seviyede alınabilecek en iyi en kullanışlı makine Canon 650D gibi görünüyor.
    Eğer imkanınız varsa 18/135 mm lens ile alabilirseniz zoom ihtiyacınızıda karşılamış olursunuz, yanınada 50 mm f/1.8 lens aldınızmı harika bir başlangıç setiniz olmuş olur.
  • kurunc kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar teşekkürler

Kurunç bey 50mm f/1.8 lensin diğer makinanın üzerindeki standart lensten farkı nedir .

• 50 mm f1.8 gibi prime lensler daha fazla ışık alırlar ve en geniş diyafram aralıkları f1.4, f1.8 gibi daha büyük olur. Geniş diyafram aralığı, karanlık ortamlarda veya yaratıcı fotoğraflar için alan derinliğini(arka tarafın bulanık olması- BOKEH) kontrol etmede bize avantaj sağlar. Zoom lenslerde ise genellikle en geniş diyafram aralığı f2.8 olur. Kaliteli zoom lenslere kıyasla, kaliteli prime lensler daha ucuz olur. Ayrıca daha az elemente sahip oldukları için daha net fotoğraflar çekmenizi sağlarlar ve odaklama zoom lenslerden daha hızlıdır.
  • Arkadaşlar ben bu işlerden anlamadığım için bana yabancı geliyor bu yazdıklarınız . 2000 Lira civarlarına fotoğrafcılıkla hobi olarak ilgilenicek biri için canon 650d mi yoksa nikon d7000 mi başka tavsiyeniz varmı arkadaşlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta0

Merhaba sadece zoom istiyorsaniz. 550D 600D alinip yanina tamron 18-270 alinabilir.

• zoom lensle fotoğrafçılık öğrenilmez.

ayrı bir zoom kompack almanız hiçbir yarar sağlamaz. çarpan faktörünü araştırın.

mm uzaklığı belirler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.