Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [İkinci El - Sıcak Fırsatlar - Ödüllü Anket] >> İkinci El >> Bilgisayar ve Parçaları >> Ram/Hafıza kartları

Nm1 -> Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 20:37:44)

Temmuz başlarında Manisadaki bir arkadaşım vasıtasıyla elden para göndererek BandeezGoneWild rumuzlu Mehmet Ali (0 542 455 87 32) isimli üyemizden iki adet 512 Mb Mushkin redline xp4000 Ddr ram satın aldım. Ramler geldiğinde benim anakartımda ve üç dört arkadaşın anakartında hiç açılmadı. İki hafta sonra uygun voltaj verebilecek D.F.I. Lanparty ultra D anakart satın aldım(Pain'den) onda da açmayınca bu arkadaşa mesaj attım cepten de aradım hiçbir cevap alamadım. Daha sonra kendisini savcılığa vereceğimi söylediğimde ancak bana cevap yazdı. Cold boot yaptığını kabul ettiği halde ki benim daha önce bundan hiç haberim yoktu gerçekten; ramleri geri almamakta ısrar ediyor. Daha sonra aynı ramlerden kullanıp 2 tane daha arayan Hcanku rumuzlu üyemize gönderdim o da asus marka anakartıyla çalıştıramadı bunu BandeezGoneWild rumuzlu şahısa bildirdim ve ramleri satılığa çıkaracağımı hangi tip anarkartla kullandığını sordum ama henüz bir cevap alamadım.

BandeezGoneWild
Kime: Nm1
Tarih: 17 Temmuz 2006; 1:31:11
Başlık: mushkin

Msjlarına tatilde olmam dolayısıyla cvp yazmamıştım..

Tekrar ram konusuna gelirsek..Cold boot problemini aşman için..DFI boardda turuncu slotlarına takmam gerek..Ramleri takmadan önce başka bir ram takıp voltu 3.0'a ve diğer timing ayarlarınıda auto'ya getir.Sonra o rami çıkar ve mushkinleri al..Alt turuncu slota o çalışmıyo dedğin rami tak üst slotada diğer rami tak..Birde böyle dene.Kesinlikle kazıklama veya dolandırıcılık gibi bir olay söz konusu değildir..Arkadaşınızın gözünün önünde takıp ramleri ve cpu-z açıp 1024 olarak gösterdim..Sizin yaşadığınız problem cold boottan kaynaklanmakta büyük ihtimalle..Mümkünse takmadan önce birgün ramleri.Önerebileceğim bunlar.

Hcanku
Kime: Nm1
Tarih: 19 Temmuz 2006; 23:42:52
Başlık: Cevap: Mus redline

Cuma gunu yollıyacagım. Yurtıcı olmazsa MNG ıle yollarım.. Dedıgınız gıbı bır not ılave ederek. arada ben de tek olarak ta acmıor cold booth fln acmadı yanı ancak bu ramlerın bazılarında bu sorun varmıs hakkaten. bır kac kısı de soyledı nadır olsa da cıkıo dedı. Saygılar.

Nm1
Kime: BandeezGoneWild
Tarih: 19 Temmuz 2006; 20:58:50
Başlık: Cevap: mushkin

Ben bu ramleri satılığa çıkaracağım sende hangi marka hangi model anakart vardı kaç voltajla hangi timinglerle çalıştırıyordun ona göre yazayım da seninkine benzer bir anakart olursa alsın adam çalıştırabilsin de alanın da başı yanmasın.

Bu yüzden başka arkadaşlara da bu şahsın zararı dokunacağını düşündüğümden size bu mesajı gönderiyorum.

raccer_006 -> Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 20:50:25)

GEÇMİŞ OLSUN DOSTUM VALLA BAZEN BOLE ADAMLAR CIKIYO AMA FİRSAT
VERMEMEK GEREKİYOO...

jedah -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 20:51:36)

geçmiş olsun kardeş inşallah böyle can sıkıcı şeyler birdaha başına gelmez nb1 arkadaşımla alış veriş yaptım gerçekten dört dörtlük bir insan yardımını desteğini eskirkemeyen birisi

sentanoo -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 20:53:48)

o ramlerden bende kullandım cold yapanları var ama bu kadar falza bilmiyorum kaç anakartta denemişsin sonucta bildim kadarıyla dfı bazı modellerde cold sorunu yoktu öle ultra-d de sanırım deneme sansın varsa birde o anakartla dene derim olmadı ramlerde problem vardır bence.. geçmiş olsu diyorum..[sm=s19.gif]

hederahelix -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 20:56:55)

Nm1 arkadasımı tanırım..alısverişimiz de olmustur..cok güvenilir bi arkadasımdır..cook gecmiş olsun....

