Şimdi Ara

Çin, Microsoft’un Nokia’yı satın almasını mercek altına aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Çin, Microsoft’un Nokia’yı satın almasını mercek altına aldı

    Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Çin, Microsoft’un Nokia’yı satın almasını mercek altına aldığı ortaya çıktı.Çin’in bu hamlesinin sebebi ise satın alımın antitröst yasalarının ihmal edilebilecek olması.


    Digitimes’ın kaynaklarından edindiği bilgilere göre Çin Ticaret Bakanlığı, tekel oluşumuna neden olacağı kaygısıyla büyük ölçüde tamamlanan Microsoft’un Nokia’yı satın almasını incelemeye başladı. İncelemenin şu anda ne derece tamamlandığı bilinmemekle birlikte; bakanlık incelemesinin Microsoft ile Nokia ikilisinin diğer üreticilerden aldığı patent lisans ücretlerini düşürmek zorunda kalmasıyla sonuçlanma ihtimalinin yüksek olduğu ifade edildi.


    Hatırlanacağı gibi bir süre önce de Google’ın Motorola’yı satın almasıyla ilgili inceleme başlatmış ve ülke içerisinde Google’dan Android için şu anki açık kaynaklı yapıyı koruyacağı garantisini alarak geç de olsa satın alıma onay vermişti.


    7000’den fazla patentten oluşan portföyü ile sektörün en güçlü isimlerinden biri olan Nokia, son yıllarda aralarında Apple, HTC, BlackBerry ve ViewSonic’in de bulunduğu birçok önemli isme patent ihlal davası açmıştı. Apple ve BlackBerry ile anlaşan Nokia, HTC’ye açtığı davaları ise ABD, İngiltere ve Almanya’da kazanmıştı.




  • Daha sade bir şekilde anlatacak arkadaş var mı?

  • daha sadesi, cin micrososftun nokia patentlerini kullanarak kendi ureticilerini baski altina almasini istemiyor.

  • Çin'in ne derdine zaten ülke dışına mal çıkartmıyorlar telefonu 1001 parça yapıp çıkartıyorsun orana burana gizliyorsun. Sokman ayrı dert çıkarman ayrı dert.
  • Diyor ki o patentleri kullanarak kendi lehine kullanarak tekel güç oluşturamazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D66DD504 -- 27 Aralık 2013; 14:52:17 >
  • Bir biz kendi içimizde birlik dirlik olup dünyaya karşı tek vücut olamadık, kendimize güvenemedik, vatanımızı (gerçek manada) sevemedik.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    daha sadesi, cin micrososftun nokia patentlerini kullanarak kendi ureticilerini baski altina almasini istemiyor.

    Nokia o kadar büyük bir firma ki , mobil sektörde şuan kullanılan teknolojilerin yaklaşık % 73 ünü kendisi bulmuş ve patentlemiş durumdadır. Yani diğer firmaların teknolojiye kattıkları sadece kırıntıdır. Ben nokianın bu kadar ucuza satılmasına karşıyım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin bence artislik yapıyor IBM notebook kısmını en iyi zamanında Lenovo ya sattı adamlar IBM sayesinde bugün buralara geldi. Şimdi Microsoftun satın almasından sanane ki Microsoft şirketi en kötü zamanında satın alıyor en iyi zamanında değil. Ayrıca çinin sahip olduğu teknolojinin tamamı batı menşeili bide kendileri Arge yapsınlar bakalım kopyalamak yerine.

  • Bu kadar kuvvetli (bi ton patent)olan bir firmanın şu anda bu hale düşmesi çok trajik ve düşündürücü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocweb

    Çin bence artislik yapıyor IBM notebook kısmını en iyi zamanında Lenovo ya sattı adamlar IBM sayesinde bugün buralara geldi. Şimdi Microsoftun satın almasından sanane ki Microsoft şirketi en kötü zamanında satın alıyor en iyi zamanında değil. Ayrıca çinin sahip olduğu teknolojinin tamamı batı menşeili bide kendileri Arge yapsınlar bakalım kopyalamak yerine.

    Acaba Türkiye ya da herhangi başka bir ülke teknolojik anlamda atılım yapamaya çalışsa,tüm teknolojiyi baştan mı yaratacaklar,var olanı alıp geliştirmek yerine? Eğer birilerinin dünyada tek başına tüm pazarları,alanları kontrolüne alıp,insanları ve paralarını yani emeklerini istediği gibi sömürmesini önlemek istiyorsan karşısına aynı hedefe sahip bir başkasını koymalısın.
    80'lere kadar bu işi Sovyetler yaptı şimdi de Çin yapmaya çalışıyor ve hiç birini sevmek zorunda değilsin ama gücün dengelenmesi için bu gerekli.
    Aksi takdirde büyük balık tüm dünyayı yutar.

    Düzenleme:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6C467102 -- 27 Aralık 2013; 19:48:43 >
  • Çin, Microsoft’un Nokia’yı satın almasını mercek altına aldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawloo -- 27 Aralık 2013; 19:53:47 >
  • çin ilk önce başka markaların ne yaptığına bakacağına kendine baksın nokianın iphone nun vb. markaların kopyalarını yapıyor alan almış satan satmış adam gibi cihazları yok olan markalarda çöp zaten

  • nokia'nın elinde aşırı derecede patent var microsoft adroidli makinelere ve apple baskı yapabilir

  • çinde artık ekonominin denge taşlarından biri oldu amerikadan sonra çin gelicek artık

  • Microsoft zati yazılım şirketi olmaktan çıkıp patent şirketi halini alıcak gibi.Diğer yandan Apple patent ile üreticileri kıstırıyor.Çin iyi bir hamle ile bunu önlemeli,yoksa piyasayı domine edecek bir güce sahip olur Microsoft.

  • :D Birilerinin .ötü tutuşmuş. Microsoft geldi mi "çakma" üretim ve korsanlık zorlaşacak çünkü. Microsoft limitsiz kaynağa ve büyük güce sahip. Düştü peşine yıllar da sürse sonunda hakkını alıyor. Adamların patentlerden yüzde almadığı bir firma var mı, biri söylesin. XD İstese şu an yattığı yerden geçimini sağlar adamlar.

    Politik kısmı da var evet ama bence iş esas ekonomik olan da. ;)
  • Hocam sizinkileri izliyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RonaldPeterson

    Hocam sizinkileri izliyorlar

    Nokia ve Microsoft'un başarısını kıskanıyorlar ve kısıtlamaya çalışıyorlar işte. Bizim ezik huwaei falan Microsoftun altında ezilmesin diyordur

    ekleme: Microsoft ve Nokia o patentleri bileğinin hakkıyla zamanında çalışıp aldı, şimdi o başarıyı bozmaya çalışıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AF373BF5 -- 28 Aralık 2013; 13:40:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Unduli

    Çin önce reverse engineering i yasal olmaktan çykarsyn, sonra anti-tröstten falan bahsetsin.

    +1
  • vaay çin bende varım diyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.