Şimdi Ara

Akıllı telefonlar için geliştirilen uygulama ve aksesuar yardımıyla, kolesterol ölçümü hızlı bir şeklide yapılabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Akıllı telefonlar için geliştirilen uygulama ve aksesuar yardımıyla, kolesterol ölçümü hızlı bir şeklide yapılabilecek



     

    Hayatımızda her geçen gün daha fazla oranda yer almaya devam eden akıllı telefonlar, geliştirilen harici aksesuarlar ve uygulamalar ile çok farklı ve bir o kadar faydalı amaçlara hizmet edebiliyorlar. Bunun güzel örneklerinden Cornell Üniversitesi tarafından geliştirilen uygulama ve aksesuar ikilisi, kişilerin kolesterol düzeylerini ölçerek bilgi verebiliyor.

     

    İnsan vücudu içerisinde bulunan bütün hücrelerde yer alan ve yağımsı bir yapıya sahip olan kolesterol, çevremizde de sık sık duyduğumuz kadarıyla yüksek olduğu zaman başta kalp hastalıkları olmak üzere birçok olumsuz sonucu yol açabiliyor. Kolesterol miktarının bu olumsuz sorunlara karşı düzenli olarak kontrol edilmesi için Cornell Üniversitesi'nin hazırladığı yeni sistem ise, akıllı telefonların kamera ve flaş bölümü üzerine takılarak çalışma gösteriyor. Ufak gövdesinde taşıdığı reaktif test şeridi üzerine bırakılan kan damlalarından ölçüm yapan ve şeritte oluşan renk değişimini telefonun kamera ve flaşıyla görüntüleyerek kişileri bilgilendiren ürün, özel uygulamasıyla da kolesterol düzeyi hakkındaki ayrıntıları vererek olası sorunların önüne geçilmesine yardımcı oluyor.

     

    Kanda bulunan D Vitaminin ölçülmesi için de bir aksesuar üzerine çalıştığı belirtilen araştırmacılar, mobil cihazların sundukları altyapıyı oldukça faydalı bir noktadan insan sağlığı için geliştirmeye devam ediyorlar. 

     


     



    Kaynak:http://mashable.com/2013/12/18/cholesterol-app/







  • Hastanelerdeki milyon dolarlık aletler bile yanlış ölçebilirken bunlara pek güvenilmez.

  • Çalışmalar güzel ancak şeker hastalarında bile yılda 1 defa kolesterol ölçümü yeterli olduğundan aparat ne kadar gerekli?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Hastanelerdeki milyon dolarlık aletler bile yanlış ölçebilirken bunlara pek güvenilmez.

    +1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.