BandeezGoneWild dan gerekli ilgiyi göstermesini ve ramleri geri almasını rica edicem bende...[:'(]

Nm1 -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 21:06:28)

Anakartım Lanparty nF4 Ultra_D (D.F.I.) modeldir destek veren tanıyıp tanımadığım bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Ben parayı alabileceğimi hiç sanmıyorum ama böyle sorumluluk duygusu gelişmemiş ve vicdanı olmayan kişilerin dürüst alışveriş yapmak isteyen kişilerin arasında yerinin olmaması gerektiğine inanıyorum. Ben bu şekildeki ramleri bir başkasına satmayı vicdanen uygun görmediğim için satılığa çıkartmayıp bu mesajı vermenin en dürüstçe yol olduğuna karar verdim. En azından aşka birinin de canının aynı kişi tarafından yanmasını engellemek istiyorum. Bu mesajıma dikkat gösterip de okuyan herkese saygılar dilerim.

GuitarMania -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 21:10:01)

dostum geçmiş olsun yaa üzüldüm şimdi artık 2. elden bişi almak öle zorlaştı ki kimseye güvenemiosun halbuki herkes senin gibi olsa doostum hiçbir kargaşa çıkmıcak arkadaşlar böle kişilerle alışveriş yapmayalım tekrar geçmiş olsun dostum böle yapanlara sonuna kadar[:-][:-][:-][:-][:-][:-][:-]

alpalp84 -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 21:22:41)

ben bu yüzden elden alışveriş yapıyorum.

arkadaşlar misal izmirden ürün alırsak şu arkadaş nasıldır diye konu açsak olurmu.

pain -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 21:37:19)

Madem ramleri satan kişi sorunlu olduklarını biliyordu bunları nasıl sattı hadi sattı diyelim neden uyarmadı bu ramlerde boyle boyle sorun vardır diye ramlerin cold yapmış olduklarını pek sanmıyorum sonuçta birden fazla anakartta denenmiş sonuç olarak ramleri satan kişinin geri alması gerekli ama naladığım kadarı ile sorun çıkartıyor hiç uğraşma abi direk savcılığa suç duyurusunda bulun yanılmıyorsam sen o ramleri alalı 1.5 2 ay oldu zaten iyi niyetli bir kişi olsa hemen yardımcı olurdu insan allahtan korkar ya....

pashha27 -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 21:40:29)

BandeezGoneWild Arkadaşımıza sesleniyorum : Erkeklik ve Dürüstlük bu gibi durumlarda belli olur.
Ne kadar zor gelsede kendini bu dürüst kardeşimizin yerine koy.. ve gerekeni yap. Sonra çık buraya
iade aldım de.. Herkesin takdirini ve hayranlığını kazan..
Yeme başkasının hakkını..mutlaka ödersin fazlasıyla

Nm1 arkadaşımızla alış-verişim oldu. Süper bir arkadaş.. Geçmiş olsun diyorum.

cydonia -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 22:28:36)

quote:

Orjinalden alıntı: pain

Madem ramleri satan kişi sorunlu olduklarını biliyordu bunları nasıl sattı hadi sattı diyelim neden uyarmadı bu ramlerde boyle boyle sorun vardır diye ramlerin cold yapmış olduklarını pek sanmıyorum sonuçta birden fazla anakartta denenmiş sonuç olarak ramleri satan kişinin geri alması gerekli ama naladığım kadarı ile sorun çıkartıyor hiç uğraşma abi direk savcılığa suç duyurusunda bulun yanılmıyorsam sen o ramleri alalı 1.5 2 ay oldu zaten iyi niyetli bir kişi olsa hemen yardımcı olurdu insan allahtan korkar ya....

+1
ınsan bıraz utunar yaw

ben bır parca satarken adama 1 eskık vıda var dıye bıle soyluyorumkı
vıcdanım rahat olsun
boylelerıne ıse yazıklar olsun[8|]

milyondabir -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 22:31:01)

