Şimdi Ara

CEP TELEFONU DEYİP GEÇMEYİNİZ MAĞDUR OLmayınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
5.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CEP TELEFONU DEYİP GEÇMEYİNİZ
    Bu yazımda sizlere cep telefonları hakkında bilmeniz gereken bazı yararlı bilgilere değineceğim.

    • Bir kimse ile telefon görüşmesi yaparken, bulunduğunuz yerin baz istasyonunun, telefon numaranızın, görüştüğünüz telefon numarasının, telefonun imei (cihaz seri nosu) numarasının … faturalı faturasız hat ayırt edilmeden sistem tarafından kayıt edildiğini unutmayınız. Haklı bir nedeniniz olduğunda geçmişe dönük, görüşme listesine Cumhuriyet Savcılığı aracılığı ile ilgili GSM şirketinden ulaşabilirsiniz.www.oyakbankasi.com/numaraayrintisi.jpg linkindeki örnek belgeyi inceleyebilirsiniz.

    • Bedava mesaj, bedava melodi vs. altında bazı siteler üyelik işleminiz için, telefon numaranıza kod gönderir ve bu kodu ilgili yere girerek üyelik işleminizi başlatmak ister. Bu tür sitelere üye olduğunuzda, hattınızdan günlük yada belli aralıklarla kontörleriniz eksilir. Bahsettiğim konudan mağdur olanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Konu hakkından detaylı bilgi için, şikayetçi sitelerinin GSM şirketleri ile ilgili şikayetlerini okuyunuz ve her siteye telefonunuza onay mesajı gönderip ilgili yere girme şartıyla üye olmayınız, sözleşmeyi kabul etmiş sayılırsınız.

    • Shubuo’nun herhangi bir paketine isteğiniz dışında üye olursanız şaşırmayınız. Çünkü birisi sizin adınıza abonelik sözleşmesini kabul ettiğinde, sistem herhangi bir pakete üye yapabilir. Şikayetçi köşelerinde, bahsettiğim konuyla ilgili şikayetler yer almaktadır. Hakkını arayana Turkcell hakkını veriyor. Konu hakkında detaylı bilgi için “Bana Turkcell Numaranı Söyle, Sana Telefon Modelini Söyleyim” konulu yazıyı okuyabilirsiniz.

    • Numaranız görünmeden, gizli mesaj gönderme Telsim de vardır. Telsime ait bir numaradan, tarafınıza böyle bir mesaj geldiğinde Savcılığa başvurmanız durumunda gönderenin numarasına ulaşılır. Telsim hat kullanıcısı iseniz, Savcılığa başvurmayı düşünmezseniz, mesajdaki şifre yolu ile mesaj gönderene cevap verebilirsiniz. Eğer mesaj göndereni tahmin ediyorsanız, göndereceğiniz mesajı önceden yazınız ve tahmin ettiğinizin yanında gönderin. Gönderdiğiniz mesaj tahmin ettiğinizin teline gelirse demek ki yanılmıyorsunuz.

    www.oyakbankasi.com/numaraayrintisi.jpg linkindeki belgeyi incelediğinizde telefon görüşmeleri esnasında kullandığınız telefonun cihaz seri nosu (imei) da kayıt edilmektedir. Oysaki telefonlarını kaybedenler, cihaz seri numarasını öğrenmek için GSM şirketlerini aradıklarında “biz abonelik belgesinde yazan cihaz numarasını biliriz. Şuanda kullandığınız telefonun cihaz numarasını bilmeyiz” diye cevap vererek aboneye yardımcı olmazlar. Bu yüzden bir çok abonenin telefonu çalındığından, faturasını bulamadığı için telefonundan olmuştur. Unutmayınız ki bir telefona ait cihaz seri nosu (imei) hangi telefon numaraları tarafından kullanıldığı sistem tarafından sorgulanma sonucunda bulanabilmektedir. Telefonunuzun cihaz seri nosuna (imei) ulaşmak için “ *#06# ” tuşlayınız.

