Şimdi Ara

LG G3'te kullanılması beklenen Odin işlemcisinin ilk test sonucu göründü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • LG G3'te kullanılması beklenen Odin işlemcisinin ilk test sonucu göründü


     

    Aynı Samsung gibi LG'nin de mobil cihazlar için kendi işlemcilerini geliştirmeye başladığını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Gelen son bilgilere göre LG, yılın en popüler telefonlarından G2'nin devamı olacak G3 modelinde, kendi geliştirdiği işlemciyi kullanacak. Üst seviye telefonlarında Qualcomm çözümlerine yer veren Güney Kore merkezli şirket, G3 ile birlikte Odin kod adını verdiği yeni işlemcilerini, mobil ürünlerinde kullanmaya başlamış olacak.

     

    8 çekirdekli olacağı uzun süredir konuşulmakta olan ve 64-bit mimarisine sahip olması beklenen yeni işlemcinin, Samsung'un mevcut Exynos jenerasyonunda olduğu gibi big.LITTLE tasarımını temel alacağı ve iki küme halinde performans için dört adet yüksek performanslı, verimlilik için de dört adet enerji verimli çekirdeğin dinamik kontrolle ayrı çalışacağı belirtiliyor. Hacimli üretiminin hangi döküm firması tarafından gerçekleştirileceği şu an için açıklanmayan yeni işlemci, ortaya çıkan son bilgilere bakılırsa eğer,  grafik birimi tarafından Imagination'ın Rogue kod adını taşıyan 6 serisi PowerVR GPU tasarımlarından birini kullanacak. Bu bağlamda iPhone 5S ve iPad Air/Mini 2'ye güç veren A7 işlemcisindeki SGX G6430 GPU'sunu yoksa daha farklı bir modelin de eşlik edeceği şu an için tam olarak bilinmiyor. 

     

    AnTuTu  test uygulamasının veri tabanında ortaya çıkan sonuçlara bakılırsa eğer LG, Odin işlemcisinin 1GHz'de çalışan bir mühendislik örneğini test etmeye başladı. Modern işlemcilerin yarısı hızında çalışan örnek tasarım, bu testte elde ettiği 27 bin puanlik skor ile oldukça vaadkar. Snapdragon 800 ailesinin 2.3HGHz'de, Nvidia Tegra 4 ve Exynos 5420'nin 1.9GHz'de çalıştığını dikkate alırsak eğer, aynı saat frekansında LG Odin işlemcisinin, şu anki tüm Android platformlarından daha yüksek skor alacağını söylemek yanlış olmayacaktır. 

     


    LG G3'te kullanılması beklenen Odin işlemcisinin ilk test sonucu göründü


     







  • G3'ün çok iyi bir cihaz olacağı belli oldu.
  • Helal olsun LG`ye.Bize bir kere daha ghz`in herşeyi ifade etmediğini gösterecek.

    Zaten G2 ile herkesin takdirini kazandı G3`tede inşallah daha fazla başarıyı yakalar.Çünkü şuanda android platformunda tüketicinin bütçesini düşünen tek firma.
  • işte biz bunu diyoruz ne zamandır işlemciye abanmak yerine grafik işlemciyi güçlendirin diye
  • vay be
  • Yüksek bellek, yüksek işlemci gücü, yüksek batarya kapasitesini en fazla full Hd için kullansalar tadından yenmez.
  • Yenilikleri yapan bi firma fakat bence hak ettiği ilgiyi görmüyor telefonlarda. Bunun nedeni ise marka fanatizmi. Çok daha iyi bir telefon olduğu halde telefondan anlamayan birine S3 mü G2 mi desen S3 alır. Doğru yoldasın LG.
  • g2 çıkalı kaç ay oldu cihaza bir kere bile düzenleme güncellemesi gelmedi kamera vs için 1 arkadaşım da s4 aldı aynı zamanda artık kamera sorunu kalmadı. g2 yi satıp z1 aldı diğer arkadaşımda aldığından beri sürüm yükselmesede düzeltme patch i şeklinde güncelleme aldı cihaz. LG şu güncelleme sorununu çözse. 4.2.2 de kalsın ama DÜZGÜN 4.2.2 olsun sorunsuz olsun. Samsung da s3 e 4.3.3 verdi ama problemli olduğu için geri çekmişti.