slm beni başıma gelen olayı anlatıyım.
aynı ramleri ben aldım ataruz nikli arkadastan 512 Mb Mushkin redline xp4000
-----------------------------------
ramleri arkası zafere verdi zaferrin işyerine gittim ramı aldım sonra dedimki senin hazır burda pc varken denemek istiyroum aklımda bişey kalmasın bir deniyebilirmiyim dedim.
oda kendin den emin tabi olur dedi anakartına taktı ramleri.ramlerden biri calışmıyordu .ne yaptıysak calışmadı onun anakarttındandır dedik. ben demedim ama o öyle dedi neyse.eve geldim sistemde benim kumburgazdaydı yazlıktaydı o zaman.
yeni aldıgım dfi sli ddr boardıma taktım.ne hayaller kurarken ondada calışmadı.ne yaptıysam olmadı 500 den fazla kontur harcadım. ataruzu nik olrak yazıyroum.vede niki unutugum zafer adlı arkadası aramakla baya bir zamanım gecti.net cafeye gititim durumu anlattım işi bilen birilerine dedilerki ramlere vazla volt vermekten ucurmuşlar rami o olaya bişey deniyordu ama oc anlamadıgım icin onuda unutttum.
en sonunda kumburgazdan arabaya koydum kasayı tam yer yazmıyım maslaktan daha çok çok öteye gittim.
60 ytl benzin gitti işimden gucumden oldum. en sonunda paramı geri aldım
bu kadar zararrıma karşılık verdigim paranın 20 ytl fazlasını istedim aldım diye aramız da acıldı ama benim sucum yok yaptıgım masrafları zamanlarımı yazmıyroum.
----------------------------
bu arada getirtigimde anakartıın biosundan her türlü şeyi denedi bana biostandır ben yaparım vsvs diyordu sonuçta bence gunahını almıyım ama aynı ram o benim aldıgım ram binine kakalamak gerekiyorlardı snei buldular.
------------------------------------------------------------------------
benide bugune kadar asla sorunlu alışverişi olan biri degilim çok şey var yazacak ama yazmayla aram iyi degil. kardes üzüldüm birine bişey alırken yada satarken o kişyle ilgili iyi bilgi edinin
----------------------
gecende vga alıyordum cocukla limewire aynı yerde semtde oturuyorduk o bana elden vermeyi dusunuyordu her halde bende onu evime devat ettim gelirim dedi sonra gelmedi msj cvp vermedi aramadıda. neyse .
-----------------------
gecmiş olsun sana kötü bir durum

metintekin -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 22:47:53)

Geçmiş olsun yaww.....Benimde bugün siteden biri yüzünden canım baya sıkkın wallahii, böle kişilere insan demiyeceksin, sırf gıcıklığına adam bana werdiği 50 kuruşluk ide kablolarını cd sini geç gönderdim diye bana lazım olduğunu bildiği halde aldı...Ama inşallah benden aldığı 2ide +1power kablosu g*tune girer [sm=s19.gif]

Sırf onun yüzünden yeni pc mi kullanamıyorumm..İnşallah bi daha karşılaşmam o şahsiyetsiz herifle yoksa fena yapıcam ALLAHIMAAA [sm=s15.gif]

ezorla -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 22:54:38)

Milyondabir kardeş. LimeWareyi tanırım iyi çocuktur. Herhalde bir işi çıkmıştır o gün o yüzden gelmemiştir. Gerçi tam bilemiyorum ama neden gelmediğini ama herhalde mantıklı bir açıklaması vardır diye düşünüyorum. Bu arada anadolu yakasında oturuyor arkadaş nasıl aynı semtte oturuyorsunuz kafam karıştı biraz acaba bir yanlış anlamamı oldu? [sm=alala.gif]

Neyse bu arada arkadaşa çok üzüldüm. Bende bugün forumdan bir şey almak istedim ama üyenin post sayısı yalnızca 2 idi ve dün kayıt olmuştu. Bu yüzden sahibinden.com üzerinden güvenli ticaret yapma teklifinde bulundum yada istanbulda bir arkadaşı varsa onunla elden yapalım dedim.. Sonuçta arkadaş çok güvenilir biride olabilir ama eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım..

Saygılarımla
Eyüp ZORLA

milyondabir -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 22:59:00)

bende onun iyi oldugunu dusundum teli verdim msj yazdım 4 gun oldu bizde heveslendik o olaydada ama sekilde olunca insanın midesi bulanıyor insanlar bunların olmasına izin vermeyecek olmadan olayı duzeltecek yada arıyacak olmadı desede bana darılmam lafım olmaz anlamında olsun saglık olsun ama ne oluyorsa acıklama yapılmalı insan bilgilendirmeli.ytoksa iyi konuşduk kötü oldugunu hiç dusunmedim ama keşke haber verseydi ne oldu ne bitti diye

ezorla -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 23:05:28)

Tabii canım bir haber vermesi gerekliydi ama bu aralar msnede gelmiyor. Sanırım bir yerlere gitmiş olmalı.. Ona mail attım umuyorum ki sana en kısa sürede bir açıklama yapar. Neyse ama yinede olayda çok kötü bir durum yok. Sadece ümitlenmişsin. [:)]