    • Bir daha o numarayı kullanmam diye kaybettiğiniz hazır kartı sakın önemsemezlik yapmayınız. Çünkü bu kart art niyetli birisinin eline geçtiğin de, tarafınız zor durumda kalabilir. Bu yüzden kullanmadığınız hazır kartlar için, kapatma evrakı almanız sizin yararınıza olacaktır. Adınıza kayıtlı kapalı sandığınız bir hat başkası tarafından kullanılabileceğini ya da mahkemeye intikal edebileceğini unutmayınız.

    • GSM operatörlerine ait numaralar ile arama yaptığınızda hem aranan, hem arayan numara kayıt edilirken, Türk Telekomda ise yalnızca aranan telefon numaraları kayıt edilmektedir. Türk Telekoma ait bir numarayı ilk çaldırdığınızda değil, ikinci çaldırdığınızda karşı tarafta numaranızın görüleceğini unutmayınız. İnşallah Türk Telekom, sistemlerindeki güncellemeleri kısa sürede bitirir/bitirmiştir.

    • Türk Telekoma ait telefon kulübesinden sizi rahatsız ettiklerinde, kullanılan telefon kartı ile hangi numaralar arandığının listesine ulaşabileceğini unutmayınız.

    • Bir kimse msn adresinizi kırıp … sizin adınıza birilerinden kontör istediğinde, kontörlere ait seri numarası veya kontör şifresi ile Savcılığa başvurulduğunda, ilgili GSM şirketi aracılığıyla kontörlerin hangi numaraya yüklendiğinin tespit edildiğini unutmayınız. (Hakkını aramak isteyenler için / Bazı bölgelerde art niyetli kişiler hala bu yöntemi kullanıyor ve başarılı da oluyorlar)

    • Telefon numaranızı bilen bir kimse, hangi telefon modelini kullandığınızı bilirse şaşırmayınız. Ayrıntı için “Bana Turkcell Numaranı Söyle, Sana Telefonunun Modelini Söyleyim” konulu yazıyı okuyabilirsiniz.

    • Telefonların üzerindeki alıcı-verici vasıtasıyla, bir kimsenin sizi telefon görüşmesi yapmadan da dinleyebileceğini unutmayınız. Eğer ki size ait konuşmalarının başkaları tarafından dinlenmesi sizi zor durumda bıkacaksa, özel görüşme esnasında yanınızda telefon bulundurmamanızı tavsiye ederiz.

    • Bazı telefonların isteğiniz dışında peş peşe boş mesaj gönderdiğini unutmayınız. Bu telefon modeli emin değilim ama, Nokia 6600 olabilir. Çünkü mesaj gönderdiğim bazıları, yalnızca gönderdiğim mesajları okumalarına rağmen, istekleri dışında tarafıma devamlı boş mesaj gönderilmiştir. Buradan şu noktaya varabiliriz, iler ki zamanda hukuk dışı kazançlar elde etmek için, sistemler rast gele numaralara abonenin isteği dışında arama yapabilir ya da mesaj gönderebilir. Hatırlarsanız interneteki bazı sitelere girilmesi ya da herhangi bir yerin tıklanması neticesinde bir çok abonenin internet bağlantısı kesilmiş ve ilgili yere bağlanarak mağdur olmuşlardır. Tabii hakkını aramasını bilen, hatırladığım kadarıyla Antalyalı yazar yüklü Türk Telekom faturasını ödememiştir. Türk Telekomu mahkemeye vermiş ve davayı kazanmıştı. Bu yüzden mağdur olduğunuzda hakkınızı arayarak, diğer insanlara örnek olunuz, aksi taktirde hakkınızı aramadığınız için bir çok insanın mağdur olmasına katkınız olacaktır.