    Sonuç olarak cihazlarıyla ilgilenmeli lg. 4X optimus cihazımı bu yüzden yok pahasına sattım yazılımı buglarla dolu bir cihazdı. Bu yönleriyle lg eleştirilir. g2 güzel bir f/p ama göreceğiz şuana kadar 1 adet bile güncelleme gelmedi...
  • İyi bir şey olacak gibi zaten şuanki cihazlarda performans yeterli batarya istenilen seviyede olursa tadından yenmez.
  • lg de samsung gibi türkiyede 4g yok diye kelime oyunlarıyla milleti ayartmasın :D
  • Lg saçmalama. 3 yıl sonranın teknolojisini şimdiden veriyorsun. İphone 3yıl sonra bunlara yeni yeni geçip obur 3 senenin donanımını da planlamışken sen o elindeki argeyi 3 senede harcayacaksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Soylu

    Yenilikleri yapan bi firma fakat bence hak ettiği ilgiyi görmüyor telefonlarda. Bunun nedeni ise marka fanatizmi. Çok daha iyi bir telefon olduğu halde telefondan anlamayan birine S3 mü G2 mi desen S3 alır. Doğru yoldasın LG.

    Aynen. Bu cihazın 2 milyon gibi az bir rakam satması da bunun kanıtı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Core2han

    g2 çıkalı kaç ay oldu cihaza bir kere bile düzenleme güncellemesi gelmedi kamera vs için 1 arkadaşım da s4 aldı aynı zamanda artık kamera sorunu kalmadı. g2 yi satıp z1 aldı diğer arkadaşımda aldığından beri sürüm yükselmesede düzeltme patch i şeklinde güncelleme aldı cihaz. LG şu güncelleme sorununu çözse. 4.2.2 de kalsın ama DÜZGÜN 4.2.2 olsun sorunsuz olsun. Samsung da s3 e 4.3.3 verdi ama problemli olduğu için geri çekmişti.

    Sonuç olarak cihazlarıyla ilgilenmeli lg. 4X optimus cihazımı bu yüzden yok pahasına sattım yazılımı buglarla dolu bir cihazdı. Bu yönleriyle lg eleştirilir. g2 güzel bir f/p ama göreceğiz şuana kadar 1 adet bile güncelleme gelmedi...

    G2 donanım olarak iyi ancak yazılım olarak vasat bi tel. Kullandığı işlemci ne kadar yüksek olursa olsun oyunlarda üç aşşa beş yukarı S4 ile aynı performansı sunuyo malesef. Aynı dönem çıkan Note 3 (exynos) oyunlarda 60 fps yağ gibi akarken G2 de frame düşmeleri ve ufak kasmalar meydana gelio ki G2de kullanılan S800 yanlış hatırlamıosam Note 3'ün exynosundan daha iyiydi. Hani g2 f/p olarak çok iyi ona lafım yok ama bu sisteme yazılım desteği sağlanmassa malesef pek yararlı olmuyo bu da bi gerçek. Umarım G3'te ilk önce yazılım desteğine önem verirler.




  • hala scorlara bakip telefon alan varmi hele hile yptiklarini bile bile ?

  • Bence o kadarda iyi bir cihaz olmayacak
  • Sıradaki işlemci sevipte kavuşamayanlara gelsin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    Lg saçmalama. 3 yıl sonranın teknolojisini şimdiden veriyorsun. İphone 3yıl sonra bunlara yeni yeni geçip obur 3 senenin donanımını da planlamışken sen o elindeki argeyi 3 senede harcayacaksın

    Donanımın argeyle alakası yok her sene yeni cpu gpu çıkıyor lg nin yaptığı en iyisini koymak ve ekranını kendi üretmesinin avantajını kullanmak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendi ürettigi islemci daha iyi olur,hafiza artirilabilir olursa,günceleme sorunu halledilirse ve fiyati da iyi olursa tüketicinin gönüllerine taht kurar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli gandalf -- 29 Aralık 2013; 20:01:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakışır Lgye kendi işlemcisi
  • Aman diyim 2k saçmalığına sen de girme lg. Full hd + daha iyi gpu ve batarya en iyi çözüm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.