Saygılarımla

milyondabir -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 23:09:19)

evet sadece ümitlendim dedigin gibi .
neyse kısmet diyelim diyecek bişey bulamıyroum vardır bir nedeni elbette sonra konuşuruz umuyorum bu konuyuda onunla

dejavu098 -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 23:27:44)

gecmıs olsun[sm=s15.gif]

fortress34 -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 23:32:20)

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyorum..
yaşadığınız sorunun birebir aynısını bende bilinmiyorki nickli şahısla yaşadım..
karşı taraf kötü niyetli ise maalesef çözümü olmuyor..
umarım muhatabınız arkadaş bu sorunu halleder.. zira bu kendisine düşen bir sorumluluk..
eğer halletmezse elinizdeki tüm verilerle savcılığa başvurmanızı öneririm..
bende o niyetdeydim.. elimde bir çok kanıt da vardı.. o ara biraz sıkıntıda ve uzakta olduğumuz için uğraşmayıp Allah a havale ettim..
hala pişmanım.. keşke cezasını çekseydi.. bunu hak etmişti..
böyle insan müsveddelerinin aramızda işi yok.. bunları yok edemiyorsak bile her yerde afişe edelim..
lütfen sizde aynı hatayı yapmayın.. hakkınızı arayın..

ataruz -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 23:42:26)

quote:

Orjinalden alıntı: milyondabir

slm beni başıma gelen olayı anlatıyım.
aynı ramleri ben aldım ataruz nikli arkadastan 512 Mb Mushkin redline xp4000
-----------------------------------
ramleri arkası zafere verdi zaferrin işyerine gittim ramı aldım sonra dedimki senin hazır burda pc varken denemek istiyroum aklımda bişey kalmasın bir deniyebilirmiyim dedim.
oda kendin den emin tabi olur dedi anakartına taktı ramleri.ramlerden biri calışmıyordu .ne yaptıysak calışmadı onun anakarttındandır dedik. ben demedim ama o öyle dedi neyse.eve geldim sistemde benim kumburgazdaydı yazlıktaydı o zaman.
yeni aldıgım dfi sli ddr boardıma taktım.ne hayaller kurarken ondada calışmadı.ne yaptıysam olmadı 500 den fazla kontur harcadım. ataruzu nik olrak yazıyroum.vede niki unutugum zafer adlı arkadası aramakla baya bir zamanım gecti.net cafeye gititim durumu anlattım işi bilen birilerine dedilerki ramlere vazla volt vermekten ucurmuşlar rami o olaya bişey deniyordu ama oc anlamadıgım icin onuda unutttum.
en sonunda kumburgazdan arabaya koydum kasayı tam yer yazmıyım maslaktan daha çok çok öteye gittim.
60 ytl benzin gitti işimden gucumden oldum. en sonunda paramı geri aldım
bu kadar zararrıma karşılık verdigim paranın 20 ytl fazlasını istedim aldım diye aramız da acıldı ama benim sucum yok yaptıgım masrafları zamanlarımı yazmıyroum.
----------------------------
bu arada getirtigimde anakartıın biosundan her türlü şeyi denedi bana biostandır ben yaparım vsvs diyordu sonuçta bence gunahını almıyım ama aynı ram o benim aldıgım ram binine kakalamak gerekiyorlardı snei buldular.
------------------------------------------------------------------------
benide bugune kadar asla sorunlu alışverişi olan biri degilim çok şey var yazacak ama yazmayla aram iyi degil. kardes üzüldüm birine bişey alırken yada satarken o kişyle ilgili iyi bilgi edinin
----------------------
gecende vga alıyordum cocukla limewire aynı yerde semtde oturuyorduk o bana elden vermeyi dusunuyordu her halde bende onu evime devat ettim gelirim dedi sonra gelmedi msj cvp vermedi aramadıda. neyse .
-----------------------
gecmiş olsun sana kötü bir durum

ya bak yaşar mısın nesin
benim hakkımda konuşur ken bari kendin yalan konuşma

birincisi o remleri sana bozuk diye kakalamaya çalışmadık
3 cüsü mushkin redline lerden türkiyede nerden baksan 50 60 adet vardı
bunların hepsi de bende değildi

sana iteleme gibi bir derdimyoktu
ben sana remleri ilk satarken konuşmamızda ramlerin arasıra dfi lerde sorun yarattığını da belirttim
ve ek olarak sana bu remleri araştır da dedim sonra zaferde denedin doğru çalışmadı
bana getirdin (bu arada 307 hd araç yani dizel kumburgazdan maslağa 60 ytl yakmaz yalan konuşup demogoji yapma )
bende denedim denedim açılmadı sonra sana remlerin parsını iade ettim tam tutarını dimi ???
sonra sen utanmadan benden benzin paranı istedin (bu tamamen yüzsüzlüktür ) git arçelikten bişe al sonra arızalı çıktı
ben buraya gittim geldim bana bunun masrafını verin demeyeceksin sen yine şükret maraz çıkmasın diye ses çıkarmadım
20 ytl ni de verdim gittin iki hafta önce beni cepten arıyorsun iki saaat dil döküyorsun bana yeni rem getir diye
sonra buraya çıkıp benim hakkımda yazı yazıyorsun
hiç utanmıyormusun sorsan delikanlı adamsın

