|
Nm1 -> Cevap: Arkadaşlar bu isme dikkat dolandırıldım (8 Ağustos 2006; 12:21:37)
|
Arkadaşlar evet bir kişiye dolandırıcı demek büyük bir vebal istiyor ama ben sıcağı sıcağına, olayın kızgınlığıyla olumsuz cevap aldığım gibi bu ilanı vermedim bilakis enine boyna düşünüp taşındım başıma gelen bu olayı bir kaç arkadaşla paylaştıktan sonra onların da ısrar ve teşvikiyle bu topiği neredeyse olayın üzerinden bir ay geçtikten sonra açtım ki bu arkadaşın diğerlerine de zararı olmasına engel olayım(ki sessiz kalmanın da vebali var olduğunu düşündüğümden) Bir kere ben bu arkadaşın profilini saat kaçta girip çıktığını alışveriş yapmadan önce pazarlık aşamasında görebiliyordum ama satın almanın kesinleştiği zaman bir daha onnu profilini görememeye başladım(ya bana ya da bütün grunba kapattı) bu ramleri satın almadan önce aynı esnada PlayEr arkadaşımızla da temastaydım ve ondan da iki adet aynı ramden aldım(Kİ bunlar 2.8 V: da benim asus anakartımda sorunsuz açıp çalışıyordu). Sırf söz verdiğim ve BandeezGoneWild arkadaşımızın lise öğrencisi olup paraya ihtiyacı olabileceğini düşünerek cep telefonundan onu aradım ve bendeki ramleri gönderip 4ünün birlikte açarsa alacağımı söyledim(ki bu arada durakladı adam kendininkilerin bozuk olup sağlam bir çiftle uyuşmayacağını biliyor ama o an için üzüldü sanarak üzerinde durmadım) Manisaya giden benim arkadaşım BandeezGoneWild la buluştuğunu ondaki ramlerin kendi bilgisayarında açmadığını bu yüzden ona gideceğini söyledi ona gittikten sonrada 4lü olarak çalışmadığını o yüzden diğer ramlerin üzerinde fazla durmadığını söyledi. Ben tekrar telefon açıp iki rami çalışıyorsa almasını söyledim. Ramler elime geçti hemen bir bilgisayarcı arkadaşa gittim Player'in ramler çalıştı BandeezGoneWild ramleri onda açmadı. Eve gittim M.S.I. ve Asus iki anakartta denedim ben de de açmadı 3 tane daha amd sistemde denedim onlardada açılmadı. Ben biraz şüphelendim ama herhalde daha fazla voltaj istediğini düşünerek ramleri uygun voltaj veren bir anakartta denemeden suçlama yapmak istemedim. Ve ilk mesajımı BandeezGoneWild a atarak ramleri çalıştıramadığımı hangi marka anakart kullandığını o anakartı da bana satmayı düşünüp düşünmeyeceğini sordum ama bir cvp alamadım.Daha sonra Hcanku arkadaşımız aynı ramlerden satın almak istediğini yada elindeki çifti astmak isteyen ilanıyla karşılaşınca bu ramlerin onun anakartında açabileceğini düşünerek onunla temasa geçtim ve anlaştık aynı esnada pain arkadaşımızdan bu anakartımı satın aldım ve Hcankuya ramlerin açıldığını benim görmeyip manisada satın alan arkadaşın gördüğünü ama iki gün beklerse yeni anakartımda kontrol edip göndereceğimi söyledim. O da durumu anlayışla karşılayıp bekledi anakart elime geçince sadece ramin birinin o da 3V da açtığını ikisinin asla açmayıp hata verdiğini görünce ramlerin bozuk olduğundan iyice şüphe ederek BandeezGoneWild a pm durumu açıklayan bir pm attım ve Hcankunun kabul etmemesi halinde geri alıp alamayacağını sordum ama buna da cevap alamadım aynı esnada ekran kartı da bakıyordum ve BandeezGoneWild ın benim paramla bir 2. el ekran kartı aldığını farkettim. ona bir pm daha atıp eğer parası yoksa bekleyebileceğimi de söyledim(daha sonra arkadaş bu esnada tatilde olup mesajlarımı farketmediğini iddaa etti ama alışveriş yapabiliyordu) Cepten de BandeezGoneWild arkadaşı arayıp çaldığı halde cevap alamadım ve cebine msj attım durum hakında rami geri alabilme imkanını sordum ama bunlara da cevap alamayınca benim manisaadki arkadaşı arayıp çocuğun bana cevap vermediğini evinin