    • Bir çok insanın telefonu kayıtlı olmasına rağmen, sistem bu telefonların cihaz seri no (imei) sunu kayıt dışı görerek, bir çok insan gereksiz yere ücret ödemiştir. Nedeni ise hat aldığınızda abonelik sözleşmesine bir tane telefonun imei numarası (cihaz seri nosu) yazılır. Hat alırken telefonu olmayanlara rastgele imei numarası yada var olan bir imei numarası verilir. Abone kayıt dışı olmayan telefon alsa bile, sistemde abonelik sözleşmesine ilk yazılan imei numaralı telefon görülür. Sistem bu bilgileri güncellemediği için bir çok aboneye telefonunuz kayıt dışıdır mesajı göndererek, abonelerin gereksiz yere ücret ödemesine neden olmuştur. Çünkü GSM şirketi tarafından gönderilen kayıt dışı mesajındaki, imei numarası ile kullanıcının kullandığı imei numaralı telefonlar tamamen farklıdır. Burada suçlu sistemdeki eski bilgileri güncellemeyen GSM şirketi mi? Yoksa telefonu olmayan hat aldığında, rastgele imei numarası yazan hat satıcısı mı? Yoksa telefonu yokken hat almak isteyen kullanıcı mı :) Ya da abonelik belgesine imei numarası yazılmasını zorunlu kılan Telekominakasyon Kurumu mu? “Bana Turkcell Numaranı Söyle, Sana Telefon Modelini Söyleyim” konulu yazıyı ve telefonu kayıtlı olmasına rağmen, mağdur olanların şikayetlerini incelerseniz sistemin bilgileri güncellemediği görülecektir. İnşallah sistem yöneticileri gerekli önlemleri almışlardır.

    • Diğer alış verişlerinizde olduğu gibi telefon hattı alırken de faturanızı isteyiniz. Aksi takdirde tarafınıza hatalı fatura düzenledikleri için, daha sonra başınız ağrıyabilir. www.kocbankasi.com/fatura.jpg linkindeki faturayı inceleyebilirsiniz. İnşallah Maliye Bakanlığı, “fatura kimin adına kesilirse, faturaya o imza atsın” … uygulamasını kısa sürede gerçekleştirir. Bu uygulamanın bazı alanlarda uygulanması gerekmektedir.

    • Eski hattınızı kapatıp, başka bir operatörü seçtiğinizde eski operatörünüze başvurmanız durumunda, eski numaranızı arayanlara, yeni numaranızı yasal sorumluluk dahilinde yanlışım yok ise 2 ay anons etmesi gerekir.

    Burada satırlarıma son verirken, yazılarımda çok bilmişlik yansıması oluyorsa, hepinizden özür dilerim. Ben yalnızca kazandığım deneyimlerimi ve bilebildiklerimi zor durumda kalmamanız amacıyla sizlerle paylaşıyorum. İnsanlarımızın onca sıkıntısı varken lütfen elinizdeki bilgiyi halkımızın aleyhine kullanmayınız, aksi takdirde en son mağdur olan siz ve aileniz olursunuz. Dürüst, iyi niyetli olduğuna inandığınız herkesi SadeBirSevgi Ailesine davet edebilirsiniz.

    Bebeklerin o tatlı gülümseyişleri gözünüzde buluşması dileğiyle:)

    SadeBirSevgi Ailesinin Bir Üyesi
    H a s a n Y ı l d ı r ı m
    Tel : 0 505 604 01 80
    E-posta : SadeBirSevgi@yahoo.com
    http://www.kocbankasi.com/trk/bayiifade.JPG Linkini Tıklamak Yasaktır.