bu arada arkadalara belirteyim ben o remleri senden sonra 1 ay kullandım
( zafer dediğin kişi zderins dir ) zaferde kendisi şahit olmuşdur ki yanısıra
forumdan bir çok arkaedaş görmüştür hatta o gün yaşanılan olayın şansızlık olduğunu düşünüp
gülüşmüşüzdür ve son olarak o remleri forumdan majesty nickli bir arkadaşa sattım kendisi sakaryada oturuyor
ve remleri aldı güle güle kullandı belki halen daha kullanıyordur

bu arada belirteyim benim hakkımda yazı yazacak kişiler önce hakkımda bilgi alın sonra yazı yazın referanslarımı belirticem aşşada bu kişilerden hakkımda bilgi alabilirsinz.....

arbiter
ozan başeski
brandybuck
murat özsay
cafesnet
tansel
kingarthur
fenomen
aykutx
asafik
zderins
jacktheripper
yıldız
kyorhan
mum
selbal
digiali
digiali
keops
goofy
darth vader rsi
soultrap
speedstep
anl
cemalefendi
hey
owbilo
ilhuns
ınterceptor
firaz
maxximilenıum
ziwro
fatalist
mete özyoldaş

bu isimlerin hepsine beni rahatlık ile sorabilirsiniz
unuttuğum yakın arkadaşları var ise kusura bakmasınlar kendilerini aşşaha ekleyebilirler

insanlara dolandırıcı damgasını vurmadan
önce biraz düşünün

milyondabir -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 23:57:06)

bak sana yalan konuşacak degilim kumgurgazdan senin yanına gelene kadar yerini bulana kadar 60 ytl yaktım
--------------------------------
ramlerin calışmadıgını bildigin halde bana verdin aynı ram kendi makinandada calışmazdı boardım daha sıfırdı bana deniyerak
verebiliridin.
-----------------------------------------
söyledikleirmde hiç yalan yok şükredecek biri varsa sensin kimseden korkumuz eevellah gidere gider bizde. biz durumuzu anlattık bunu cunki bu olay olduktan sonra bile ben iyi niyetimden seni alışveriş yaptıklarım listesine ekledim .ama sen beni sorunlu alışverişin olur gibisinden başkalarına anlatttın.
-------------------------------------------------
senin listen kadar ben senden sonra uye oldum senin kadar alıverişim vardır kimse diyemez bana şu şöyle cıktı diye asla kimseye yanlışım olmadı yapmamda.
senin durumun farklı herkes kendi malını bilir sen bildigin halde bunu yaptın o ramı kendi agzınla bana söyledin yaptırdın ondan sonra satttın.aynı sekilde o ram ne yaparsan yap calışmazdı sen de benim alışveriş yaptıklarım listesine bakabilirsin profilden ama ne yazıkki bir kısmı orda gecmişte kayıt altınna almadık ataruzmusun nesinnnnnnn.

SELBAL -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (7 Ağustos 2006; 23:59:48)

ataruz arkadaşımla benimde alışverişim oldu bi problemle karşılaşmadım kendisi zaten 2. el kısmının en sağlamlarından biridir [:'(]

topiği açan arkadaşda geçmiş olsun diyorum forumda çok dikkatli alışveriş yapmak lazım fırsatçılar için hazine oluyor burası[8|]

milyondabir -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (8 Ağustos 2006; 0:01:04)

benzin olayı gidiş dönüştür .böyle bir olay bir arkadasın başına gelincede aynı ram sen aklıma geldin ne yalan söyliyim.
-----------------------------
herkes herkesi tanımalı durumlar ne olursa olsun. beni bilen bilir senide vardır tanıyanlar

ataruz -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (8 Ağustos 2006; 0:10:12)

quote:

bak sana yalan konuşacak degilim kumgurgazdan senin yanına gelene kadar yerini bulana kadar 60 ytl yaktım
--------------------------------
ramlerin calışmadıgını bildigin halde bana verdin aynı ram kendi makinandada calışmazdı boardım daha sıfırdı bana deniyerak
verebiliridin.
-----------------------------------------
söyledikleirmde hiç yalan yok şükredecek biri varsa sensin kimseden korkumuz eevellah gidere gider bizde. biz durumuzu anlattık bunu cunki bu olay olduktan sonra bile ben iyi niyetimden seni alışveriş yaptıklarım listesine ekledim .ama sen beni sorunlu alışverişin olur gibisinden başkalarına anlatttın.
-------------------------------------------------
senin listen kadar ben senden sonra uye oldum senin kadar alıverişim vardır kimse diyemez bana şu şöyle cıktı diye asla kimseye yanlışım olmadı yapmamda.
senin durumun farklı herkes kendi malını bilir sen bildigin halde bunu yaptın o ramı kendi agzınla bana söyledin yaptırdın ondan sonra satttın.aynı sekilde o ram ne yaparsan yap calışmazdı sen de benim alışveriş yaptıklarım listesine bakabilirsin profilden ama ne yazıkki bir kısmı orda gecmişte kayıt altınna almadık ataruzmusun nesinnnnnnn.

remleri tamir ettirmedim yaşar komik olma türkiyede rem tamir edecek kaç kişi var ???

neyse beni tanıyanlar bilenler kendileri gerekli açıklamayı yapıyorlar selbal teşekkürler

bu arada belirteyim ikinci el bölümünde satış rakkamım (parça bazında 300 e yakındır)

sorunlu alışverişim bir sen sin bir speedstep (onun ile ilgili yorum yapamam aramızda anlaşıp hallettik )

tesadüf benim gibi bir dolandırıcı 300 alışverişte sadece iki sorun yaşadı [;)]

milyondabir -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (8 Ağustos 2006; 0:15:44)

bak tamir ettirdin derken komik olma anlayanlar anlamıstır geri gönderdin anlamında .
bak bana ilk olayda hatalı oldugunu kabul etsem çok daha iyi olurdu ama en basından bari kendinin sucun olmadıgını dusunuyorsun ahmet bunu bu sekilde yapsaydın böyle olmazdı.insanlar hata yapar önemli olan hatalarını bilmek ders alabilmek bir daha yapmammak benim içine geerli senin icinde herkes icinde

WOWOZANGE -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (8 Ağustos 2006; 3:51:59)

quote:

aynen geçenlerde vgapower nickli arkadaş ekran kartını kesin alıyom rezerve et dedi ettik.adamı evime davet ettim gelmedi korkuları olabilir bişey diyemem ama gelemiyeceğini sölese ok.Ayrıca arkadaşa rezerve ettiğim kartı başka isteyen çıktığı için satamadım.Kendisine burdan teşekkür ediyorum [>:][8|]

LimeWaRe -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (8 Ağustos 2006; 8:46:16)

hopp hoppp mılyondabır ne konustugunun farkındamısın

1 senınle aynı semtte dıılız ben anadolu yakasındayım senınle hıc konusmadımkı ben

2.pm atmıssın sadece arkadasım neye davet ettın ne yaptın bı gonder suraya bılelım ben senınle hıc ama hıc klonusmadım

bı soz verıysem yapmısımdır bıcok adam bılır forumda karsılarada gıttım ettım ama snıenle konusmadım

muallak sozler etmezssen sewınırım[8|]

LimeWaRe -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (8 Ağustos 2006; 8:53:44)

quote:

bende onun iyi oldugunu dusundum teli verdim msj yazdım 4 gun oldu bizde heveslendik o olaydada ama sekilde olunca insanın midesi bulanıyor insanlar bunların olmasına izin vermeyecek olmadan olayı duzeltecek yada arıyacak olmadı desede bana darılmam lafım olmaz anlamında olsun saglık olsun ama ne oluyorsa acıklama yapılmalı insan bilgilendirmeli.ytoksa iyi konuşduk kötü oldugunu hiç dusunmedim ama keşke haber verseydi ne oldu ne bitti diye

yahu arkadasım sen o konusutugunun benım olduguna emınmısın? mösn logları varsa suraya yazarmısın bı yanlıslık olmasın seınnle konusmadım yahu b en hıc

pLayer -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (8 Ağustos 2006; 9:05:15)

quote:

Nm1

geçmiş olsun dostum..

BeyazBüyü -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (8 Ağustos 2006; 10:52:06)

Nm1 uygun görürseniz karşı tarafın konuya cevap vermesini bekleyelim, yok olmaz derseniz konu hakkında detaylı görüşmemiz gerekiyor ki ortada tam manasıyla bir dolandırma yok görünüyor verilen söz yerine gelir gelmez bunu karşı taraftan yeniden görüşerek öğrenmeye çalışın yada çalışalım akabinde baktık ki olumsuz sonuç alamıyoruz üst konuya ekleyebiliriz.