yerini bildiği için onunla görüşüp görüşemeyeceğini, olayın nasıl olduğunu iki rami çalışırken görüp görmediğini sordum ama o da çelişkili cevap vererek 4 ramin birlikte açmadığını görünce fazla üzerinde durmayıp diğer ramlere dikkat etmediğini tekini yahut ikisini mi taktığından emin olmadığını söyledi. Bu durum üzerine iyice kızarak kendisini dolandırıcıkla suçlayan ve direk savcılığa vereceğimi söyleyen bir msj atınca ancak cevaplama zahmetinde bulundu ve kendisinin son derece dürüst biri alıp birçok kişiyle alışveriş yaptığını iddaa etti, beni de çocukça davranmakla suçlayıp(babamın avukat olduğunu belirtmiştim ki öyledir.) kendisinden doğru dürüst yardım isteseydim yardım edebileceğini ramlerin cold boot yapabileceğini ve beni bu durumu bilmeyip(sanki cold boot u bilmek vazifemmiş gibi) onu boşu boşuna suçladığımı arkadaşıma(ki ne arkadaş ben böyle bir şey yapacak olsam daha dikkatli olurdum) da ramleri çalışırken gösterdiğini ve parayı alma gibi bir durumun asla söz konusu olmadığını cold boot yapmasının benim anakartımın suçu olduğunu söyledi. bu olumsuz tavır üzerine Manisadaki arkadaşı arayıp; temasa geçtiğimi ve boşu boşuna uğraşmamasını yoksa böyle zihniyetli bir insanla başının belaya girebileceğini onu Allah'a havale ettiğimi söyledim. daha sonra Hcankuya bu ramleri göndermek içime sinmediğinden 4ünü birden yolladım ve içlerinden işine yarayanı seçmesini söyledim tahmin edebileceğiniz gibi ondaki anakartta da (Asus nF4 Sli) bu bozuk ramler açmadı ve sağlam ramleri aldı bu arada ona bir kaç gün bekleyip ramlerin akibetinin belirsiz olup BandeezGoneWild ın alıp almayacağını bilmediğimden onda kalmasını istedim. BandeezGoneWild durumu söylediğimde eğer arkadaşımın bu ramleri görmemiş olup bana geldiğinde çalışmasa geri alabileceğini ama arkadaşımın baktığı için ramleri kesinlikle kabul etmeyeceğini söyledi. ben salakça ona ramlerin birinin kargoda bozulmuş olabileceği ihtimalini göz önüne alıp bunu benim zararım kabul edip sadece yarı fiyatına ikisini de geri almasını, (yoksa verdiğim parayı helal etmeyeceğimi de belirterek) teklif ettiğimde(ki sağlam bir şey satsa balıklama atlardı) bu teklifime de cevap dahi vermeyip bana cold boot dan yok turuncu slotlara takmam gerektiği gibi zırvalıklardan bahsetti. o tarif ettiği şekli Hcankuya bildirip denemesini rica ettim ama haliyle öyle de çalışmadı. bende yukarıdaki son mesajı BandeezGoneWild atarak hangi olağanüstü anakartla bu ramleri çalıştırabildiğini sordum ama arkadaş bana cevap vermek tenezzülünde bulunmadı henüz. Bunun üzerine Hcankudan ramleri Kadıköyde transdata bilgisayarda çalışan bir tanıdığıma(Ferda bey) yollattım ve o şekilde elden çıkarmayı düşünüyorum kartına güvenen gidip orada denesin. BeyazBüyü ye durumu bildirdiğimde o da bana başlık açmamı tavsiye edip dırumu inceleyince gerekeni yapacaklarını ifade etti. Dün akşam ramleri güzellikle geri alması için BandeezGoneWild ya bir pm daha attım ama alışkanlık haline getirdiği gibi cevap alamayacağımı düşündüğümden buradan bu arkadaşa veya onu tanıyanlara sesleniyorum gelsin kendini savunsun bu dediklerime yalan diyebiliyorsa desin de daha çok günaha girsin. Dediğim gibi ben paramın peşinde değilim yoksa atlar otobüse gider onu yakalayıp öyle böyle alırdım paramı. Ama bu dünyada vermiyorsa öbür dünyada da böyle bir alacağım kalsın belki böylesi daha hayırlıdır. Ama böyle bir dolandırıcının pençesine başka bir arkadaşımızın da düşmemesi için ben üzerime düşeni yapıyorum geri kalan vazife forumdaki sorumlulara düşmektedir. Saygılarımla.
|
|
|
|