Şimdi Ara

Chromebook modelleri ABD'de Mac ve Android tabletleri geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Chromebook modelleri ABD'de Mac ve Android tabletleri geride bıraktı





    Son dönemde hızlı bir yükseliş içerisine giren Google'ın Chromebook dizüstü konsepti, ABD'de satılan dizüstü modellerinin yüzde 20'sine hakim hale gelirken bazı önemli kategorileri de geride bıraktı.




    NPD tarafından yapılan son analize göre bu yıl ABD'de satılan tüm bilgisayar tabanlı cihazlarda Chromebook yüzde 9.6 civarında bir orana sahip oldu. Android tabletler yıl bazında yüzde 100 artış yakalasa da yüzde 8.7 pazar payı ile Chromebook'ların gerisinde kaldı.




    Apple'ın MacBook kategorisi yüzde 1.8 ile, Windows tablet kategorisi ise yüzde 2.2 pazar payında kaldı. Chromebook ve Android tablet hariç tüm kategorilerde bu yıl düşüş yaşandı.




    Chromebook modellerine duyulan ilgi üreticileri de olumlu etkiliyor. ABD bilgisayar tabanlı cihaz pazarında Android tablet ve Chromebook'ları bulunan Samsung, yıl bazında yüzde 650 gibi büyük bir sıçrama yaparak yüzde 10 pazar payına ulaşmış durumda ve 4. sırada. İlk üç sıradaki HP, Lenovo ve Apple ise önemli oranlarda düşüş yaşıyor.




    Chromebook konseptinin çevrimiçi çalışan hizmetlerden oluşması ve büyük bir donanım gücü gerektirmemesi nedeniyle tüketiciler gündelik işlemlerini halledebilecekleri 250$ civarındaki bu cihazlara büyük ilgi gösteriyor. 

     

     



    Kaynak:https://www.npd.com/wps/portal/npd/us/news/press-releases/u-s-commercial-channel-computing-device-sales-set-to-end-2013-with-double-digit-growth-according-to-npd/







  • vaaaaaaavvvvvvv çok hızlı satmış..iyide pazar payı almış..

    Google Microsoft u bitirmek istiyor tamamen
  • devir samsung ve google devri
  • Türkiye'ye ise daha adım atmış değil chromebooklar!!!

  • Google çıkış yakaladı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft'un neden kudurmuş gibi saldırdığı anlaşıldı. Hayır kendilerini nasıl rezil ettiklerini anlayacak durumda değiller. Allah aşkına ihtiyar Amerikalılar bile inanmaz şuna.http://www.scroogled.com/chromebook
    Bir de youtube'de hesap açmışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesincır -- 31 Aralık 2013; 13:14:13 >




  • microsoft hak etti ama. modern arayuz gibi kullanicinin istekleri disinda seyleri yenilik diye insanlara zorla dayatirsan boyle pazar kaybedersin. artik microsoftun istedigini dayattigi, diledigi gibi at kosturdugu devirler kapandi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 31 Aralık 2013; 13:57:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesincır

    Microsoft'un neden kudurmuş gibi saldırdığı anlaşıldı. Hayır kendilerini nasıl rezil ettiklerini anlayacak durumda değiller. Allah aşkına ihtiyar Amerikalılar bile inanmaz şuna.http://www.scroogled.com/chromebook
    Bir de youtube'de hesap açmışlar



    burda gulen elemanin kurdugu cumleler, cumle yapilari, soylemlerinin sekli, tarzi steve balmerin su videosuna ne kadar cok benziyor. benzerlik gercekden cok ilginc. reklamin kimin elinden ciktigini birebir belli ediyor.





  • google 1 numaraya hızla ilerliyor...

  • geçen ayarlara girdim kilit ekranı yazıyordu lan bilgisayar bu bilgisayar tablet değil :D
  • İlerliyor ama çok eksiği var. Google'ın hem androidde hem de chrome os'de çok çalışıp bu eksikleri kapatması lazım.
  • Bu kolay bir rant değil.
    İki temel alan var.
    1. si iş dünyası ( bunu alması için bi ton ekmek yemesi lazım )
    2. si kişisel kullanım, ( bunu alması içinde bi ton ekmek yedirmesi lazım )
    Sonuç olarak YAPAMAZ....
  • Neymiş bu iş dünyası arkadaş ya. Yıllardır iş dünyası denen şeyin içindeyim. Mail alıp göndermek birde arada slayt hazırlamaktan başka ne yapıyorsak. He birde çok elzem excel var tabi onsuz işler dönmüyor :)

    Aslında chromebook iş dünyasının %80 %90 civarına hitap ediyor. Kontrol ve kısıtlanabiliyor. Google docs yeterli düzeyde ofis ihtiyacını karşılıyor.

    Aynı şekilde kişisel kullanıcılarda oyun oynayan kesim ve bazı özel programlara ihtiyaç duymayan normal kullanıcılara da yeterli.

  • bu konsep pc kullanıcısının %70 ine hitap ediyor 2000-3000 lirada çıkmıyor cebimizden film video müziik sosyal ağlar internet iş oyun hariç hepsine yeter inşallah ülkemizede gelir benim laptoptan yüksek donanıma sahip 300$

  • onların orada 100$
    buraya gelene kadar oluyor
    1,000 $ ! :(

  • 2013 yılı gogle + samsung yılı oldu
  • Esasında Chromebook, pek çok açıdan güzel bir cihaz.

    Ekranı kaliteli, fiyatı ucuz, dosyalarına her yerden erişmek mümkün.
    Ayrıca diskin bozulduğu zaman dosyalarım gitti derdin yok.

    Bütün bunları belirli bir fiyat çerçevesinde sunması onu cazip kılıyor...

  • Tamam yil cidden Google yili ama Samsung sacmalik. Ne kullanici destegi var adam gibi ne firmware lari saglam. Tamam S2 zamaninda super bir cikis yapti, galaxy note gear da guzel ama fiyatlari falan da ucurdu. Anlamiyorum bizim insanimizi...

    Not: samsung kullanicisiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.