Nm1 -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (8 Ağustos 2006; 12:21:37)

Arkadaşlar evet bir kişiye dolandırıcı demek büyük bir vebal istiyor ama ben sıcağı sıcağına, olayın kızgınlığıyla olumsuz cevap aldığım gibi bu ilanı vermedim bilakis enine boyna düşünüp taşındım başıma gelen bu olayı bir kaç arkadaşla paylaştıktan sonra onların da ısrar ve teşvikiyle bu topiği neredeyse olayın üzerinden bir ay geçtikten sonra açtım ki bu arkadaşın diğerlerine de zararı olmasına engel olayım(ki sessiz kalmanın da vebali var olduğunu düşündüğümden) Bir kere ben bu arkadaşın profilini saat kaçta girip çıktığını alışveriş yapmadan önce pazarlık aşamasında görebiliyordum ama satın almanın kesinleştiği zaman bir daha onnu profilini görememeye başladım(ya bana ya da bütün grunba kapattı) bu ramleri satın almadan önce aynı esnada PlayEr arkadaşımızla da temastaydım ve ondan da iki adet aynı ramden aldım(Kİ bunlar 2.8 V: da benim asus anakartımda sorunsuz açıp çalışıyordu). Sırf söz verdiğim ve BandeezGoneWild arkadaşımızın lise öğrencisi olup paraya ihtiyacı olabileceğini düşünerek cep telefonundan onu aradım ve bendeki ramleri gönderip 4ünün birlikte açarsa alacağımı söyledim(ki bu arada durakladı adam kendininkilerin bozuk olup sağlam bir çiftle uyuşmayacağını biliyor ama o an için üzüldü sanarak üzerinde durmadım) Manisaya giden benim arkadaşım BandeezGoneWild la buluştuğunu ondaki ramlerin kendi bilgisayarında açmadığını bu yüzden ona gideceğini söyledi ona gittikten sonrada 4lü olarak çalışmadığını o yüzden diğer ramlerin üzerinde fazla durmadığını söyledi. Ben tekrar telefon açıp iki rami çalışıyorsa almasını söyledim. Ramler elime geçti hemen bir bilgisayarcı arkadaşa gittim Player'in ramler çalıştı BandeezGoneWild ramleri onda açmadı. Eve gittim M.S.I. ve Asus iki anakartta denedim ben de de açmadı 3 tane daha amd sistemde denedim onlardada açılmadı. Ben biraz şüphelendim ama herhalde daha fazla voltaj istediğini düşünerek ramleri uygun voltaj veren bir anakartta denemeden suçlama yapmak istemedim. Ve ilk mesajımı BandeezGoneWild a atarak ramleri çalıştıramadığımı hangi marka anakart kullandığını o anakartı da bana satmayı düşünüp düşünmeyeceğini sordum ama bir cvp alamadım.Daha sonra Hcanku arkadaşımız aynı ramlerden satın almak istediğini yada elindeki çifti astmak isteyen ilanıyla karşılaşınca bu ramlerin onun anakartında açabileceğini düşünerek onunla temasa geçtim ve anlaştık aynı esnada pain arkadaşımızdan bu anakartımı satın aldım ve Hcankuya ramlerin açıldığını benim görmeyip manisada satın alan arkadaşın gördüğünü ama iki gün beklerse yeni anakartımda kontrol edip göndereceğimi söyledim. O da durumu anlayışla karşılayıp bekledi anakart elime geçince sadece ramin birinin o da 3V da açtığını ikisinin asla açmayıp hata verdiğini görünce ramlerin bozuk olduğundan iyice şüphe ederek BandeezGoneWild a pm durumu açıklayan bir pm attım ve Hcankunun kabul etmemesi halinde geri alıp alamayacağını sordum ama buna da cevap alamadım aynı esnada ekran kartı da bakıyordum ve BandeezGoneWild ın benim paramla bir 2. el ekran kartı aldığını farkettim. ona bir pm daha atıp eğer parası yoksa bekleyebileceğimi de söyledim(daha sonra arkadaş bu esnada tatilde olup mesajlarımı farketmediğini iddaa etti ama alışveriş yapabiliyordu) Cepten de BandeezGoneWild arkadaşı arayıp çaldığı halde cevap alamadım ve cebine msj attım durum hakında rami geri alabilme imkanını sordum ama bunlara da cevap alamayınca benim manisaadki arkadaşı arayıp çocuğun bana cevap vermediğini evinin yerini bildiği için onunla görüşüp görüşemeyeceğini, olayın nasıl olduğunu iki rami çalışırken görüp görmediğini sordum ama o da çelişkili cevap vererek 4 ramin birlikte açmadığını görünce fazla üzerinde durmayıp diğer ramlere dikkat etmediğini