    SadeBirSevgi Ailesine Davetlisiniz
    SadeBirSevgi Ailesi olarak şu ana kadar değindiğimiz konular arasında “Limitli ADSL Kullanıcısı İnterneti Nasıl Limitsiz Kullanabilir?”, “Dedenizin Babasının TC Nosunu Biliyor musunuz? / Aile Soy Ağacı Nasıl Çıkarılır?”, “IP Numarasının Bir Değeri Yoktur”, “Kullanılmayan GSM Kartları Suç Unsuru Taşıyor” , “Yönlendirilen Telefon Basitçe Dinlenir” , “Sahte MSN Adreslerine Dikkat / Sahte E-posta Adreslerleri ile Süper Şakalar Yapınız”, “E-Kolay E-posta Kullananlara Uyarı” , “Bana Turkcell Numaranı Söyle, Sana Telefonunun Modelini Söyleyim / Shubuo Mağduru Olmayınız”, “Turkcell de Yönlendirilmiş Numara Nasıl Anlaşılır?” , “Eski Operatörünüz, Yeni Numaranızı Dilediğiniz Kadar Ücretsiz Anons Yapsın”, “Telefon Sapıklarına / Gizli Numara İle Arayanlara Sürpriz Yapın”, “Sizi Rahatsız Eden E-Posta Sahibi Hakkında Bilgi Edinme” , “E-Postalarda IP No Nasıl Bulunur Sorgulanır?/Resimli Anlatım” , “Cep Telefonu Deyip Geçmeyiniz / Mağdur Olmayınız”, “Hackerler Türkcell de Süper Şifreye Nasıl Ulaşır?”… yer almaktadır. İler ki zamanda ise “Bedava Kontör Nasıl Kazanılır?” , “Rehberde Kayıtlı Olmayan Numaraya Nasıl Ulaşılır?” , “İstediğiniz MSN adresini Devre Dışı Bırakın” , “TC Kimlik Numaralarında Hata mı Var?” , “İnternet Ortamında 10 Dk.da Kız Nasıl Ayarlanır? / Çok Ciddi Bir Konu Lütfen Başlığına Aldanmayınız” , “İstediğiniz E-posta Adresinden, İstediğinize E-Posta Gönderiniz”, “DP Programlarına Dikkat” , ”İstek Dışı Üyelik Nedeniyle Kontör Düşüşüne Son”, “İsim Soy İsimden Kişisel Bilgilere Nasıl Ulaşılır?”, “İstediğiniz Numaradan, İstediğiniz Numaraya Sms Gönderiniz”, “Servis Dışı / Kapalı Hattan Nasıl Mesaj Gönderilir?” , “GSM Operatörlerinden Birisi, Konuşma Ücretlerine Fazladan 1-2 Saniye mi Ekliyor?” , “Hackerler Türkcell de Süper Şifreye Nasıl Ulaşır-2 ?”… konularına yer verilecektir. SadeBirSevgi Ailesinde yayınlanan önceki yazılara “http://groups.yahoo.com/group/SadeBirSevgi/messages” linkinden ulaşabilirsiniz. Öncelikle bir tane “@yahoo.com” uzantılı e-posta adresi ile SadeBirSevgi Ailesinehttp://groups.yahoo.com/group/SadeBirSevgi linkinden katılmanız gerekmektedir.

    SadeBirSevgi Ailesine Katılmak İçin
    “Karşılıksız Yardımlaşanların Yeri”
    “SadeBirSevgi-subscribe@yahoogroups.com” adresine konu ve mesaj bölümüne hiçbir şey yazmadan boş bir e-posta gönderiniz. Sistem tarafından daha sonra konu bölümünde “Please confirm your request to join SadeBirSevgi ” yazısı yer alan bir e-posta gelecektir. Gelen e-posta üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan yanıtla (reply) yöntemi ile geri gönderdikten sonra “Welcome to SadeBirSevgi” konu başlıklı bir e-posta gelecektir. Bu e-posta SadeBirSevgi Ailesine katıldığınız anlamındadır. “Welcome to SadeBirSevgi” konu başlıklı e-posta 1-2 gün içinde gelmez ise işlemlerinizi yeniden tekrar ediniz. Eğer ki “@yahoo.com” uzantılı bir e-posta adresiniz var ise “http://groups.yahoo.com/group/SadeBirSevgi/” linkinden aramıza kolaylıkla katılabilirsiniz. SadeBirSevgi Ailesinden bir ay içinde en fazla 5-6 adet bilgilendirme e-postası gönderilir.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.