tekini yahut ikisini mi taktığından emin olmadığını söyledi. Bu durum üzerine iyice kızarak kendisini dolandırıcıkla suçlayan ve direk savcılığa vereceğimi söyleyen bir msj atınca ancak cevaplama zahmetinde bulundu ve kendisinin son derece dürüst biri alıp birçok kişiyle alışveriş yaptığını iddaa etti, beni de çocukça davranmakla suçlayıp(babamın avukat olduğunu belirtmiştim ki öyledir.) kendisinden doğru dürüst yardım isteseydim yardım edebileceğini ramlerin cold boot yapabileceğini ve beni bu durumu bilmeyip(sanki cold boot u bilmek vazifemmiş gibi) onu boşu boşuna suçladığımı arkadaşıma(ki ne arkadaş ben böyle bir şey yapacak olsam daha dikkatli olurdum) da ramleri çalışırken gösterdiğini ve parayı alma gibi bir durumun asla söz konusu olmadığını cold boot yapmasının benim anakartımın suçu olduğunu söyledi. bu olumsuz tavır üzerine Manisadaki arkadaşı arayıp; temasa geçtiğimi ve boşu boşuna uğraşmamasını yoksa böyle zihniyetli bir insanla başının belaya girebileceğini onu Allah'a havale ettiğimi söyledim. daha sonra Hcankuya bu ramleri göndermek içime sinmediğinden 4ünü birden yolladım ve içlerinden işine yarayanı seçmesini söyledim tahmin edebileceğiniz gibi ondaki anakartta da (Asus nF4 Sli) bu bozuk ramler açmadı ve sağlam ramleri aldı bu arada ona bir kaç gün bekleyip ramlerin akibetinin belirsiz olup BandeezGoneWild ın alıp almayacağını bilmediğimden onda kalmasını istedim. BandeezGoneWild durumu söylediğimde eğer arkadaşımın bu ramleri görmemiş olup bana geldiğinde çalışmasa geri alabileceğini ama arkadaşımın baktığı için ramleri kesinlikle kabul etmeyeceğini söyledi. ben salakça ona ramlerin birinin kargoda bozulmuş olabileceği ihtimalini göz önüne alıp bunu benim zararım kabul edip sadece yarı fiyatına ikisini de geri almasını, (yoksa verdiğim parayı helal etmeyeceğimi de belirterek) teklif ettiğimde(ki sağlam bir şey satsa balıklama atlardı) bu teklifime de cevap dahi vermeyip bana cold boot dan yok turuncu slotlara takmam gerektiği gibi zırvalıklardan bahsetti. o tarif ettiği şekli Hcankuya bildirip denemesini rica ettim ama haliyle öyle de çalışmadı. bende yukarıdaki son mesajı BandeezGoneWild atarak hangi olağanüstü anakartla bu ramleri çalıştırabildiğini sordum ama arkadaş bana cevap vermek tenezzülünde bulunmadı henüz. Bunun üzerine Hcankudan ramleri Kadıköyde transdata bilgisayarda çalışan bir tanıdığıma(Ferda bey) yollattım ve o şekilde elden çıkarmayı düşünüyorum kartına güvenen gidip orada denesin. BeyazBüyü ye durumu bildirdiğimde o da bana başlık açmamı tavsiye edip dırumu inceleyince gerekeni yapacaklarını ifade etti. Dün akşam ramleri güzellikle geri alması için BandeezGoneWild ya bir pm daha attım ama alışkanlık haline getirdiği gibi cevap alamayacağımı düşündüğümden buradan bu arkadaşa veya onu tanıyanlara sesleniyorum gelsin kendini savunsun bu dediklerime yalan diyebiliyorsa desin de daha çok günaha girsin. Dediğim gibi ben paramın peşinde değilim yoksa atlar otobüse gider onu yakalayıp öyle böyle alırdım paramı. Ama bu dünyada vermiyorsa öbür dünyada da böyle bir alacağım kalsın belki böylesi daha hayırlıdır. Ama böyle bir dolandırıcının pençesine başka bir arkadaşımızın da düşmemesi için ben üzerime düşeni yapıyorum geri kalan vazife forumdaki sorumlulara düşmektedir. Saygılarımla.

milyondabir -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (8 Ağustos 2006; 13:43:38)

LimeWaRe sana biraz uzunca cvp yazacam şuan musait degilim yeni okudum hemende cıkmam gerekiyor.

BeyazBüyü -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (12 Ağustos 2006; 20:59:00)

Üst konuya eklenmiştir.

Şahıslar arasında doğabilecek sorunlardan donanımhaber forumları sorumlu değildir, sorumlu tutulamaz.

Forum Yönetimi

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.578125